Şimdi Ara

====>Pardus 2011 Ana Konu<=== 2011.2 çıktı ! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
15.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdi sorun anlasilmistir. Peki cozum olarak pardusu tekrardan kursam win7 nin bolumlenmis oldugu hdd ye o zaman acilista win 7 gorunecektir sanirim. Bu mumkun mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

"güvenli kip" te yüklemeyi dene.

güvenli kip te kurulumu yaptım.çok teşekkür ederim. şimdi farklı sorunlarım var. öncelikle pardus u her açacağım zaman grafik güvenli kip te mi açmam gerekiyor. cünkü öntanımlı olduğun da kurulumda karşılaştığım durum oluyor. bir diğer sorun ise. internete usb wireless adaptör ile bağlanıyorum. pardus adaptörü kendi yükleyemedi. adaptör cd sini kullanmayı denedim exe. dosyalarını açmıyor:) ilk kez kullandığım için pardusu ne yapacağımı bilmiyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gripin_one

Simdi sorun anlasilmistir. Peki cozum olarak pardusu tekrardan kursam win7 nin bolumlenmis oldugu hdd ye o zaman acilista win 7 gorunecektir sanirim. Bu mumkun mudur?

win7'nin olduğu hdd'teki başka bir bölüme kurarsan pardusu olur evet. Bu sefer Pardus'un grub ekranında win7 ve pardus görünecek. Pardus içinde açılış yöneticisi var. Yanlış hatırlamıyorsam sistem araçları diye bi menüde olacak. Oradan da ön tanımlı işletim sistemini ve grub ekranının süresini ayarlayabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvp-atakan

quote:

"güvenli kip" te yüklemeyi dene.

güvenli kip te kurulumu yaptım.çok teşekkür ederim. şimdi farklı sorunlarım var. öncelikle pardus u her açacağım zaman grafik güvenli kip te mi açmam gerekiyor. cünkü öntanımlı olduğun da kurulumda karşılaştığım durum oluyor. bir diğer sorun ise. internete usb wireless adaptör ile bağlanıyorum. pardus adaptörü kendi yükleyemedi. adaptör cd sini kullanmayı denedim exe. dosyalarını açmıyor:) ilk kez kullandığım için pardusu ne yapacağımı bilmiyorum:)

Sürekli güvenli kipte açman gerekmiyor. (Tabi normal açılış sorunsuz çalışırsa.)

Hem açılış sorunu hem de wireless adaptör sorunu için öncelikle pardusu update etmen iyi olur. Örneğin ethernet kablosu ile internete bağlanıp güncellemeleri yapabilirsin. Sorun genelde düzeliyor.

• slm arkadaslar win7 ultimate kullanıyorum pardusa gecmek istedim ve siteden pardus 2011.2 cervus elaphus'u indirdim dvd ye yazıp kuruluma başladım.fakat kullanım şartlarını kabul etmek kısmına geldıgımde klavye ve fare çalışmadı secımı yapamadım kurulumu tamamlayamadım ben bu sorunu nasıl cozerım tesekkurler....
  • Seçenekleri tab tuşu ile değiştir. Seçmek istediğin seçenek için boşluk tuşunu kullan.

Sayfayı ileri almak için tab tuşu ile "ileri" yazısının üzerine gel ve enter tuşuna basarak öteki ekrana geç.
  • quote:

Seçenekleri tab tuşu ile değiştir. Seçmek istediğin seçenek için boşluk tuşunu kullan.

Sayfayı ileri almak için tab tuşu ile "ileri" yazısının üzerine gel ve enter tuşuna basarak öteki ekrana geç.

hiçbir tuş çalışmıyor.hiçbir şeyi seçemiyorum kuruluma devam edemiyorum...tesekkurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutbul

quote:

Seçenekleri tab tuşu ile değiştir. Seçmek istediğin seçenek için boşluk tuşunu kullan.

hiçbir tuş çalışmıyor.hiçbir şeyi seçemiyorum kuruluma devam edemiyorum...tesekkurler...

