Şimdi Ara

PARDUS İLE NASIL TANIŞTINIZ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

PARDUS İLE NASIL TANIŞTINIZ??

(En Son Oy Tarihi: 14.3.2008)
Giriş
  • Bir çok yerde Pardus hakkında diyaloglar ,tartışmalar ,projeler, bilgi paylaşımları oluyor.Ve günden güne pardus yangınlaşıyor.Peki siz ;SİZ Pardus ile nasıl tanıştınız?????

ben kendi hikayemi anlatayim.Aldıgım bi dergide vermişti ancak yüüne bile bakmadım.

Ta ki eskiş bir dergiyi karıştırıken linuxa XGL adlı bi yazı gördüm .Kendi kendime dedim bu pardusta linux degilmi ?Alimde şunu bi deneyim.Gerçi bios yüzünden ilkinde kuramamıştım mama hala xgl ile uğraşıyorum.Çünkü ekran kartım ati.Aranızda ati ekran kartına xgl ve benzeri uygulama yukleyen hiç oldumu?bi zahmet onu da şurda açıklasa çok sevinirim.

• Bir türk işletim sistemi nasıl olurmuş görmek için.

Tüm geliştiricileri tebrik ediyorum.
  • Bir programcı olarak açık kaynak kodu destekliyorum. Daha önce Gelecek Linux 2 ve 3 'ü de kurmuştum.
    Ayrıca Türklerin yaptığı işletim sistemine destek olmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 23 Temmuz 2007; 23:31:14 >
  • Yolda yürürken ikimizde önümüze bakmadığımız için çarpıştık ve aşkımız orda başladı

Dizüstü pc mi aldığım bilgisyarcı arkadaşım linux meraklısıdır.Linux dan konu açılında konu pardusa geldi.Elindeki pardus cd sini hemen kopyalattı bana verdi.Bende acep bu Türkler bu işi nasıl yapmış deyip kurdum ama grubcuğum (grub a gelecek linuxla tanıştığımdan beri uyuzum :) canavar gibi lilo varken ne grubu ) ide portuna takılı olan diske kurmadım diye mızıkcılık yaptı.Neyse uğraştık didindik ide diskten yer açtık kurduk.
    Çalıştırdık girdik ama benden root şifresinin ayarlamamı istememesi huylandırmıştı bir kere.Sonra baktım ayarlama yapacak dosya falan yok,direkt grafik arabirime geçiyor.Bu ne yahu böyle linuxmı olur dedim ve o gece sildim
    Linux camiasına Slackware ile girenler hele hele uzun zaman önce girenler sanırım benim gibi arızalıdır (Slackware 3.5 le Pcnet sayesinde Linuxla tanışmış özelliklerini keşfetmem, yapısını anlamam bir kaç ayımı almıştı daha önceden Unix i XWindow arabirimi ile kullanmıştık ama o biraz ezberdi)

• Ağustos ayında dergiler verecek değilmi ?

Özellikle kültür bilim dergisinden bekliyorum.
  • İnternette gezerken Türkler'in yaptığı işletim sistemi olarak gözüme çarptı ve kullanmaya başladım...Şuan bırakamıyorum
  • Linux'a tam ilgi sarmışken. Dergide görmüştüm.PCNet'ti heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:ArchoN:.

Linux'a tam ilgi sarmışken. Dergide görmüştüm.PCNet'ti heralde.

Yeni sürümü ağustos ayında çıkmıyormu ? Zaten temmuz ayında çıktı yeni versiyonu..
  • walla ben başarılı buldum pardus' u. bir iki sorun yaşadım ama internete pardus ile şifreli wifi ile çıkmanın bu kadar kolay olacağını hayal edemeiyordum. forumda pardus için ayrı bir bölüm açılmalı.
  • Bende Pardus'u rasgele sitelerde gezerken gördüm birde baktım bizimkiler yapmış ana dedim hemen ben şunu bir indirip kurayım dedim ve pardus'un 1.0 versiyonuydu o zaman indirip kurdum gerçi internete giremdim ama olsun oda bizim şanssızlığımız maluum usb modemi tanımıyordu o zaman gerçi hala tanıtamıyorum modemi ama olsun seviyorum Pardus'u inşallah daha iyi yerlere gelecek.

