Şimdi Ara

Pasaport kayitli telefon nasil satilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkac sene once kendi pasaportuma kaydettirdigim bir iphone sahibiyim. Artik eskidigi ve yeni bir telefon alacagim icin satmayi dusunuyorum. Telefon kendi pasaportuma kayitli.
    Bu sekilde satarken herhangi bir islem yapmam gerekiyormu? Riskli durum olustururmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasaport Kayıtlı Telefon Nasıl Satılır?

Pasaportuna kayıtlı telefonu satmayı düşünüyorsan, izlemen gereken bazı adımlar mevcuttur.

Yurtdışından Gelen Telefonu Satmak İstiyorsan:

• Yurtdışından gelen telefonun Türkiye'de kullanılması yasal olup olmaması gerektiğini öğrenmelisin.
    • Telefon, Türkiye'de kullanım için izinli değilse satılamaz.

Yurtdışı Kayıtlı Telefon Satılır Mı?

• Pasaportuna kayıtlı yurtdışı kayıtlı bir telefonu satmak yasal değildir.
    • Bu tür telefonlar kaçak olarak kabul edilir ve satışı yasaktır.

Pasaporta İşlenen Telefon Ne Zaman Satılır?

• Türkiye'de kayıtlı olan ve pasaportuna işlenen bir telefonu yasal olarak satabilirsin.
    • Ancak, telefonu satmadan önce operatöründen pasaport kaydını kaldırmanı istemelisin.

Kayıtlı Telefon Nasıl Satılır?

• Telefonunu satmadan önce, tüm kişisel verilerini silmeyi unutma.
    • Telefonun kutusunu ve faturasını varsa sakla, çünkü bunlar satış işlemini kolaylaştıracaktır.
    • Telefonu güvenilir bir platformda veya ikinci el mağazalarında satmayı tercih et.
    • Satış sözleşmesi yaparak hem kendinizi hem de alıcıyı koruyun.

Bu adımları takip ederek pasaport kayıtlı telefonunu yasal ve güvenli bir şekilde satabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Basit bir satış sözleşmesi yapılarak satılırsa sıkıntı olmaz. Şu tarihte şu seri numaralı şu marka model ceptelefonumu x tc kimlik numaralı y kişiye şu tutsr karşılığında satmış bulunmaktayım. Alıcı cihazı halihazır durumuyla görüp beğenerek aldığını beyan ve kabul etmiştir dersin ikinizde imzalarsınız orjinal el yazısı ile çift nüsha şeklinde sıkıntı kalmaz ortada.

• Basarrrr kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzun modeli ne? Kaç gb?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Telefonunuzun modeli ne? Kaç gb?

Irfan 5 16 gb

• İlana koy sat hocam. Özel bir durum gerektirmiyor. Pasaport kaydının yapılmış olması, o cihazın kapanmayacağı dışında hiçbir anlama gelmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu bende merak ediyordum. BTK sitesinde pasaport kayıt hakkınızın sahip olduğu telefon yani kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine aittir tarzında ibaresi var. Simdi pasaport kayıtlı cihazımı sattım diyelim, adam suç teşkil etti direk pasaport sahibi etkileniyor.Nasıl bir çözüm yolu buluyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Space.

Bu konuyu bende merak ediyordum. BTK sitesinde pasaport kayıt hakkınızın sahip olduğu telefon yani kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine aittir tarzında ibaresi var. Simdi pasaport kayıtlı cihazımı sattım diyelim, adam suç teşkil etti direk pasaport sahibi etkileniyor.Nasıl bir çözüm yolu buluyorsunuz?

Bende sattım normal bir şekilde gitti ama bir suça falan karışırsa yandık o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 10:32:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Space.

Valla bilmiyorum hocam. Satmaktan korkuyorum valla BTK direk yazmış

2015 Yılında satmıştım hala bir sıkıntı olmadığına göre sorun olmaz umarım bundan sonrada
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 10:32:43 >
  • Biraz hort olacak ama, pasaport kayıtlı iphone umu sattığımda eğer cihaz suça karışırsa ne oluyor? Sorumluluk bizde mi olacak yani saçma değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulcrum299

Biraz hort olacak ama, pasaport kayıtlı iphone umu sattığımda eğer cihaz suça karışırsa ne oluyor? Sorumluluk bizde mi olacak yani saçma değil mi?
    Hiçbir şey olmuyor,
    Suça karışırsa, cihazı o an kim kullanıyorsa o sorumludur, 2020’ye girecez, egm kim ne zaman ne yapmış herşeyi öğrenir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

Hiçbir şey olmuyor,
    Suça karışırsa, cihazı o an kim kullanıyorsa o sorumludur, 2020’ye girecez, egm kim ne zaman ne yapmış herşeyi öğrenir.

Alıntıları Göster
    Eminmisiniz hocam, cihazımı satacağım ancak çekiniyorum? Kaynağınız var mı?

• Merhaba
    Bemde satmak istiyorum telefonumu ama çekiniyorum. Yakın zamanda satan varmı ?

• Cihazı kayıttan düşürün eğer oyle Bi olay varsa sattıktan sonra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin sözleşmenin hiç bir geçerliliği yok.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Tıpkı senet gibi bu sözleşmede taraflar arasında yapıldığı için geçerlidir. Hukuki olarak kabul görmektedir. Birçok noterde bu sözleşmelerin örneği mevcuttur. O standartı sağladığı sürece mağdur olmazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.