Şimdi Ara

### <<<Parrot AR DRONE 2.0 (Ana Konu)>>> ### (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
376
Cevap
12
Favori
58.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gps ile uçuşta yuksekliği nasıl ayarlıyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SİMBA kullanıcısına yanıt
    Uçuş ekranında haritanın sağında ve solunda hız-yükseklik ayarları bulunuyor. Mesela 25 metreden uçmak üzere bir güzergah çiziyorsunuz. "Go" yapınca o irtifaya çıkıp güzergahı izliyor. Ama FreeFlight kullanıyorsanız wifi menzili dahilinde uçurabiliyorsunuz. Menzil dışı dahil bir uçuş için QGroundControl diye bir program var, bu program flight recorder'a güzergahı upload ediyor ve drone herhangi bir komuta ihtiyaç duymadan uçuyor fakat henüz denemedim.
  • ???

• Mamun M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Güncelleme meselesini soruyorsanız; durum ben dahil birçok kişi için geçerli. Neden güncelleme yapamıyorsunuz anlamış değilim, ben ilk aldığım gibi internete bağlı değilken güncelleme yaptı, sonra flight recorder aldım, onda da internete bağlı değilken güncelledi. Önceki mesajımda dediğim gibi "sanıyorum ki" freeflight yazılımı halihazırda güncellemeleri bünyesinde taşıyor, sanırım yeni güncelleme çıksa google play store'dan freeflight'ın kendisi de güncellenecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColdPlayer

Merhaba,

Öncelikle ben Note 2 kullanıyorum ve wifi açılınca mobil verinin kapanma durumu bende de mevcut. Ama mobil veri kapalıyken drone'a bağlandığımda flight recorder için gerekli güncellemeleri yaptı, "sanıyorum ki" bir güncelleme çıktığında program play store'dan kendisini güncelleyerek gerekli firmware'ı telefona atıyor. Ayrıca bu "wifi açılınca mobil verinin kapanma durumu" genel ve bilinen bir durum olmalı ki flight recorder'la harita üzerinden uçuş yapmak için öncesinde programdan haritaya girip uçuracağınız bölgenin haritasını mobil veri aracılığıyla kaydetmeniz gerekiyor. Bu şekilde harita kaydetme prosedürü koyduklarına göre mobil verinin uçuş esnasında kapanıyor olması normal bir şey.

Ayrıca flight recorder'ı deneme şansım oldu. Öncesinde yazdığım 20.5 dakika uçuş süresi için bilgi vereyim; hava rügarlı olduğu için çok hareketli bir uçuş yapmamıştım. Yavaş hareketlerle ve kimi zaman da havada sabit durarak süreyi denemiştim. Bugün ise hava gayet elverişliydi ve rahat rahat deneme şansım oldu. Piller aldığımdan beri toplamda 2'şer kere şarj olmuştu, sanırım bundan sonraki şarjlarda uçuş süresi 1 dakikadan fazla artış göstermez. Hızlı, hareketli ve görece yüksekte yaptığım uçuşlarda flight recorder+zip tie mod ile 19 dakika kadar uçuş sağladım. Piller 150 gram, zip tie mod toplamda 10 gram, flight recorder ise 35 gram. Tabi yaklaşık 30 gramlık outdoor hull gps varken takılı olmuyor o yüzden ağırlıktan bir miktar kazanıyorsunuz.

