Şimdi Ara

Pardus'ta program yükleme ile ilgili birkaç soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pardus'a olan sevdamı 2011 sürümü ile giderdim. 2009 ve önceki sürümlerinde yaşadığım driver uyumsuzluğu yüzünden kuramadığım programı 2011 sürümünün windowsa benzer sistemle çalışan sürücü becerisini çok sevdim. Arayüz kullanıcı dostu 2011'in.

Windowstaki gibi .exe gibi uzantılı dosya yükleyicisi bulunmayan pardusta programların bazılarını paket yöneticisinde buldum. Fakat birçok program paket yöneticisinde yok. Örneğin 2-3 gün önce çıkan firefox 8'i paket yöneticisinde 6. sürümüyle gördüm. İnternetten linux bazlı dosyayı indirip nasıl kuracağımı bulamadım.
    sudo pisi bi konsol komutuyla biraz programcı kafasıyla bir şeyler uydurmaya çalıştım ama başaramadım. internette de gördüğüm derleyici gerekliliğini birileri bana anlatabilir mi? Daha kısayollar bulunmuyor mu programları kurarken?

• firefox'u direk içindeki "firefox" dosyasına tıklayarak çalıştırabilirisiniz. Bir kısmı böyledir.

Diğerleri ise ; indirdiğiniz arşivin içinde yazar nasıl kurulacağı (konsola bikaç komut yazarak kurabilirsiniz.)
  • açıkçası öyle olmuyor. Firefoxta hangi dosyadan bahsediyorsunuz?
  • Firefox'u indirip açtığında yine firefox diye bir dizin açılıyor.
    İçine girdiğinde firefox adında çalıştırma dosyası var.
    İki kere tıkla.
    Açılmazsa, sağ tıklayıp "Bir program gibi çalışmasına izin ver" seçeneğini etkinleştirip tekrar dene.
    Olması gerekiyor..
    Bir de hangi mimari için olduğuna dikkat et.
    64bit kullanıyorsan, 64bitlik sürümü indir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.