Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fabric Guard,
    Koltuk,halı koruyucu;

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

Water Magnet;

Eksiğim kalmadı

Sercan çeyizdeki Meguiars ürünleride arttı

Buda koltuk koruyucu uyguladığım bilgisayar sandalyesinin su dökülmüş hali.
    Gördüğünz gibi koruyucu sayesinde suyu ve hiçbir kiri emmiyor

• @Cn39 saolasın
    srpyi el ile uygulamak istiyodum söylediğin iyi oldu.boşu boşuna alacaktık ki zaten bugun bisürü market gezdim bulamadım.sadece sonax turtle wax arexons carpex gibi markaların ürünleri var.bütçe meselesi de e toplam 100llirayı geçmese iyi olur yani ya şimdi bide şu var: arabayı yakıt aldıkça yıkatıyoruz benzincide e ordada nasıl yıkadıkları malum.fırça çizikleri kısa sürede kendini yenileyecektir.herseferindede inceltici atmak istemediğimden srpye yönelmiştim neyse.. bana kil polish ve wax önerilerini marketlerde bulabileceğim (sonax turtle) ürünlerden önerebilirsen iyi olur hepsiburada.com da olabilir..teşekkürler
    bu arada senin çeyiz de harikaymış alttaki fb bayrağıda ayrı bi güzellik katmış tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

@Cn39 saolasın
    srpyi el ile uygulamak istiyodum söylediğin iyi oldu.boşu boşuna alacaktık ki zaten bugun bisürü market gezdim bulamadım.sadece sonax turtle wax arexons carpex gibi markaların ürünleri var.bütçe meselesi de e toplam 100llirayı geçmese iyi olur yani ya şimdi bide şu var: arabayı yakıt aldıkça yıkatıyoruz benzincide e ordada nasıl yıkadıkları malum.fırça çizikleri kısa sürede kendini yenileyecektir.herseferindede inceltici atmak istemediğimden srpye yönelmiştim neyse.. bana kil polish ve wax önerilerini marketlerde bulabileceğim (sonax turtle) ürünlerden önerebilirsen iyi olur hepsiburada.com da olabilir..teşekkürler
    bu arada senin çeyiz de harikaymış alttaki fb bayrağıda ayrı bi güzellik katmış tabi

Eğer araç fırçayla yıkanmaya devam edecekse hiç uğraşmayın
    Hiçbir getirisi olmaz.

Bazı benzincilerde artık köpüklü yıkama var.
    Öyle bir benzinci bulup orada yaptırın ücretsiz yıkamayı derim.

Araç 1 kez bile fırçayla yıkanırsa güneşin altında çok kötü bir görüntü oluşturur.

Şöyle bir tavsiyem olacak.
    Nasılsa önümüz yaz.
    Araçlar fazla kirlenmiyor.

Yıkamayı yaptırdığınız yere rica edin.
    Araca ilk önce su vursunlar.
    Koruma olduğu zaman kirler basınçlı yıkamayla kolayca atılır.
    10 liraya satılan zirai ilaçlama pompası ve 1 lt kadar proteo dediğimiz fırçasız yıkama şampuaı alın.
    1 litre size epey yetecektir.

Yıkamada önce kirli araca su vururlar.
    Sizde ondan sonra 2 dk içersinde zirai ilaç pompasıyla şampuanı araca sıkarsınız.
    Ardından tekrar su vururlarsa süper olur,araçta kılcal çiziklerden kurtulur

Zirai ilaç pompasının kullanımıda çok basit.

2 lt hacmi var.
    İçine 50 gr kadar proteo koyacaksınız,gerisinide su.
    Pompayı üstten pompalayıp tetiğe basacaksınız,basınçla kendi kendine sıkacak ilacı.
    Kirleri akıtmaya yeter.
    Kurulamayıda sen yaparsın müsait bir yerde.

Bence en mantıklı yöntem bu.

