Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taner abi, simit depo taktırmamanızın önemli bir nedeni var mı?Bagaj kullanım alanı daralmış gibi..
  • Sayın kasko,
    Plaka takmadan LPG taktırırsanız araç ruhsatınıza LPG sistemi işlenmiş olarak çıkar, yoksa ileride tekrar masraf yaptırmanız gerekir. Yukarıdaki araç 5 aydan fazla her gün kullanılıyor. EKlediğim resimler de "kullanılmış" bir araç, video da "kullanılan" bir araç gösteriyor. LPG sistemi takıldığında garanti hususları sadece motoru kapsamıyor ama Doğuş Otomotiv (ve yetkili satıcılar, ve bizler) biliyor ki 1.6 MPI 102 HP TRENDLINE satın alanların hepsi değil ise de büyük bir çoğunluğu LPG ile kullanılmak üzere satın alıyorlar. Forumda bu motoru LPG'li kullanan, benim yakından tanıdığım ve her ikisi de 2010 model olan 1.6 MPI 102 HP motorlu PASSAT kullanıcısı var ve ikisinden de şikayet almadım.

Bu aracı sadece tavsiye edebilirim. Resim ve videoyu ifadelerimi sözle değil, görsel ve işitsel olarak da desteklemek için ekliyorum. Aracı alıp ruhsat çıkardıktan 1-2 ay sonra LPG taktırmak demek bir ruhsat daha çıkarmak ve bir masraf daha yapmak demek, netice ise aynı olacak.

Merhaba shadow99tr
    Sürekli şehiriçinde araç kullanacak ve/veya Run on Flat lastik alacak ya da Lastik Tamir Takımı/Kiti ile aracı kullanacaksanız simit depo alabilirsiniz, lastiğin yerine 60 litrelik tank da sığabilir (net 48 litre), fakat yedek lastiği durmadan araca yerleştirip bir yere gittiğinizde çıkarmak istemiyorsanız (hele buna bir de apartmanda yaşama külfeti ekleniyorsa) silindir tank takabilirsiniz. Şenol beyin aracındali silindir tank bir 5 cm daha arkaya gidebilirdi ancak BRC bu şekilde monte etmiş. ATİKER Osmaniye Servisinin taktığı ve biraz daha ince ve daha uzun olan silindir tank ise arka koltuğa tam bitişik, arasında ve altında boşluk olmayan bir yöntele yerleştirilmişti ve bagajı hiç de küçük göstermiyordu.

Selam ve sevgilerimi sunuyorum,

Taner Göde

• herkese ıyı gunler 1,6 trendlıne aracım bu ay sonu teslım alacagım ıns reflex gümüş brc vıella arasında kaldım konuda bılgısı olan arkadaslardan yardım almak ısterım bırde plaka takılmadan lpg donusumunu nasıl yapıyorsunuz yanı aracın ruhsatı cıkmadan dısarı lpg servısınemı goturuluyor hıc bır bılgım yok yardımlarınızı beklıyorum
  • Sayın Murado71,

Aracınız hayırlı olsun şimdiden. BRC tavsiye ederim. Aracı showroomda çekiciye bindirip BRC dönüşüm servisine götürülmesini isteyebilirsiniz. Montaj yapıldıktan sonra gerekli belgelerle tescil yaptırmanız mümkün. Ruhsat çıktığında BENZİN/LPG şle çalıştığı belirtilecek.

Diğer hususlarda bu başlıktaki sayfaları tek tek okumanızı öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Buyurun VIDEO

Şenol bey Cuma günü saat 13:00'te aniden ve acilen ADANA'dan OSMANİYE'ye gitmek zorunda kaldı, TEM'de sorunsuzca 190-200 km/h gittiğini söyledi, 80 km'lik yolu yarım saatten kısa sürede aldı.

Videoda da İncirlik'ten Adana'ya doğru yol alıyoruz (E-5 / D-400)

üstad video silinmiş galiba...

