Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registryde ki bir ayarın degiştirilmesiyle giderilebilir. Kayıt defteri düzenleyicisini açın
"HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop"
altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...
arkadaşlar ben bu kuralı regedite ayarlamayı düşünüyorum ama biraz tırstım çünkü böyle konuların yorumlarına bakarsak pc bozuldu, pc kafayı yedi, format atmak zorunda kaldım diyenler var.
arkadaş burda 0 demiş ama o da çok yüksek olur 400 den 200e indiriyim dedim.bunu değiştirmenin bir riski var mı?
yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
hiçbir riski yok. ordaki ayarı 0 yaparsan başlat menüsündeki açılır menüler beklemeksizin anında açılır. istediğin kadar bekleme süresi girebilirsin.
o ayar windowsu bozacak bir ayar değil.
değerler milisaniye cinsindendir. ona dikkat ederek bir değer gir.
400=4ms olduguna göre 200=2ms dir 200 olarak girmemde bir sakınca yok demi?
yok. ben 50 yazıyorum. yarım saniye :)
başka hangi regedit ayarlarını değiştirmemde tehlike yok kullandıklarınızda 1-2 tane yazabilirseniz çok minnettar kalırımn
xp kullanıyorsan şunları da yapabilirsin. ben bunları yapıyorum.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" anahtarına gelip burada yeni bir DİZE değeri oluşturup (sağ tıklayıp new > DİZE value) adını " AlwaysUnloadDll " yapıp ve değerini "1" yapıyorum.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\FileSystem" anahtarına gidip "NtfsDisableLastAccessUpdate" değerini bul ve 1 yap. Yoksa sağ tıklayıp yeni dword değeri oluştur ve bu adı ver. değerini 1 yap.
"HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" anahtarına git, burada "PovverOffActive" anahtarını bul ve değerini "1" olarak değiştir.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" anahtarına gelip burada yeni bir DİZE değeri oluşturup (sağ tıklayıp new > DİZE value) adını " AlwaysUnloadDll " yapıp ve değerini "1" yapıyorum.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\FileSystem" anahtarına gidip "NtfsDisableLastAccessUpdate" değerini bul ve 1 yap. Yoksa sağ tıklayıp yeni dword değeri oluştur ve bu adı ver. değerini 1 yap.
"HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" anahtarına git, burada "PovverOffActive" anahtarını bul ve değerini "1" olarak değiştir.
çok teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme