Şimdi Ara

Pasaportum ıslandı ne yapmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
25.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bordo pasaportum çantamda lens solüyosunumdan dolayı birazcık ıslandı fotograf bölümünde kücük bir saç kısmım hologramın etkisiyle yeşile döndü sizce bu sorun olur mu? çipi bozulmuş olabilir diyorlarda nereden ögrenebilirim bunu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasaportum Islandı Ne Yapmalıyım?

Pasaportun Islanması Durumunda Yapılması Gerekenler

Pasaportunuzun ıslanması, stresli bir durum olabilir. Pasaportlar hassas belgelerdir ve hasar görmeleri durumunda geçerliliklerini yitirebilirler. Pasaportun ıslanması durumunda yapılması gerekenler şunlardır:

• Pasaportunu Kurulayın: Pasaportunuzu mümkün olan en kısa sürede kuru bir havluyla kurulayın. Islaklığı gidermek için saç kurutma makinesi veya ısı kaynağı kullanmayın.
    • Hasarı Değerlendirin: Pasaporttaki hasarı dikkatlice değerlendirin. Sayfalar yırtılmış, parçalanmış veya okunamamaz hale gelmişse, derhal yeni bir pasaport için başvurmanız gerekebilir.
    • Islak Pasaport Geçerli Değildir: Unutmayın ki ıslak bir pasaport geçerli değildir. Islak bir pasaportla seyahat etmeye çalışırsanız, girişiniz reddedilebilir.
    • Pasaport Çamaşır Makinesinde Yıkandıysa: Pasaportunuz çamaşır makinesinde yıkandıysa, hasar daha ciddi olabilir. Pasaportunuzu mümkün olan en kısa sürede kurutmaya çalışın ve en kısa sürede yeni bir pasaport için başvurun.
    • Yeni Pasaport Başvurusu: Pasaportunuz ciddi şekilde hasar gördüyse veya geçersiz hale geldiyse, derhal yeni bir pasaport için başvurmanız gerekir. Pasaport başvurusu işlemi ülkeye göre değişiklik gösterebilir.

Pasaport Islanırsa Ne Olur?

Pasaportlar, hassas kağıt ve mürekkepten yapılmıştır. Islanmaları durumunda aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir:

• Sayfaların yırtılması veya parçalanması
    • Mürekkebin akması veya bulanıklaşması
    • Sayfaların birbirine yapışması
    • Pasaporttaki bilgilerin okunamaması

Pasaport Islanmaması İçin İpuçları

Pasaportunuzun ıslanmasını önlemek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Pasaportunuzu her zaman su geçirmez bir kılıfın veya cüzdanın içinde saklayın.
    • Pasaportunuzu nemli alanlarda veya yağmurda açıkta bırakmayın.
    • Pasaportunuzu yıkamayın veya çamaşır makinesine atmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mardinli_Maho

Merhaba arkadaşlar bordo pasaportum çantamda lens solüyosunumdan dolayı birazcık ıslandı fotograf bölümünde kücük bir saç kısmım hologramın etkisiyle yeşile döndü sizce bu sorun olur mu? çipi bozulmuş olabilir diyorlarda nereden ögrenebilirim bunu?

Pasaport basvurusu yaparken sirada bekleyen biri sizinki gibi islanmis pasaportla gelmisti fotografi islanmis kabul edilmiyormus bunu hatirliyorum yine de arayip bilgi almaniz daha garanti olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

quote:

Orijinalden alıntı: Mardinli_Maho

Merhaba arkadaşlar bordo pasaportum çantamda lens solüyosunumdan dolayı birazcık ıslandı fotograf bölümünde kücük bir saç kısmım hologramın etkisiyle yeşile döndü sizce bu sorun olur mu? çipi bozulmuş olabilir diyorlarda nereden ögrenebilirim bunu?

Pasaport basvurusu yaparken sirada bekleyen biri sizinki gibi islanmis pasaportla gelmisti fotografi islanmis kabul edilmiyormus bunu hatirliyorum yine de arayip bilgi almaniz daha garanti olur

anladım hocam sagolasın yinede
  • Gittiğiniz ülkeden geri çevrilme durumu olmaması adına yenileyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Gittiğiniz ülkeden geri çevrilme durumu olmaması adına yenileyin derim.

Bazı arkadaşlar tamamen pasaport görevlisine bağlı olduğunu söylediler. El mahkum değiştircek artık sagolasın
  • Benimde eşim sağolsun, çamaşır makinesinde bir güzel yıkayıp onca ülke gören pasaportumu hijyenik hale getirmiş. İlk sayfadaki fotoğrafımın yeşillenmesi dışında hiç bir problem gözükmüyor. Bu yeşil foto ile pasaport polisleriyle problem yaşar mıyım sizce?
  • omer_gunayy O kullanıcısına yanıt
    Benim kücücük saç bölümünde bi yeşillenme oldu sorun olabilir dediler sizin ki direk sorun olur bence

• bir tanıdık fransaya giderken uçakta pasaportuna meyve suyu dökmüştü.

sonuç foursquare den fransa havalimanında check in.

ilk uçakla geri yolladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duolckrad -- 21 Haziran 2015; 9:55:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duolckrad

bir tanıdık fransaya giderken uçakta meyve suyu dökmüştü.

sonuç foursquare den fransa havalimanında check in.

ilk uçakla geri yolladılar.

cok kotu olmus yaziniza gulfum ama

• pasaportum yaklaşık 1 ay önce makinede yıkandı ve hangi işlemleri yapmam gerekiyor bulamadım. Yardımcı olabilecek varmı

• ayrıca pasaportum yeşil pasaport idi herhangi bir işlem farkı oluyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Pasaportunun resminin olduğu sayfanın sonundaki olan kısım biometrik olan kısımdır. Yani gümrük kapılarında sisteme okutulan kısım orasıdır. Eğer orası zarar görmüşse ki siz makine de yıkandığını belirtiyorsunuz - ki ben 1 bardaklık bir sıvının üzerine dökülmesinden sonra dahi manyetiğin bozulduğuna ve işlevsiz kaldığına şahidim (Tabi teknoloji bu belli olmaz)

Kısacası, biometrik pasaport olmadan en azından AB ülkesine giremezsiniz.

Pasaportu kontrol edeceğiniz birim ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veya emniyet pasaport şube olacaktır.

Gidip kontrol edersiniz, eğer manyetik alan gittiyse, harcını yatırır değiştirirsiniz.

Pasaportum ıslandı ne yapmam lazım?

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    valla manyetiğin üzerinde damgalar var teşekkürler emniyete gidip sorayım pazartesi

fotoğrafta belirttiğim sayfaya kimse herhangi bir damga basamaz normalde

SS atma şansın varmı?
    yok hocam yanlış anladınız, yıkandığı için arka sayfalardan geçmiş manyetizma falan yalan olmuştur yani

oooo çok feci.

dediğim gibi emniyetten kontrol ettirin ama galiba yeni bir pasaport almanız gerekecek.
    Mecbur alacağız artık umarım pahallıya patlamaz

• pasaport defter parası ödeyerek yeniletin

sadece 95 tl

risk almaya dğmez
  • Konuyu hortlatacam ama;
    Sadece defter parasi mi odeniyor. Benim de basima geldi ve hala 4 yillik suresi var. Bilgisi olan paylasirsa sevinirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.