Şimdi Ara

Paypal'a neden izin verilmedi? BDDK'dan resmi açıklama! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradan PayPal'un Türkiye'ye ve Türk kullanıcılarına verdiği değeri anlayacağız.

Eğer onlar için önemliysek herkes için uygulanan şartları yerine getirir, lisanslarını alırlar.

Şartları yerine getirmezseler de yerine getirecek başka birileri mutlaka bulunur!
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    bunların kimseye değer verme gibi bir durumları yok ki zaten
    para transferlerinde aracılık yapan ,buradan komisyonunu alan bir firma bu
    tamam alıcıya tam koruma sağlıyor ama satıcıları mağdur ediyor
    misal birisi senin ebay şifreni kırıp oradan satış yapsa 20-25 gün sonra parayı satıcıya gönderiyormuş
    ama alıcıya 180 gün itiraz hakkı veriyor
    dolandırıcı adam parasını alıyor ,alıcı ürünü almadığı için itiraz ediyor
    ebay parayı paypala ödüyor ve hiç ilgin olmadığı halde senden para talebinde bulunuyormuş

bu şartlarda başına bir şey gelse alıcıyı koruyor ,satıcıyı koruyor ama hiç ilgisi olmayan mağdur oluyor

şahsen bu sistem bence çok adil değildi zaten
    alıcı kargoyu teslim almadan parayı serbest bırakmaması gerekiyor
    bu durumda 180 günde çok fazla olduğu görülüyor
    tamam şimdi biz genelde alıcıyız ve böyle bir garanti hoşumuza gidiyor ,burası güzel
    ama dediğim gibi dolandırıcılara kapı açıyor olduğundan çok kötü değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkn_s

quote:

Orijinalden alıntı: CoreXXX

kurallara uymayan firma kim olursa olsun izin verilmesin. bence doğrusu bu. bende ülkemde paypalın olmasını isterim ama ülkem kanunlarını takmayan bir paypalı istemiyorum

kurallara uymayan firma kim olursa olsun izin verilmesin. bence doğrusu bu.
    o kadar dogru bir cumle ki herkes altina imza atar emin ol.
    Gel gor ki ortada ne sistem kaldi ne kural
    Ne adalet kaldi ne yargi
    Ne dogru soz kaldi ne de durust adam
    Saray ve sarayin soytarilari bu ulkede butun degerleri altust ettiler
    Neticede bozuk saatle gurur duyulmaz.

paypal konusunu siyasete nasıl taşıdın merak ediyorum. iktidarda hangi parti olursa olsun izin vermicek ülkemi iplemeyeni bizde iplemeyiz

• ben satıcı olarak hiç işlem yapmadım paypal ile ama bu anlattığınız konuda birazda kişinin kendi güvenliğini alması lazım.

alıcı olarak dispute açtığım oldu delil isteniyor takip numarası vs. araştırıyorlar yani. tam olarak alıcı tarafında olduklarını söyleyemeyiz.

benim kendi görüşüm ve şahit olduğum kadarıyla ne idüğü belirsiz firmalar paypal ile çalışmak istemiyor, çünkü bunlar zaten genelde 3 kağıtçı oldukları için zararlı çıkıyorlar.

güvenilir büyük firmaların genelde hemen hemen hepsinde paypal geçiyor. kendine güvenen dürüst satıcının zaten korkusu olmaz yani.

aliexpress'te geçmiyor paypal eskiden geçerdi, bunun nedenide aliexpress'in kendi ödeme sistemini getirmiş olması, alipay.

kısacası türkiye'den çekildiklerine üzüldüm çok kullanmasam da işim düşüyordu, ama bddk'nın belirttiği gibi bir durum varsa hiç umrumda değil.

kaldı ki belli zaman sonra şartları yerine getirip geri geleceklerini düşünüyorum.

