Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı ! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımda pardus 2011 kurulu ilk kurduğumda facebookdaki çanak okey çalışmıyordu fireeefox beta olduğundandır diye okudum bi kaç yerde şimdi firefox 4 çıktı hala çanak okey oynayamıyorum çözümü varmı bu işin acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: chetyner

bilgisayarımda pardus 2011 kurulu ilk kurduğumda facebookdaki çanak okey çalışmıyordu fireeefox beta olduğundandır diye okudum bi kaç yerde şimdi firefox 4 çıktı hala çanak okey oynayamıyorum çözümü varmı bu işin acaba

Pardus'ta hala firefox'un beta sürümü kullanılıyor. En az 15 gün test etmedende güncellemeye sunulmaz.

Paket yöneticisinden "Chromium" kurup onunla dene. Firefox'tan çok daha hızlı ve düzgün. Ayrıca firefox'a göre çokta hafif. Sistemi fazla yormuyor.
  • Herkese öncelikle nerhaba,

Yaklaşık 3 aylık Ubuntu kullancısıım, direk ani bir geçiş yaptım hem de, kucarlarken en azında 20 30 defa çökertmişimdir, ama öğrenmeme vesile oldu, Ubuntu yu flash diskten sorunsuzca ve CD den kat kat daha hızlıdır, bunu da bir yere not edin

Evet biraz arayüz meraklısıydım, Gnome(Nom) basit ve kullanışlı olmasına rağmen biraz da tematik yapı istiyordum KDE için 4.6 sürümü yayınlanmıştı, direk Kubuntu yu kurdum, ama o da ne; sudan çıkmış balık oldum, kardeşim bile kaldır abi Ubuntu kur dedi, Ubuntu yu kurdum, hemen sonrasında 11.04 versiyonu Alfa 3 konumuna geldi Alt + F2 ile ile sistem yükseltme yaptım, tabi Alfa 3 sürümü bu, yeniden kurulumu göze almıştım, ama Unity arayüzü cezbetti, kurulum biter bitmez başladım keşfetmeye, sürekli sistem hata algıları rapor et iptal seçenekleri ile karşılaştım ki, hiç yadırgamadım.

Sürekli güncelleme denetliyorum, günceller geldikçe giderek daha az sorun kalıyor geriye diye bir izlenim oluştu, ama hala eksikleri var;

1- Emesene çok muazzam olmuş gtalk, facebook, msn gibi mail adreslerinizle oturum açma yetisine sahipsiniz, fakat zaman tercihlere girdiğiniz vakit direk kapanıyor. Oturum açan birinin kimliği ekranın sağ üst köşesinde saydam bir şekilde beliriyor ve göz rahatsızlığı vermiyor, bu oldukça iyi. Keza kişi oturum kapatınca da aynı uyarıyı veriyor MSN Plus içinde gelmiş gibi
    2-Standart müzik tarayıcısı, şarkıyı ilerletemiyorsunuz butona tıklıyorsunuz ama hiç tepki vermiyor mesela, kapatınca da hala müzik çalıyor, yöneticiden sonlandırıyorum.
    3-Paketlerin bazıları kırık zaten sorunun kaynağı burada
    4-En önemlisi de Unity başta karışık geldi, büyük bir kısmını çözdüm, tabi iyileştirilecektir, ekranı çok verimli kullanıyor mesela o yanını çok sevdim.

Ama Pardus un sadece KDE e özgü bir işletim sistemi olması, kendine zarar, KDE i herkes kullanamaz ama Gnome ve (diğer masaüstleriyle çalışmadığım için bir yorum getiremeyeceğim) Unity gibi alternatiflerinin olması gerekir diye düşünüyorum PARDUS çiçeği burnunda bir işletim sistemi kalkıp da gidip "Ben KDE için çalışıcam" derse kendi kaybeder, her zaman çeşitlilik iyidir.

•  ====>Pardus 2011 Ana Konu<===  2011.2 çıktı !
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

quote:

Orijinalden alıntı: chetyner

bilgisayarımda pardus 2011 kurulu ilk kurduğumda facebookdaki çanak okey çalışmıyordu fireeefox beta olduğundandır diye okudum bi kaç yerde şimdi firefox 4 çıktı hala çanak okey oynayamıyorum çözümü varmı bu işin acaba

Pardus'ta hala firefox'un beta sürümü kullanılıyor. En az 15 gün test etmedende güncellemeye sunulmaz.

Paket yöneticisinden "Chromium" kurup onunla dene. Firefox'tan çok daha hızlı ve düzgün. Ayrıca firefox'a göre çokta hafif. Sistemi fazla yormuyor.

firefoxun 4 sürümü gelmiş ama hala çalışmıyo çanak okey

• Bugün nedense içimde artık Windows'u bırakma dürtüsü belirdi ve ben de aklıma Pardus'u getirdim tabii ki. Öncelikle aklımdaki birkaç soru şu: (Sorulardan önce de sistemim şu: MSI VR201 Notebook kullanıyorum. Intel Pentium Dual Core inside 1.60 GHz işlemci, 2 GB DDR2 ram, Intel Graphics x3100 ekran kartı)

1-Ben amatör bir dergide grafik tasarım yapıyorum ve kullandığım programlar ise Adobe Photoshop CS3 ve Adobe Fireworks 8. Fireworks 8, kurulum şeklinde. Bunu wine gibi programlar aracılığıyla Pardusa yükleyebileceğimi duydum ancak, PS CS3; yükleme şeklinde değil. Yüklenmiş bir halini kullanıyorum (evet korsan) Bunu nasıl dönüştürebilirim? Ya da Pardus için önerilen design programları vardı. Bunlarla .psd uzantısıyla çalışabilir miyim, PS'de kullandığım brushları tanıtabilir miyim?

2-Televizyonumda film izlemeyi seviyorum. Filmlerimin çoğu .avi uzantılı ve .srt altyazılı. VLC Media Player kullanıyorum genellikle ya da Windows Media Player'ı ffdshow codecleriyle kullanıyorum. Öncelikle bu filmleri Pardusta nasıl izlerim? VLC'nin linux versiyonu var mı?
    Televizyon demiştim. TV'im bir SONY Bravia ve .srt uzantılı altyazıyı okuyamıyor. Bu nedenle Aviaddxsub adlı bir program kullanıp görüntüyle altyazıyı birleştiriyorum. .divx formatında izliyorum. Bu birleştirme işlemini Pardus'ta nasıl yapabilirim?

3-Pardus'a alışma sürecinde WinVista'yla beraber kullanmayı düşünüyorum. Başta verdiğim sistemde çift OS kulllansam kasma olur mu?

Teşekkürler..

• Nerdeyse 3 ay olacak..
    2009'dan artık vazgeçelim mi, 2011 tecrübe edenler ne derler??
  • quote:

Orijinalden alıntı: aecgfb

Bugün nedense içimde artık Windows'u bırakma dürtüsü belirdi ve ben de aklıma Pardus'u getirdim tabii ki. Öncelikle aklımdaki birkaç soru şu: (Sorulardan önce de sistemim şu: MSI VR201 Notebook kullanıyorum. Intel Pentium Dual Core inside 1.60 GHz işlemci, 2 GB DDR2 ram, Intel Graphics x3100 ekran kartı)

1-Ben amatör bir dergide grafik tasarım yapıyorum ve kullandığım programlar ise Adobe Photoshop CS3 ve Adobe Fireworks 8. Fireworks 8, kurulum şeklinde. Bunu wine gibi programlar aracılığıyla Pardusa yükleyebileceğimi duydum ancak, PS CS3; yükleme şeklinde değil. Yüklenmiş bir halini kullanıyorum (evet korsan) Bunu nasıl dönüştürebilirim? Ya da Pardus için önerilen design programları vardı. Bunlarla .psd uzantısıyla çalışabilir miyim, PS'de kullandığım brushları tanıtabilir miyim?

2-Televizyonumda film izlemeyi seviyorum. Filmlerimin çoğu .avi uzantılı ve .srt altyazılı. VLC Media Player kullanıyorum genellikle ya da Windows Media Player'ı ffdshow codecleriyle kullanıyorum. Öncelikle bu filmleri Pardusta nasıl izlerim? VLC'nin linux versiyonu var mı?
    Televizyon demiştim. TV'im bir SONY Bravia ve .srt uzantılı altyazıyı okuyamıyor. Bu nedenle Aviaddxsub adlı bir program kullanıp görüntüyle altyazıyı birleştiriyorum. .divx formatında izliyorum. Bu birleştirme işlemini Pardus'ta nasıl yapabilirim?

3-Pardus'a alışma sürecinde WinVista'yla beraber kullanmayı düşünüyorum. Başta verdiğim sistemde çift OS kulllansam kasma olur mu?

Teşekkürler..

1- Wine adında bir program ile bazı Windows programlarını Linux altında çalıştırma imkanınız var ama ben bunu pek tavsiye etmiyorum. Photoshop alternatifi olarak Gimp kullanabilirsiniz ama size ne derece yeterli olur bilemiyorum. Sırf Windows lisansınız yok diye Pardus'a geçmeyi düşünüyorsanız Adobe ürünlerinin lisans ücreti çok daha pahalı değilmi? Pardus'ta da olsa kırılmış programları kullanmak yasal olmayacaktır.

2. VLC player programını Pardus'ta da kullanabilirsin. Video düzenleme işinden pek anlamıyorum o yüzden tavsiye veremeyeceğim.

