Şimdi Ara

Paypal ile Japonya'dan Türkiye'ye para transferi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Paypal kullanan yada bilgisi olan arkadaşların cevabını rica ediyorum.

Nisan 2013 tarihinde 1 yıllığına Japonya'ya gideceğim. Orda kazanacağım parayı Türkiye'ye taşıma/transfer konusunda paypal kullanmak istiyorum. Buna istinaden aşağıdaki sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1. Paypal hesabım bir banka hesabına veya kredi kartına bağlı olmalı. Peki kredi kartı ile normal banka hesabı linki arasında fark var mıdır? Komisyon farkı olacak mıdır? Şu anda kredi kartım bağlı.

2. Para gönderme işlemini yine kendi hesabıma yapacağım için (başka kişi değil) bu işlem transfer işlemi oluyor mu? Japonya'da kendi paypal hesabıma nasıl para yatırabilirim. Fiziksel olarak parayı nereye yatırmam gerekiyor? Japonya'da yerel bir banka hesabı açıp onu da mı linklemek gerekiyor? Bu işlemi bütün bankalardan yapabiliyor muyum?

3. Komisyon oranları nedir?

4. Paypal da farklı kurlardan hesap açabiliyoruz sanırım. Kur farklarından olan kayıbın minimum olması için Yen hesabı açmam mantıklı mıdır?

5. Özetle anladığım işlem sırası şu:
    a) Mevcut paypal hesabımı mevcut kredi kartım yada banka hesabım ile linklemek ve yen hesabı oluşturmak.
    b) Japonya'da yerel banka hesabı açmak, bu hesabı mevcut paypal hesabım ile linklemek.
    c) Paypal hesabım üzerinde banka hesaplarım arasında para transferini gerçekleştirmek. (az önce mevcut hesabımda denedim, kendi hesabınıza para transfer edemezsiniz diye uyarı aldım, bu durumda her hesap için ayrı paypal hesabı açmak gerekecek sanırım)

Yukarıdaki anlayışımın doğruluğunu teyit eder misiniz.

Bilgi için şimdiden teşekkürler.

• +1 ama bence konu yanlış yerde kimse görmez burada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor
    9 yıl önce açıldı
    Kanada'dan Türkiye'ye Kargo??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.