Flight recorder 4gb dahili belleğe sahip bu sebeple ekstra flash bellek takmanıza gerek kalmıyor, gerekli video kaydını bunun içine yapıyor. İnternette uçus süresini 1-2 dakika etkilediğini yazmışlar, bunu net olarak tespit etme şansım henüz olmadı. İnternette gps hakkında çok yorum okumuştum ve kimi hayli olumsuzdu (olumsuz olanlar genelde ürün ilk çıktığında yapılan yorumlar, güncellemeler sonrası hep olumlu yorum yapılmış). Ben ekstra bir işlem yapmadan hep 9-11 kadar uyduya bağlı olarak uçtum. Uçuş yaptığım yer İstanbul-Bostancı sahildi. Program, hava kapalıyken 1-2 metre sapma, hava açılınca 0 metre sapma gösterdi (Ekranın sağ üst köşesinde yazıyor - 0 metre sapma hayli ender bir durummuş). Harita üzerinden uçuş ve sair hayli keyifliydi ve helikopter gayet stabil uçuyor. İlk kalkışı yaptığınız anda kalibrasyon yapıp pusulanın doğru gösterdiğinden emin olun çünkü flight recorder'dan otomatik uçuş yaptığınız esnada pusula yönünün doğru olması çok önemli, ayrıca "home" özelliğini aktif edince drone'un telefonun bulunduğu bölgeye sorunsuz uçması için de bu gerekli. Bundan önce flight recorder olmadan 35mt'ye çıkmıştım ve drone müthiş bir hızla sürüklenip kaybolmuştu, neyse ki hasarsız olarak bulmuştum. Zaten cihaz alt kamera ile maksimum 8-10 metre yüksekliğe kadar sürüklenmeyi algılayıp engelleyebiliyor (ayrıca rüzgarlı ortamda drone uyguladığı düzeltmeler sebebiyle yere paralel uçamadığı için alt kameranın görüş açısı bozuluyor, bu da sürüklenme tespitini imkansızlaştırıyor) Bir de gps'siz uçuş için ortamın ışık seviyesinin yüksek olması lazım yani gündüz uçurmalısınız ki alt kamera işlev görsün. Ama gps ile bugün 35 metreye çıktım 1 metre bile sürüklenmedi, durum kameradan bağımsız olduğu için karanlıkta da uçurabilirsiniz.

Uçuş sonrası programdan gps içine göz atıp uçuş videosunu telefona aktarabiliyorsunuz, ardından gps'ten silip hafızayı temizleyebilirsiniz. Bu arada belki merak eden olur, gps takılıyken taklayı kullanabiliyorsunuz, uydu sinyallerinde bir problem olmuyor ama ben yine de gps varken taklayı kapalı tutmayı tercih ediyorum çünkü olur da gps sinyali sapıtır ve birden drone'u denizin ortasında gösterirse o zaman drone ters istikamete doğru düzeltme uygulayacak ve kendi kendine manevra yapacaktır. Sanırım bu risk 4-5 adet uyduya bağlıyken daha fazla. 9-10 uyduya bağlıyken çok hassas ölçüm yapıyor ve hiç şaşırmıyor. Drone'un gps'i note 2'den daha iyi diyebilirim. Ayrıca harita üzerindeyken telefonun bulunduğu noktayı da gösteriyor ve dediğim gibi home tuşuna bastığınızda drone telefonun olduğu noktaya (yani yanınıza) geliyor.

Başka soru olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

coldplayer anlatımın için teşekkürler.
    örnek bir anlatım olmuş. tesbitlerin çok doğru.

ben baya aklımdaki soruların cevabını buldum. demekki flight recorder takmadan bulunduğumuz alanın harita görüntüsünü tamamen indirip ona göre uçuş planı yapmaya karar vermeliyiz. bulunduğun alanın çap olarak 500m lik alanı herhalde yeterli olur. o kadar gitmez ama tam bir yuvarlak alan olarak hesaplarsak diyebiliriz.

ben ağırlık olarak son yaptığım eklemeler ile zip tie modu 3 lü olarak yapmıştım. mükemmel bir düşme darbe emici diyebilirim. toprak ve hafiften çamurlu alanda denedim. hem darbe emdi. hemde yumuşak alandaki toprağın gövdeye deymesini engelledi. her zaman cimenlik alan bulamayız dimi. :-)

alt kamera olayında dediklerinin hepsi doğru. belli mesafeden sonra işlevi kayboluyor. ben alt kamera nın aşağıya bakan kısmını aydınlatıp gece ucuşu denedim. dediğin gibi görüntü gündüz gibi olsada kamera kalitesinden görüntü tam olarak iyileştirilmiyor ve kazalar kaçınılmaz oluyor.