• 1.video youtubeden izlenebilir
    2.LPG yakıt tankının giriş kısmı tamponun altı BERBAT bir kesim şekli
    3. videoda yanlış duymadıysam 2000 devirde 5. viteste 70 km hız deniyordu sanırım. kafam karıştı resmen. 2009 civic otm vardı pert oldu. 2000 devirde 100 km hız yapardı.

taner bey bu aracı kullanıyorsunuz takip ettiğim kadarıyla nasıl iştir bu.
    bir arkadaşımda bora var lpgli 3000 devirde 90 km motor arızası falan zannettim ama vw de yüksek devirlerde kullanılıyor galiba
  • Herkese selamlar, emeği geçen ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler.

Babam da Passat Tredline siparişi verdi, bir aksilik çıkmazsa aracın fiyatında yüksek bir artış olmazsa nisan sonunda aracı teslim alacak.
    Sormak istediğim bir kaç soru var.

1)Xenon far ve sis farı
    2)Highline grill
    3)Park sensörü

taktırmayı düşünüyor neler önerirsiniz Bursa veya İstanbul'da hepsini birlikte yaptırabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı ayrıca maliyeti ne kadar olur ?
    Gerçi VW servisinde hepsi yapılabilir diye düşünüyrum ama fiyat-performans açısından daha iyi şartlarda yaptırabileceğimiz bir yer olursa daha iyi olacak.
  • 1.6 trendline passat 14. hafta teslimi bekleyen kimler var?
    1-kasko
    2-oquzdag
  • Bir arkadaşım bu veya diğer PASSAT forumunda sordu ancak mesajı bulamadım. Yazacakken zaten de aşağıdaki gelişme oldu...

Sabah Şenol beyin aracında yağ lambası yandı. Yağ durumuna bakınca 1 litre yağ eksildiği anlaşıldı. Otoparka geldikten sonra VW Yetkili Servis AYKAN'ı aradık ve aracı getireceğimizi söyledik.

Serviste

1. Bunun ilk 7.500 km/6 ayda normal olduğu
    2. LPG'li motorların az da olsa yağ eksilttikleri
    3. Rodaj/Alıştırma zamanında yağ yakabildiği
    4. Bakımlar arasında yağ eksilmesi olabileceği
    5. Yağ yakmanın gitgite azalacağı

bilgisi verildi. 1 litre yağ 5W30 serviste 33,00 TL'ye doldurdular.

Yani motor arızalı değil veya motor yanmadı. Normal bir gelişme.

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 17 Mart 2010; 12:16:41 >

• Merhaba krn4578,

LPG Dolum Ağzı araç sahibi tamponu deldirmek istemediğinden oraya konuldu, ayrıca normalde orada kapak bulunuyordu, LPG dönüşüm servisi kapağı sökmüş ancak benim uyarımdan sonra aynı şekilde geri takmış, farklı vidalar kullanıldığından da onlar paslanmış.

Kendi kullandığım 1.4 TSI 122 HP düşük devirde fakat videodaki araç 1.6 MPI 102 HP yüksek devirde çalışıyor, bu motorların özelliğinden kaynaklanıyor. Birisi düşük devirde aspirasyonu (hava besleme) arttırmak için turbo kullanıyor, diğeri atmosferik bir motor.

Sabah aracı kullanırken bir video çektim, kullanımdan, çekişten ve diğer hususların hiçbirinden şikayet edebilecek bir durum sözkonusu değil. Benzin 3,80 TL iken yarı fiyatına LPG ile gidebilmek şu anda çok büyük ve bence kullanılması gereken bir avantaj.

Selamlar,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: krn4578

1.video youtubeden izlenebilir
    2.LPG yakıt tankının giriş kısmı tamponun altı BERBAT bir kesim şekli
    3. videoda yanlış duymadıysam 2000 devirde 5. viteste 70 km hız deniyordu sanırım. kafam karıştı resmen. 2009 civic otm vardı pert oldu. 2000 devirde 100 km hız yapardı.

taner bey bu aracı kullanıyorsunuz takip ettiğim kadarıyla nasıl iştir bu.
    bir arkadaşımda bora var lpgli 3000 devirde 90 km motor arızası falan zannettim ama vw de yüksek devirlerde kullanılıyor galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bir arkadaşım bu veya diğer PASSAT forumunda sordu ancak mesajı bulamadım. Yazacakken zaten de aşağıdaki gelişme oldu...

