Şimdi Ara

Pardus 2011 de codecler sorunlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar hepinize iyi günler bende mkv film hastalıgı var aşırı derecede boyutları 20 gb ta ulaşanlar bile var neyse konuma döneyim pardus 2011 kurayım dedim tam bir fiyasko video işlemede mevcut media playerlar ki

sanırım eski yeteneğini kayıp ettiler aynı boyuttaki dosyaları bs player altında kurulu olan klite codec ile daha iyi açıyorum .

oysaki pardus 2007 kurmuştum bir zamanlar bunun amacıda mkv dosyaları daha rahat izlemekti ama malesef pardus 2011 bu konuda kötü geldi bana

sistemim p4 3,2 ghz

6600 le silencer 256 mb ekran kartı ve 2 gb ram var bu sistem le windowsda takılmadan izliyorum fakat 15 gb ta kadar olan dosyları ondan sonrasında cırmalıyor işte bu yüzden bende pardusu kurdum ama o daha 4 gb lik dosyalarda cırmaladı tek farkı var sesler daha süper ve gercektçi bir ses teknisyeni olarak ses işlemede kötü diyemem o ayrı bir konu.neyse lafı fazla uzattım ve konu da dağıldı sanırım

benim istediğim pardus 2011 de nasıl çalıştırabilirim bu dosyaları . ayarları nasıl olmalıdır .yoksa pardus hakkaten mi h.264 ve x.264 codeclerinde cırmalıyor ?

• işlemciniz dolayısıyla zaten bahsettiğiniz kalitede videoları oynatmanızın salt işlemci gücüyle olamayacağını düşünüyorum. ekran kartınızın donanımsal hızlandırma özelliği yardımıyla (ki Klite bunu destekliyor) bu videoları oynatabiliyorsunuz anladığım kadarıyla. Pardus altında nvidia sürücülerinin düzgün kurulmuş olması gerekir (kendi otomatik kurmuş ta olabilir) ve VLC Player gibi bir yazılımla videolarınızı oynatmanızı tavsiye ederim. VLC Playerda Tools -> Preferences and Input & Codecs and tick Use GPU acceleration yolunu takip ederek ekran kartınızın donanımsal hızlandırma özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz.
  • tşk ederim arkadaşım deneyeceğim umarım olur zira pardus veya linux tabanlı işletim sistemleri bu derece basit bir işte cırmalamaması gerekir çünkü eskiden windowsda oynatamadıklarımı pardus 2007 de oynatırdım taki windowsda codecler yenileninceye kadar şimdi gecmiş olması mümkün değil gibi geldi bana tavsiyen için tşk ederim
  • XBMC media playeri dene dostum mkv lerde sorun yok
    diğerleri takılıyo vlc smplayer falan
  • arkadaşııım bahsettiğin program pakete uymuyor ve kurulmuyor yada ben beceremedim hata veriyor nasıl kurulur
  • tam bir fiyasko olmuş pardusda mkvler aynı sistemde windowsda daha iyi çalışıyor şimdi başka bir linux denemek zorunda kalcagım şu linux komutları öğrenme zorunlulugu olmasa kurmayacamda malum vizeler işte
  • aynen ne kadar video program varsa hepsini kurdum linux tabanlı bir işletim sisteminin bu kadar saçma bir iş yapacagını düşünmemiştim yahu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • katkı deposunu eklerseniz xbmc paketi var kurabilirisiniz
  • islemci yeterince guclu ise zaten sorun yasamazdin. islemci yetmeyince videolar icin gpu hizlandirma gerekiyor. bunu da ati ve nvidia ekran kartlariyla yapabilirsin. nvidia'nin linux surucu destegi nispeten daha iyi oldugu icin vdpau sorunsuz calisiyor fakat pardus 2011'de calismiyor. ozgurlukicin forumlarina bu sikayet var, ben de yazdim ama kimsenin umurunda degil. hata kaydi birakmayi dusunuyordum ama 2011'in guncel surumu cikmasina ragmen hata giderilmemis. sanirim pardus gelistiricileri hd video izlemiyor veya islemcileri cok guclu oldugu icin farkinda degiller. ubuntu veya diger bircok dagitimda, nvidia kartin varsa vdpau sayesinde mkv videolarini izlersin. (6600 desteklemiyor bildigim kadariyla)
    ati yani amd ise gpu hizlandirmayi gectim kartlarina dogru duzgun surucu yazamadigi icin ciddi sorunlar var. gpu hizlandirma calisir mi calismaz mi bilmiyorum, ati kullanip bu konuda bilgisi olanlara sormak lazim.

genel bilgi bu yonde. kartin vdapu desteklemedigi icin pardus veya ubuntu gibi sistem kaynaklarini comertce kullanan dagitimlar yerine lxde, .box tabanli dagitimlari veya masaustlerinin direkt kendisini kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 23 Kasım 2011; 20:56:34 >

• bu günde onu deneyeceğim bakalım peki pardus lxde mi yoksa ubuntu lxde gerci bildiğim kadarı ile bu gnome ve kde gibi bir masaüstü tarzı değil mi bunun ne gibi bir faydası olacak arkdaşım diye sormak isterim sonuçta 6600 gibi dandik bir kartla windows da orjinal bluray hariç hepsini izledim
  • sonunda oldu arkadaşlar ilginize sağolun sonunda yaptım çok az takılıyor artık öyle donmuyor . bütün media playerların hepsini kaldırdım son olarak ta ekran kartı driverini kaldırdım ufak bir reset .ve sonra ekran kartı kurmadan vlc player kurdum artık daha iyi çalışıyor şimdi daha düzgün bir driver bulmak da aslında çokta gerek yok ama uğrasmak güzel ilginize tşk
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.