3. Herhangibir yavaşlama olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: aecgfb

Bugün nedense içimde artık Windows'u bırakma dürtüsü belirdi ve ben de aklıma Pardus'u getirdim tabii ki. Öncelikle aklımdaki birkaç soru şu: (Sorulardan önce de sistemim şu: MSI VR201 Notebook kullanıyorum. Intel Pentium Dual Core inside 1.60 GHz işlemci, 2 GB DDR2 ram, Intel Graphics x3100 ekran kartı)

Teşekkürler..

1- Wine adında bir program ile bazı Windows programlarını Linux altında çalıştırma imkanınız var ama ben bunu pek tavsiye etmiyorum. Photoshop alternatifi olarak Gimp kullanabilirsiniz ama size ne derece yeterli olur bilemiyorum. Sırf Windows lisansınız yok diye Pardus'a geçmeyi düşünüyorsanız Adobe ürünlerinin lisans ücreti çok daha pahalı değilmi? Pardus'ta da olsa kırılmış programları kullanmak yasal olmayacaktır.

2. VLC player programını Pardus'ta da kullanabilirsin. Video düzenleme işinden pek anlamıyorum o yüzden tavsiye veremeyeceğim.

3. Herhangibir yavaşlama olmayacaktır.

Windows lisansım var sadece adobe fireworks programım orjinalken sadece photoshop programım orjinal değil. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bir konuyu uplayayım dedim. Malum CeBIT, 2011.2 filan...
  • Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarıma Pardus 2011.2 yi indirdim.Elimde 80 GB'lık bir harddisk ve 4 gb usb bellek var.Malesef pcde dvd rw yok onun için pardusu usbden kurmam gerekiyor.:C sürücüsünde yine Windows Xp kullanacağım. D sürücüsüne ise Pardus kuracağım.Bunu nasıl yapmalıyım bana yardım edecek bir pardus gönüllüsü var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyinPremium

Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarıma Pardus 2011.2 yi indirdim.Elimde 80 GB'lık bir harddisk ve 4 gb usb bellek var.Malesef pcde dvd rw yok onun için pardusu usbden kurmam gerekiyor.:C sürücüsünde yine Windows Xp kullanacağım. D sürücüsüne ise Pardus kuracağım.Bunu nasıl yapmalıyım bana yardım edecek bir pardus gönüllüsü var mı ?

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Kal%C4%B1p_dosyas%C4%B1n%C4%B1_USB_belle%C4%9Fe_yazmak

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarıma Pardus 2011.2 yi indirdim.Elimde 80 GB'lık bir harddisk ve 4 gb usb bellek var.Malesef pcde dvd rw yok onun için pardusu usbden kurmam gerekiyor.:C sürücüsünde yine Windows Xp kullanacağım. D sürücüsüne ise Pardus kuracağım.Bunu nasıl yapmalıyım bana yardım edecek bir pardus gönüllüsü var mı ?

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Kal%C4%B1p_dosyas%C4%B1n%C4%B1_USB_belle%C4%9Fe_yazmak

Hocam usb'ye yazdırdım pardus 2011.2'yi.Bilgisayarı usbden başlatmak için kullanılan ekrana geldim fakat hangisini seçeceğimi bilemedim.Şu anda CD-ROM seçeneğinde.
    -USB FDD
    -USB-ZİP
    -USB-CDROM seçenekleri var.hangisini seçmeliyim.ve;
    Pardusu D'ye kurmak zorundayım.Önce D'yi biçimlendirip,sonra onun üstüne kuracağım değil mi.
    Bir sorum daha var.Bilgisayarı açarken xp ve ya pardus'u kullanmak için bir seçim ekranı gelecek mi ?

• quote:

quote:

quote:

Hocam usb'ye yazdırdım pardus 2011.2'yi.Bilgisayarı usbden başlatmak için kullanılan ekrana geldim fakat hangisini seçeceğimi bilemedim.Şu anda CD-ROM seçeneğinde.
    -USB FDD
    -USB-ZİP
    -USB-CDROM seçenekleri var.hangisini seçmeliyim.ve;
    Pardusu D'ye kurmak zorundayım.Önce D'yi biçimlendirip,sonra onun üstüne kuracağım değil mi.
    Bir sorum daha var.Bilgisayarı açarken xp ve ya pardus'u kullanmak için bir seçim ekranı gelecek mi ?

