Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar..meg sarı pad , tüylü wax bezinden sonra bugun fk1000 ve dodo kil im de kargoya veridi Uygulamaya gecıcegım gun soracagım cok sorum var sizlere , şimdiden söleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

sayın srcn09

bu wax nedir?nasıl atılır?niçin yapılır?
    teşekür ederim

Aracınız hayırlı olsun oncelıkle..Kazasız belasız gunlerde tadını cıkartın passatın

wax ın ne oldugu ilk sayfalarda ayrıntılı bir şekilde yazıyor , ancak özet gecersek ( bildigim kadarıyla ) boya koruyucusu etkisi olan bir katkı maddesi..Araca parlaklık özelligi kazandırıyor..Uygulaması oldukca basit bir urun..Padle aracın uzerıne herhangı bır makine olmadan suruyoruz..20 dk kurumasını bekledıkten sonra tüylü veya aracı çizmicek bir bezle kalan tortuyu alıyorz ve bitiyor..Tabi uygulama temiz araca yapılmalı..

Yanlısım varsa duzeltin gençler

• İlk sayfalardan alıntı:

WAX:
    Parlaklık vermesi aslında asıl görevi değildir. Boya koruma görevi yapar. Waxlıu yüzey daha zor kir tutar, daha kolay temizlenir.

Temel olarak havadan gelen kirlerden, trafik kirinden boya tabakasını korumaya yarar, su itici - hidrofobik özellik kazandırır boyaya, waxlar carnauba (doğal bir balmumu) içerirken aynı işi yapan sealantlar sentetiktir...
  • Erdem abi öncelik ile sana geçmiş olsun diliyorum Sende Tibbi olarak bu hastalığın çözümü bulunamayan insan topluluğun arasına hoşgeldin

Önümüzde ki hafta full time evdeyim bana bir alo çek aracı waxlıycaz gelirim ben beraber çekeriz ne dersin Püf Noktaları canlı duymak daha güzel olmuş olur...Forumca buluşamasak bile teke tek buluşuruz bizde

Erdem Abim'in dediği gibi benim gözümde WAX = BOYA KORUMA , Wax atmadan önce Yüzeyin temizliği ve çiziksiz olması waxın daha rahat tutunmasına waxın boyayaı daha iyi parlatmasına olanak gösterir...Örnek verirsem Suzuki'ye KİL ile boyayı temizledim Polisaj ile boyayı çizikten arındırdım ardından Wax attım ve boncuklanma testi oldukça başarılı dimdik boncuklar ancak Passata Kil ve Polisaj yapmadan Wax attım ve sonuç ortada Boncuklar çok dik ve sıkı değil ancak yine de waxlı yüzey olduğunu belli ediyordu tabi Suzuki kadar olamaz

• Arkadaşlar güzel bir haberim var Polisaj makinesi almak istemeyenler yılda 1 kere uygulama yapıcam ne gerek var diyenler bu haber size !!

Bauhaus ta makita 9227 makineler günlük 15 TLden kiralanabiliyorr
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

Erdem abi öncelik ile sana geçmiş olsun diliyorum Sende Tibbi olarak bu hastalığın çözümü bulunamayan insan topluluğun arasına hoşgeldin

Önümüzde ki hafta full time evdeyim bana bir alo çek aracı waxlıycaz gelirim ben beraber çekeriz ne dersin Püf Noktaları canlı duymak daha güzel olmuş olur...Forumca buluşamasak bile teke tek buluşuruz bizde

Erdem Abim'in dediği gibi benim gözümde WAX = BOYA KORUMA , Wax atmadan önce Yüzeyin temizliği ve çiziksiz olması waxın daha rahat tutunmasına waxın boyayaı daha iyi parlatmasına olanak gösterir...Örnek verirsem Suzuki'ye KİL ile boyayı temizledim Polisaj ile boyayı çizikten arındırdım ardından Wax attım ve boncuklanma testi oldukça başarılı dimdik boncuklar ancak Passata Kil ve Polisaj yapmadan Wax attım ve sonuç ortada Boncuklar çok dik ve sıkı değil ancak yine de waxlı yüzey olduğunu belli ediyordu tabi Suzuki kadar olamaz

polisaj işi yaş ona da giremem Kil + Wax yeter bana..

• srcn09 arkadaşım,
    alacağım ürünleri yazıyorum ve önerilerini bekliyorum.bu alacaklarımı hepsi burada com veya meguiars türkçe resmi sitesinden sipariş edeceğim.
    1-mikrofiber eldiven
    2-turtle wax cilalı oto şampuanı
    3-wax alacağım ama hepsi burada com da bulamadım.bu siteden bir wax önerisi verir misin.
    4-wax ı sürmek için megiuars sarı uygulama pedi.(bir tane almam yeterli mi?bir de aynı markanın beyaz pedi var o ne işe yarıyor acaba?)
    5-megiuars ultimate detailer
    7-basınçlı makine de düşünüyorum ama karar veremedim.fiyatı uygun ama kaliteli ve basıncı yüksek bir makina tavsiyesi alabilir miyim.
    8-megiuars ın kurulama bezini alayım diyorum ama çok pahalı(yani bir beze o kadar para verilir mi bilmiyorum)
    9-aracım daha yeni olduğu için kil işine girmedim.doğru mu yapmışım?
    10-bim den 5-6 tane mf bez aldım.
    11-megiuars gold lastik parlatıcı

lütfen listeye bakarmısın.eklenecek ya da çıkarılacak bişey var mı şu an için?
    basınçlı makinayı alamazsam şu an için normal çeşmeden gelen hortumla bu işi halledemez miyim?
    cevaplar için şimdiden teşekürler

• arkadaşlar iç kısım göğüs ve kapı plastıklerı için hangi ürünü önerırsınız.şuan yıkamacıya sadece nemlı bezle sıldırıyorum.parlatıcı sut dıyor yıkamacı surdurmedım .ne önerırsınız
  • srcn09 okumadınınız galiba yazdıklarımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

srcn09 arkadaşım,
    alacağım ürünleri yazıyorum ve önerilerini bekliyorum.bu alacaklarımı hepsi burada com veya meguiars türkçe resmi sitesinden sipariş edeceğim.
    1-mikrofiber eldiven
    2-turtle wax cilalı oto şampuanı
    3-wax alacağım ama hepsi burada com da bulamadım.bu siteden bir wax önerisi verir misin.
    4-wax ı sürmek için megiuars sarı uygulama pedi.(bir tane almam yeterli mi?bir de aynı markanın beyaz pedi var o ne işe yarıyor acaba?)
    5-megiuars ultimate detailer
    7-basınçlı makine de düşünüyorum ama karar veremedim.fiyatı uygun ama kaliteli ve basıncı yüksek bir makina tavsiyesi alabilir miyim.
    8-megiuars ın kurulama bezini alayım diyorum ama çok pahalı(yani bir beze o kadar para verilir mi bilmiyorum)
    11-megiuars gold lastik parlatıcı

lütfen listeye bakarmısın.eklenecek ya da çıkarılacak bişey var mı şu an için?
    basınçlı makinayı alamazsam şu an için normal çeşmeden gelen hortumla bu işi halledemez miyim?
    cevaplar için şimdiden teşekürler

o sitelerde gerçekten çok pahalı bence türkiyeden almayın, yarı fiyatına yurtdışından alabilirrsiniz. ilk başta ben de öyle başladım ama yurtdışından almak çok daha akıllıca
    shinearama.com!u öneririm. bir kaç günde sorunsuz gelecektir ve fedexle gönderiyor. benim siparişim iki günde gelmişti.

illa türkiyeden alacam diyorsanız da skodaturkey.com'da satanlardan alabilirsiniz daha hesaplı olur.

• alacağınız ürünler

1-mikrofiber eldiven: (HB)hepsiburada.com'da 38.52, (SA)shinearama.com'da £9.95
    2-turtle wax cilalı oto şampuanı: ben nxt next generation kullanıyorum, şiddetle tavsiye ederim. HB'da 35.96 TL, SA'da £14.99
    3-wax alacağım ama hepsi burada com da bulamadım.bu siteden bir wax önerisi verir misin. İyi wax katı wax diyorlar, o da HB'da yok maalesef Collinite 476: £15,95 , 915'i £23,99 4-wax ı sürmek için megiuars sarı uygulama pedi.(bir tane almam yeterli mi?bir de aynı markanın beyaz pedi var o ne işe yarıyor acaba?) High tech pad: HB'da tanesi 5,70 TL. SA'da iki tanesi £3,95
    5-megiuars ultimate detailer: HB'da 48,66 TL, SA'da £13,95
    8-megiuars ın kurulama bezini alayım diyorum ama çok pahalı(yani bir beze o kadar para verilir mi bilmiyorum): water magnet şiddetle tavsiye edilir, tek bez bir kaç hamlede tüm arabayı kuruluyor. HB'da 50,36 TL. SA'da £10,99
    11-megiuars gold lastik parlatıcı: Meguiars Endurance Meg Turkiyede 36,50 Tl. SA'da £8,49

Bu fiyatlar sadece karşılaştırma için .Shinearama'da meguiar's ürünlerinin çoğu şu an stokta yokmuş. orada sipariş verirken sepetinizdeki ürünlerin ağırlığı da yazıyor, 2,5 kg'ı geçmezseniz £11 kargo ücreti ödüyorsunuz. 150€'yu geçirmezseniz gümrükte takılmıyor. Bu fiyatlar İngiltere için. Turkiyeyi seçtiğinizde otomatik olarak %18 daha kazancınız oluyor, vergi siliniyor. Buna benzer birçok site var. Paypal üyesi oluyorsunuz ve kredi kartı bilgileriniz de karşı firmaya gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilker Uscetin -- 21 Haziran 2010; 11:05:05 >

• Kusura bakmayın pek online olamıyorum Dershanem de yaz kursu olduğu için yeni gördüm mesajlarınızı...

İlker Abim'e katılıyorum TR'den almak çok mantıksız ve çok aşırı pahalı....

Size Detaylı olarak PM yolladım
  • Sonax'ı bundan sonra herkese tavsiye ediyorum en azından AYCİBİN harika bir uygulama yaptı diyebilirim ağzım açık kaldı bayılıyorum sandım ustaları teker teker teşekkür ettim gerçekten çok dikkatli özenli ve sabırlı iş yapıyorlar Sabaj 8.30 'dan saat 18.00'a kadar yanlarında bulundun yaklaşmama izin verilmedi sonuça dikkat dağınıklığı yüzünden makine araca zarar verbileceğinden uzaktan izledim ve fotoğraflar çektim

Yapılan uygulamarı kısaca anlatırsam

1-Araç çok detaylı bir şekilde yıkandı
    2-Motor temizliği
    3-Nano Jant TEmizliği ve koruma
    4-Araç işlem yapılcak yere geldi ve önce kurulandı
    5-Detaylı İç Temizlik her yer çok dikkatli iç kısım temizlendi
    6-Ardından boya KİL ile temizlendi
    7-Kil 'den sonra araç tekrar bir MF bez ile silindi
    8-MAKİTA marka Polisaj makinesi ile Sonax'ın Çizik Giderici piyasa satılmayan ürününden kullanıldı
    9-Harelenme olmasın diye hare giderici yapıldı
    10-Son olarak Nano Cila atıldı
    11-Su kaydırıcı
    12-Ozonla dezenfekte ,sterilizasyon , klima temizliği yapıldı

Araçta bulunan tüm çizikler %90 oranında yok oldu derin çizikler ise beyaz görünen kısımlar bile yok oldu sadece çok derine inen taş çizikleri rötüş ile serviste yapıldıktan sonra tekrar gelicez ve Rötüşü düzelterek çiziği yok edicekler

Bakalım beğenicekmisiniz....Ancak bir daha dışarda yaptırmayı düşünmüyoruz bu son

Yıkanıyor

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

Yukarı geldi araç

Detaylı iç temizlikj

Kil yapıldı ve POlisaj işlemi

Çizik kontrolü

Herşey bitti ve aracın içinin kurumasına

Motor harika olmuş

Özellikle içi çok güzel oldu koltukların rengi gelmiş

[simage]https://store.donanimhaber.com/72/eb/fb/72ebfb7a8ab79e67c94119d43f29722d.jpg[simage]

Boya'nın rengi açıldı gerçekten araç polisaj istiyormuş ve parlaklık bir o kadar arttı siyah kadar olamaz ancak feci şekilde bir ayna etkisi var bu görüntü gitmemesi için elimde ki ürünler ile bu korumayı devam ettiricem inşallah :)

En büyük + mız Usta'nın bir Passat hayranı olması ve Passatlara karşı çok büyük bir ilgisi olması uzun uzun konuştuk koltuklar kururken bu passatlara hastayım harika bir araç boya dan en ufak çizik bulamazsın dedi sadece ön kaputta bir tane var ona da çok dikkatli bakman lazım dedi cidden testlerim sonucu çizik bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 22 Haziran 2010; 18:44:15 >

• Kullanılan ürünler :

Önce çizik durumu

KİL

Aşındırıcı

Koruma

Seçtiğiniz uygulama çeşidine göre farklılık var bizim ki NANO

• Şahane olmuş Sercan cım..Gercekten muhtesem!! Yanlıs hatırlamıyorsam 400 TL idi..Gercekten uygunda..İyi gunlerde temiz temiz kullanın

Benimde Kilim ve Fk1000 im gelmiş dün sabah..
  • Arkadaşlar ,

Suzuki ve Passat boya koruma yapıldı ve benim aşındırıcı ürünler bu yazlık rafta durucak gibi Forumda isteyen olursa beraber güzel bir uygulama çekebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: errddm

Şahane olmuş Sercan cım..Gercekten muhtesem!! Yanlıs hatırlamıyorsam 400 TL idi..Gercekten uygunda..İyi gunlerde temiz temiz kullanın

Gerçekten beklentimin çok üstünden bir uygulama oldu havanın kapalı olmasından pek paralklık belli olmuyor ama güneş açtığında ki farkı görücez

Toplam 400 TL verdik ve gerçekten fiyat ve yapılan uygulama açısından normal ama ben bir daha yaptırmayı düşünmüyorum bu sefer aciliyetten böyle oldu :)

FK 'hayırlı olsun

• quote:

quote:

Şahane olmuş Sercan cım..Gercekten muhtesem!! Yanlıs hatırlamıyorsam 400 TL idi..Gercekten uygunda..İyi gunlerde temiz temiz kullanın

Gerçekten beklentimin çok üstünden bir uygulama oldu havanın kapalı olmasından pek paralklık belli olmuyor ama güneş açtığında ki farkı görücez

Toplam 400 TL verdik ve gerçekten fiyat ve yapılan uygulama açısından normal ama ben bir daha yaptırmayı düşünmüyorum bu sefer aciliyetten böyle oldu :)

FK 'hayırlı olsun

Selam Sercan,

Acaba aycibinde yaptirmis oldugum koruma Nano koruma mi ayrica premium diye birseyde cikartmislar.Bende yaptirtmak istiyorum bide Shell Smart Club kart sahiplerine haziran sonuna kadar Sonax Nano koruma (249 TL)+Ozon Dezenfektasyonu(bedava)+Nano Jant Koruma(bedava)

bundan faydalanmakta guzel olur sanirsam.Mecidiyekoy biraz uzak kaliyorda Bakirkoy civarina yakin tavsiye edebilecegin Sonax bayii var mi?

Selamlar
    Lemonade

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

quote:

quote:

FK 'hayırlı olsun

Selam Sercan,

Acaba aycibinde yaptirmis oldugum koruma Nano koruma mi ayrica premium diye birseyde cikartmislar.Bende yaptirtmak istiyorum bide Shell Smart Club kart sahiplerine haziran sonuna kadar Sonax Nano koruma (249 TL)+Ozon Dezenfektasyonu(bedava)+Nano Jant Koruma(bedava)

bundan faydalanmakta guzel olur sanirsam.Mecidiyekoy biraz uzak kaliyorda Bakirkoy civarina yakin tavsiye edebilecegin Sonax bayii var mi?

Selamlar
    Lemonade

Nano bence yeterli Premium gerek yok diye düşünüyorum Nano ile tüm çizikler gitti VW boyasında

Eğer aracın içini de temizlnesin istiyorsan komple uygulama NANO komple yaptır derim Bilyoner.com üyesi olmasan bile seni orda 1 dk da üye yapıp istersen sonra üyeliği kapattırabiliyorsun 600 TL'Lik uygulama yerine 399 TL çok iyi yanında + Ozon ile dezenfesksion sterilizasyon +klima temizliği + Su itici cam kaplama hediye

Gayrettepe Sonax iyi gerçekten harika disiplinli çalışıyorlar Bakırköy'de ise Kartaltepe 'de Bakırtaş var oda çok iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: lemonade

quote:

quote:

FK 'hayırlı olsun

Selam Sercan,

Selamlar
    Lemonade

Bakırköye benim bildiğim en yakın, florya MEZ'in altında var. Sonax Mega olarak geçiyor.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.