Şimdi Ara

Parmağım Kırıldı Çaresi Yok Diyorlar ? (ÖNEMLİ) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
4
Favori
31.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sulluky

quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Bi akrabamda da buna benzer olay olmuştu,doktorlar ona da aynı şeyi dedi şu anda parmağı yamuk duruyor seninki gibi. 4 ay da uzun süre bu tarz sakatlıklar için. Basket oynaman da çok zor malesef bundan sonra

Moral bozmak içinmi yorum attın ? Ciddi olarak soruyorum.

Yok hocam öyle bi amacım olmaz hiçbir zaman da mesajı bi daha okudum cidden kötü yazmışım hangi kafadaysam artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun öncelikle. Her konuda olduğu gibi bunda da ilk işlemler çok mühim. Keşke ilk kırıldığında o söylediğin doktora gitme imkanın olmuştu. Benim Ters elin aynı parmağı kırılmıştı. Spor vakası yine. Öncelikle doktora gitme fikrim yoktu çünkü kırıldığını anlayamadım. Canım biraz pek olsa gerek ben herhangi bir bükülme sanmıştım. Arkadaşlarımın da uyarısıyla parmağımın kırık olduğunu fark edip hemen doktora gittim. Ve atel,alçı filan derken şu an çok şükür bir sıkıntım yok.
    Ancak senin durum biraz sıkıntılı. Sen de bunun farkında olduğun için söylemekten çekinmiyorum. İlk önerim asla umudunu kaybetmemen, spor hastanelerine imkanın varsan gitmen, eline dikkat etmen, hiçbir zaman üzülmemen ve kendine sürekli parmağının iyileşeceğini telkin etmendir. Tekrar geçmiş olsun.

• Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfmchdylmz

quote:

Orijinalden alıntı: EmRLanD

istanbul Gaziosmanpaşa hastanesinin el cerrahisine ortapedi uzmanına gittim ben parmagımı basket macında kırdıgımda. benım sağ bas parmagımorta parmagım gıbı olmustu yanı dönmüştüde atel taktım 2 ay çelik atel. ve sonrasında fizik tedavıye bıle gerek kalmadı kı bu tedavıyı kırılmadan 2 ay sonra uyguladım. sıkıntım yok suan. bence bi görün adam biraz rahat davranan bi tip ama işini iyi yapıyor. bide gaziosmanpaşada fizik tedavı merkezı var ordakı laz doktorda cok ıyıdır. onada görünebilirsin parmagımın tum ıslevını duzgunce yapmasını ona borcluyum . geçmiş olsun

GOPtaki hangi hastane doktorun ismi nedir hocam ? teşekkür ederim

gopta kıme sorsanız gösterirler . özel gaziosmanpaşa hastanesi diye. acil kapısından gir içeri . soldakı ılk oda veznenın hemen bitişiği adamın adını hatırlamıyorum uzun boylu kır saclı bırıydı. zamanında cok basket oynamıs. muhabbet etmıstık.