Araç çok kirli olursa,10 liraya iç dış köpüklü yıkamanızı yaptırısınız paşa paşa binersiniz
    Yazın 2 ayda bir,kışın ise havanın durumuna bağlı ayda bir 10 liraya yıkatırsınız,o akdarıda sorun olmaz heralde

Dediğim gibi onun dışında zirai ilaç pompası işinizi çok rahat görür.
    Fırçayla yıkayacağına ilaç pompasınıa raca doğru tutar veya siz tutarsınız

Bu durumda şöyle bir liste oluşturabilirim;

Manzerna 203s 250 ml=Kargo dahil 25 tl
    Meguiars El pedi 2 adet=10 tl.
    BİM den 3 adet mf bez 5 lira
    50 gr kil=Bende var 10 liraya veririm
    Dodo Purple Haze boya koruyucu=Bende var 15 liraya veririm
    1 lt proteo kargo dahil 10 tl
    2 lt ilaçlama pompası 10 tl

85-90 tl birşey oluyor buda.

Kalanıylada lastik parlatıcı alırsın
    Bence sizin işinizi süper görür.

Bende var dediğim ürünler için yanlış anlamayın,fazladan duruyor

İLAÇLAMA POMPASIYLA YIKAMA;

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=5316

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XperiaRay -- 12 Haziran 2010; 0:25:03 >

• can bişe sorucam , wax atmadan önce yapılması gereken önemli bişe var mı ? kil polish vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: errddm

can bişe sorucam , wax atmadan önce yapılması gereken önemli bişe var mı ? kil polish vs?

Abi ben geçen sefer kil yapmadan wax attım.
    Çok pişman oldum.
    Araba daha yeni olduğu halde yüzeye sigara paketinin jelatini ile dokununca elime parçacıklar takılıyor.

Kil şart

Şimdi ben 100 gr kil ve kil kaydırıcı aldım.
    Haftaya köye gidince komple kil yapıp tekrar wax atıcam

Bu arada waxı sürerken sakın plastiklere değdirme.
    Hemen bembeyaz oluyor.

Nalburdan kağıt bant alıp siyah yerleri maskele

Ben haftaya Cumaya kadar yaptıklarımı bol fotoğraflı olarak anlatıcam.
    Sen benden önce yapmazsan az çok fikir olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XperiaRay -- 12 Haziran 2010; 0:28:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

quote:

Orijinalden alıntı: errddm

can bişe sorucam , wax atmadan önce yapılması gereken önemli bişe var mı ? kil polish vs?

Abi ben geçen sefer kil yapmadan wax attım.
    Çok pişman oldum.
    Araba daha yeni olduğu halde yüzeye sigara paketinin jelatini ile dokununca elime parçacıklar takılıyor.

Kil şart

bi masraf daha çıktı

• Bunu kaçırma;

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=6522

Ben alacaktım,başka birinden buldum

80 gr 15 tlye veriyor...

Bendeki satabilirim dediğim kil ise sert,yani yukardaki abinin aracına uygun

Kaydırıcı olarakta oto şampuanlı su kullan
    Şampuan yoksa dalin,oda yoksa sıvı sabun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XperiaRay -- 12 Haziran 2010; 0:33:56 >

• can araç 3 yıldır fırçayla yıkanıyor ve yıkanmaya devam edecek :D çünkü peder de kullanıyor oda gidip yıkatıyor kafasına göre + sitede oturuyorum kapalı yerim yok ve çok tozlu ağaçlı bir yerdeyim. senin dediğin gibi bırak 2 ayda bir yıkatmayı, 3 gün dursa üzeri toz,reçine, çok harika aşındırıcı özelliği olan ve kimyasal madde içeren kuş pislikleri gibi şeyler oluyor. 3 günde 1 10 tlye yıkatmaya kalkarsam yandım kapalı garajım yıkama makinem falan olsa yapardım.neyse vazgeçiyorum bu işten
  • Arkadaşlar az önce benzin aldık,ücretsiz köpüklü yıkaması var.
    Bizde köpükle yıkatalım bende silerim dedim.

