Şimdi Ara

parmaklarımda nasır benzeri yaralar çıkmaya başladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işim elektronik cihazlar tamir etmek işim gereğide gün içerisinde elimden tornavida neredeyse hiç düşmüyor öyleki tornavidayı kullanırken artık elimin ısındığını hissediyorum ve bundan rahatsız olduğum içinde eldiven takmaya başladım.

benim sorum şu parmaklarımla tornavidayı kavradığım bölgelerde deri bozulmaları olmaya başladı. nasır kadar sert değil mantarda değil ama o bölgelerde deri büyüyor bozulma oluyor mantara benzer.

kestiğim zaman canım acıyorsonra aynı deri yine orda büyüyor bir ikitanede başparmağımda deri içerisinde belirdi onlar dışarı taşmadığı için rahatsız etmiyor fakat orta parmağımdaki baya dışarı doğru çıkıntılı halde kesip yara bandı yapıştırıyorum 3-4 güne kalmadan yeniden büyümeye başlıyor resmen yeni bir deri oluşumu sanki bir fikri olan varmı yada tedavisi ?

• O bölgeye sürekli baskı uygulandığı için sertleşiyor derin.
  • hocam internette biraz araştırma yaptım nasır sanırım o dediğiniz derinin üzerinde böyle kabuk gibi sert bir deri daha oluşuyor öyle değil.

baya bir tükenmez kalemin basma düğmesi genişliğinde ( çok düşündüm gerçekten ama aklıma başka ölçeklendirme şekli gelmedi ) bir çıkıntı deri parçası sanki içerisinde nokta nokta kan pıhtıları oluşuyor ve neredeyse canlı tam dibinden kesemiyorum aklımı yerinden alıyor acısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 28 Haziran 2013; 22:38:54 >
  • Eldiven takmaya basladim demissiniz eldiven birisinin mi yoksa yeni mi aldiniz ve eldiven ne tür? Bahsettiginiz sey aklima papillomu getiriyor. Karnibahar seklinde mi oluyor lezyon? Yara dediginiz sey deriyle ayni hizada mi yoksa kabarik boncuk seklinde mi? Nasir da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozdemir -- 29 Haziran 2013; 0:40:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fozdemir

Eldiven takmaya basladim demissiniz eldiven birisinin mi yoksa yeni mi aldiniz ve eldiven ne tür? Bahsettiginiz sey aklima papillomu getiriyor. Karnibahar seklinde mi oluyor lezyon? Yara dediginiz sey deriyle ayni hizada mi yoksa kabarik boncuk seklinde mi? Nasir da olabilir.

Ameliyat eldivenlerinden tek kllanımlık plastik içi pudralı. Tarif ise tamda sizin bahsettiğiniz gibi karnıbahar şeklinde en büyük olanını 2-3 parçaya bölebiliyorum bütün tek parça değil yani lego gibi sanki. ve kabarık boncuk gibi aynı şekilde baş parmağımda derinin altındakilerde öyle boncuk gibi sanki deriyi yarıp cımbızla alabileceğim bir top gibi
  •  parmaklarımda nasır benzeri yaralar çıkmaya başladı

neredeyse bunlarla aynı işte. parmaklarımla tornavidayı kavradığım yerlerde çıktı bu arada papillomu araştırdım çok kötü bişey umarım o tür birşey değildir

baş parmağımın içinde çıktı dediğim şu en alttaki resmin aynısı resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 29 Haziran 2013; 8:08:42 >

• öncelikle papillomun türleri vardır nerden araştırdınız bilmiyorum ama sandığınız gibi kötü bir şey değil ve tedavisi olan viral kaynaklı bir hastalık.
    Hele ki elde olanlar daha da basit. Size tavsiyem bir dermatoloji uzmanına görünmeniz. Tedavi çeşitleri ise ilaç, dondurma ve koterize ederek yakmadır. hepsi ayrı ayrı yöntemlerdir hekiminiz size gerekli açıklamaları yapar. Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

öncelikle papillomun türleri vardır nerden araştırdınız bilmiyorum ama sandığınız gibi kötü bir şey değil ve tedavisi olan viral kaynaklı bir hastalık.
    Hele ki elde olanlar daha da basit. Size tavsiyem bir dermatoloji uzmanına görünmeniz. Tedavi çeşitleri ise ilaç, dondurma ve koterize ederek yakmadır. hepsi ayrı ayrı yöntemlerdir hekiminiz size gerekli açıklamaları yapar. Geçmiş olsun.

teşekkür ederim hocam. internetten araştırdım resimlerde insanların kolları bacakları dinazor gibi uzuvlara dönüşmüş resmen ben bir doktora gideyim de evhamlandım iyice
  • Kormana gerek yok seninki basit bir lezyon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kormana gerek yok seninki basit bir lezyon.

teşekkür ederim bunun için bir doktordan yardım alacağım
  • Ne oldu bir gelişme var mı

• nonamenouser N kullanıcısına yanıt

Evet sorunu yillar once hallettim. Oncelikle sorun yaptigim is kaynakli idi surekli parmagimin o kismina kirli tornavida temas ediyordu her gun her gun isi degistirdim artik sorunum kalmadi. Gel gelelim lezyonlardan nasil kurtulduguma, onceleri kesiyordum cok acili oluyordu ve yine cikiyordu. Verrutol diye bir asidik damlayi kesvettim. Onu damlattiginda deriyi ölduruyor. Lezyonun ustune birkac gun boyunca araliklarla damlattiginda resmen onun icinden geciyor ölü lezyonu koparip aliyorsun dibinde beyazimsi kök yapisi var onu da cimbozla falan sokup aliyorsun onu almadigin muddetce yeniden cikiyor. Bu sekilde tamamen kurtuldum. Artik cikmiyor uzun yillardir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.