Şimdi Ara

Passat 1.4 / Insignia 1.4 / Yeni Astra Sedan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    7 yillik astra classic 1.6 aracimizi satip yeni bir araba alacagiz. baslikta belirttigim secenekler babamla kafamizda olan modeller.
    astranin segment olarak alt oldugunu biliyorum, fakat sekli itibariyle ve fiyat olarak daha hesapli olabilecegini varsayarsak bu da bir secenek.
    babam 43 yasinda. 7 yillik aracimizin kmsi 35 binde bile degil daha. hicbir sorunu cikmadi bugune kadar. anlayacaginiz babam az ve oz kullanir genelde.
    bu kadar az kullanimda dizele gerek olmadigini dusunuyorum ama babam dusunuyor.
    passatin ona daha uygun olacagini dusunuyorum fakat kafamda bazi sorular var.

oncelikle 1.4 motorlar bu araclari tasima konusunda nasildir?
    ariza cikarir mi? uzun sure arac degisimi olmayacak cunku.
    highline pahali comfortline nasildir? higline icin paraya kiymali mi?
    yollarimiz genelde yokuslu. 1.4 motor yeterli olur mu?
    dsgnin sorunlu oldugunu bir cok yerde okudum ancak kesin karar icin goruslerinize ihtiyacim var
    insignia ve astra icin yorum almak isterim.
    siz olsaniz hangisini secerdiniz?
    bir de benim tiguan dusuncem var. onunla ilgili de yorum almak isterim.
    tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasiRUykuN -- 15 Kasım 2012; 14:50:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• avensis babanıza daha uygun olabilir. Onun dışında passat.
  • tesekkurler. direk sorularima yonelik cevaplar olsa daha yarali olur tabiki.

• passat 1.4 tsi veya mondeo 1.6 titanium en mantıklısı
  • passat > insignia
  • passatın 1.4 tsi motoru gayet tatminkar bir performansa sahip tabi mucizede beklememek lazım, az km yapıyorsunuz ki sakin kullanımda iyi değerler elde ediliyor, comfortline yeterli bir donanım gibi tabi istekleriniz ne yönde bilemiyorum, bence manuel olanı tercih edin hem şu günlerde indirim var 1.4 tsi comfortline 60.300 diyor 300ü atarlar kolaylıkla dsg çok şart değilse aradaki fiyat farkını vermemiş olursunuz, eğer passat demezseniz insignia tercihiniz olsun passattan da daha gösterişli kasaya sahip sizde beğeniyorsanız ve kullanacaksanız iyi bir seçenek olur, astra aynı konforu vermez düşüncesindeyim.
  • passat 1.4
    insignia 1.4
    yeni astra
    hepsi olabilir bence 3'ünüde test edip inceleyin kararınızı verin ama yeni astra sedan'a bir bakın
  • Comfortline 60000 e kadar inmis, highline ise 72000 de bu kadar farka deger mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: YasiRUykuN

Comfortline 60000 e kadar inmis, highline ise 72000 de bu kadar farka deger mi?

Bence değmez hoc aradaki fark ile ayağını yerden kesecek araba alınıyor neredeyse

• passat 1.4 comfortline ideal o zaman.

• Eğer ki düz vites alınacaksa Hyundai i40 listedeki tüm araçlardan üstün olacaktır bence. Onun dışında ben insignia öneriyorum.
  • passat cc derim bi incele
  • Ben 1.4 turbo insignia + yeni stil paketi (Afl far, 18" jant ve bluetooth) derim 60 bin tl civarına satıyorlar şuanda ve araç gayet dolu oluyor. Performans olarakta kullananların hepsi memnun buna bende dahil olmak üzere. İnsignia Passat'tan bu dediğim paketide alırsanız daha zengin oluyor, yol tutuş, tasarım gibi konularda biraz daha iyidir. Passat ise ses sistemi ve darbe emişleri konusunda biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Geriye kalan çoğu özelliği D sınıfı standartlarında.
    İnsignia kasa olarak biraz daha ağır olduğundan 0-100 de passat'tan biraz daha kötüdür ama bunu 120 km/h a çıkana kadar kapatır ve sonrasında insignia lehine ilerler bunun nedeni de insignia'nın geniş 4. vites devir bandıdır. Araç 4. viteste 205 km/h a çıkabiliyor
  • passat seneye kasa değiştirecek sanırım.
  • Passat bence
  • insignia ile passat arasindayim babamla konusup karar vermek lazim. bir de insignia 1.4 e cosmo koymuyor edition elegance var arada ne kadar fark vardir? bir de 1.6 180 hp cosmo nasildir? 66500 demisler fiyatina. cok mu yakar?
    motoru iyi midir ne kadar tork uretir?

• quote:

insignia ile passat arasindayim babamla konusup karar vermek lazim. bir de insignia 1.4 e cosmo koymuyor edition elegance var arada ne kadar fark vardir? bir de 1.6 180 hp cosmo nasildir? 66500 demisler fiyatina. cok mu yakar?
    motoru iyi midir ne kadar tork uretir?

1.6 180 beygir için forumda çok yaktıgından bahsediyorlar zaten fabrika verileride ortada... Passat 1.4 yada İnsignia 1.4 alın (ikisininde donanımları bence yeterli)
    Birde Passat Variant 1.4tsi comfortline düşünmezmisiniz 57.500TL (aynı donanımda daha ucuz)
    Alternatif mondeo 1.6 ecoboost 160bg titanium (diğerlerine göre biraz fazla yakar ama daha performanslı,ama yeni kasası gelecek)
  • quote:

bu kadar az kullanimda dizele gerek olmadigini dusunuyorum ama babam dusunuyor.

Bu cümle sana ne tavsiye edersek edelim babanın dizele yöneleceğinin bariz kanıtı olduğundan bizi yorma güzel kardeşim.
    Önce babanla görüş kesin kararını versin ondan sonra araç tavsiyesi alırsın.
  • o is kolay dedigim gibi senede 4500 km ancak yapiyor benzinliye ikna oldu gibi zaten eldeki arabanin cikmasini bekliyoruz.

internette dolasirken passat ile ilgili bir suru sorun okudum. daha dogrusu dsg sanzimanla ilgili. manuel sanzimanda sorun var midir?
    bir de arac uzun yillar kullanilacak yani 2. el satisi fln onemli bir konu degil su an. okudugum passat insignia karsilastirmalarinda ( yeterli miktarda okumamis olabilirim ) daha cok insignianin onerildigini gordum ama cok da fark yoktu.
    en iyisi sanirim babamla birlikte test etmemiz. asagi yukari ayni arabalar cunku. hangisini begenirsek onu tercih ederiz.

• şahsi görüşüm 50 bin civarına astra ya da jetta alınır. otomatik vites dahil bu fiyatlara. benim tercihim astra. yeni sedanın boyu zaten neredeyse passat kadar.

d segmentine (passat, insignia) çıkılacaksa bunlara hiç bakmadan biraz daha verilir bmw 3.16 alınır :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.