• Arkadaşlar BDDK Böyle bir karar almış sizede paylaşmış ve paypala şartlarını sunmuş. Bu karar türkiye için doğru bir karar paypal kurnazlığa kaçmış Şimdi işine gelmeyenleri türkiyede zorla tutmuyoruz yanı bir başımız ermenistan diğer bir ucu yunanistan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pemaxs -- 3 Haziran 2016; 22:54:33 >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    bende hiç satıcı olmadım ama yinede birileri benim adıma satış yapmış (galiba)
    tabiki kendi güvenliğimizi almamız gerekiyor ama onların da açık kapı bırakmaması gerekiyor
    bilgisayarımda legal windows var ,legal antivirüs var ,asgari haftada bir virüs taraması ,arada antimalware taraması yaparım ,bilgisayarımı benden başka kimse kullanmaz,çok sık ccleaner ile temizlik yaparım,mobil kullanmıyorum
    başka ne tedbir alabilirim ?

üstelik ben ebaydan sadece 1 defa 1 yıl önce alım yaptım (yani ebaya giriş çıkışta yapmıyorum)
    ebay dışında başka bir sürü yere üyeliğim var ama ebay dışında bir anormallikle karşılaşmadım

yurtdışından en çok aliexpress den alım yaptım ve hiçbir sorun yaşamadım ,zaten onların kendi sağlam sistemleri var ,süre yaklaştığında hala ulaşmadığını bildiriyorsunuz ve gereği yapılıyor
    bunların dışında sağlam siteler var (hepsiburada tarzı)

şartlarını yerine getirselerde ben bundan sonra ebay gibi siteleri asla kullanmam
    birkaç tl. karımız olacak diye bu kadar büyük risk bana göre değil :)

• teşekkürler bilgilendirmeniz için.
  • PayPal üzerinden yurt dışındaki çocuğuna para gönderenler vardı. Öyle ya da böyle küçük girişimciye sağlam bir sanal darbe indirildi. Birileri farkında olmasa da bu gelişme yüzünden ciddi anlamda ekmek kapısından olacak adam var.
  • yorumlara bakıyorum bir bölüm PayPal avukatı kesilmiş bir bölüm klavye komandosu tavrı sergiliyor açıklama da yazılanları okumadan yorum yapanlar olmuş

• Şu forumda yazılanları okuyunca nekadar cahil bilgisiz seviyesiz insan varsa benim güzel ülkemde toplandığını görmek zor olmuyor. Okadar ağır saçmalayanlar varki ülke olarak sözün bittiği yerdeyiz hakketen yazık.

Sıfır bilgi,kültür ama herkonuda tam fikir helal olsun nediyelim.

Mastercard ve visayı paypal ile nasıl karşılaştırırsın be adam hiçmi bunu yazarken okumadın araştırmadın!

Bilgi paylaşımı ile vatan millilik düşüncesinin ne alakası var!

Kanun koyucu kim bbdk kim hiçmi bilmiyosun! Kanun nasıl koyulur bbdk denilen kurumun bağlı olduğu devlet organı kim yahu otur aç bak araştır be kardeşim

Bunlara benzeyen daha neler ilk hafızamda olanlar bunlar.

Ülke olarak nasıl bir ilizyonun içindeyiz ben hakketen çözemiyorum.

Allah bu memleketi korusun işimiz artık ona kaldı çünkü.