• Sol ayağımdaki baş parmağım kırılmış ve ben farkında değildim şuan tam kıvırmasam da kötü gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Your Mom -- 2 Şubat 2013; 12:41:23 >
  • Çok geçmiş olsun moralini bozmadan her doktora git hocam ne hekimler var ne operasyonlar yapılıyor parçalanmış dirsek çivilerle eski haline getiriliyor fizik tedavi ile sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket edebiliyor acil şifalar diliyorum Allah daha beterinden korusun .
  • Öncelikle geçmiş olsun. Eklem içi kırıklar ortopedi ve tıbbın maalesef şu an için kesin çözüm bulamadığı konulardır. Özellikle eldeki narin ve kompleks yapılı eklemlerde tedavide maalesef başarı oranı çok iyi değil. Bazı hastalar cerrahi müdahale sonrası daha kötü bile olabiliyor. Cerrahi sonrası şu anki hareketi bile arayabilirsin. Gittiğin el cerrahının ettiği o zamanında gelseydin lafı da çok doğru değil. Şu anda zaten bir müdahele yapmıyacağı için fırsat bu fırsat diğer meslektaşlarını kötülemeyi benimsemiş bir doktor demektir. Kötü bir eklem içi kırıkta en başta ona gitsen bile yapacağı şeyler kısıtlıydı. Buradaki temel sorun vücudun kırıkdak onarımı yapmamasıdır. Oradaki kıkırdak zarar gördüyse maalesef bir şey yapamıyoruz ki senin durumunda öyle görünüyor. Bence fizik tedavi şu aşamada senin için daha iyi bir tercih
  • Eğer filmlerini koyarsan tabi daha fazla yardımcı olabilirim
  • Şu yüzyılda robot kol dahi takılabiliyorken böyle birşeyin çaresi olmadıına inanmııyorum inanmak istemiyorum platin mlatin yokmuymuş çaresi
  • Belki 15-20 sene sonra kök hücre sayesinde kıkırdak transferi yapabilirsek o zaman işte mümkün olabilir eskisi gibi yapmak ama şu anda pek mümkün değil. Robotik kol takmak teknik olarak apayrı bir şey.Orda dışarıda yapılan bir şeyi transfer ediyorsun ama kırıkta platin taksanda vücudun kendini onarmasını bekliyorsun ama vücut kıkırdağı yeniden ONARAMIYOR maalesef.
  • Benim de serce parmagim kirilmisti. Duzletmek icin sert plastik tukenmez kalemleri 2 adet gerdirerek parmagimda kirildi yine de fam duzelmedi hafif bi egim kalicak mecbut
    Gecmis olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Grafilog

Benim de serce parmagim kirilmisti. Duzletmek icin sert plastik tukenmez kalemleri 2 adet gerdirerek parmagimda kirildi yine de fam duzelmedi hafif bi egim kalicak mecbut
    Gecmis olsun

Hocam o nasıl oluyor yav ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedMagician

quote:

Orijinalden alıntı: Grafilog

Benim de serce parmagim kirilmisti. Duzletmek icin sert plastik tukenmez kalemleri 2 adet gerdirerek parmagimda kirildi yine de fam duzelmedi hafif bi egim kalicak mecbut
    Gecmis olsun

Hocam o nasıl oluyor yav ?

Benimki cok yamuktu ve kaynamadan yaptilar sizinkinden fazla

• Arkadaşlar başınıza böyle bir olay gelirse hiç durmayın hemen doktora gidin. Alçıya alırlar yada farklı bir işlem yaparlar sonucunda yamuk parmakla dolaşmazsınız. Geçmiş olsun.
  • dostum ben fizyoterapistim. yere düşünce parmağını kaldırıma çarpıp kıran bi hasta vardı. parmağının tek bir kemiğinde 4 tane vida vardı çocuğun tedaviye aldık 1 buçuk ay tamamen eski haline dönmedi ama çok iyi düzelme oldu. şu anda bi hastam var basket oynarken top serçe parmağına dik bi şekilde çarpmış kırık yoktu ama hem eklemi hem tendonları çok zarar görmüştü o da ameliyat olmuş parmağını hiç bükemiordu şu an %70 ilerleme var diyebilirim 25 günde. iyi bi ortopedi doktoru ameliyat yaparsa ve sonrasında da yoğun bi fizyoterapi programı uygulanırsa eski hali kadar olmasa bile çok çok daha iyi duruma geleceğini tahmin ediyorum. çok geçmiş olsun...
  • Ah şu eklem kıkırdakları. Omuz çıkığının da maalesef çözümü yoktu. Umarım düzgün ameliyat yapacak birini bulabilirsin dostum.
  • İkiş yanına şu ağıza bakmak için kullandıkları tahtalardan bantla
  • bende motorla kaza yaptım sağ elim orta parmağı kırıldı ve normal kırılmamış doktorun söylediğine göre ve normal kaynaması imkansız dedi. biraz yamukluk kalacak allah yapısı gibi olmayacak artık dedi. 2 ay boyunca 3 -4 gün arayla atelimin şeklini değiştirerek tedavi uyguladı. il başta çok yamuktu sonraları düzelmeye başladı parmağımı kullanmamda bir sıkıtı kalmadı ama alt tarafta kemik tümsekli kaynamış ve artık soğuk havalarda acayıp derece sızlama yapıyor. kader böyleymiş demek ki yapacak bişey yok. allah daha büyük dertler vermesin...
  • Çok geçmiş olsun,buraya bir gözat derim :http://www.iecmm.com/
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.