Usbden hiç kurmadım o konuda sana yardımcı olamam ama Pardusu Windowstaki D sürücüsüne kurabilmek için Pardus kurulumunu başlattığında diski kendim bölümlendireceğim tarzında bir seçenek vardı onu seçmelisin. Otomatikte bırakırsan Windows falan uçurur. Disk bölümlendirme ekranında da C ve D diye sürücü harflerini göremeyeceğin için Windows D bölümünün boyut bilgisine format öncesi bakarsan kolayca ayırt edersin.Bir de şöyle bir tavsiyem olacak. İşletim sistemin kurulacağı bölüm için 15-20gb fazlasıyla yeter 4-5gblık bir bölüm de swap alanı belirlersin geri kalan alanı da depolama alanı olarak işaretleyip kurulumu başlatırsan rahat edersin. O depolama alanını Ntfs olarak biçimlendirilecek şekilde işaretlersen her iki işletim sisteminde kullanabilirsin. Daha detaylı bilgi için Pardusun resmi sitesi olan Özgürlük İçinden yardım alabilirsin. Herşey hakkında fazlasıyla makale ve forumunda tüm sorularına cevap bulabilirsin. Yine de aklına takılan şeyler varsa buraya da sor elbet cevap veren olacaktır.

• usbden kurmak için usbaktrıcı programını deeyin.bende bir kaç gün önce netbooka kurdum i686 sürümünü.biarz ağır olsada işimi görüyor.ağda kimse bulamıyor beni :) ancak henüz masaüsütne taşımış değilim.kullandığım bir kaç yazılım linuxda wine ile çalışmadı ve muadillerini tam manası ile bulamadım.acaba swap alanı oluştursam toparlanır mı ve swap alanı pardus kurulduktan sorna oluşturalaiblir mi?
  • Herkese merhaba. bilgisayarıma pardus kurmak istedim. sitesinden son çıkan sürümü 2011.2 yi indirdim. önce çalışan 64 bit indirdim. dvd ye çektim. pc açılışında boot ettim ve pardus ana sayfa geldi. kurulum fotoraflarında olduğu gibi en üstteki seçeneği seçtim linux çekirdeği yükleniyor dedi. yüklendi siyah bir sayfa açıldı ardından teyrar pardus resmi geldi birkaç saniye sonra tekrar bir siyah ekran. siyah ekranın sol üst köşesinde yanıp sönen _ vardı ve dahada ilerlemedi. birsüre bekledim fakat hiçbir tepki almadım. kurulum fotoraflarında olduğu gibi sözleşmeyi kabul etmem için falan bir sayfa gelmedi. indirdiğim sürümün yalnış olabileceğini düşündüm ve kurulan 64 bit indirdim ondada aynı olay oldu. sorunu 64 bitten kaynaklandığını umup kurulan 32 bit indirdim ondada aynı olay:D:D:D yardımcı olurmusunuz:D
  • "güvenli kip" te yüklemeyi dene.
  • 2Tb lık bir hdd m var. 5 E bölünmüş vaziyette. Bunun haricinde 2 tane 80Gb lık hdd lerim var.
    2Tblık hdd nin 1 bölümünde Win7 32 bit yüklü idi. Ben 80 Gb lık hdd nin birinde PARDUS 2011. Fakat açılışta GUB menüsünde Sadece Pardus görünüyor ve win 7 yi 2 gündür açamıyorum. Ne yapmalıyım.
  • 1- istersen tek tek deneyebilirsin. Ama önce usb-cdrom'u deneyebilirsin.
    2- Pardusu D: ye kurabilirsin ama windows kurulumundaki gibi kurulum devam ederken gelen araçla yapabilirsin.
    2a- Evet D: yi biçimlendirmeden kurulumu tamamlayamazsın.
    3- Evet. Kurulum bittikten sonra xp/pardus diye seçebileceğin bir boot ekranı gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gripin_one

2Tb lık bir hdd m var. 5 E bölünmüş vaziyette. Bunun haricinde 2 tane 80Gb lık hdd lerim var.
    2Tblık hdd nin 1 bölümünde Win7 32 bit yüklü idi. Ben 80 Gb lık hdd nin birinde PARDUS 2011. Fakat açılışta GUB menüsünde Sadece Pardus görünüyor ve win 7 yi 2 gündür açamıyorum. Ne yapmalıyım.

Farklı hard disklere kurulum yaptığın için bu durumu yaşamışsın. aynı hard disklerdeki farklı bölümlere kurarsan windows ve linux işletim sistemlerini o zaman tek ekrandan seçmeli olarak istediğini başlatabilirsin. Ama yok böyle kullanacağım dersen anakartta hangi disk master görünürse onun üstündeki işletim sistemi başlatılır. yani atıyorum 4 tane sata portun var anakartında. sata0-1-2-3, sata0'a win7 olan diski ve sata1e linux kurulu diski taktın o zaman bilgisayarı başlattığında win7 açılacaktır. tam tersini yaparsan da linux açılacaktır. Tabi bu ameleliğe kaçıyor. Tavsiyem her zaman tek hdd üzerindeki farklı bölümlere bu iki işletim sistemini kurmandır.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.