DVD ya da indirdiğin image da sorunlu olabilir. Kontrol etmen lazım.
  • quote:

quote:

quote:

valla kendi sitesinden indirdim.direk dvd'ye iso dosyası diye yazdırdım.nasıl kontrol edebilirimki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutbul -- 1 Ocak 2012; 18:14:18 >

• Öncelikle iso'yu DVD'ye 2x hızında yazdır. Olmazsa tekrar indir. Hala devam ederse ubuntu veya Linux Mint kurmanı tavsiye etmek zorundayım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

valla kendi sitesinden indirdim.direk dvd'ye iso dosyası diye yazdırdım.nasıl kontrol edebilirimki...

Arkadaşım kurulum başlamadan önce cd/dvd kontrol bölümü olması lazım sen orayı hızlı geçtiğinden farkedememişsindir. Kurulum diskini ilk ekrandan kontrol edebiliyorsun diye hatırlıyorum. Ekrandaki yazıları dikkatlice okuyarak yeniden başlatırsan kurulumu "Kurulum diskini doğrula" benzeri bir menü göreceksin. O menüdeki araçla diskini doğrulayabilirsin. Çözüm bulamazsan bildisayarının konfigürasyonunu yazıver buraya. Ayrıca klavye mouse hakkında da bilgi verirsen daha kolay çözüme ulaşabilirsin.

• arkadaşlar benim 500 gb hardisk var cye windows kurdum d'yede pardusu kurdum(100gb) D'de çok önemli dosyalarım var format atmadan bu pardusu silip disk alanını(100gbyi)c veya D ile birleştiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufyurt19

arkadaşlar benim 500 gb hardisk var cye windows kurdum d'yede pardusu kurdum(100gb) D'de çok önemli dosyalarım var format atmadan bu pardusu silip disk alanını(100gbyi)c veya D ile birleştiririm

mail attım arkadaşım dediğim şekilde windowstan verilerini görüyorsan ve onarım diski ile başlangıcı onarırsan problem yaşamadan kolayca pardus dosyalarını silebilirsin.
  • Pardus live cd ile pardus bölümünü kaldırabilirsin. Ama bu sefer boot yani başlangıç ekranını onarman gerekir. Hangi windows sürümünü kullanıyorsun?
  • Service Pack 3 kullanıyorum cagdas70 pardus cd sini elime aldım şmidi gerisi hakkında birşey anlamadım bilmiyom bana ilkokul seviyesinde anlatırmısın:D
  • Merhabalar. Küçük bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Biraz detaylı anlatacağım hadiseyi.

Anakartım Gigabyte. 4 adet diskim var bilgisayarımda. 2 tane 320gb, 1 tane 160gb, 1 tane de 80 gb.

2x320 gb diskim raid'li ve üzerinden Windows 7 Professional kurulu. 80'lik diskime de Pardus 2011'i kurup, iki sistemi birlikte kullanma niyetindeydim.
    Pardus 2011 kurulumunda, disk seçimi ekranına geldiğimde kurulum hata veriyordu. Hata ayrıntılarına baktığımda az çok hatanın raidli disklerimden kaynaklandığını anladım (raidli disklere değil de 80gb'lık diskime Pardus kurma niyetinde olmama karşın)

Neyse. Öncelikle anakarttan raid'i kapattım, öyle denedim. Yemedi (:
    Daha sonra raidli disklerimi söktüm, böylece herhangi bir sorunla karşılaşmadan 80gb'lk diskime Pardus'u sorunsuz kurdum. Sistem herhangi bir aksaklık olmadan çalışıyor. Ardından, raidli disklerimi taktım. Mantıken, bios ekranından sonra bana hangi işletim sistemini başlatmamı isteyeceğimi soracağını umdum, fakat durum öyle olmadı (: Çat diye Windows "Hoş Geldiniz" dedi bana (:

İşte sorunum budur. Ben raidli disklerimde Windows 7'yi, diğer 80gb'lık diskimde de Pardus'u kullanmak istiyorum.