en son bağladığım ve eklediğim özelliklerin ağırlıklarını size yazıyorum. ar drone taşıma ve uçma stabilazyonu konusunda herkesin bilgisi olsun.
    açık alan kabini üzerine karbon fiber kaplamalı : 37,5 gr
    en ağır lipo pilim : 193 gr
    alt göve, pilsiz, 3lü zip tie modu, 15ledli plaketli ışıklandırma : +/- 350 gr . tam ölçmek cidden zor. en yaklaştığım aralık bu
    (en ağır wifi antenim (artık yaptığım yuve ile : 31gr
    aynı modemlerdeki gibi takıp çıkartıyorum )
    en ağır ışıklandırma lipo pilim(3,7v 1100mah) :28,2 gr
    toplam : 639,7 gr kapalı alan köpük ile aşağıdaki denemeleri çok yapmadım.
    bu şekilde seri takla atma, serbest hızlı uçma, havada kalma, kamera kayıt ve hepsi aynı anda . 15ledli süper gece aydnılatması , tüm ar drone zorlayacak hareketlere dayanabiliyor. ve gayet de iyi uçuş performansı veriyor.

bu yazdığım değerlerin üzerine bir de ilerde alıp , go pro bağlarsam yemede yanında yat :-) go pro black plus son versiyon koruma sı vb şeyleri ile 100grama çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SİMBA

Bu videoyu gördünmü anten mod ile ilgili..

http://youtu.be/W1ml5h1zIMo

linkteki videoyu seyrettim. bu adamın ismi yanlış olmasın Kyle Tarpley gibi bir şeydi. bu adam tam bir modifiye canavarı.benim ar drone modifiyelerime başlamamım sebebi bu adam diyebilirim.

videodaki anten prensibi yuvarlak plaket üzerine . hatta bu ar drone forumunda bir arkadaş bu antenden aldım diye yazmıştı. şimdi unuttum .

benim denemelerim modem antenleri gibi dik olan çubuk antenlerde denedim. bendeki mesafe ölçmeleri adamın yazdığı gibi metresi metresine değil.

o adam bir harika videoda gayet bilgili anlatım var. 120 mt den sonra video sinyalinin kesildiği falan anlatmış . doğru benim denemelerimde vide eş zamanlı gelmiyor.

o video linkinde ar drone çapraz gövde değiştirilmiş. tam modifiyeli. karbon ve uç kısmı metal olan bir çapraz gövde var.
    pervaneler karbon pervane. ve antenin montajını da anakarta giden kabloyu iyi yapmış belliki. tam bir modifiyeli uçuş olmuş.

türkiyede olsa o anteni de alır denerdim. yada kendim yaparım. plaket üzerindeki cizimlerin aynısından yaparsam olur. elekktronikte en temel şey bakır baskı plaket üzerine istediğin yolları yapablirsin. ki o anten de öyle yapılmış. dediğim gibi tek fark yuvarlak .ekte daha önce eklediğim bir anten modelini yine ekleyeyim.

tam olarak wifi anten sinyalinin yayılma özelliklerini tam bilirsek anten olayını çözeriz. ama internette wifi sitelerinde dahi kafadan hesapsız anten yaptım oldu diyenler var. elektronikte hesap olmadan hiç bir şey gerçekçi olamaz.