Sabah Şenol beyin aracında yağ lambası yandı. Yağ durumuna bakınca 1 litre yağ eksildiği anlaşıldı. Otoparka geldikten sonra VW Yetkili Servis AYKAN'ı aradık ve aracı getireceğimizi söyledik.

Serviste

1. Bunun ilk 7.500 km/6 ayda normal olduğu
    2. LPG'li motorların az da olsa yağ eksilttikleri
    3. Rodaj/Alıştırma zamanında yağ yakabildiği
    4. Bakımlar arasında yağ eksilmesi olabileceği
    5. Yağ yakmanın gitgite azalacağı

bilgisi verildi. 1 litre yağ 5W30 serviste 33,00 TL'ye doldurdular.

Yani motor arızalı değil veya motor yanmadı. Normal bir gelişme.

Taner Göde

/>
    />
    />

Saol abi ben sormuştum, yakında gitmeyi düşünüyorum servise.

Enteresan olan bizim araba 5000 km nin 4000 km sini uzun yolda yaptı.Sadece haftasonları kullanıyoruz zaten.Motoruda hiç sıkıştırmadım araba daha 150 km/sa yi geçmedi.Ama genede 700 ml eksilmiş.

selamlar

• Bende

3000 KM'de yağ kontrolü yaptırmıştım... 500 ml. yağ eksiltmiş

TAMAŞ bunun normal olduğunu söyledi.... Yeni araçlarda olurmuş.... vs.

2 km sonra aracımla 4000. km'ye gireceğim.... Hayatta LPG düşünmeyen biri olarak Taner beyin değerli bilgileri ve benzinin aşırı zamlarıyla.... Garanti bitiminden sonra bende LPG düşünmeye başladım...Sadece şu aşamada düşünmeye... Ben Taner beye bir şey sormak istiyorum...

LPG taktırdıktan sonra araçta uyarı lambaları yanıyor mu? Teknik arıza veriyor mu?

Bir de LPG'li araçların vw servislerine alınmadığını duymuştum... Bu durumda ne yapacağız ?

LPG motorun ömrünü azda olsa kısaltır mı? LPG'li araç az da olsa performans kaybı yaşar mı?

Gerçekten yarı yarıya fark oluyor mu?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER TANER ORDİNARYÜS PASSATÖR.....

• Sevgili arkadaşım,

1. LPG taktırdıktan sonra HİÇBİR UYARI LAMBASI yanmıyor. Zaten bilhassa ve özellikle BRC gibi bir markayı ben de bu nedenle tavsiye ediyorum.
    2. Teknik arıza sadece kötü bir LPG dönüşümü veya kalitesiz LPG kullanımında oluşabiliyor. Teknik arızaya şimdiye kadar rastlamadım.
    3. LPG araçların servislere alınması sözkonusu değil. Adana VW Bayi AYKAN'da sürekli görüyorum, bakımı liftte yapılıyor, sorun olmuyor.
    4. LPG motorun ömrünü kısaltmaz çünkü bu analog (boğazdan mikserli) değil, digital (sıralı sistem) LPG ve fabrika da aynı motora takıyor (Golf).
    5. LPG'li araç performans kaybı değil performans artışı yaşatır. Oktan sayısı daha yüksek olduğundan LPG'de araç daha atik çalışacaktır.
    6. Ben 200 TL ile 600 km'yi zar zor, Şenol bey 100 TL ile 600 km'yi rahatça katedebiliyor, araç aynı, motor farklı, yarı yarıya fark ediyor.

Passat'ımı çok seviyorum, benzin fiyatlarını sevmiyorum, aracımı 2008'de değil de 2010'da alsaydım 1.6 MPI 102 HP 8V SOHC alırdım, hem de hemen!

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: aytunca

Ben de 3000 KM'de yağ kontrolü yaptırmıştım... 500 ml. yağ eksiltmiş TAMAŞ bunun normal olduğunu söyledi.... Yeni araçlarda olurmuş.... vs. 2 km sonra aracımla 4000. km'ye gireceğim.... Hayatta LPG düşünmeyen biri olarak Taner beyin değerli bilgileri ve benzinin aşırı zamlarıyla.... Garanti bitiminden sonra bende LPG düşünmeye başladım...Sadece şu aşamada düşünmeye... Ben Taner beye bir şey sormak istiyorum... LPG taktırdıktan sonra araçta uyarı lambaları yanıyor mu? Teknik arıza veriyor mu? Bir de LPG'li araçların vw servislerine alınmadığını duymuştum... Bu durumda ne apacağız ?
    LPG motorun ömrünü azda olsa kısaltır mı? LPG'li araç az da olsa performans kaybı yaşar mı? Gerçekten yarı yarıya fark oluyor mu?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER TANER ORDİNARYÜS PASSATÖR.....

• Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sevgili arkadaşım,

1. LPG taktırdıktan sonra HİÇBİR UYARI LAMBASI yanmıyor. Zaten bilhassa ve özellikle BRC gibi bir markayı ben de bu nedenle tavsiye ediyorum.
    2. Teknik arıza sadece kötü bir LPG dönüşümü veya kalitesiz LPG kullanımında oluşabiliyor. Teknik arızaya şimdiye kadar rastlamadım.
    3. LPG araçların servislere alınması sözkonusu değil. Adana VW Bayi AYKAN'da sürekli görüyorum, bakımı liftte yapılıyor, sorun olmuyor.
    4. LPG motorun ömrünü kısaltmaz çünkü bu analog (boğazdan mikserli) değil, digital (sıralı sistem) LPG ve fabrika da aynı motora takıyor (Golf).
    5. LPG'li araç performans kaybı değil performans artışı yaşatır. Oktan sayısı daha yüksek olduğundan LPG'de araç daha atik çalışacaktır.
    6. Ben 200 TL ile 600 km'yi zar zor, Şenol bey 100 TL ile 600 km'yi rahatça katedebiliyor, araç aynı, motor farklı, yarı yarıya fark ediyor.

Passat'ımı çok seviyorum, benzin fiyatlarını sevmiyorum, aracımı 2008'de değil de 2010'da alsaydım 1.6 MPI 102 HP 8V SOHC alırdım, hem de hemen!

Taner Göde

Taner Göde beyin aydınlatıcı açıklaaları ile düşüncelerimin çelişmesi neticesinde servisteyken aracıma lpg düşünüyorum... motor arızası riskini göze alarak....

• Kasko hocam alıntının içine yazınca karışıyor mesaj, en sondaki "quote:" den itibaren yazarsan alıntı içinde kalmaz mesajın.

Selamlar Engin
  • evet bir yanlışlık olduğunu anladım ama vakit geç olmuştu...
  • taner hocam,Şenol abinin passatı ile dağ yolu çıkma fırsatınız oldu mu acaba ? alan arkadaşlar aracın performansından memnunlar gibi fakat merak ettiğim 3-4 kişi ile dağa yukarı aracın performansı içler acısı mı,işin ucunda broadway,şahine yada bir 1.6 megane,focus vb. araçlara boyun eğme durumu ne düzeyde olur? yaşadığmız bölge karadeniz dolayısıyla birçok yüksek rakımlı(2000m-2500m) dağ inip çıkma durumumuz oluyor......görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • Herkese selamlar
    Uzun zamandır vw forumlarını araştırıyorum 1.6 hp bir çatı altında inanın güzel olmuş teşekkür ediyorum.
    Ben de passat almak için uzun zamandır bekliyorum.Bu gün doğuştan bir tanıdığımı aradım siparişim gemi ile İstanbul'a gelmiş.Yakında alabiliriz diye düşünüyorum.Demir grisi 1.6 102 hp trendline(Gerçi demir grisi resimlerde fümeye benziyor ama bana gösterilen renk örneği passat variant kataloğunda açık mavi!!!)
  • 1.6 1800 rakımlara kadar 5 kişi ve full dolu bagajla tırmandım. düşük viteslerde (2 km dik rampa) bir sıkıntı yaşamadım ve yaşatmaz almadan önce en büyük korkum rampalardı yazlığa full şekilde çıktıktam sonra ohhh çektim . kafan rahat olsun
  • Tırmanmak tamamda yanınızdan geçen 1,6 motor benzinli 110 hp araçlar 1150 kg...gövde ağırlığında Bu güzel araç 1,5 tona yakın..102 hp motorla içi full dolu dik rampada tırmanırken yanından cıvvvv diye geçenleri görünce kompleks yapmıyacaksınız...Bu gerçeği asla unutmayınız...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.