Şimdi Ara

PATENT ALMA HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ÖNEMLİ BİR KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. ORJİNAL BİR FİKRİM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. FAKAT ÜRETECEK YADA ÜRETTİRECEK YATIRIMA SAHİP DEĞİLİM. ÖNCE PATENTİNİ ALMAK SONRA SPONSOR FİRMALAR İLE İLERLEMEK İSTİYORUM. BU KONDA PATENT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR? PATENT ENSTİTÜSÜNÜN SİTESİNDEN FAZLA BİLGİ EDİNEMEDİM ÇOK KARIŞIK GELDİ AÇIKÇASI AMA PATENTİ TÜRKİYEDE ALINMAMIŞ. ULUSLARARASI PATENTİ ALINMIŞ OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENEMEDİM BİLE. BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM

• fikri pm at bana ben kontrol edeyim tanıdık var çalışıyo patentde
  • HOCAM TÜRKİYEDE ALINMAMIŞ ZATEN ONU BİLİYORUM DA NASIL ALINIYOR BU PATENT? BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİN?
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroy86
    HOCAM TÜRKİYEDE ALINMAMIŞ ZATEN ONU BİLİYORUM DA NASIL ALINIYOR BU PATENT? BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİN?

fikiri at bana ben yurt dışı nida kontrol edeyim. Burdan yazma pm at ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinkp54

quote:

HOCAM TÜRKİYEDE ALINMAMIŞ ZATEN ONU BİLİYORUM DA NASIL ALINIYOR BU PATENT? BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİN?

• Patent firmaları var özel şirketler. Onlara bi danış ama fikrinden bahsetme... Fiyat teklifi al ve adamlara anlat araştırsınlar sonra da al patenti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

quote:

Orijinalden alıntı: sahinkp54

quote:

ne gülüyosun olum

• @sahinkp54

dostum koparttın beni gece gece ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe
    @sahinkp54

dostum koparttın beni gece gece ya

arkadaş hayla fikri atçakta bende kontrol ettircem
  • Sakın burda yazma haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Firkini bi kagida yaz mektup olarak postaneden iadei tahatütlü olarak kendine gönder mektup üzerinde mühürlü tarih olucak,açma sakin sonra firkini anlatacagin bi sirket kurum vs bul eger fikrin çalinirsa mektupla mahkemeye basvur zengin ol.genelde besteciler yaparlar bunu,sarki çalinirsa kanitlamak için..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Firkini bi kagida yaz mektup olarak postaneden iadei tahatütlü olarak kendine gönder mektup üzerinde mühürlü tarih olucak,açma sakin sonra firkini anlatacagin bi sirket kurum vs bul eger fikrin çalinirsa mektupla mahkemeye basvur zengin ol.genelde besteciler yaparlar bunu,sarki çalinirsa kanitlamak için..

Bunun yerine artık aynı amaçta kullanmak için tasdixle ya da sahiplen.com gibi siteler var. 10 saniye sürmeden o yasal zaman damgasından yararlanmanı sağlıyor. İşlem yapmak da çok çok kolay . (reklam metni gibi oldu ama gören yararlansın diye dedim :D reklam amacı olsa 2 yeri birden yazmazdım zaten
  • Öncelikle fikrin birkaç kritere sahip olması lazım bir buluş sayılabilmesi için. Eğer buluş niteliği taşıyorsa patent ile koruma altıına alınabilir. Buluş niteliğini taşıyabilmesi içinde yenilik , tekniğin bilinen durumunu aşması ve sanayiye uygulanabilirlik gibi kriterleri sahip olması gerekir. Bu kriterlere sahip ise Türkiye'de patent ya da faydalı model başvurusu yaparak koruma altına alabilmen mümkün. Bir marka patent vekili uzmanı olarak istediğin bilgileri yanıtlayabilirim. ama bu arada güvendiğin herhangi bir patent danışmnanlık firmasından da bu konuda yardım isteyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.