###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ###

• Merhaba;Ben bir radyo amatörüyüm TA2CPO benim çağrı işaretim asıl adım Ömer;
    Bende aranıza yeni katılanlardanım henüz uçuş gerçekleştirmedim Ar Drone 2.0 PE mi 2 gün önce sahip oldum.
    Tekli zip tie mod unu gerçekleştirdim range extender için çalışmlalar yapmaktayım bunun için 7 metrelik bir wifi anten direği tasarladım.Bunlarla ilgili görselleri yakında sizlerle paylaşacağım.
    Sevgili Braveman. söz konusu linkdeki anteni
    dronemod
    DroneMod
    http://www.dronemod.com
    sitesinden sipariş edenilirsin ben öyle yaptım sanırım 1 haftaya kadar ulaşacak.
    Coldplayer sana bir sorum olacak flight recorder ile söz konusu cihazı Drone bağlayıp wifi bağlantısı sağlandıktan sonra freeflight ekranında bu cihaz la ilgili bir sekme mi görünüyor bu konuda aydınlatıcı cevabını bekliyorum.
    herkese iyi uçuşlar dilerim.
    TA2CPO ömer

• quote:

Orijinalden alıntı: ta2cpo

Merhaba;Ben bir radyo amatörüyüm TA2CPO benim çağrı işaretim asıl adım Ömer;
    Bende aranıza yeni katılanlardanım henüz uçuş gerçekleştirmedim Ar Drone 2.0 PE mi 2 gün önce sahip oldum.
    Tekli zip tie mod unu gerçekleştirdim range extender için çalışmlalar yapmaktayım bunun için 7 metrelik bir wifi anten direği tasarladım.Bunlarla ilgili görselleri yakında sizlerle paylaşacağım.
    Sevgili Braveman. söz konusu linkdeki antenihttp://www.dronemod.com sitesinden sipariş edenilirsin ben öyle yaptım sanırım 1 haftaya kadar ulaşacak.
    Coldplayer sana bir sorum olacak flight recorder ile söz konusu cihazı Drone bağlayıp wifi bağlantısı sağlandıktan sonra freeflight ekranında bu cihaz la ilgili bir sekme mi görünüyor bu konuda aydınlatıcı cevabını bekliyorum.
    herkese iyi uçuşlar dilerim.
    TA2CPO ömer

Merhaba.hayirli olsun ar drone nun. Verdigin linki biliyorum. Anakarta o antenin takilacak yeri tak cikar degil.ar drone o kisimda ilerde lehimle anakarta mudahale edecek bir yer birakmis.o kismi yaptiktan sonra ucuna takilacak anten hikaye.o sitedeki antende alinsa anakarta lehim yapmak kolay degil.cok kucuk bir alan. O site derli toplu bir unite vermis oluyor.benim yaptigim soket tipi ile daha cok deneme sansim oldu.her hangi bir modem antenini takip deniyebiliyorum. senin radyo amatorluk bilgin bu sayfaya renk kazandiracagini dusunuyorum. Tum yapacagin modifiyelerden bizi de bilgilendirmeyi unutma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tekrar Merhaba;
    Braveman temenni için teşekkür ederim anten modifikasyonu için söylediklerini dikkate alacağım.
    Bir önceki paylaşımım da bahsettiğim Range Extender için 2,4 GHz 14 Dbi lik antenlerim bugün öğleden sonra elime ulaştı ve gerekli montaj işemlerini bitirdim bununla ilgili fotoğraflar aşağıda anteni monte ettiğim Tripod Dış ortamda kullanılan Kabin ayağı Borularda Bosh Marka elektrik süpürgesinin açılır kapanır kromajlı borusu TL-WA830RE beslemek için 12 volt 2.3 amperlik bir ışıldak aküsünden faydalanıyorum bunun için yaklaşık 8 metrelik birlik kablo kullanıldı.
    Ankarada mini Tamiya konnektör bulamadım ve AliExpress den sipariş ettim sanırım onlarda haftaya elime geçer.
    Sanırım bu hafta sonu Gölbaşı (Ankara) tarafında ilk uçuşumuzu yapacağız :)

Range Extender olarak TP LINK TL-WA830RE
    2 adet TP LINK TL-ANT2414A yönlü anten
    1 adet Kabin Tripod'u
    4 adet Bosh elektrik süpürgesi borusu
    1 adet 12V 2,3 Amp/H ışıldak aküsü
    8 metre 1 lik kablo ve konnektörler

TA2CPO

• braveman B kullanıcısına yanıt
    braveman;