Bırde ask all your friends Arkadaşa katılıyorum Pardus için ayrı bir bölüm açılsın
    quote:

orumda pardus için ayrı bir bölüm açılmalı.

DH yönetimine
    Pardus için ayrı bir bölüm açarmısınız malum bizim sistemimiz bir ayrıcalığı olsun dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

walla ben başarılı buldum pardus' u. bir iki sorun yaşadım ama internete pardus ile şifreli wifi ile çıkmanın bu kadar kolay olacağını hayal edemeiyordum. forumda pardus için ayrı bir bölüm açılmalı.

gerçekten sana katılıyorum tubitakın destek verdigi bir projeye bizde destek vermeliyiz. Aslında bunu forum yöneticilerine bildirsek siz ce açarlarmı ki bir bölüm ?
  • Pardus için bir bölüm var zaten. Orası da burası. Ayrı ayrı bölüm açmanın ne alemi var? Pardus başka bir işletim sistemi değil o da bir Linux.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Pardus için bir bölüm var zaten. Orası da burası. Ayrı ayrı bölüm açmanın ne alemi var? Pardus başka bir işletim sistemi değil o da bir Linux.

Elbette Pardus'ta linux tur ama bir çok insan linuxu Pardus sayesinde keşfetti .Ve gerçekten pardus bir çok kullanıcı için de yeterli ve en önemlisi milli olması .Onun ayrı bir yeri var .Bence böyle bir bölüm açılmalı .Zaten linux bölümündeki mesajlarin büyük bölümü de pardus ile alakalı .Pardusa hep beraber destek vermeliyiz .
  • Bi arkadas onermıstı o sekılde basladım.ext 3 u hallettıkten sonra gerısı kullanıcının merakına kalmıs.yalnız benım sorunum alıskanlıklarımdan vazgecemıyor olmam.ılk tanıstıgım dagıtım ubuntuydu ve pardusu sevemedım bı turlu
  • ben pcnet almıştım merak ettim isoyu yadım diske yanlış yaazmışım yada cd bozuldu oretasında hata verdi win. açılmıyor diye fedora yükledim sonra boş bir zamanımda tekrar isoyu yazdım bu kez oldum şimdi windowsuda sildim pardus caracal caracal 2007.2 alayım dedim kırtasiyeye gittim dergilere baktım paruds vern var mı diye pcmagazine vardı aldım hemen soluğu evde alıp kurdum cok memnununm
  • Bir türk işletim sistemi nasıl olurmuş görmek için
  • quote:

Orjinalden alıntı: ajan37
    Elbette Pardus'ta linux tur ama bir çok insan linuxu Pardus sayesinde keşfetti .Ve gerçekten pardus bir çok kullanıcı için de yeterli ve en önemlisi milli olması .Onun ayrı bir yeri var .Bence böyle bir bölüm açılmalı .Zaten linux bölümündeki mesajlarin büyük bölümü de pardus ile alakalı .Pardusa hep beraber destek vermeliyiz .

Eskiden ceviz.net'te bu konu hakkında şöyle bir şey okumuştum. Yazanın affına sığınarak buraya alıntılıyorum:
    Pardus için ayrı bölüm açmak şuna benzer:
    "Bölük dur! Şaban sen de dur!"
  • arkadaşlardan duydum
  • İlk duydugum zaman Türklerinde böyle teknolojik gelişmelerde katkısı olduguna sevindim .Bende katkı saglamak ve merakımı idermek için kullanıyorum.
  • Gazete ile sanırım 1 veya 1.5 sene oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.