İyi akşamlar forumdaşlar, ben haziran başı veya sonları gibi bulgaristanın burgaz şehrine gitmeyi düşünüyorum. Bu yüzden varolan pasaportumu yenilemem lazm. Biraz googladıktan sonra pasaport ücreti ile harçları gördüm. Tabi harçların ne kadar garib olduğunu biliyorsunuz. Merak ettiğim annem sağolsun yeşil pasaportu ilk çıkarttığından bu yana yaklaşık 8 sene geçti. 8 senedne beri kullanmadım ve o zamanlar çocuktum. Benimde bu ücreti ödemem gerekir mi? Gerekirse ne kadarını ödemem gerekir? Nereden bunu kontrol edebilirim? Benim daha önce otostoba çıkma şansım olmadı, çıkmadan öncede ister istemez geriliyorum. Çekingen yada atılgan olmayan birisi değilim ama onların başına gelmez benim başıma gelir diye çekiniyorum. Sizce Türkiye'de otostop çekilir mi? Çekilirse nasıl davranmak,çekmek lazım? Yola çıkmadan önce seyahat sigortası veya başka bir şey yapmak lazım mı? Biliyorum otostopun olayı zaten bu planlı programlı değil ama burası Türkiye olunca tek başımı alıp gideceğimden gitmeden önce hiç değilse buraya yazayım hiç bakmadım demem en azından dedim Şimdiden teşekkürler