Ben de kullandığım wifi extender ile benzer bir sorunu yaşıyorum, drone kontrol menzili uçurduğum bölgeye göre 250-300 metre arasında değişiyor olmasına rağmen yaklaşık 100 metreden sonra video aktarımı haşat oluyor, kalite çok düşüyor ve sürekli takılıyor. Ayrıca sana bir sorum olacak. Drone anakartına yaptığın anten modundan verim aldın mı? Gözle görülür bir iyileşme oldu mu?

ta2cpo;

Flight recorder takılı olunca uçuş ekranının sağ üst köşesinde ayrı bir tuş çıkıyor, orada hem metre bazında gps sapmasını gösteriyor, hem de üzerine basınca harita açılıyor, harita üzerinden uçuşu bu ekrandan yapıyorsunuz.

Ayrıca haftasonu yaşadığım tecrübeyi aktarayım, siz de bu hususa dikkat etmek isteyebilirsiniz. Önceden bahsettiğim gibi Galaxy Note 2 kullanıyorum ve bu telefonun gps anteni belli bir kalitede. Haftasonu hava hayli kapalıydı, ben yine de drone'u uçuşa çıkardım. Drone, 9 adet uyduya bağlanarak gayet isabetli bir gps konumu yakaladı ve sorunsuzca uçtum. Çok ender de olsa 2-3 metrekare alan içinde bazen şaşırmalar oldu ama kapalı havaya göre bu iyi bir performans denebilir.
    Gelelim asıl olaya. Drone yaklaşık 30 metrelerdeyken "Home" tuşuna bastım. Fakat tuşa basmadan önce birşeyi kontrol etmeyi unuttum (siz siz olun bunu kontrol etmeden Home'a basmayın): Telefonun GPS'inin belirlediği telefon konumu (meğerse telefonun gps'i haritada saçma sapan yerleri gösteriyormuş, düzgün konum tespiti yapamamış)

Home tuşuna basmamla Bostancı sahilde uçan Drone birden son sür'at denize doğru yol almaya başladı (telefon kendisini denizin ortasında sanıyordu). Hızlı gittiği için irtifa kaybederek gitti. Sonra tekrar Home tuşuna bastığımda bu sefer tam ters istikamette 30-40 metre ilerilere doğru son sür'at gitmeye başladı, sürekli irtifa kaybetmesinden sebep en sonunda yanlamasına yere çakılarak 5-6 takla attı. Sonuç: Elimde güzel bir takla videosu oldu ve zip-tie mod yapılı olmasına rağmen Drone'un bacaklarından bir tanesi tamamen koptu.

Gerekli yedek parçaların siparişlerini verdim, gelince denemelere devam.

İyi uçuşlar.

• ta2cpo kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kurduğunuz sistem hayli etkileyici duruyor, menzil denemesi yaptınız mı? Ayrıca drone bu sistem ile uçarken, herhangi bir sebeple antenin arka tarafına uçarsa bağlantı kopar mı?

Sanıyorum sistem size min. 300-350 tl'lere mâlolmuştur. İnternette 4G üzerinden kontrol ile alakalı bir yazı okumuştum, sanıyorum aynı kontrol 3G ile de yapılabilir, yani hız yeterli olacaktır. Böyle birşeyi araştırdınız mı?

İyi uçuşlar.
  • Orijinalden alıntı: ColdPlayer

braveman;

Ben de kullandığım wifi extender ile benzer bir sorunu yaşıyorum, drone kontrol menzili uçurduğum bölgeye göre 250-300 metre arasında değişiyor olmasına rağmen yaklaşık 100 metreden sonra video aktarımı haşat oluyor, kalite çok düşüyor ve sürekli takılıyor. Ayrıca sana bir sorum olacak. Drone anakartına yaptığın anten modundan verim aldın mı? Gözle görülür bir iyileşme oldu mu?

arkadaşım merhaba.

