Şimdi Ara

PASSAT 1.8 TSI MI? 1.4 TSI+ DSG Mİ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
25.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ekonomi mi, yoksa performans mı? 1.8 tsi ın performansı çok iyi bunu biliyorum .Acaba bunun yanında ,o kadar da savurgan değil denilebilir mi? 1.4 tsi, üstelik DSG li, ekonomik.. Bir Passat ın en ekonomik hali .. tamam kabul, performası da tatminkar mı? Arada kaldım..Passat almak istiyorum..hadi yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 26 Mayıs 2008; 0:14:20 >

• Dostum,

Ben "vites atanlar" ligindeyim, vites komutası bende olmalı ama 7-DSG olsaydı herhalde ikna olurdum. Türkiye'de vergi kurbanı olmamak için 1.4 aldım, TSI olduğundan zaten bu tipte bir otomobil için yakıtı çok ama çok makul seviyede. Yıllık vergisi 540 YTL ve bu bence gayet iyi. Aracımdan ne kadar memnun olduğumu forumdan da biliyorsunuz. Bence (!) 1.4 TSI ve 7-DSG çok iyi bir kombinasyon. İlk defa daha az yakan bir otomatik vites kutusu geliyor.

Selamlar

Taner Göde
  • DSG muhteşem gerçekten. Hele 7 ileri olunca, kuru tipte ve daha da ekonomik. 1.8 in DSG si yok. o yüzden 1.8 alırsam manuel alırım. bir de şu var tabi: 1.8 bazı dergilerdeki testlerde 0-100 ü 8,1 sn. de tamamlıyor. bu değerde performans bakımından onu, sürüden bir hayli ayırıyor.

yakıt ekonomisi ve vergi de çok önemli, 1.4 üstelik 1,6 motorlardan çok daha iyi bir performansa sahip..

Zor bir tercih bu.

Şu TSI motorlar çıkmadan önce , performansın ne kadar güzel bir şey olduğunun farkında değildim.. Ama ben çoktan bir kaç çeşit TSI la test sürüşü yaptım.. ve gaza basıp,ardından koltuğa yapışmak ... HARİKA bir duygu!
  • 1.8 TSI DSG olması lazım, ben öyle biliyorum.
    Bir de 1.8 lerin yıllık MTV si ne kadar acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: ycg61

DSG muhteşem gerçekten. Hele 7 ileri olunca, kuru tipte ve daha da ekonomik. 1.8 in DSG si yok. o yüzden 1.8 alırsam manuel alırım. bir de şu var tabi: 1.8 bazı dergilerdeki testlerde 0-100 ü 8,1 sn. de tamamlıyor. bu değerde performans bakımından onu, sürüden bir hayli ayırıyor.

yakıt ekonomisi ve vergi de çok önemli, 1.4 üstelik 1,6 motorlardan çok daha iyi bir performansa sahip..

Zor bir tercih bu.

Şu TSI motorlar çıkmadan önce , performansın ne kadar güzel bir şey olduğunun farkında değildim.. Ama ben çoktan bir kaç çeşit TSI la test sürüşü yaptım.. ve gaza basıp,ardından koltuğa yapışmak ... HARİKA bir duygu!

• bence biri sadece performans biri sadece ekonomi motoru demek birazcık yanlış olur. dogrusu:
    1.4 tsi normal performans üstün yakıt ekonomisi. yani performansı fazlasıyla yeterli. koltuga yapışma duygusunu size tattıracaktır Kesinlikle!.
    1.8 tsi üstün performans normal yakıt tüketimi. yani yakıt sarfiyatı fazlasıyla Makul!. normal kullanımda sehir içi 8.6l performanslı kullanımda sehir içi 10l(sehir içi dediysem full köprü trafigi gibi degil tabi ki). golf 1.6 fsi tiptronikten biraz daha az yakıyo. baslarda babam ekonomi yapmaya calısıyodu ama artık alısmıs galiba TURBOya bugun max. torku(250) içimde hissetmekten bi hal oldum, benzini filan düşündügü yok arabadan zevk almaya bakıyo(performanslı kullanım = 100kmde 10.5lt benzin). en dogrusu da bu zaten ama işte.... keşke benzin cok daha ucuz olsa, ötv olmasa da herkes en az 3.0 motorlu araçlara binse ve ekonomik sürüş diye bi tabir olmasa....

• Sonunda Passatta 1.4 TSI+DSG getirdilermi? Öyleyse kesinlikle bunu tavsiye ederim.

Hem çok çok ekonomik hem performansı ile sizi üzmeyecek bir araç. Üstelik 2.elde hiç beklemeden gidecek bir araç olur. Fiyatlar vw.com.tr de yayınlanmamış bilgi verebilirmisiniz?
  • çok ilginç bir şey
    ben test edemedim hala
    golf ve jettada test edebildim 14ü
    passatatta fark edermi diye çekininiyorum
  • doğuş oto ankara ile görüştüm, 1.4 DSG ,2009 model olarak gelecek, ağustos-eylül gibi. Ve şu an sipariş verilebiliyor.
  • Doğru seçim satarkende daha az zarar edeceğiniz 1.4 DGS olmalı
  • Vardı da almadık mı Yılbaşında Alman VW sitesinde de 1.4 TSI 122 HP 210 NM 7-DSG üretileceğine dair bilgiler mevcut değildi. Fakat 1.6 FSI Tiptronic modeli sona erdiğinde elbette yerine 1.4 TSI 7-DSG gelecekti.

Ama ben de 6-SPEED vitesimle gayet memnumum. Vites atmak bence araç kullanmanın en keyifli yönü, özellikle de 5'ten 6'ya serçe parmağımla atarken

• Merhaba 1.8tfsi otomatik vites yakıt tüketimi hakkında bi araştırma yapıyorum. Benim bildiğim kadarıyla VW ve AUDI'de kullanılan 1.8tfsi motor (vw passat, audi a4) aynı, fakat yakıt tüketimleri farklı görünüyor. Kağıt üzerindeki verilerde audi a4 yaklaşık 1 litre daha az yakıyor, buna pek anlam veremedim

Passat 1.8tfsi dsg şehir içi 11,3l
    Audi 1.8tfsi multi. şehir içi 10,4l

Araçların ağırlıkları aynı (hatta a4 biraz daha ağır), aracın aerodinamikliğinden de 1 litre fark etmez herhalde ???

1.8 tfsi kullanan arkadaşlar yakıt tüketimini şehir içi ve dışı olarak yazarlarsa çok memnun olurum
  • manuel 1.8tsi passat sehir içinde 8.5-10.5lt arası, trafige ve sürüş stiline göre degişiyor tabiki. manuel 1.8 tsi golf 1.6 fsi tiptronikten biraz daha az yakıyo.
  • ben TSI ile TFSI ın farklı olduğunu biliyorum . ayrıca siz otomatik vites değerlerini vermişsiniz. passatın otomatiği triptonic, ancak audideki multitronic ve bu daha farklı bir teknoloji . audi çalışanları DSG gibi diyolar bu vites için. ama bu bana pek inandırıcı gelmedi. doğuş çalışanları genellikle satmaya çalıştıkları araçllar hakkında yeterli bilgiye sahip olmuyo.
  • quote:

ben TSI ile TFSI ın farklı olduğunu biliyorum . ayrıca siz otomatik vites değerlerini vermişsiniz. passatın otomatiği triptonic, ancak audideki multitronic ve bu daha farklı bir teknoloji . audi çalışanları DSG gibi diyolar bu vites için. ama bu bana pek inandırıcı gelmedi. doğuş çalışanları genellikle satmaya çalıştıkları araçllar hakkında yeterli bilgiye sahip olmuyo.

Doğuş çalışanlarının akşamları buradaki topiklere girip bilgi edindiklerine dair kuvvetli şüphelerim var.
  • tsi tfsi tamamen aynı motorlar biri vw adı biri audi adı okadar.
    quote:

ben TSI ile TFSI ın farklı olduğunu biliyorum . ayrıca siz otomatik vites değerlerini vermişsiniz. passatın otomatiği triptonic, ancak audideki multitronic ve bu daha farklı bir teknoloji . audi çalışanları DSG gibi diyolar bu vites için. ama bu bana pek inandırıcı gelmedi. doğuş çalışanları genellikle satmaya çalıştıkları araçllar hakkında yeterli bilgiye sahip olmuyo.
  • 1.8tsi ile 1.8tfsi civatalarına kadar aynı motorlardır...
  • DSG şanzıman 170 bg golf te performansı arttırıyor( 0-100--> 7,9 dan 7,7 e düşüyor) ancak tüketim değişmiyor. 122 bg de performansı etkilemezken tüketimi 8,2 den 7,7 e( 100 km de şehir içi) azaltıyor. Sanırım passat 1,4 DSG nin performansı manuel ile aynı olacak ancak tüketim azalacak

• Alman vw sitesinde inceledim
    PASSAT.........................................: 1,4 manuel............1.4 DSG ............1,8 manuel
    tüketim(şehir i./ş.dışı/ort.)...............: 8.6/5.5/6.6.......... 8.2/5.4/6.4........10.4/6.0/7.6 lt.
    hızlanma(0-80/0-100/80-120km)......: 6.9/10.5/15.5 ........6.9/10.5/- .......6.0/8.6/13.0 sn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 29 Mayıs 2008; 23:52:37 >

• otomatik vitesli araba kullanmak sanki çarpışan araba kullanmak gibi sürüş zevkini öldürüyor bence manuelden şaşmamak lazım. ayrıca 1.8 turbonun performansıda sürüş zevkini daha bir artıracaktır.
  • 1.8 ile 100 km şehiriçi sürüş 2 lt daha fazla yakıt demek. daha keyifli bir sürüş için bedel; şu an için 7 YTL. Taner Bey in korktuğu başımıza gelirse 10 belkide 20 YTL.. hımmm... bi sinema bileti kaç liraydı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.