• bu konu önemli ebay de satış yapanların dükkanları 6 haziranda kapanacak,
    ebay mesaj attı biraz önce ilanlarınızı düzenleyin paypal i ödeme seçenekleri arasından çıkarın diye,
    yoksa ilanları silecekler, acilen bi çözüm üretmemiz lazım,
    iş çok ciddi. onbinlerce insanın kazanç kapısı bir anda kapanıyor.
  • Koskoca dünyayı şekillendiren Paypal bizimkilerin nazı için serverlarını taşıyacaklardı öyle mi?Kusura bakmayın da bizim nazımız kimseye sökmez,yok Türk kullanıcılarını mağdur etmiştir demiş biri,kardeşim ben 7 yıldır kullanıyorum hiç bir maduriyet yaşamadım git kendi adına konuş...Paypal ile işi olmayan adamlar gelmiş Paypalı kötülemiş.Bir sürü insan Paypal aracılığıyla kazanç sağlıyor ülkemizde,Paypal a laf edenler gitsin Troy kullansın.
  • Gören de ülkenin yarısı paypal kullanıyor zanneder, acayip bir milletimiz var.
    Bırakın çekilsin oldum olası sevmezdim zaten bunların sistemini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkoyunları anlamak için artık bilmiyorum paypalın bize ihtiyacı yok kardeşlerim bizim paypala ihtiyacımız var allahın her sitesinden birşey alcağım zaman kredi kartımı vericem ben ? paypal üzerinden 2 kere dolandırıldım 2sinde çatır çatır paypal paramı geri verdi bunu yapcak başka sistem biliyormusunuz ?

valla hükümeti korumak için artık ne diyeceğinizi şaşırdınızda neyse
  • En beğenilen yorumlar devlet haklı arkadaş diyenler :)

Yav bu site demi Hükümet'İn tek eline geçti ciddi ciddi. Burayı bari ellemeyin zaten medya elinizde. Bir CNN TÜRK ile FOX mu ne kalmış ellemediğiniz.

PayPal için verilen kararı yargılayan arkadaşlar PayPal'ın kuruluş amacının ve nasıl hizmet verdiğini öcne araştırsınlar!

PayPal internet bankasıdır ve fiziken bir ülkeye göre hareket etmez! Elbette kurucuları hangi ülkedeyse o ülkeye kıyak geçecektir o başka! Ama TR sunucunu ülkeme getir yoksa seni bu ülkede hizmet vermekten men ederim diyeceksin ve PayPal tabi hemen yaparım demesini mi bekliyorsunuz?

Bu PayPal'ın kuruluş ilkesine aykırı bir kere...!

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

bunların kimseye değer verme gibi bir durumları yok ki zaten
    para transferlerinde aracılık yapan ,buradan komisyonunu alan bir firma bu
    tamam alıcıya tam koruma sağlıyor ama satıcıları mağdur ediyor
    misal birisi senin ebay şifreni kırıp oradan satış yapsa 20-25 gün sonra parayı satıcıya gönderiyormuş
    ama alıcıya 180 gün itiraz hakkı veriyor
    dolandırıcı adam parasını alıyor ,alıcı ürünü almadığı için itiraz ediyor
    ebay parayı paypala ödüyor ve hiç ilgin olmadığı halde senden para talebinde bulunuyormuş

bu şartlarda başına bir şey gelse alıcıyı koruyor ,satıcıyı koruyor ama hiç ilgisi olmayan mağdur oluyor

şahsen bu sistem bence çok adil değildi zaten
    alıcı kargoyu teslim almadan parayı serbest bırakmaması gerekiyor
    bu durumda 180 günde çok fazla olduğu görülüyor
    tamam şimdi biz genelde alıcıyız ve böyle bir garanti hoşumuza gidiyor ,burası güzel
    ama dediğim gibi dolandırıcılara kapı açıyor olduğundan çok kötü değil mi ?

dediğin gibi ebay ( ve paypal ) alıcıyı koruyor satıcı bazı zamanlar zarar edebilmekte

fakat dediğin örnek gerçekleşmesi mümkün değil. ebay şifreni çaldı para paypal hesabına gidiyor paypal hesabından da paypal hesabının sahibine gidiyor yani ebay şifre çalan korsan bir şey kazanamıyor. Paypal hesabını çalıp kendine ürün alırsa olay polisiye bir durum olur aynı ülkedense yakalanması kolay olur, şifrene güvenmiyorsan paypal'e limiti değiştirilen sanal kart eklemek en garanti yoludur