anten denemesi çok araştırıp yaptım. hattahttp://www.dronemod.com/ http://dronehacks.com/ http://droneflyers.com/2013/02/ar-drone-modifications/
    gibi siteler bana çok yardımcı oldu. buralarda da öğrendiğim ve benim anten denemesi ile yaptığım denemeler kontrollerde düzelme olduğu görülüyor.

antenle denemelerde görüntüde atlama tam giderilmiyor. wifi aktarma işlemlerinde genellikle 3 saniye sonradan görüntü aktarılıyor. aşağıda bir resim ekliyorum. uçurduğum eski bir sarnıç alanı var. ölçülerini resme yazdım. benim bulunduğum noktadan ar drone bulunduğu nokta 100m tam. anten modifiyesi ile ben görüntüyüde alıyorum. ama hızlı giderken kesinti oluyor. ama görüntü ilk anten ilavesiz denemelerimden daha net aktarılıyor. öbüründe codec problemi olan videolar gibi bana geliyordu. anten bu aktarımı dengeli sağlıyor. mesala bu sarnıç alanı üzerine çıkartıp kontrol ederken telefon ile baglantıyı antensiz olan denmelerime göre daha az etkiledi. wifi ranger da alsam tadından yenmez hani. ama başka zaman onuda yapacam.

ben telefonun arkasında da anten takılacak bir soket buldum .daha önce yazmıştım. galaxy s2 kullanıyorum. işte o soket bildiğimiz telefon sinyali anten için işe yaradı . wifi anteni için işe yaramadı. telefon garantiden zor geçti valla. telefonu yaptırdım. burda şunu anlatmak istiyorum. dogru parçaya müdahale edince gelişme oluyor. yanlış parçaya müdahale edince olmuyor. ar drone anakartı da yanlış müdahaleye açık . çünkü anakart üzerindeki müdahale yerleri çok küçük.

bu arada anten ile ilgili pdf dosyalar var ona bakarak yapılabilir. aşağıda derlediğim pdf anten takma yöntemlerini ve bir de internetteki youtube eklenmiş bir videoyu dosya yükleme sitesine ekliyorum. isteyen arkaşlarda burdan bakıp yapabilirler.

s3.dosya.tc
    wifianten_1_.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server18/PWkXCP/wifianten_1_.pdf.html

s3.dosya.tc
    wifianten_2_.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server18/PWkXCP/wifianten_2_.pdf.html

s3.dosya.tc
    wifianten_3_.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server18/PWkXCP/wifianten_3_.pdf.html

http://s3.dosya.tc/server18/PWkXCP/pStickAntennaModInsantensoketilehimleme.mp4.html
    s3.dosya.tc
    WAC-20130303.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server18/PWkXCP/WAC-20130303.pdf.html

###  <<<Parrot AR DRONE 2.0  (Ana Konu)>>> ###

• quote:

Gelelim asıl olaya. Drone yaklaşık 30 metrelerdeyken "Home" tuşuna bastım. Fakat tuşa basmadan önce birşeyi kontrol etmeyi unuttum (siz siz olun bunu kontrol etmeden Home'a basmayın): Telefonun GPS'inin belirlediği telefon konumu (meğerse telefonun gps'i haritada saçma sapan yerleri gösteriyormuş, düzgün konum tespiti yapamamış)

Home tuşuna basmamla Bostancı sahilde uçan Drone birden son sür'at denize doğru yol almaya başladı (telefon kendisini denizin ortasında sanıyordu). Hızlı gittiği için irtifa kaybederek gitti. Sonra tekrar Home tuşuna bastığımda bu sefer tam ters istikamette 30-40 metre ilerilere doğru son sür'at gitmeye başladı, sürekli irtifa kaybetmesinden sebep en sonunda yanlamasına yere çakılarak 5-6 takla attı. Sonuç: Elimde güzel bir takla videosu oldu ve zip-tie mod yapılı olmasına rağmen Drone'un bacaklarından bir tanesi tamamen koptu.

Gerekli yedek parçaların siparişlerini verdim, gelince denemelere devam.

