Şimdi Ara

park sorunu yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben 3-4 aylık bir sürücüyüm ve geçen ay başladım kursa henüz ehliyetim yok.
    trafiğe kapalı alanlarda ve az trafik olan yerlerde sürdüm.. bu arabanın herşeyini yapabiliyorum dur-kalk vs. normal sürüşümde güzel sayılabilir ama gel gelelim şu park işi beni çok zorluyor.
    bizim sokak biraz eğimli biryer ve çok araba var genelde iki araba arasına sokmam gerek.tamam o kadar çok dar bir yer değil ama yinede ben rahat park yapamıyorum baya zorlanıyorum. bide arabanın debriyajı sert ve yukardan kavrıyo araba renault clio. bu da biraz zorlanmama sebep oluyo açıkçası.
    sizden öneri bekliyorum ne gibi teknikleriniz var park yapmak için bana pratik yap zamanla alışırsın diyenleriniz olabilir ama benim eylüle kadar felan uzunyola çıkacak kadar şöför olmam lazım
    bi de şu var tabi pratik yap diyebilirsiniz ama ben korkuyorum diğer arabalara dokundururum park ederken diye buyüzden sürekli yapmıyorum
    neyse lafı fazla uzatmıyorum ve önerilerinizi bekliyorum

• rampada iki araç arasına düz park yapabiliyorsam yaparım yeterli mesafe yoksa hiç yanaşmam hele hele yeterli mesafe yoksa hiç yanaşmam
    sanada tavsiyem rampada iki araba arasına fazla girme derim
    rampada iki araba arasına girmek tecrübeden daha çok cesaret ister
  • ayak freni yerine le frenini kullanın kalkıslarda
    arabanın kaçmasını engellersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

rampada iki araç arasına düz park yapabiliyorsam yaparım yeterli mesafe yoksa hiç yanaşmam hele hele yeterli mesafe yoksa hiç yanaşmam
    sanada tavsiyem rampada iki araba arasına fazla girme derim
    rampada iki araba arasına girmek tecrübeden daha çok cesaret ister

dostum aslında doğru söylüyorsun işte bende de o cesaret yok yani sen diyorsunki fazla yanaşma doğru ama dediğim gibi boşluklar genelde ne iki araba sığacak kadar geniş ne de sırf araba sıkışacak kadar dar bu yüzden başka yere gidincede evin önü dururken haliyle tepki çekiyoruz ama işte ben o boşluğa çok zor park edebiliyorum

quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

ayak freni yerine le frenini kullanın kalkıslarda
    arabanın kaçmasını engellersiniz

önerin için teşekkürler ama el freniyle denediğimde hem aşırı zaman kaybediyorum hemde araba kalkarken birden fırlıyo geriye yani ani kalkıyo el freniyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc_kopat76 -- 24 Mart 2008; 15:51:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pc_kopat76

selam arkadaşlar
    ben 3-4 aylık bir sürücüyüm ve geçen ay başladım kursa henüz ehliyetim yok.
    trafiğe kapalı alanlarda ve az trafik olan yerlerde sürdüm.. bu arabanın herşeyini yapabiliyorum dur-kalk vs. normal sürüşümde güzel sayılabilir ama gel gelelim şu park işi beni çok zorluyor.
    bizim sokak biraz eğimli biryer ve çok araba var genelde iki araba arasına sokmam gerek.tamam o kadar çok dar bir yer değil ama yinede ben rahat park yapamıyorum baya zorlanıyorum. bide arabanın debriyajı sert ve yukardan kavrıyo araba renault clio. bu da biraz zorlanmama sebep oluyo açıkçası.
    sizden öneri bekliyorum ne gibi teknikleriniz var park yapmak için bana pratik yap zamanla alışırsın diyenleriniz olabilir ama benim eylüle kadar felan uzunyola çıkacak kadar şöför olmam lazım
    bi de şu var tabi pratik yap diyebilirsiniz ama ben korkuyorum diğer arabalara dokundururum park ederken diye buyüzden sürekli yapmıyorum
    neyse lafı fazla uzatmıyorum ve önerilerinizi bekliyorum

rampalarda el frenini kullanin.cekin el frenini,soora araci kavramada yakalayinca indirirsiniz.yada ayaaniz frene basili bi sekilde debriyajdan cekin.
    tam debriyaj kavramaya geldiinde frende cekip gaza basin .frenden hizli cekipi,gaza yavas basin ama.
    bunun disinda.herzman geri geri girmek daha iyidir.cunku yonu on tekerler vermektedir.
    ondeki aracin yanin gidin.sizin on kapınız onun arka kapısina falan gelene kadar.
    soora yaklasik bi 45 derecelik aci ile kirin ve yavas yavas geri girmeye baslayin.sizin aracin arka kismi artik hizayi bulurken toplamaya baslatyin.
    bos bir alanda,plastik cop tenekeleri ile çalişabilirsiniz.
    rahat olun her acemi park zamni zorlanir,birgun bir bakmisniiz,catir catir giriyorsunuz

