Şimdi Ara

Park Halindeki Aracıma Çarpıp Kaçtılar. Yapılması Gerekenleri Anlatıyorum RESİMLİ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
31
Favori
55.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
343 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olaya bide iyi yandan bak aşağıya ınıp bı kağıda not yazıp bir de 20 lira bırakabilirdi asdfgshj :D
  • 26_____ kullanıcısına yanıt
    park hatalı da olsa, park halindeki araca çarpan kusurlu oluyor.
    hatalı park başka, duran araca çarpmak başka şekilde değerlendiriliyor.
    Resmi plakalı kamyon ile tek şeritli yolda park eden aracın yanından geçerken sürtmüştüm geçen yıl. araç resmi plakalı olduğu için tutanağı kendimiz hazırlayamıyoruz. illaki polis geliyor ve alkol kontrolu yapıp tutanağı kendi tutuyor. kusuru bana yazmıştı. bende bu bilgiyi trafik polisinden öğrendim. yol yoksa gitmeyeceksin arkasında bekleyeceksin dedi.
  • Kiraladığım araca otelin otoparkında çarpmışlardı. Neyseki çarpan da otelde konaklayan biriydi. Trafiğe kapalı alan olduğu için polis tutanağı istenmedi. Güvenlik sağolsun görüntüleri de cd yapıp verdi. Çarpanı odasından çağırtıp ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası fotokopilerini alıp kiraladığım firmaya vermiştim. Sorun çıkarmadılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntüleri izledim,bence adam çarptığının farkında bile değil.Dönüp bakmıyor bile.
  • Geçmiş olsun.

Yazı ve bilgilendirmen güzel ama 100 liralık hasar için tüm bunlarla uğraştığına değmezmiş bana göre.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    araç sayısı ve trafik yoğunluğu o kadar arttı ki dediğiniz gibi kamera önemli ve artık olmazsa olmaz...
    bazı kameralarda park halinde kayıt modları var...
    Genelde yaygın olanlar
    darbe sensörlü... g sensor darbe tespit ettiğinde kayıt altına alıyor
    hareket sensörlü... kameranın görüş alanında hareket tespit edildiğinde kayıt yapıyor.

Nadir modellerde time lapse park modu var. Bunun için özel kablo kiti kullanılıyor.cihaza çift dc girişi yapılıp biri devamlı enerjili diğeri kontaktan gelen. Kontaktan enerji kesildiğinde cihaz kendini otomatik park moduna alıp (ayarı on yapılmışsa) sizin ayarladığınız saniyedeki kare sayısınca kayıt yapıyor. Normal kayıtta 30 veya 60 fps kaydedebilirken time lapse park modunda 1 fps veya 3 fps ayar durumuna göre kayıt yapar. Dolayısıyla diyelim ki 64gb hafıza kartı ile
    1080p x 30fps de 80 dakikalık yüksek bitrate ve sesli kayıt yapıyorsa
    1080p x 1fps de düşük bitrate ve ses olmadan 24 st lik kayıt 5-6 gb yer kaplayabiliyor.Akü güçlü ise neredeyse 5-6 günlük kayıt alınabilir.

• pikalos kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Sadece plastik ızgara kırılmış. Yumuşak malzeme olduğu için büyük ihtimalle farketmedi. Bu kadar yaygara yapmaya da gerek yok bence ama daha büyük hasarlar için bilgilendirici bir konu olmuş

• Hocam doğrusunu yapmışsınız tebrikler. Peşini bırakmayın. Ayrıca araç plakasını nasıl teşhis ettiniz. Farklı bir kamera açısı dahamı vardı elinizde?
  • Arkadaşlar merhaba,

Konuda çok sayıda mesaj bulunmakta, tek tek cevap vermek neredeyse imkansız tek bir kalemde cevap vereceğim.

- Adam çarpıp kaçıyor, diğer kamera açısından durumu fark ettiği belli oluyor, zaten o şiddette çarptığını anlayamıyorsa o vatandaşın trafiğe çıkmaması lazım. Ufak bir ızgara parçası dediğiniz BMW marka aracın parçası, Teknik otoda parçanın fiyatı 500 TL. Yaygara yapmıyorum, çarpıp kaçan bir çomara gerektiği gibi davranıyorum. Sizin arabanıza çarpıp kaçtıkları zaman yaygara yapmazsınız paşa paşa ödersiniz. Yazmak için yazmayalım lütfen

- 61 plaka ile bir sorunum yok arkadaşlar, sadece çarpan kişinin plakasını okuyabildiğimi belirtmek istemiştim, lütfen yanlış anlaşılmasın.