İyi uçuşlar.

arkadaşım
    ar drone 2.0 çapraz gövdesi köpüğün iç kısmındaki bölümden koptuysa eğer tamir imkanı var. hemde çok ucuz . bende denedim normal gövdenin kendisinden daha saglam oluyor.

bak aşağıda youtube linki veriyorum. eğer buradan kırıldıysa gövde siparişi iptal et. adam video da ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. hemde klips ile yapıyor o işi. bir bakmanı isterim.

ARDroneShow.comyoutube
    AR Drone 2.0 Central Cross Fix - Episode 16 HD
    http://www.youtube.com/watch?v=v27ItqIHYG4

• braveman B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Anten ile alakalı detaylı yazın için teşekkürler, gayet bilgilendirici. Ben de önümüzdeki birkaç hafta içinde senin kaynaklardan faydalanarak bir deneme yapmayı düşünüyorum.

Orta çapraza gelirsek; kırılan yer maalesef ortadaki plastik bölüm değil, direkt bacaklardan birisi koptu. Tamir etmeyi denedim fakat pek düzgün olmadı, o haliyle de güvenip uçuramadım ve yenisini sipariş ettim.

Bu arada GoPro tarzı kameralar ile ilgilenenler için ufak bir bilgi vereyim. Araştırmalarım sonucu vardığım sonuç: Üzerinde birtakım aksesuarlar bulunan drone; ekstra bir 100 gramlık kamerayı taşıyamıyor ki GoPro'nun ağırlığı buna tekabül ediyor. Ayrıca GoPro hacimsel olarak da görece büyük bir kamera. Bunun yerine Mobius ActionCam'i buldum. 1080p 30fps - 720p 60fps olmak üzere 2 ayrı modda video çekiyor. GoPro'nun 1080p çekim yapanıyla (Hero3 Silver) yan yana youtube kıyaslaması var, "Mobius ActionCam vs GoPro Silver" olarak aratabilirsiniz. Bence kıyaslamalara göre Mobius renk üretimi ve detay olarak daha başarılı. Hem ağırlığı 38gr, hem de fiyatı eBay'de $70 civarı (GoPro'nun yanında çok ucuz). İlgilenenlerin incelemesini tavsiye ederim.

İyi günler.

• quote:

Merhaba,

Anten ile alakalı detaylı yazın için teşekkürler, gayet bilgilendirici. Ben de önümüzdeki birkaç hafta içinde senin kaynaklardan faydalanarak bir deneme yapmayı düşünüyorum.

Orta çapraza gelirsek; kırılan yer maalesef ortadaki plastik bölüm değil, direkt bacaklardan birisi koptu. Tamir etmeyi denedim fakat pek düzgün olmadı, o haliyle de güvenip uçuramadım ve yenisini sipariş ettim.

Bu arada GoPro tarzı kameralar ile ilgilenenler için ufak bir bilgi vereyim. Araştırmalarım sonucu vardığım sonuç: Üzerinde birtakım aksesuarlar bulunan drone; ekstra bir 100 gramlık kamerayı taşıyamıyor ki GoPro'nun ağırlığı buna tekabül ediyor. Ayrıca GoPro hacimsel olarak da görece büyük bir kamera. Bunun yerine Mobius ActionCam'i buldum. 1080p 30fps - 720p 60fps olmak üzere 2 ayrı modda video çekiyor. GoPro'nun 1080p çekim yapanıyla (Hero3 Silver) yan yana youtube kıyaslaması var, "Mobius ActionCam vs GoPro Silver" olarak aratabilirsiniz. Bence kıyaslamalara göre Mobius renk üretimi ve detay olarak daha başarılı. Hem ağırlığı 38gr, hem de fiyatı eBay'de $70 civarı (GoPro'nun yanında çok ucuz). İlgilenenlerin incelemesini tavsiye ederim.