180 günlük süre yeni çıkmış bende yeni geçenlerde farkettim önceden 45 gündü. 60 yada 75 günle sınırlanması gerekiyor bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• PayPal hesabını yapar. Türkiyede şu kadar kullanıcımız var, totalde yıllık ortalama şu kadar para kazandırıyor. Bir de BDDK nin şartlarına bakar. Vergi vs de işin içine girince bir bakar ki artık burada çalışmaya değmez, zaten çok kullanıcı vs yok. Ceketini alır çıkar... Durum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuklar şimdi yine ana babalarının kredi kartlarını alacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menow

En beğenilen yorumlar devlet haklı arkadaş diyenler :)Yav bu site demi Hükümetİn tek eline geçti ciddi ciddi. Burayı bari ellemeyin zaten medya elinizde. Bir CNN TÜRK ile FOX mu ne kalmış ellemediğiniz.PayPal için verilen kararı yargılayan arkadaşlar PayPalın kuruluş amacının ve nasıl hizmet verdiğini öcne araştırsınlar!PayPal internet bankasıdır ve fiziken bir ülkeye göre hareket etmez! Elbette kurucuları hangi ülkedeyse o ülkeye kıyak geçecektir o başka! Ama TR sunucunu ülkeme getir yoksa seni bu ülkede hizmet vermekten men ederim diyeceksin ve PayPal tabi hemen yaparım demesini mi bekliyorsunuz?Bu PayPalın kuruluş ilkesine aykırı bir kere...!

Ben kendi çapında "freelance" çeviri yapan, bu iş için yurtdışındaki insanlarla çalışan ve kazandığı parayı "PayPal" üzerinden bu ülkeye sokan bir adamım. Yaptığım araştırmalar sonucu parayı sadece ve sadece PayPal üzerinden bu kadar güvenle ve garanti şekilde bu ülkeye getirebiliryorum.
    Daha önce de PayPal ile BDDK arasında transfer konusunda sıkıntı olmuştu fakat o zaman BDDK haklıydı, çünkü para tranferlerini göremiyordu. Bu durumu PayPal duyurup düzeltti fakat bu sefer BDDK haksız ve sınırı çok aşmış durumda.
    Öncelikle sen kimsin ki bu adam tutup server'ı buraya getirsin?
    Asıl senin bu adama bi güzellik yapıp veri güvenliği konusunda garanti verip ülkene en cazip şekilde sokman lazım. Bunlar para çeviren adamlar, senin ülkeni bu adamlar için cazip hale getirmen lazım.
    Durumu daha bu sabah öğrendim ve şu an yıkılmış durumdayım. Çünkü benim çeviri işim an itibariyle BATMIŞ DURUMDA. PayPal olmazsa ödeme alamam. Çok net.
    O yüzden şu an çok iyi anlıyorum bir zamanlar kuzenimin söylediği lafı; demişti ki "orospu çocuğu" hitabı kimi zaman küfür değil "durum tespiti"dir. Bizim BDDK'nın yaptığı tam olarak bu şu anda.
    Ve BDDK, kurum olarak kendi ülkesinde onbinlerce kişiyi mağdur etmiş ve ülkeye para girişinde ağır bir gedik açmış durumda. Umarım bu kurum da bir gün objektif çalışmayı başarır ve bu ülkedeki pekçok bakanlıktan daha büyük bütçesi olan bir firmaya (PayPal) şeyini kaldıramayacağını anlar.
    Ben gerek alışveriş gerekse iş için PayPal sistemini yıllardır kullanan biri olarak yapılanın çok çok çok yanlış bir uygulama olduğunun farkındayım ve mağdurlardan biriyim. En kısa sürede konunun BDDK önderliğinde ve kendi haddimizi bilerek çözülmesini bekliyorum.
    O yüzden lütfen konuyu bilmeyen "AK" kalabalık ezbere "çıkarsa çıksın" yazıları döşemesin. O çıkanlar size de giriyor haberiniz yok.
    Mesele kimin büyük veya kimin haklı olduğu değil, mesele insanlara minimum zararı vererek konunun nasıl çözüleceğidir.
    "Ama kanun öyle yazıyor" diyecek beyinsizler için de ayrıca eklemek isterim; "ulan kaç kanun doğru ki buna bakıyorsun, öyle yazıyorsa kanun yanlış yazılmış demek ki - DÜZELT HEMEN". Çocuk istismarından 530 yıl yiyen adamı 20 sene yatırabildiğin kanun çok mu doğru da bu kanun da doğru diyorsun?"
    Umuyorum bu sıkıntı hemen çözülür veya umuyorum PayPal bir an önce kimlere rüşvet yedirilmesi gerektiğine karar verip "güvenli para aktarımını" tamamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkn_s