- Plakayı okuyabilmemin sebebi başka açıdan kamera görüntüsünün de elimde olmasıdır. İfşa etmemek için konuya eklemedim.

- Daha öncede yazdığım gibi normalde aşağıya inse, sorup soruştursa, 20 tl sıkıştırsa, telefon bıraksa yani kısacası çomarca davranmayıp kaçmasa belli ki durumu iyi bir kişi değil, helalleşir gönderirdim. Ama IQ su iki haneli bu arkadaş kendini benden zeki sanıp kaçması kanıma dokunuyor, o yüzden 100 lira bile olsa gerekirse benim aracıma tramer çıksın yine o kişi ile uğraşacağım.

• Kamera açısı ve çözünürlüğü bu tip olaylarda cidden hayati önem taşıyor hocam. Siz de şansınıza 61 plakalı magandanın plakasını ve kimliğini bu sayede tespit edebilmişsiniz. Kilit nokta bence burası.

Bir de benim anlamadığım şu, etraftaki dükkanların veya sokak güvenlik kameralarının kayıtlarını hiç zorluk çıkarmadan özel durumunuz olduğu halde size hemen açıyorlar mı insanlar bu tip durumlarda, yoksa polis tutanağı tutturduğunuz için mi yollar açılıyor size?

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Eylül 2019; 12:14:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Her şeyi küçük gördüğümüzden belki de, kimse iş yapmıyor. En büyük sorunumuz sanırım bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Hocam biraz konu dışı olacak ama bu araç içi kamera sistemi pahalı birşey mi aracın hangi noktalarına konuluyor kameralar? Ve kayıt işlemi nasıl oluyor belli periyotlarda eski görüntüyü otomatik siliyor mü güvenlik kameraları gibi?

Alıntıları Göster
    Hocam n11 e bak. 70mai diye arattır çıkıyor. Xominin araç kamerası. önce yapıştırıyorsun. Elektiriği çakmaklıktan alıyor. Gayet de güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Thoth

Türkiye nin bircok yerinde yasamis biri olarak trafikte su plakalari gorunce 2 kat dikkatli kullanin derim.

61, 54, 45, 46, 71, 20, 41, 63.
    Oraya birde 42 plakayı eklemenizi rica ederim. Bizim birde sıkıntımız şu. Duraklama ve park yasağı olan yolun ortasında sap gibi durup 4 lüyü açınca sanki yol onun olmuş oluyor. Adama laf edince dörtlüyü yaktım ya diyor. Arkadaşım şu tabela ne demek diye soruyorum. Park etmek yasak tabelası diyor. Halbuki Duraklamak ve park etmek yasak tabelası diyorum. Benim iki dakikalık işim var diyor. 4 lüyü yakınca haklı olunmaz. Durulmayacak yerde durulmaz. 4 lüyü yakarak ters yöne girilmez. 4 lüyü yakarak U dönüşü yapılmaz.
  • serci07 S kullanıcısına yanıt
    Kurulumu zor mu _ Park sensörünü almıştım böyle fakat takamadm ustaya 100 tl bayıldım :(
  • serci07 S kullanıcısına yanıt
    Bir de hocam bundan bi öne bi arkaya iki adet mi almak gerkeiyor ? Tam olarak nereye montajı yapılıyor?
  • Park ettiğiniz yer yanlış.

• yasaluyari kullanıcısına yanıt
    barca1899 B kullanıcısına yanıt
    "yol yoksa gitmeyeceksin arkasında bekleyeceksin dedi. "
    tamam bu kabul, peki tek şeritli yolda park yapan araç için 155i arasam polis gelip aracı çekecek/ceza yazacak mı? bence trafik ekibi 200 metre ötesede olsa bile göndermezler ki bu çok can sıkıcı. bu rahatlıktan dolayı 3 kat park yapanlar peydah oldu, yolu kapatıp babalarının malı sanıyorlar...
    ekleme: ayrıca konuda park yeri yanlış diye 4223423 tane mesaj var bir kişide neden yanlış olduğunu açıklamamış. adam evinin önüne parketmiş, kaldırım köşesinden 1- 1.5 metre yerde bırakmış daha ne yapacaktı? @barca1899 açıklarsanız bizde öğrenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 13 Eylül 2019; 13:15:46 >
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Sonuç var mı? Elemana trafik cezası kesildi mi? Karakola çağrıldı mı?

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    araç sarsılıyor gibi gördüm ben, fark etmeme ihtimali yok gibi neredeyse, bence. park halindeki el freni çekili aracı yerinden oynatmış baya hareket etmiş geriye doğru, öyle yumuşak plastiğe hafif değip geri gitme gibi olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.