Adam köpükledi aracı,arkamı döner dönmez bir baktım kaputa fırçayla girşmiş.
    Ama fırça yemin ederim resmen tel fırça gibiolmuş.
    Hemen fırça değdirme dedim ama geçti artık

Kaput 10 senelik araba gibi olmuş
    O kadar fazla çizik varki anlatamam
    Çok moralim bozuldu

Kaput güzel bir polisaj istiyor artık.
    Elle gidecek gibi değil.
    Ne yaparım bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

can araç 3 yıldır fırçayla yıkanıyor ve yıkanmaya devam edecek :D çünkü peder de kullanıyor oda gidip yıkatıyor kafasına göre + sitede oturuyorum kapalı yerim yok ve çok tozlu ağaçlı bir yerdeyim. senin dediğin gibi bırak 2 ayda bir yıkatmayı, 3 gün dursa üzeri toz,reçine, çok harika aşındırıcı özelliği olan ve kimyasal madde içeren kuş pislikleri gibi şeyler oluyor. 3 günde 1 10 tlye yıkatmaya kalkarsam yandım kapalı garajım yıkama makinem falan olsa yapardım.neyse vazgeçiyorum bu işten

vazgec abi sen uyma bunlara..bunlar mnyk

• quote:

Arkadaşlar az önce benzin aldık,ücretsiz köpüklü yıkaması var.
    Bizde köpükle yıkatalım bende silerim dedim.

Adam köpükledi aracı,arkamı döner dönmez bir baktım kaputa fırçayla girşmiş.
    Ama fırça yemin ederim resmen tel fırça gibiolmuş.
    Hemen fırça değdirme dedim ama geçti artık

Kaput 10 senelik araba gibi olmuş
    O kadar fazla çizik varki anlatamam
    Çok moralim bozuldu

Kaput güzel bir polisaj istiyor artık.
    Elle gidecek gibi değil.
    Ne yaparım bilmiyorum

geçmiş olsun can..Sakınılan göze çöp batar diye bir söz var tam uydu şimdi buraya..bi kere den bişe olmaz ama can bu kadar bozma moralini

• Abi valla bu manzara karşısında üzülmemek tuhaf olur

Ben hala inanamıyorum.
    Fırçayı elledi,bildiğiniz tel fırça.
    Arabanın başka kısımların hiçbirşey yok.
    Ama kaput felaket durumda.

Köye gidince elle bir yoklayacam bakalım.
    OLmazsa Sercanı makineyle beraber Bayrampaşaya doğru çağırıcam sanırım

• Malesef bugün aracımın arka koltuğu bir miktar kan oldu.Temizlemek için ne uygulayayım?
    1. Kosla halı şampuanı.
    2. Kosla leke çıkarıcı (eşim bunu tavsiye ediyor)
    3. Normal sabunlu su.

Benim de fabric guard almamın zamanı gelmiş.Bugün bunu anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: austun1975

Malesef bugün aracımın arka koltuğu bir miktar kan oldu.Temizlemek için ne uygulayayım?
    1. Kosla halı şampuanı.
    2. Kosla leke çıkarıcı (eşim bunu tavsiye ediyor)
    3. Normal sabunlu su.

Benim de fabric guard almamın zamanı gelmiş.Bugün bunu anladım.

Halı şampuanı ağır bir temizleyici olduğundan koltuk kumaşına zarar verebilir.
    Kosla leke çıkarıcı işe yarayabilir ama kan lekesinde ne kadar etkili olur bilemem...
  • cn39 merhaba,
    geçen hafta 1.6 mpı trendlıne izlanda grisi passatımı aldım.şimdi senin temizlik ve bakkım uygulamalarının tamamını okudum.megiuars ürünlerini hepsi burada dan inceledim.aracımı ykamak için linkteki ürünleri seçtim.yıkama eldiveni biraz pahalı geldi.ama alıcam.bana ne tavsiye edersin?cilalı şampuan, mikrofiber yıkama eldiveni,cam yıkama şampuanı,lastik parlatıcı vb.bir de wax nedir?wax uygulamasak olmazmı?(aracımı kendim yıkamak istiyorum).
    teşekürler

• Öncelikle aracın hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin abi...

