Arkadaşlar iki işletim sistemini birlikte kullanıyorum ( Pardus , Windows ) . Windows'ta bir sıkıntı yok internetim düzgün çalışıyor ama Pardusa geçtiğimde kablosuz internete bağlanamıyorum. Kablolu bir şekilde internete girebiliyorum.
Pardusu ilk açtığımda Num - Lock kapalı oluyor. İlk önce onu açarak giriş yapıyorum. Daha sonra wireless'in kapalı olduğunu görüyorum zaten ışığıda yanmıyor. Fn tuşu ile açmaya çalışıyorum ama Windows'ta gelen o Fn tuş kombinasyonlarının programı açılmıyor. Aslında Fn tuşu çalışıyor ekran parlaklığını artırıp azaltabiliyorum ama o programı açılmadan gerçekleşiyor bunlar. Biraz uğraşıyorum bağlanamıyorum ve Windowsa tekrar geçiyorum.
Windowsa geçtiğimde de aynı sorun ... Wireless kapalı ... Bu sefer fn tuşu yardımı ile wireless'i açıyorum ve internete bağlanıyorum. Pardusa geçtiğimde wireless neden kapanıyor olabilir. İkincisi Fn tuşunun programı neden çalışmıyor sizce ?? Bilgisayarım Lenovo G550... windows 7 , pardus 2011
Teşekkürler...
Aşağıdaki kodu terminalde çalıştırmayı deneyiniz.
quote:
sudo rfkill unblock all
Eğer wifi açılmadıysa aşağıdaki kodu çalıştırıp çıktısını paylaşınız.
quote:
sudo rfkill list
Dediğinizi yaptım pardusta wireless ışığı yandı. Fakat genede kablosuz bağlantıyı etkinleştirme seçeneğini aktif edemedim. Windowsa geçtiğimde wireless kendiliğinden açıldı. Fn tuşuna gerek kalmadı.
Ekran alıntısı aldım ama yükleyemiyorum şu an için script engeline takılıyor. Yüklemeye çalışıyorum.
Listeyi döktüğümde Soft blocked : no Hard blocked : no yazıyor aşağıdaki tüm seçenekler için. Hepsinde bunlar yazıyor.
ideapad_wlan: Wireless Lan ideapad_bluetooth : Bluetooth phy0 : Wireless Lan hci0 : Bluetooth
Pardon atlamışım
ideapad_killsw : wireless_Lan Soft blocked : Yes Hard blocked : No imiş...
Aşağıdaki kodu terminalde çalıştırarak çıktısını paylaşınız.
quote:
lspci | grep Network
Aşağıdaki kdun çıktısını tam olarak yazar mısınız?
quote:
sudo rfkill list
Kablosuz aygıtı birde aşağıdaki şekilde etkinleştirmeyi deneyiniz.