Şimdi Ara

Passat mı ? Corolla mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
8.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • astranin cosmo donanimiyla civicin executive donanimi karşilaştirilir.onunda fiyatini yazmişin zaten kardeşim.
    kendinizi kandirmayin yani
    unutmadan astra daha güçlü,daha kaliteli,daha konforlu ve civic seneye kasa değişecek.bunuda eklemek lazim.
  • _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    Honda sempatim vardı , önceden direk honda alacam diyordum . Forumda biraz konu falan actım focusa kaydı kafam focusa karar verdim . Sonra forda lpg olmuor die astra karar verdim . Sonra hepsini test ettim içinde en ferah hissettiğim toyotaya karar verdim . Sonra neden Passat olmasın dedim . Forumunda baya kafasını şişirdim , seninde , teşekkürler :D Bu kafa karısıklığıyla inş saçma sapan bişe sahibi olmam :D
  • Corolla teneke
    Passat altın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardes senin olayin biraz japonculuga kacmis.ama manzara kabak gibi ortada yani.kendin dustun cosmoyla orta donanim civici karsilastirarak ben bise yapmadimen azindan ayni seylerle gelip yeni konular acma da bu konudan devam et okadar tavsiye cop olmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: serdardespp

Honda sempatim vardı , önceden direk honda alacam diyordum . Forumda biraz konu falan actım focusa kaydı kafam focusa karar verdim . Sonra forda lpg olmuor die astra karar verdim . Sonra hepsini test ettim içinde en ferah hissettiğim toyotaya karar verdim . Sonra neden Passat olmasın dedim . Forumunda baya kafasını şişirdim , seninde , teşekkürler :D Bu kafa karısıklığıyla inş saçma sapan bişe sahibi olmam :D

LPG istiyorsan TSI motoru direk ele. Her şeyi sıkıntı LPG uygulanmasında. Tam olarak verim verenini sorunsuzunu henüz duymadık.
    Corolla ya da arkadaşın dediği gibi Astra'ya yönel. Ha garantili LPG ve uyumlu turbo motoruyla ben Astra'yı seçerdim. Halen dinazor motoru kullanan Toyota ve Honda'ya ısınamıyorum. Diyorlar ki 2. elde 5 - 6 yaşını geçtikten sonra atmosferik LPG'li araç aranır. Yani bu araçların kaymağını birileri yer tadını çıkarır sende 2. elde pörsümüş araba alırsın
    Sıfır otomobil alıyorsun biraz sürüş keyfi olmalı, dünya para veriyorsun rampada bayılan, benzini su gibi içen yol tutuşu daha zayıf, malzeme kalitesi daha zayıf araba alıyorsun. Bu nedenledir ki hep uzak doğu araçlarına antipatim var.
    Ha 20 - 25 bin param olsa atmosferiklerin dayanıklılığını bildiğimden LPG'li bir Japon alırdım. Gidip de 80 - 85 bin vermem. Alan alıyor zaten 2. el bu araçlarla dolu.

Premium dengi ama cosmo , executiveyle kıyaslayamazsın ki . Sunroof , Anahtarsız giriş çalıştırma , Deri koltuklar , vs. var Executivede standart
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bende tam olarak böyle düşünüyorum . Kendi paramla almadığımdan ve daha yeni iş güç sahibi olacağımdan ve ötv indirimi alacagımdan . Olası bi arıza vs pedere kitlenecek . Aldın araba bozuldu etti vs olsun istemiyorum . Bide 5 sene satamıyacağımdan , 5 sene sonra 6 yıl garantili honda'yı . Hala 1 yıl garantili die güzel bi süsleyip satarım . Ozamanada iş güç oturmuş olur kafama göre bi araç alırım diyorum .
  • Arkadaş yazmayayım yazmayayim diyorum ama ne atıyorsunuz. Civic'in donanımı ve kalitesini sıfır yapıp k.cı kırık Astra'yı ilahlaştırdınız ya ne diyeyim size. Civic almadan önce opel bayisine gidip astralarıda inceledim ama ne bir kalite ne de donanım fazlalığı vardı. Asla tercih etmeyeceğim markalar arasındadır. Cahilce önerilerde bulunmadan önce bir zahmet honda sitrsini açıp olmadığını iddia ettiğiniz donanımları bir inceleyin.

