Şimdi Ara

Pasaport numarası değişince yurt dışı uçuşunda sıkıntı çıkar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uçak biletini şimdiki pasaport numaramla alacağım, ama yaza kadar mecburen uzatacağım için numarası da değişecek. Aynı şey geçen sene de başıma gelmişti sanki ama tam anımsayamıyorum bir sıkıntı çıkmış mıydı diye.

Bilgisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasaport Numarası Değişince Yurt Dışı Uçuşlarında Sıkıntı Çıkar mı?

Pasaport yenilendiğinde pasaport numarası değişir mi?

Evet, pasaport yenileme işlemi sırasında yeni bir pasaport numarası verilir. Bu nedenle, yurt dışı uçuşlarında pasaport numaranızın değişmiş olacağını göz önünde bulundurmalısınız.

Pasaport süresi uzatılınca pasaport numarası değişir mi?

Hayır, pasaport süresi uzatma işlemi sırasında pasaport numaranız değişmez. Ancak, süresi uzatılan pasaportların geçerlilik süresi de buna göre güncellenir.

Pasaport numarası değiştirince yurt dışı uçuşunda sıkıntı çıkar mı?

Pasaport numaranız değiştikten sonra, halihazırda sahip olduğunuz tüm uçak biletleriniz geçersiz hale gelir. Bu nedenle, yurt dışı uçuşunuzu gerçekleştirmeden önce uçak biletlerinizi yeni pasaport numaranızla güncellemeniz gerekir.

Dikkat edilmesi gereken noktalar:

• Pasaport yenileme işlemini zamanında başlatın.
    • Yeni pasaportunuzu aldıktan sonra, uçak biletlerinizi en kısa sürede güncelleyin.
    • Eski ve yeni pasaportunuzu uçuş gününde yanınızda bulundurun.
    • Pasaport numaranızdaki değişiklikleri havayolu şirketine ve diğer yetkili kurumlara bildirin.

Pasaport numarası değişikliği ile ilgili gerekli önlemleri alarak, yurt dışı uçuşlarınızda herhangi bir sıkıntı yaşamadan seyahat edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Werner Heisenberg kullanıcısına yanıt
    Kardesım eski pasaport yanında götür olmadı başvuru Yaptığın pasaport dairesinden pasaport protokol al hıc Bir sıkıntı olmaz 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol dostum aradığım cevabı buldum gibi, esasında isim yanlışlığında (soyad vb) daha çok sıkıntı çıkartıyorlarmış. Eski pasaportu da yanımda taşımam lazımmış.

Bende 4 tane pasaport var eski, hepsini yanımda taşıyorum hamal gibi ve bazen bakmak istiyorlar ;D 1 yıl 1 yıl almanın çilesini çekiyorum işte
  • Hocam bende de aynı sıkıntı var, eşimle beraber Haziran ayına Rusya için bilet aldım, benim pasaport var ama eşimin henüz yok. Bu yüzden mecburen kendi pasaport numarasını verdim. Çözümü ise şöyle düşünüyorum, Online-Check in yapıp biniş kartımı kendim basacağım. Sonuçta boarding pass'ta pasaport numarası yazmıyor, sadece isim soyisim yazıyor. Böylelikle sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.