Fakat, nasıl?
    Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: The_TaLos

Merhabalar. Küçük bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Biraz detaylı anlatacağım hadiseyi.

Anakartım Gigabyte. 4 adet diskim var bilgisayarımda. 2 tane 320gb, 1 tane 160gb, 1 tane de 80 gb.

2x320 gb diskim raid'li ve üzerinden Windows 7 Professional kurulu. 80'lik diskime de Pardus 2011'i kurup, iki sistemi birlikte kullanma niyetindeydim.
    Pardus 2011 kurulumunda, disk seçimi ekranına geldiğimde kurulum hata veriyordu. Hata ayrıntılarına baktığımda az çok hatanın raidli disklerimden kaynaklandığını anladım (raidli disklere değil de 80gb'lık diskime Pardus kurma niyetinde olmama karşın)

Daha sonra raidli disklerimi söktüm, böylece herhangi bir sorunla karşılaşmadan 80gb'lk diskime Pardus'u sorunsuz kurdum. Sistem herhangi bir aksaklık olmadan çalışıyor. Ardından, raidli disklerimi taktım. Mantıken, bios ekranından sonra bana hangi işletim sistemini başlatmamı isteyeceğimi soracağını umdum, fakat durum öyle olmadı (: Çat diye Windows "Hoş Geldiniz" dedi bana (:

İşte sorunum budur. Ben raidli disklerimde Windows 7'yi, diğer 80gb'lık diskimde de Pardus'u kullanmak istiyorum.

Fakat, nasıl?
    Şimdiden teşekkürler.

disklerinin sata olduğunu varsayarak konuşuyorum, bana göre tamamen raidli disklerini sata0 ve 1'e diğer diskleri de diğer portlara taktığından kaynaklanıyor durum. Bu problemi şöyle özebilirsin. Tabi anakart modelini verseydin daha net bilgi verilebilirdi ama genelde gigabyte anakartlarda 6 sata girişi bulunuyor. Üstünde sata0 yazana 80gb diski peşindekilere de raid diskleri takarsan problem olacagını sanmıyorum ama raid bozulur mu bilmem. Kişisel bilgisayarda raid kullanma ihtiyacı duymadım hiçbir zaman. Umarım problemini çözersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanpayi

quote:

Orijinalden alıntı: The_TaLos

Merhabalar. Küçük bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Biraz detaylı anlatacağım hadiseyi.

Fakat, nasıl?
    Şimdiden teşekkürler.

disklerinin sata olduğunu varsayarak konuşuyorum, bana göre tamamen raidli disklerini sata0 ve 1'e diğer diskleri de diğer portlara taktığından kaynaklanıyor durum. Bu problemi şöyle özebilirsin. Tabi anakart modelini verseydin daha net bilgi verilebilirdi ama genelde gigabyte anakartlarda 6 sata girişi bulunuyor. Üstünde sata0 yazana 80gb diski peşindekilere de raid diskleri takarsan problem olacagını sanmıyorum ama raid bozulur mu bilmem. Kişisel bilgisayarda raid kullanma ihtiyacı duymadım hiçbir zaman. Umarım problemini çözersin.

Öncelikle yanıt için teşekkür ederim

İlk olarak, evet disklerim sata. Anakartım ise Gigabyte GA-EP35C-DS3R. Raid 0 olarak kullanıyorum, sadece istediğim performanstı (:

Dediklerini deneyeceğim, sonucu buraya yazarım. En azından benzer sorunu yaşayacaklar arkadaşlar faydalanır.

• Evet denedim, olmadı (:

Bir çok kombinasyonu denedim ancak her seferinde raid bozuldu. Raidli disklerin yedeğini alıp, baştan Pardus ve raidli Windows 7 kursam acaba sorunu çözebilir miyim?
  • Başka çözüm önerisi olan arkadaş yok sanırım (:
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.