Arkadaşlar Arabistan dan ip5s getirttim yarın pasaport kaydını yaptırıcam ama nasıl olacak pek bilmiyorum bi kaç sorum var
Birincisi önce bankaya 119,5 tl para yatırmamız gerekiyormuş bunu atm lerden mi yapıyoruz ? İkincisi parayı yatırdıktan sonra kaydı Turkcellde yaptırıcam burda pasaport sahibinin yanımda olması gerekiyor mu ? Pasaportu bende şu an pasaportla gidicem?
Vergiyi,bankaların veya vergi dairelerinin veznelerinde yatırmalısınız,garanti ve iş bankasının web şubesinden de yarırabilirsiniz 2.si Turkcell bayisinde,pasaport sahibi olmadan kayıt yapmazlar Edevlet kaydı yaparsanız,hem ücretsiz,hem de pasaport sahibinin olması şart değil,tc no ile ptt şubesinden alacağı edevlet şifresiyle kendiniz de kayıt yaparsınız
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Caferhan
Vergiyi,bankaların veya vergi dairelerinin veznelerinde yatırmalısınız,garanti ve iş bankasının web şubesinden de yarırabilirsiniz 2.si Turkcell bayisinde,pasaport sahibi olmadan kayıt yapmazlar Edevlet kaydı yaparsanız,hem ücretsiz,hem de pasaport sahibinin olması şart değil,tc no ile ptt şubesinden alacağı edevlet şifresiyle kendiniz de kayıt yaparsınız
Tamam çok teşekkür ederim
caferhan hocamız güzelce söylemiş ama ben detaylıca anlatmak istedim, geçen sene telefonumu kaydettirdim başkasının pasaportuna;önce bankaya parayı yatırdım sonra turkcell felan gittim yapamıyoruz dediler artık turkcellde kayır olmuyor dediler aveada felan oluyormuş neyse gittim büyük bayisi olcakmış ama isterseniz kendinizde yapabilirsiniz dedi e devlet şifresitle.öncelikle konuyu açan arkadaşa şunu diyim kayıt yaptıracağın pasaporta 2 yıl içinde başka telefon kayıt yaptırılmamış olmalı ve o pasaportla türkiyeye giriş yapıldıktan sonra 1 ay süren var pasaport işini hallettikten sonra postaneye gidiyorsun 2lira mı neydi tam hatırlamıyorum e-devlet şifresi alıyorsun sonra internetten sitesine girip ordaki menüden seçiyorsun pasaportla ilgili olanı sonra kaydı yapıyorsun ordaki boşlukları doldurup pasaport no tc kimlik no felan filan doldurunca kayıt tamamlanıyor kendin yapman daha iyi daha hızlı olacaktır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme