Komple aracı boyatın. Artık o boyadan hayır gelmez. Değer kaybına gelince bu yaş kmde komple boyalı araçlarda değer kaybı olmaz, zaten siz satıncaya kadar 250-300 bin kmleri bulur araç. Tabi fırsat bu fırsat diye satışa koyunca teklif edenler çıkabilir ama kulak asmayın o diyenlere, alıcı gelir alır. Maliyete gelince boyanın kalitesine göre 5-10 bin Tl aralığında çıkar. |
Passat güneş yanığı için öneri istiyorum. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Var hacı, b9 kasa a4 lerde yağlı kavrama 400 nm tork dayanımı olan dl382 kullanmış vag...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hangi ilde yaşıyorsunuz panjurdaki krom bile kavlamış boya mı dayanır.
Bu arada tsi, dsg ve derin siyah detayları yeterli değil. donanım, jant büyüklüğü dizel mi benzin mi bunları da ekleyebilir misiniz ona göre yorum yapmakta fayda var. -
Benim gözlük takma zamanım gelmiş sanırım, yoksa Sayın Muhterem Hz. Passat'ın kutsal boyasının yanması vs. haşa dilim bile varmıyor söylemeye Allah yazdıysa bozsun, gibi şeyler okuduğumu sandım....
-
2008 - 2012 arası üretim siyah ve füme renkte olağan durum
fabrika bu yıllarda doğa dostu diye su bazlı boya kullandı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hayırlı günler dilerim öncelikle geçmiş olsun sanırım çok sıcak bir bölgede yaşıyosunuz.Ben Gaziantepte yaşıyorum daha güneş yanıklı bir b6’ya rastlamadım ki 2010 model bir b6.Güneş yanığı konusundada piyasada boyasız çözüm muhabbeti dönüyor vernik sökücü atılan bölgeye seramik kaplama uygulanıp sorunun üstesinden gelindiği söyleniyor.Tabi doğru mudur.Veyahutta yapılan işlemin maliyet işçilği nedir.Ne kadar süre fayda eder.1 yıl ile 3 yıl gider diyen var 6 aya eskisinden daha kötü olur diyen.Veya tekrarladığında yine aynı çözüm olur mu bilmiyorum.Ama yinede araştırmanızda fayda var.Ne kadar uzun yıllar binmeyi düşündüğünüzü söylesenizde elbet kullandığımız araçları er yada geç satacaz.Değer kaybınızın minimum olması temennim.Umarım otomobillerin bu denli değerli olduğu bir ülkede bu sorununuzun üstesinden en iyi şekilde gelirsiniz.Aracınızın durumunu plaka gözükecek şekilde fotoğraflandırmanızı tavsiye ederim kazasız belasız sürüşler dilerim.
-
Bir 10 sene daha kullanırım diyorsanız boyatın gitsin. Ama iyi bir yerde boyatın.
-
2010 passat tsi dsg 7 ileri tiptronik. Benzinli. 205/55/R16 lastik. Ruhsatta rengi derin siyah yazıyor.
-
Plaka görünse ne olacak? Elazığ'da yaşıyorum. Bu arabayı 2 yaşındayken Ankara'dan aldım. O zamanki sahibi oğlunun karıştığı bir kavga nedeniyle tavan ön kısımda avuç içi kadar onarım gördüğünü söylemişti. Zaten serviste de kaput değişmiş görünüyor. Tabi o zaman (2011 Aralıkta aldım) çok fazla expertiz yoktu. İtimat edip aldım. Belki sonraları benim de hatam olmuştur. Güneşte araba yıkayarak.
-
Ya bu iş bir büyük sorun.Boyatsan güzel gözükür ama satarken adam niye boyattın der.Boyatmasan alacak adam boya masrafı var der.Bende benim b6 yı boyatmadan önce resimlerini çekmiştim öyle boyatmıştım.Sattığım adamada aktarmıştım resimleri o da satarken sıkıntı çıkmasın diye.Adam hiç kem küm etmemişti hemen almıştı arabayı.Hatta bana güneş yanıklarını boyatmasaydın almazdım demişti.(Kendisi boyayla uğraşmamak için)
quote:
Orijinalden alıntı: BayGlock
Ya bu iş bir büyük sorun.Boyatsan güzel gözükür ama satarken adam niye boyattın der.Boyatmasan alacak adam boya masrafı var der.Bende benim b6 yı boyatmadan önce resimlerini çekmiştim öyle boyatmıştım.Sattığım adamada aktarmıştım resimleri o da satarken sıkıntı çıkmasın diye.Adam hiç kem küm etmemişti hemen almıştı arabayı.Hatta bana güneş yanıklarını boyatmasaydın almazdım demişti.(Kendisi boyayla uğraşmamak için)Zaten olması gereken bu, başta galericiler olmak üzere ikinci eldeki simsarlar yüzünden millet güneş yanığıyla geziyor, göçük kaportayla binlerce km yol yapıyor, neymiş boyasızmış.
20 yaşında arabaya boya var mı diye soruyorlar, tamponu değiştiyse ağız burun yapıyorlar. Hepsi taktik.
-
Bu işi büyüten biziz aslında. Birkaç kişi ki genelde üç kağıtçı tipler olur aracı satış ilanına koyduğumuzda telefonda boyalı ama deyince insanımız panik oluyor. Ben dahil 20 yaşında bir araç örneğin alacak isem boyalı olmasını tercih ederim. Kim uğraşacak bir de boya ile. Aracı satarken her fiyat teklif edeni veya her aracın ile alakalı birşey söyleyeni dinlersen ooooooo işin sonu gelmez. Ayrıca ben özellikle belli yaşın üzerinde komple boyalı araçların çok daha kolay satıldığına defaatlerce de şahit oldu.
-
Zehirli oku atıyorum.
2010 Mondeolarıda henüz güneş yanığı yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzelce boyanabilir bence. En net çözüm. Yada elden çıkarılır bu haliyle.
İlaveten DQ381 var hocam 7 ileri ve ıslak (yağlı), bazı Audi modellerinde var diye biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: CapriceClassic
Var hacı, b9 kasa a4 lerde yağlı kavrama 400 nm tork dayanımı olan dl382 kullanmış vag...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim astranın da tavanda kaputta kronik güneş yanıkları vardı. Ben şahsen komple boyattım, harika oldu. Millet orijinal arabam diye yanık yanık geziyor. Anlamıyorum.
Çok araştırdım, özel solüsyon ile yanık vernik tabakasını soyup pasta cila boya koruma yapıyorlardı. ilk başta harika görünüyor ama zamanla bu sefer vernik olmadığı için boyanın kendi yanmaya başlıyor. bu seferde kaçınılmaz son boyatmanız gerekiyor. Aracınızdan memnunsanız ve satma niyetiniz yoksa boyatın derim. Bu durumda da boya işçiliği ve kullanılan boya kalitesi çok çok önemli. Çok iyi araştırın bunu da.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X