Şimdi Ara

Paypal kapanıyor, ebay'dan artık nasıl satış yapacağız?? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
21
Favori
78.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ürün almada sıkıntı olmaz alım yaptınmı kredi kartıyla ödeyebilirsiniz ben paypalı olmayan birçok arkadaşa kredi kartıyla ebayan ürün aldım problem yok
  • ebayman E kullanıcısına yanıt
    iki gündür herşeyi deniyorum kredi kartı olsun banka kartı olsun hiçbir şekilde ödeme yapamadım.
  • bende alımyapmak istiyorum ama onuda yapamıyorumki.
  • Alımda kapatıldı satımda kapatıldı türkiyeye yanlış yönlendirme yapmayın.
  • Nette gezinince ufak tefek çok satış yapan varmış.

10yıl önce birisi demiş her türlü satış yapılabiliyordu ancak parayı Türkiyeye getirmede zorluk vardı yani paypal bakiyesini hesaba yada kredi kartına çekemiyormuş. Millet aracılara komisyon ödeyip bu işi yapıyormuş.

Sonra kredi kartına çekim yapılabilir hale gelmiş sonrada banka hesabına.

Şimdi ilginç nokta, madem paypal Türkiyeden çıktı neden 10 yıl önceki gibi hala alım satım yapmaya izin vermiyor, sonuçta satışını yaparsın para paypal hesabına gelir ve orada kalır. İsteyende paypal hesabından harcar yurtdışından bir ürün satın alır yada komisyoncularla anlaşır parasını Türkiye ye getirir.

Alımda keza aynı şekilde, alımı yaparım para kredi kartından çekilir olur biter yani.

Paypal ın bu kadar katı davranması anlaşılan farklı sebeplerden ötürü, yani buna Tükiyeden defol git demişler yada paypal Türkiye ye kendince ceza kesiyor. Yani benim aracılığımla Türkiyeye çok döviz giriyordu, artık bunu hiçbirşekilde sağlamayacağım gibisinden.

• Var mı bir çözüm bulan?
  • Alım için çözümü olan var mı? Mobilde free vonlerden biriyle denedik yine olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayın 6'sından sonra ebayda satış yapan oldu mu? ben geçen gün yapıldı zannedip paypal'e para gelmeyince bütün ebay hesaplarımı usa paypal hesaplarıyla değiştirmiştim ( her ilanı revise edip email adresini değiştirmiştim )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr5454

Nette gezinince ufak tefek çok satış yapan varmış.

10yıl önce birisi demiş her türlü satış yapılabiliyordu ancak parayı Türkiyeye getirmede zorluk vardı yani paypal bakiyesini hesaba yada kredi kartına çekemiyormuş. Millet aracılara komisyon ödeyip bu işi yapıyormuş.

Sonra kredi kartına çekim yapılabilir hale gelmiş sonrada banka hesabına.

Şimdi ilginç nokta, madem paypal Türkiyeden çıktı neden 10 yıl önceki gibi hala alım satım yapmaya izin vermiyor, sonuçta satışını yaparsın para paypal hesabına gelir ve orada kalır. İsteyende paypal hesabından harcar yurtdışından bir ürün satın alır yada komisyoncularla anlaşır parasını Türkiye ye getirir.

Alımda keza aynı şekilde, alımı yaparım para kredi kartından çekilir olur biter yani.

Paypal ın bu kadar katı davranması anlaşılan farklı sebeplerden ötürü, yani buna Tükiyeden defol git demişler yada paypal Türkiye ye kendince ceza kesiyor. Yani benim aracılığımla Türkiyeye çok döviz giriyordu, artık bunu hiçbirşekilde sağlamayacağım gibisinden.

bende öyle olabilir diye düşünüyorum, denemeyle bileceğiz artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 724SATINAL -- 8 Haziran 2016; 19:40:26 >

• kredi kartı ile ödeme yapabiliyormuyuz ?son durum ne?
  • anlamadığım paypal amerikayıda açamıyoruz. direk Türkiye açılıyor. ayrıca kredi kartı ile alım olmuyor. amaç?
  • 724SATINAL 7 kullanıcısına yanıt
    amerika'daki hesaba türkiye'den girince herhangi bir sorun olmuyor mu ?
  • Bu arada arkadaşlar yurtdışında bir akrabasının hesabını kullanacaklar satış için çok dikkatli olsunlar, akrabanızın başını çok ciddi yakabilirsiniz eğer AB ülkesi bir ülke ise kurallar çok katı.İsterse para kendisinin olmasın, akrabanızın üzerine geldiğinde paranın gelir vergisini vermesi gerekiyor.Ben akrabalarımı Almanya için maliyeye gönderdim, fahiş vergi oranları var ve orası buraya da benzemiyor çok katı kurallar var.Ancak akrabanız AB dışı böyle çok katı vergi, maliye kanunları olmayan bir ülkede ikamet ediyorsa o zaman sorun olmaz.
  • xnero X kullanıcısına yanıt
    Bu Arap Emirlikleri üzerinden offshore hesabı açmanın bir aslı astarı var mı acaba ? Çünkü ben PayPal ile konuştuğumda başka ülkeden açılmış hesaba Türkiye'den girerseniz hesabınızı da değil direk sizi şahıs olarak riskli statüye sokar PayPal, daha hiçbir şekilde hiçbir zaman PayPal'da işlem yapamazsınız dendi..Keşke böyle birşeye izin verilse..