İyi günler.

bu forum da ar drone anten yapmak için nerelere gittiğimi . istediğim soketleri bulmak için baya bir dükkana baktığımı yazmıştım. anten yapmak için bu dediklerimi dikkatte al arkadaşım.

yada hazır anten kitleri satılıyor ebayda da var. onlardan alabilirsin. ama en son paylaştığım mesajlarda linkler attım. anten için pdf dökümanlar ve video var.
    onları harfiyen uyarak yapmalısın. yanında bütüteç olmalı, iyi bir ince uçlu havya olmalı. ondan sonra pdf dosyalarında anlatılanları yapmalısın.

gövde konusunda bacak kısmından kırılmasına üzüldüm. dediğim yerden kırılasydı. tamiri kolay olacaktı.

kamera olayına Mobius ActionCam hakkında daha öncede araştırma yapmıştım. gayet kaliteli görüntü veriyor. alınabilir bir ürün.

ama ar drone de şöyle bir durum var. kamera yı nereye konumlandırısan konumlandır. ar drone ileri geri hızla birden hareket yapınca ar drone havada çok ileri geri durma harekti yapıyor ve görüntü kötü cıkıyor. onun için kameraların 3 axis yönlü aparatları var. gerçi onlara da pil falan takılıyor bizim ar drone onu taşımaz ama yani cesitli kamera alacak olanlar için söylüyorum.sallantısız görüntü kaydedip izleme şansınız ar drone için zor. DJİ marka gibi cihaza bu 3 axis kamera tutacakları daha çok takılmaya uygun.

• Herkese Merhaba;
    Braveman ve Coldplay verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    Coldplay tavsiyeni tutup ona göre Home tuşuna basacağım :) Ama GPS Flight Recorder ne Mobicom a nede D&R da kalmamış onun için beklemedeyim.
    Arkadşlar Annemin rahatsızlığından dolayı Bu hafta İstanbula geldim ve önümüzdeki hafta ya kadar da buradayım.
    Sizlere daha sonra yaptığım çalışmalarla ilgili daha detay bilgi vereceğim.

Her ikinizede iyi haftalar

ta2cpo Ömer
  • Aksiyon kamera takıldıgında Ardrone ileri geri saga sola hareketlerde cok fazla yatmasını direktör modunda kullanarak aşabiliriz gibi.. Çünkü bu modda komut verdıgımızde baslangıc ve bıtısı cok yavas ve mınımum sallantıda yapıyor.. Ayrıca hızınıda manuel olarak ayarlayabılıyoruz hareketlerın..

Ta2cpo geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİMBA -- 28 Şubat 2014; 21:33:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SİMBA

Aksiyon kamera takıldıgında Ardrone ileri geri saga sola hareketlerde cok fazla yatmasını direktör modunda kullanarak aşabiliriz gibi.. Çünkü bu modda komut verdıgımızde baslangıc ve bıtısı cok yavas ve mınımum sallantıda yapıyor.. Ayrıca hızınıda manuel olarak ayarlayabılıyoruz hareketlerın..

Ta2cpo geçmiş olsun..

Sadece iphone daki ar drone yazilimda var o ozellik.saol sun parrot firmasi android ar drone yaziliminda hala o ozelligi android li cihazlara aktarmadi. Benim gibi android kullananlar bu konuda hala muzdarip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 1 Mart 2014; 14:10:27 >
  • Androide eklenmedigini bilmiyordum.. Yakinda eklenir sanirim..

• Merhaba arkadaşlar;
    Bugün Ankaraya döndüm Annemin sağlık durumu da iyi :))
    Eve geldiğimde Amerikadan istediğim anten ile Çinden istediğim Mini tamiya konnektörler gelmişdi.Bende daha önce THK Türk Hava Kurumundan (http://thkmodelucak.com) satın aldığım 2250 mAh 25C 11.1V luk LiPo ya mini tamiya konnektörü taktım ve hafta içinde havanın elverişli olduğu bir gün hem pil süresini, hemde mesafe denemelerini yapıp sizlerle buradan paylaşacağım.

Ta2cpo Ömer

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.