Neyse benim önerim yinede corolla advance+lpg kiti olur. Astra gibi her an arıza yapmaya musait araçlara göre kat kat kalitelidir. Lpg takınca tüketimi de çok düşük olur.

Astranın hakkını yiyemeyeceğim diğerlerinden iyi olan tek yönü var oda turbo motoru. Başka bir nedenle seçilebilecek bir araç değil.

• Cosmoyla bahsettiğin donanimi da karşilaştirdim,yine yanilmişsin birbirlerinden çokta farklari yok:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-1.4-t-sport-sunroof-still-plus-support-paketli-fiyat-dustu-234628002/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-11-bin-km-tv-navigasyon-geri-gorus-led-235012712/detay

hondada olmayan donanim var diye kim iddia etmis arkadasim?ben kasa degisecek kalitesi yerlerde surunen tipsiz atmosferik arabaya ustune bide gucsuzken o para verilmez dedim.
    arkadas once 72binle girdi,manuelle basladi,sonra 85yapti,otomatigi koydu,toyotaya lpg garantisi var dedi,astrada 2yil garanti var lpgyi firma garantilemiyor dedi,cosmoyla orta donanimi kiyasladi,performansi soylemiyrim bile,simdide alir garantisi var susler satarim diyor hala benim sucum ne?
    sen astraya laf edip kasa degisecek tipsiz 125hp arabaya 85bin tl vermeyi savunuyosan ona bisey diyemem kardeste arkadasin manzara sikintili,ondan dedim zaten yeni konu acmasin diye,72yle basla 85e cik,manuelle basla otomatige don,garanti var de yok,otekinde yok de var,ne yaptgi belli degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 8 Ekim 2015; 8:37:26 >

• Tabi ki Skoda SuperB
  • Abi kızmazsanız ben de passat diyeceğim.
    Stil paketleri bedava değil. Buradan iki aracın donanımlarını karşılaştırabilirsiniz.

http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/astra-4-door/models/mevcut-modeller.html

http://honda.com.tr/otomobil/civic-sedan/donanim

Şu honda civic'de donanım yok çok kalitesiz sonucuna nasıl vardınız? 3 yıldır kullanıyorum ama neresinin kalitesiz olduğunu çözemedim. Bakım haricinde servise gitmeyen, abd'de yapılan iihs small overlap testlerinde sınıfının en başarılı aracı olup nasıl kalitesiz olmayı başarmış inanın merak içindeyim.

Dönüp dolaşıp astranın tek artısı olan motoru güçlü diyoruz evet daha güçlü ama turbonun arıza yapma olasılığınıda hesap etmek gerekiyor. Bazıları için arabanın sadece motor gücü önemli iken bazıları için motor gücü değil sorunsuzluk daha önemlidir. Burada seçimler devreye girer. Opel bile hem atmosferik hem turbo motoru aynı anda satıyor. Zaten ben civic değil corolla önerdim. Corolla gayet iyi bir araçtır. Binmediyseniz içine bir oturun, binin, test edin, CVT vitesin tadına varın.

Aracınızı sevebilirsiniz ve önerebilirsiniz eyvallah saygı duyarım ama diğer markalara bu kadar insafsızca yüklenilmez ki

Konuyu açanın bu kafa karışıklığı ile araç alacağını pek düşünmediğimden pek cevap yazmak istemedim. Ama baktım akla ziyan yorumlar var müdahale etme ihtiyacı hissettim. Adamlar 76 bin TL verip sahtekar firmanın manuel klimalı aracını öneriyor. Ne Vw bizim milleti keriz yerine koymaya doydu ne de bizim millet kazıklanmaya doydu. Ulan hangi devirde yaşıyorsunuz manuel klima ancak palio, symbol gibi araçların donanımı olur. Yuh diyorum başka birşey demiyorum.