• Tamponlar aynı hizada ise ufak dokundurmalardan bir zarar gelmez,çekinmeyin değdirin.Özellikle de büyük şehirlerde 1 saat park yeri arayınca insan iteleye iteleye nerelere park ediyor şaşarsınız..Size asıl tavsiyem park ederken tekerleği kaldırıma vurmamanız olacak,hem lastiğe zarar hem de rot ayarınız bozulur ve sürüş emniyetiniz azalır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann
    rampalarda el frenini kullanin.cekin el frenini,soora araci kavramada yakalayinca indirirsiniz.yada ayaaniz frene basili bi sekilde debriyajdan cekin.
    tam debriyaj kavramaya geldiinde frende cekip gaza basin .frenden hizli cekipi,gaza yavas basin ama.
    bunun disinda.herzman geri geri girmek daha iyidir.cunku yonu on tekerler vermektedir.
    ondeki aracin yanin gidin.sizin on kapınız onun arka kapısina falan gelene kadar.
    soora yaklasik bi 45 derecelik aci ile kirin ve yavas yavas geri girmeye baslayin.sizin aracin arka kismi artik hizayi bulurken toplamaya baslatyin.
    bos bir alanda,plastik cop tenekeleri ile çalişabilirsiniz.
    rahat olun her acemi park zamni zorlanir,birgun bir bakmisniiz,catir catir giriyorsunuz

sağol önerin için dostum ama işte dediğim fazla pratik yapamadığım için senin dediğini denicem bi ara

quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Tamponlar aynı hizada ise ufak dokundurmalardan bir zarar gelmez,çekinmeyin değdirin.Özellikle de büyük şehirlerde 1 saat park yeri arayınca insan iteleye iteleye nerelere park ediyor şaşarsınız..Size asıl tavsiyem park ederken tekerleği kaldırıma vurmamanız olacak,hem lastiğe zarar hem de rot ayarınız bozulur ve sürüş emniyetiniz azalır.

tşk. güzel diyorsun fakat işte insanlar arabaya değdirince kıyameti koparıyo halbuki hiç bi zararı yok hafif tampon dokundurmanın ama işte gelde anlat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hararet Sorunu - Yardım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum bende 2007 nin son aylarında başladım sürmeye ve ilk başlarda bende senin gibiydim herşeyi öğrendikten sonra parklarda acemilik çekiyordum tabi eğimli yerlerde sadece.. ama şimdi süper olmasada iyi şekilde yapıyorum. tabi pratik yapman şart gibi bişi pek fazla deneyim yaşamadan nasıl pekiştirebilirsin bilemem bunu daha tecrübeli sürücüler belki bişiler söyler.
    bide bilirim o aracın debriyajını bende de var çok sert harbiden hemde yukardan kavrıyor senin dediğin gibi ama alışınca normal geliyo insana ilk başlarda bi fiesta kullanmıştım debriyaj pamuk gibi yani bu da senin seri olmanı sağlıyo eminin sende şu an öyle bi aracı kolay park edebilirsin yinede sen alışmaya bak

• quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

http://www.mantartube.com/f0b551ed58e354a836f2.video?araba-park-etmek-cok-komik

100 kere denedi amma inatçıymış göz var nizam var ya

• bune kardeşim yaw adamın aklından zoru var galiba ulan girermi oraya hiç manyak herif
    diğer arabalarada baya dokundurdu galiba
  • Zamanla herşey oturur merak etme.İlk zamanlar bu korkular normal.Arabayla tam anlamıyla bütünleştiğinde açtığın bu topiğe bile güleceksin.
  • Iki arac arasina Park etme yöntemi (denenmis ve yillardir kullanilan ve bircok kisiye ögretilen yöntem :) ):

1. Arka tamponlar veya arka kapilar ayni hizaya gelecek sekilde arkasina park edecegin arabanin hizasina kadar git. (iki araba arasi yandan mesafe yaklasik 70-80 cm)
    2. Direksiyonu park edecegin yere dogru tam cevirerek yavas yavas geri git (direksiyon geri giderken girecegin yöne dogru).
    3. Arabandaki Park edecegin yönün tersinde bulunan yan aynadan önüne park edecegin aracin kaldirim tarafindaki farlarini görünceye kadar geri geri sür.
    4. Farlari gördügün zaman direksiyonu bu sefer normal bir hizla aksi istikamete dogru cevir.
    5. Normalde simdi cuk diye park etmis olman lazim yok olmadi ise ufak ileri geri hareketlerle tamamlayabilirsin

Bunlari yapmana ragmen cok disarda veya icerde kaliyorsan bu yazilan islemlerle senin direksiyon ve sürüs hizini koordine edememissin demektir. Biraz calistiktan sonra kendi ayarini bulabilirsin.

Bu yöntemle benim arabamdan 50 cm daha uzun olan her park yerine ben park edebiliyorum. Tabiki arabaya alisik olmaninda etkisi vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 1 Nisan 2008; 4:09:00 >

• http://youtube.com/watch?v=BVtHErWR6iE

Şu yöntemi deneyebilirsin ama biraz cesaret ister
  • quote:

Orjinalden alıntı: der Rebell

http://youtube.com/watch?v=BVtHErWR6iE

Şu yöntemi deneyebilirsin ama biraz cesaret ister

Süper
  • inanmazsınız ama bi komşum vardı.eski scoda picup arabayı park ederken arabanın burnunu sokardı sona arabadan iner arkaya geçer ve arabanın arkasını kaldırıp yerleştirirdi. adam 130 kg filan vardı ve bu epey bi zaman devam etti
  • İyi bi sürüşe sahip olman için ilk önce kendine güvenmen lazım ben yapamam edememlerle olmaz bu iş sonra da çıkıcaksın ve pratik yapıcaksın. Arabayı kaldırıyorum geri gidiyorum bilmemnelerle olmaz bu iş neticede trafiğe çıkıyosun ve yapıcan bi hata bi acemilik başına bi sürü olumsuz sonuç doğurabilir. Tavsiyem yoğun trafik olmayan yerlerde bol bol pratik yapman. Gelelim park sorununa eğer park etmekte zorlanıyosun ilk önce yokuş olmayan yerlerde bol bol park ederek pratik yap boş bi yere git belli mesafelere kuka koy oraya park et onu rahat yapıyorum diyosan kendine arabayı kaldırma olayında güvenmiyosundur. Onuda el freniyle halledicen artık yapıcan tek şey pratik pratik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.