Şimdi Ara

Pardusta win7 boot açılışta görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win 7 işletim sistemim vardı. 3 Tane hard diskim var 1 ine pardus 2011 kurdum fakat açılışta win 7 yi görmüyor ve sadece pardus görünüyor. Win 7 yi açamıyorum. Biostan sadece win 7 nin olduğu harddiski seçtiğimde insert multimedia disk gibi bi hata alıyorum yani görmüyor.

• benzer bişey başıma gelmişti
    win7 kurdum bir hardiske yine aynı hardiskin başka bölümüne de sonra aprdus kurdum
    ikinci hardiskimde ise daha önce kurduğum sonrada formatladıgım xp vardı
    sorunu şu şekilde çözdüm
    tek disk bıraktım önce win7 yi sonrada pardusu kurdum
    kurulumnlardan sonra diğer diski taktım sorunsuz kullanıyorum
  • Win 7 olan bolumu formatlamak istemiyorum bir suru program oyun vs. Kurulu ben tekrardan calistirmak istiyorum win7 yi bir arkadas birsey yazmis yine ayni sorunu yazdigim baska konuya onu deneyecegim sonucunu buraya bildiririm
  • Bahsettiğiniz hataya göre

1. Windows yüklü harddiskle ilgili fiziksel bir sorun olabilir.
    2. Windows yüklü harddiskin mbr (master boot record) bölümü zarar görmüş olabilir. Sadece bu harddisk takılıyken mbr bölümünü onarmak gerekir.
    3. Pardus yükledikten sonra Grub Windows yüklü bölümü görememiş olabilir.

Pardus'u kurarken Windows'un kurulu olduğu harddisk takılı değilse zaten grub seçeneklerinde olmaması normal.
    Eğer daha önce tek başına takılıyken Windows yüklü diskiniz boot edilebiliyorduysa ve şu an fiziksel bir sorunu da yoksa MBR bölümünü onarmalısınız. Bunu yaparken de diğer diskleri çıkarmalısınız.
    Grub'ı onarmak için ise aşağıdaki linke bakabilirsin. Grub'ta yani açılışta gördüğün işletim sistemleri listesinde Windows'u görebilmen için Windows yüklü harddiskin de takılı olması lazım grub ayarlandığı sırada.
    http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Windows_kurulumu_sonras%C4%B1nda_Pardus_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak

düzeltme : Windows yüklü harddisk takılı iken Pardus'u tekrar kurunca da grub zaten sıfırdan yüklenecektir. Yukarıdaki adımın yerine böyle yapabilirsin.
    Windows'un bulunduğu harddiskin mbr kaydını düzeltmek için çeşitli yöntemler var ama en kolayı sanırım "Hiren's Boot Cd" içindeki MBR (Master Boot Record) Tools başlığı altındaki araçları kullanmak olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 10 Aralık 2011; 0:18:58 >

• Pardus'un Sistem ayarları menüsü altında Açılış yönetecisi bölümü var. Buradan gerekli ayarlamaları yaparsan sorunun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apricotx -- 11 Aralık 2011; 23:56:56 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.