Arkadaslar bende 2000 model passat 1.8 trendline var Turbo yok bildiğiniz gibi. LPG'li ve 119.000 km'de araç. Öğrenmek istediğim şey bu aracın performansı ile ilgili. Araç içinde şoför hariç 1 veya 2 kişi varken rampalarda hangı hızla girersen onunla çıkıyor. Gaza basınca ne artıyor ne de azalıyor. Bu normal mi sizce. Duz yolda ise 190 km görebiliyorum ama daha fazla gidemedim yol bitti. Bu performans sizce normal mi yoksa aracın motorunda bi sorunmu var. Özellikle rampalarda dediğim gibi rampaya kaç km hızla girersem onunla çıkıyor. Ama diyelim 120 km ıle girdim rampaya 130 km ye asla çıkmıyor. 130 la gir rampaya 140 km olmuyor.
Bu kadar buyuk bi forumda cevap vercek bir kimse yokmu acaba!...
Şimdi söylediğin o kadar enteresan birşey ki millet cevap vermeye üşeniyor.Ben üşenmeyeyim,yazayım...Kaç bin devirle giriyorsun ki yokuşa hızlanmıyor?birinci vitesle girersen hızlanır,3. vitesle girersen hızını korur,5. vitesle girerken hız kaybeder yokuşta mesela...Devir kaçıncı vitesle girdiğini yazarsan iyi olur.
O ağırlıktaki 1.8 motorlu, turbosuz bir arabanın rampa çıkarken ivmelenmesini beklememek lazım zaten. Rampanın dikliğine bağlı olarak vites düşürmek zorunda kaldığınız zamanlar da olabilir. Anlattığınız durum normal bence.