• passat varken corollaya bakmazdım
  • Civic kötü araç demedim bende zaten kasa değişecek astra sedanın karşısında tercih edilmez üstüne bukadar para isteniyorken dedim.iç mekani çok kalitesiz civiclerin o da ayri bir gerçek.bahsettiğiniz paketlerle bile 85 bini bulmaz astranin fiyati üstüne motor gücünü vs. saymiyorum.Turbo motorlu araçlar atmosferiklere göre daha narin olsalar bile düzgün kullandiktan sonra sorun çıkaran üniteler değiller kardeşim.Astra sedan kullanicisi değilim vw kullanicisiyim ve boş passati bende önermedim.Arkadaş bütçem 75 bin diyerek 85 bine çıktı,72 bin tl dediği corolla manuel vites,ve yukarda saydiğim çelişkili laflari etti,ondan müdahale etme gereği duydum.Burada cvt keyfi falan da yok arkadaşım yani,bildiğin 11 12 litre benzin yakan manuel corolla var.Onu alacağıma 1.33 life alir,içine dünyanın donanımını doldururum,10 bin tl param da cebimde kalir.
    Arkadaşa yeni konu açma buradan devam et dememin sebebi de budur.Ne istediğini bilmeden bütçe konusunu bile kesinleştirmeden forumu oyalamaktan başka yaptığı iş yok,üstüne arabalar konusunda bildikleri de külliyen yanlış.

• Vw guruba paranızı kaptırmamanız dileğiyle. Vw pişmanlıktır.

O zaman karşılıklı yanlış anlaşılmışız diyeyim ama Civic'in iç mekanı hiçde kalitesiz filan değil. Kapı kolu içinde bulunan ve soyulma problemi yapan yumuşak parça 2014 yılında makyaj ile değişti. Eski civic sahiplerine bile şu anda o parçadan takıyorlar. İç mekanda kalite sorunu diyebileceğiniz bir yer kalmadı

Baktığı corolla düz vites ise anormal bir fiyat ve boşa vites hamallığı olur. Bencede alıcı ilk önce bütçesini sonra istediği kriteleri belirlemeli. Zaten o zaman 1-2 araba kendiliğinden ön plana çıkar. Güç istiyorsa astra, genişlik istiyorsa corolla, sağlamlık ve iç mekan güzelliği arıyorsa civic kendini öne atar

• Astra sedanı da civici de kullanmış olarak söylüyorum,plastik kalitesi olarak astra 10 basar civice.hondanın o iç mekanı düzeltmesi lazim kardeşim.ekranlar tasarım vs. hoş ama o plastik kalitesini hak etmiyor civic.kapi kolları oyuncak gibi.opelde krom kullanılmış bu tip parçalarda.zaten ufak bir göz atmayla anlarsın aradaki farkı.
     Passat mı ? Corolla mı ?
     Passat mı ? Corolla mı ?

• Vw den nefret eden biri olarak; tabii ki passat. Corollaya sirf o tipi yuzunden zaten bes para verilmez, kaldi ki passatin segment olarak da altinda.

Görsel güzellik başka birşeydir kalitesizlik başka birşeydir. Ben beğenniyorum diyebilirsiniz normal karşılarım. Ancak iç mekanda kalitesiz denebilecek bir malzeme yok. İç mekanda trim sesi sıfır, arıza yapmıyor, güvenlik olarak sınıfında lider konumda daha neresi kalitesiz oluyor.

Bende Astra'nın iç mekanını begenmemiştim. Bu tamamen kişisel zevktir ben beğenmedim diye astranın iç mekanına kalitesiz diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

konuya gelirsek tabiki passat. iki aracada binin demek istediğimi anlarsınız corollanın içi leğen plastiği.. Ayrıca euro 6 1.4 tsi 125 in yakıt tüketimi gerçekten çok iyi ş. içi 7-7.5 lt ş. dışı 5lt civarlarında geziyor. Ş. dışı 1000km üstü menzil yapanlar var passattürkiye forumunda yakıt tüketimi başlığını okuyun fotoğrafla mevcut daha faydalı olur.

Konu yakit tuketimiyse asiri sekilde kasarak istanbul golcuk ortalama 4.4 litre benzinle gitmisligim var. (Benzinli linea) alt komsumunda 1.4 tsi passatina benzin yetistiremediginden satmisligi var. Muhim olan kasarak ne kadar yaktigi degil normal sartlarda ne kadar yaktigi.

Konu sahibine: passat varken corollayi hic dusunmeyin bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 8 Ekim 2015; 21:11:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.