Paypal konulu her haberde yazdik burada da yazmazsak olmaz .hele de ak parazitler dolusmusken bu firsat kacmaz diye dusunuyorum.bunlarda yalan iftira olmadi camur mekanizmasi bunun yaninda da promosyon olarak milli orgazm formulu var. ustesinden gelmek basit. Once kara para var kardesimmmm dediler Sonra teror finansmanina aracilik var kardesimmm dediler Sonuc olarak ne oldu .koskoca bir hic. Yalan iftira olmadi simdi sirada milli mevzuata uyacak lan ! Uymazsa sittir olup gidecek lan ! Posta koymak ona buna atar yapmak Ne de olsa anime polat alemdar in izindeyiz. Milli mevzuaat ! ! ! Nedendir bilinmez bu milli mevzuat somadaki maden faciasinda ortada yok. Bu milli mevzuat zarrabin onune yatan bakanlar ve onlarin cocuklarina gelince yine yok. Bu milletin....koyacaz diyen malum zata gelince yok. Bu zatin vergi borclari silinince de yok Bu noktaya dikkatinizi cekmek isterim ak parazitler. Bu sozleri muhalefetten birileri soylemis olsaydi ne yazacaklarinizi biliyorum da sizde bunu itiraf edecek sıfat yok. Istanbulun siluteni bozan meshur gokdelenler Mahkeme kararina ragmen hatta bizim sarayin muhtari gonul koydum demesine ragmen bu milli mevzuat nerde lan ! Son olarak paypal vergi kaciriyormus Vay anasini Vay serefsizler Paşa paşa vergini vereceksin lan ! Diyenlere bir tavsiyem olacak.yaklasik bir yildir milli mevzuata uymadan faaliyet gosteren paypal bu surecte odemedigi vergiler ne olacak Mili mi milli bddk bu konuda hangi adimlari atacak. Milli mevzuat neyi emrediyor.diye merak ediyor insan

Ekleme yapayım;

"PayPal üzerinden gelen paradan vergi kesilmiyor ama?" diyecek akıl fakirleri olabilir. Hemen o konuda da fikir verelim.

Örneğin ben; PayPal üzerinden yaptığım çevirilerin parasını alıyorum ve herhangi bir kesinti olmadan (komisyon hariç) para bana geliyor. Vergi??
    Ya arkadaş ben bu ülkeye dışarıdan iyi-kötü 3-5 kuruş para sokuyorum ve bunu ülkede harcarken hayvan gibi vergi veriyorum zaten.
    Artı, sahibindencom üzerinden çıkma ekran kartınızı sattınız, vergi kesiliyor mu?
    "Ee sıfır olarak alırken vergi kesimişti" demeyin, sıfırına 500 verdiniz 2. elini 200e sattınız 200TL kârdasınız, bi vergisi olmalı :)

Kısaca devlet herşeyden yemek zorunda değil, bıraksın da biraz para gelsin para dönsün şu ülkede...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.