Şimdi Ara

'PASAPORT' KAYDI KALKSIN! DESTEK VERİN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
5
Favori
5.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şahsen bu uygulamanın son bulacağını düşünmüyorum. ama yazmak zor değil. biz istedik bakalım ne cevap verecekler.
  • Bir kaç yüz kişinin destek olmasıyla çözülmez bu iş.
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -N4N0

Bir kaç yüz kişinin destek olmasıyla çözülmez bu iş.

Belli olmaz. 63 tane AKİL adamla neler yapıyor hükümet:)😇

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: -N4N0

Bir kaç yüz kişinin destek olmasıyla çözülmez bu iş.

Belli olmaz. 63 tane AKİL adamla neler yapıyor hükümet:)😇

Binlerce kişi açlık grevi yaptı eylem meylem cart curt .. hiç bir şey değişmedi hocam. Bu ülkede milyonların ayaklanması lazım yoksa boş.
  • Gonderdim

• gönderilmiştir.
  • Pasaport kaydı kalkarsa ne olacak ülkenin her yerini kaçak telefonlar saracak kaçakçılara para kazandıracaz bençe çok iyi oldu.Kesinlikle kalkması taraftarı değilim yanlız bu kadar vergi olmasa en azından yurt dışındaki fiyatlarla arasında az bişe oynasa güzel olur.
  • Bana bügn mail geldi.

İlgide kayıtlı dilekçeniz incelendi.
    Bilindiği üzere, 492 sayılı Harçlar Kanununun 108 inci maddesinde, imtiyazname,
    ruhsatname ve diplomalardan bu Kanuna bağlı (8) sayılı tarifede yazılı olanlarının harca tabi
    olacağı belirtilmiştir.
    Kanuna bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin
    harcı” başlıklı bölümünde ise, “Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için
    yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları kullanım izni (Söz
    konusu harç, elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması işleminden önce ödenir. Elektronik
    kimlik bilgisinin kayıt altına alınması için yapılan başvuru sırasında harcın ödendiğine ilişkin
    belge aranır ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılmaz. Harç ödenmeden kayıt işlemi yapılan ve
    kullanım açılan cihazlar, Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanıma kapatılır.
    Ödenmeyen harç %50 fazlasıyla kayıt tarihinden itibaren 6183 sayılı Kanuna göre hesaplanan
    gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir. Bu tahsilat yapılmadan cihaz kullanıma açılmaz.) 115
    TL” hükmü yer almaktadır.
    Bu itibarla, ticari mahiyette olmaksızın yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından
    getirdikleri telefon cihazlarının kullanıma açılabilmesi için öngörülen harcın tahsil edilmesi
    kanun gereğidir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.

• İlgide kayıtlı dilekçeniz konusu cep telefonunun (Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil) muafen serbest dolaşıma sokulabilmesi için, sadece yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde olması gerekmektedir. Ayrıca, her bir yolcunun iki takvim yılında bir adet ile sınırlı olmak üzere ve telefonun kıymetine bakılmaksızın cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak yurda getirmeleri mümkün bulunmaktadır.
    Özetle, cep telefonu için vergi muafiyeti hakkı yurtdışından yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde getirilmesi halinde, iki yılda bir kere tanınmaktadır. Dolayısıyla, yurda giriş çıkış tarihlerinin izleneceği bir doküman olan pasaport kayıt işlemleri için gereklidir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim

• Pasaport kaydı da kalkmasın, harçta, haklı adamlar, ancak devlet vatandaşının yanında olmalı. Eminim bir sürü insan var bizim halimizde olan, af ilan edip bir defaya mahsus sadece harç ile kayıt altına alsalar keşke.
  • Gönderdim.

• ben de gönderdim mail
  • gönderdim ama dikkate alcaklarını sanmıyorum

Ölene kadar oy vermem bende olur biter

• quote:

Orijinalden alıntı: om3rr

gönderdim ama dikkate alcaklarını sanmıyorum

O zaman üste para bile verirler. Buzdolabı, televizyon vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: om3rr

gönderdim ama dikkate alcaklarını sanmıyorum

O zaman üste para bile verirler. Buzdolabı, televizyon vs.

makarna kömür falanda var hocam aman onları unutma :)

• Makarna kömür

• Sistem pasaportta kayıt gibi olmasını istedim. Her birey kendi kimliği üzerinden kayıt yaptırsın. O kimlik üzerinde Yılda yada iki yılda bir kimlik üzerinden kayıt hakkı olmasını, belirttim. Böylece yine yurtdışı engellini sözde kaldırmış olursun. Ayrıca gereken harcı(haraç) neyse verilsin. Umarım 10 bin kişi oluruz. Bu illetten kurtuluruz.

• Mail attım...
  • sömürüldüğümüz dolandırıldığımız yetmiyormuş gibi üstüne bir sürü prosedürlerle uğraştırıyorlar insaf
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.