Bir de VPN olayına gelince, yurtdışındaki forumları okuyun kaç kişi banlanmış, binlerce doları hesabının içinde kalmış.PayPal VPN, proxy vs dinlemiyor senin nasıl yapıyorsa savcılık gibi çıkış ip'ne ulaşıp yerini tespit ediyor. Ancak şöyle birşey olabilir mi acaba onu düşünüyorum, yurdışında sabit bir ip'si olan bir bilgisayar hosting firmasından kiralanarak o bilgisayara uzaktan bağlanıp, o makine üzerindeki tarayıcıdan PayPal'a erişim sağlasak nasıl olur acaba ?
  • Sıfır mesajli 3-5 mesajli uyeler dolusmus konuya. Daha onceden niye uye olmadinizda simdi birlik olalim grup olalim diye dh'den yardim istiyonuz

hayır mesele para ödemekte değil, aracı olunca mesela bir return durumu oldu alıcı kargoyu bu aracının amerika veya almanya adresine gönderiyor.dünyanın hiçbir yerinde yurtdışı kargo ücretleri bizim ptt'ninki kadar ucuz değil, bu iade olan ürünlerin bize aracının amerikaa veya almanya deposundan yeniden göndermesi zaten ürünün maliyetinden bile fazla bir fatura çıkartır.ayrıca paypal'ın kontrolü bizde olmadığı için mesela bazen partial refund yapmak gerekiyor, kur arası çevirim yapman gerekiyor paypal'da kontrolün bizde olmaması çok sıkıntı olur. o yüzden ben bu başka ülkede hesap açma işini daha mantıklı buluyorum ama nasıl olacak bir bilgim yok.özellikle de sabit ip li bir bilgisayar kiralansa genede paypal ile sıkıntı yaşanır mı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 9 Haziran 2016; 20:40:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnero

dh de değil de dh de yeni/eski üye olanlar ile yardımlaşma diyelim buna... daha önce üye olmamız için bir sebep yoktu. günlük aktivitemizin sınırlı alanını kapsıyor forumlarda sohbet.. ve gayet doğru ve doğal olduğu üzere böyle bir problemde bu konularda hizmet veren forum ve gruplarda toplandık.. emin olabilirsin ki sorun çözüldüğünde veya yapabileceklerimiz sonlandığında seninle "laflamak" için siteye girmeyeceğiz.. ancak başka bir sorunumuz olduğunda tekrar geleceğiz. site açısından problem olmayan bu durum umarım seni üzmez.

Ya bende xnero benle laflamak icin siteye girse diye dusunuyodum Girmezse uzulurum diyodum beynimi okudun

• quote:

Orijinalden alıntı: xnero

bence vpn yerine kendi bilgisayarından vpn siz bağlanmak en iyi yöntem. abd banka hesabım mevcut. bana usa hesabı açabileceğimi söyleyen paypal tr... tek seferle yetinmeyip ikinci kez arayarak teyit aldım ve tr den bağlanmamın sorun olup olmayacağını sorum. onlar ise banka hesabımı göstererek kısıtlamayı kaldırabileceğimi söylediler... paypal hesabıma tr kredi kartı ekleyebileceğimi söylediler öyle yaptım. yabancı debit değil kişisel kartım yüklü. banka hesabın gerçek kendime ait banka hesabı... abd telefon numarasını kendi kredi kartım ile satın aldım... kişisel telefonuma yüklü bir app vasıtası ile kullanıyorum... numara için ücret ödedim. 1 sene boyunca bana ait olacak... ortada bir dolandırıcılık bulunmuyor... ebay den de us paypal hesabımı tr hesabıma bağlayabileceğim onayını aldım... daha önce mümkün değil demişlerdi. ayın 6 sında mümkün olmadığını ve 8 inde mümkün olduğunu söyledikleri mesajların görüntüleri aşağıda

Siz Amerika'da hesabı nasıl açtınız ? Sanal olarak internet üzerinden mi yoksa Amerika'ya gittiniz bizzat mı açtınız hesabı ? Oturum izni olmadan açtılar mı ?

ABD telefon numarasını sadece PayPal'ı arayınca Amerika'da olduğunuza inandırmak için mi aldınız ? Ben PayPal ile görüştüğümde eğer PayPal hesabına başka bir ülkeden girerseniz sizden PayPal'ı açmış olduğunuz ülkedeki ikametgah belgesini ibraz etmeniz istenir, edemezseniz hesabınız kısıtlanır dendi.

Siz PayPal'ı arayıp şuan Türkiye'den istediğim zaman girebilirim diye kısıtı kaldırdınız mı yoksa kaldıracak mısınız ? Bana telefondaki temsilci şöyle söyledi çünkü bu kısıt kaldırılınca hesabının sınırlanmayacağının bir garantisi yokmuş, mesela sen Amerika hesabına 50 defa Amerika'dan 20 defa Türkiye'den girdiğinde sorun olmaz ama 100'ünü de Türkiye'den girersen bu kısıtlamayı kaldırman bir işe yaramaz ve hesabınız sınırlandırılabilir dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwinwin -- 9 Haziran 2016; 21:33:16 >

Bir arkadaşım Norveç'te sunucu kiralayıp buradan uzaktan bağlanarak o bilgisayarda kafasına göre istediği hosting konfigürasyonlarını, kurulumlarını falan herşeyi yapıyordu.Yani bir nevi o makine kendi makinesiydi, sadece ona tahsis edilmişti.Böyle birşey kiralanabilir ama ücretlerini araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnakresss

anlamadığım paypal amerikayıda açamıyoruz. direk Türkiye açılıyor. ayrıca kredi kartı ile alım olmuyor. amaç?

vpn kullan.. zenmate 1 hafta bedava var deneyebilirsin, bağlanınca amerika seçersin... Paypal 'e girmeden önce de clean clearla bilgisayarın önbelleğini temizle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 724SATINAL -- 9 Haziran 2016; 23:31:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.