Şimdi Ara

PASSAT 1.6 102 bg. & 1.4 TSI 122 bg. HANGİSİ UYDUNDUR. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
10.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benzin 3,39 TL olmuş Shell'de... Dayanıyorum ama bakalım daha ne kadar dayanabileceğim. 50 TL benzinle (15 litre) şehiriçinde 175 km yapabiliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Benzin 3,39 TL olmuş Shell'de... Dayanıyorum ama bakalım daha ne kadar dayanabileceğim. 50 TL benzinle (15 litre) şehiriçinde 175 km yapabiliyorum...

o zaman depoyu suriyeden fulleyip adanada dolaşıcaksınız nasıl olsa vize kalkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 22 Ekim 2009; 22:11:16 >
  • Aklıma gelmedi de değil.

Antakya'da zibil gibi Suriye plâkâlı araç vardı. Hem de öyle büyük ve pahalı araçlar (Porsche Cayenne, BMW 7 serisi vb.) fakat Suriye'de satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin kalitesini gitmeden bir check etmek gerek yoksa Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var işin içinde. Hoş, VW Suriye İthalatçısının Şam Bayi ile görüştüm, 1.8 TSI ve 3.2 FSI motorları getiriyorlarmış, demek ki bir ümit ve bir umut var ama bizim Türk gümrük yetkilileri full dolu depo ile yurda giriş yapılmasını engellemezse ve Yayladağı Gümrüğü de sorunsuz geçmemize izin verirse neden olmasın. Laskiye'de bir gece kalırız (lütfen beni yapmak isteyip de yazmak istemediğim şeyler için zorlamayın) ve artık Suriye'de hangi petrol şirketi varsa depoyu 70 litre doldurur, Antakya/Harbiye'de Özcihan Otel'de yemeğimizi yer ve Adana'ya geliriz.

Hepsi bir pasaport, Amerikan doları ve cesarete bağlı.

• quote:

Aklıma gelmedi de değil.

Antakya'da zibil gibi Suriye plâkâlı araç vardı. Hem de öyle büyük ve pahalı araçlar (Porsche Cayenne, BMW 7 serisi vb.) fakat Suriye'de satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin kalitesini gitmeden bir check etmek gerek yoksa Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var işin içinde. Hoş, VW Suriye İthalatçısının Şam Bayi ile görüştüm, 1.8 TSI ve 3.2 FSI motorları getiriyorlarmış, demek ki bir ümit ve bir umut var ama bizim Türk gümrük yetkilileri full dolu depo ile yurda giriş yapılmasını engellemezse ve Yayladağı Gümrüğü de sorunsuz geçmemize izin verirse neden olmasın. Laskiye'de bir gece kalırız (lütfen beni yapmak isteyip de yazmak istemediğim şeyler için zorlamayın) ve artık Suriye'de hangi petrol şirketi varsa depoyu 70 litre doldurur, Antakya/Harbiye'de Özcihan Otel'de yemeğimizi yer ve Adana'ya geliriz.

Hepsi bir pasaport, Amerikan doları ve cesarete bağlı.

Hocam yanında büyük bidonlardan da götür..

Öylede bi 50-60 lt alırsın ohh

• quote:

PASSAT 1.6 102 bg. & 1.4 TSI 122 bg. HANGİSİ UYDUNDUR.

102 bg. trendline: 43000
    122 bg. trendline: 52000

yani sadece motora o kadar fark para vercez.sizce değermi.
    quote:

comfort donanımlı 102 hp lik jetta ile 122 lik jetta arasındaki fiyat farkı 2400 TL.
    Trend donanımlı 102 lik passatla 122 lik passat arasındaki fiyat farkı ise 11800 TL. Yani bu farkın motor teknolojisi ile ilgisi yok.
  • quote:

Benzin 3,39 TL olmuş Shell'de... Dayanıyorum ama bakalım daha ne kadar dayanabileceğim. 50 TL benzinle (15 litre) şehiriçinde 175 km yapabiliyorum...

LPG taktırmayı düşünüyormusun Taner hocam?
  • TSI (turbo) motorlara henüz LPG geliştirmediler. TSI (turbo-kompresör) motorlara Almanya'da başarılı bir şekilde BRC sistemleri kullanıyor. Rölantide benzinle çalışıyor ve optimizasyon işlemleri hâlâ devam ediyor ve yakın zamanda ülkemize geleceğini düşünüyorum. TSI (turbo) motorlar için de uzun vadede bir çözüm bulunacağını düşünüyorum ama şimdilik dediğim gibi idare edebiliyorum. Araç az yakıyor, 10 yıl önce üretilen bir Şahin'den daha az yakıyor ama fazlası haram olsun bu pahalı benzin hepimizin belini bükecek bu gidişle. Yani 4,00 TL olmaması için hiçbir neden yok. Zamana bırakmak gerek.

Hükümetin samimiyeti ortada. Halk olarak böyle adaletsiz bir düzeni haketmediğimize inanıyorum.
  • Valla benzin 3.5 sınırını aşarsa, sizin arabayı tüp takabilmek için 1.6 mpi trend ile kafa kafaya değiştirmenizden korkarım.
  • Eşimin aracında LPG var, 1,5 yıl önce taktırmıştım. Şehirdışına çıkmadığımızda dolu depo 2 ay gidiyor. Nurdağına gittiğimizde de Ceyhan'da 1,35 TL'ye LPG satıyorlar, oradan dolduruyor ve Adana'ya öyle dönüyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Valla benzin 3.5 sınırını aşarsa, sizin arabayı tüp takabilmek için 1.6 mpi trend ile kafa kafaya değiştirmenizden korkarım.
  • Bende taktırmak istiyorumda piyasa araştırması yapıyorum hocam(başka şansımız kalmadı zaten)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.