Aracını yıkayailmek için gerekli yerin varsa bu hastalığa sende bulaşacaksın merak etme

Şimdi öncelikle araç yeni olduğu için üzerinde kılcal çizik yoktur büyük ihtimal.
    O yüzden işin kolay.

Şampuandan başlıyorum.
    Meguiars çok iyi bir marka fakat şampuana o kadar para vermeni tavsiye etmem.

Şampuan olarak;

http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-cilali-oto-sampuani-1000ml-094025/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm094025

Bu şampuan senin işini gayet iyi görür.

Eldivene gelince.
    Biraz pahalı fakat araca zarar vermediği için ve kullanımı kolay olduğu için çok memnun kalırsın.
    Dünyadaki en bilgili detailciler bu eldiveni kullanıyor zaten.

http://www.hepsiburada.com/meguiars-mikrofiber-yikama-eldiveni/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzx-3002#tablnk

Abi özelden bir mesja atıyorum,Sercan burdan yardımcı olur sdana

• quote:

Öncelikle aracın hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin abi...

Aracını yıkayailmek için gerekli yerin varsa bu hastalığa sende bulaşacaksın merak etme

Şimdi öncelikle araç yeni olduğu için üzerinde kılcal çizik yoktur büyük ihtimal.
    O yüzden işin kolay.

Şampuandan başlıyorum.
    Meguiars çok iyi bir marka fakat şampuana o kadar para vermeni tavsiye etmem.

Şampuan olarak;

http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-cilali-oto-sampuani-1000ml-094025/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm094025

Bu şampuan senin işini gayet iyi görür.

Eldivene gelince.
    Biraz pahalı fakat araca zarar vermediği için ve kullanımı kolay olduğu için çok memnun kalırsın.
    Dünyadaki en bilgili detailciler bu eldiveni kullanıyor zaten.

http://www.hepsiburada.com/meguiars-mikrofiber-yikama-eldiveni/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzx-3002#tablnk

Abi özelden bir mesja atıyorum,Sercan burdan yardımcı olur sdana

Can'ın dediklerine aynen katılıyorum

Şampuan harika bir şampuandır çok memnun kalıcaksın ancak önemli bir nokta var önce Şampuan üzerine su koymaktansa önce su üzerine şampuan koyup suyu karıştırmak daha doğrudur Köpük bizler için önemli değil önemli olan Şampuanlu sudur

Eldiven bence şart biraz yüksek fiyat ancak çok memnun kalıcaksınızdır ömürlük bir eldiven diyebiliriim ayrıca araç yıkamak daha zevkli olucak çizilmediğini görünce

Birde araca Wax aldınız mı size bu ürünler 1 yıl boyunca yetecektir(1 yıl sonunda Polisaj gerekicektir çizik giderme ) Wax olarak Katı Wax öneririm Skodaturkey.com forumunda satanlar vardı Can'ın Waxı'da oldukça etkili öerebilceğim waxlar

-FinishKare 1000P
    -collinite915
    -Collinite415

Waxı 2 ayda bir atmanız yeterli olucaktır , Birde bence önemli olan Meguiar'S ultimate Quik Detailer her yıkama sonrası kullanılması gerek Altında ki Waxı korur , boyayı parlatır, derinlik sağlar , su iticliği arttırır ve boya güzel kokar

Bunlar ile başlarsanız bir süre sonra kendinizi büyük bir çeyizin içinde bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 18 Haziran 2010; 17:11:04 >

• quote:

Abi valla bu manzara karşısında üzülmemek tuhaf olur

Ben hala inanamıyorum.
    Fırçayı elledi,bildiğiniz tel fırça.
    Arabanın başka kısımların hiçbirşey yok.
    Ama kaput felaket durumda.

Köye gidince elle bir yoklayacam bakalım.
    OLmazsa Sercanı makineyle beraber Bayrampaşaya doğru çağırıcam sanırım

Can ne zaman istersen Bana kalsa hemen girişelim ama bir türlü boş bir zaman ikimizin aynı gününe denk gelmedi

• sayın srcn09

bu wax nedir?nasıl atılır?niçin yapılır?
    teşekür ederim
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.