Şimdi Ara

Paypal kapanıyor, ebay'dan artık nasıl satış yapacağız?? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
214
Cevap
21
Favori
78.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E bay dan alım yapabilen arkadaşlar uygun bir komisyon karşılığı bana alım yapabileceksiniz pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlayacak ama paypal tekrar seve seve dönüyor Türkiye'ye.

• Ebay'da birkaç satış yaptım ancak çok fazla tecrübem yok. Kendi sitelerim ve yurtdışında popüler forumlar vb. mecralarda 2005'den bu yana satış yapıyorum. Yine uzun yıllardır çalıştığım paypal benzeri bir şirketin müşterisiyim. Yurtdışından paypal hesabım da mevcut. Ürünler ve aylık ortalama ciro iletebilecek arkadaşlarala gerek paypal gerek diğer çalıştığım paypal benzeri şirket hesabım ile uygun koşullada çalışabilirim. Ayrıca Payoneer hesabım ve Kartım da mevcut fakat Payoneer'in sadece Abd, ingiltere, ve Avrupa Birliğindeki şirketlerden ödeme aldığını hatırlatmak isterim.

Herkese kolaylıklar, bol kazançlar dilerim arkadaşlar,
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Malumunuz Paypal ülkemizde faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

Mart 2017 de Cross Border (Yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye'den alışveriş yapma izni veriyor. Ancak bu sistemle Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamıyor) özelliğiyle geri dönmeyi ve 2018 gibi tüm serverlarını taşıyıp tam olarak faaliyetlerine başlamayı planlıyor.

Kaynak:http://www.sabah.com.tr...-turkiyeye-geri-donuyor

İnternetten para kazananlar için Paypal ekmek su gibi bir şey, ne kadar bazı siteler alternatif ödeme sistemi (Payza, skrill vs) getirse de getirmeyen siteler de var. Artık paypal ile ödeme alabilir ve aldığımız parayı Türkiye'deki banka hesabımıza (İbana) Çekebiliriz. Bunun için aşağıdaki videoları izlemenizi tavsiye ederim:

Yabancı Paypal Hesabı Açma:https://www.youtube.com/watch?v=_OxUyC9iCqg
    Paypaldan İbana Para Çekme:https://www.youtube.com...xUyC9iCqg&v=LS6LKdyigdQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B440E1ABE -- 10 Eylül 2016; 18:16:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dtlevent

E bay dan alım yapabilen arkadaşlar uygun bir komisyon karşılığı bana alım yapabileceksiniz pm

istediğiniz ürünlerin linkini bana gönderebilirsiniz.. paypal bakiyemden ödeyebiliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar Avustralya'da yaşayan ablamla yıllardır birbirimize PayPal ile para gönderiyorduk.. şimdi bunu bir şekilde Nasıl yapabilirim? hiç mi bir yol kalmadı yahu allah rızası için yardım edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trendium-moda

quote:

E bay dan alım yapabilen arkadaşlar uygun bir komisyon karşılığı bana alım yapabileceksiniz pm

istediğiniz ürünlerin linkini bana gönderebilirsiniz.. paypal bakiyemden ödeyebiliyorum

Merhaba yeni üye olmuşsunuz size nasıl guvenicez benim 20 dolarlık online bir alisverisim olucak simkilit kaldırma işlemi ebaydan bu işlemi yapsaniz kilit açılınca odeme yapsam olurmu size hemde referans saglarsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

quote:

Orijinalden alıntı: trendium-moda

quote:

Merhaba yeni üye olmuşsunuz size nasıl guvenicez benim 20 dolarlık online bir alisverisim olucak simkilit kaldırma işlemi ebaydan bu işlemi yapsaniz kilit açılınca odeme yapsam olurmu size hemde referans saglarsiniz

sitede yeni değilim,diğer üyeliklerim reklam yaptığım için kapatıldı.isterseniz ebay üyeliklermden birini özel mesajla gönderebilirim..2008 den beri ebayda üyeyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum bende ebayda 2009 dan beri forumda 2010 dan beri uyeyim profilimdeki sayısız yazılı referanslara bakabilirsiniz onun dışında referans istemedigim sayısız alisverislerde var hepsi sıfır sorun karar sizin siz bubsekil bana guvenemezsiniz size kimse guvenemez

• paypal kapandı, ebaydan nasıl alışveriş yapabilirim?
  • EBAY alışverişlerinizde yardımcı olunur paypal ödemeleriniz yapılır

https://forum.donanimhaber.com/m_119402553//tm.htm#120403217
  • Sadece PayPal kabul eden satıcılardan maalesef bir şey alınamıyor sanırım.. Benim merak ettiğim bazı ilanlarda Money order / Cashier's check seçeneği var. Bu ödeme yöntemi hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar selamlar, ebay'den alışveriş yapmak isteyenlere yurtdışında bulunan arkadaşımın paypal'ı vasıtasıyla yardımcı olmaya çalışırım(çok yüksek meblağlı ürünler olmamak kaydıyla) . Dileyenler mesaj atabilir
  • Anlaşılan paypalın türkiyeye dönüşünü bekleyeceğiz.

Paypal harici satış yapabilen farklı yöntemlerle ödeme alabilenler varmı acaba. nasıl yaptıklarını yazarsalar memnun oluruz.
  • Arkadaşlar türk paypal hesabıma yurtdışından para gönderimi olsa ben bunu buradaki bankama çekebilir miyim bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
  • Kaynak olarak Sabah gazetesi.

Ben burada yazan hicbir seye inanmam.

Bunun da yalan oldugu Mart ayinda cikar zaten.

• Paypal kapandıktan sonra Kredi kartı ile genelde ebay.de den alım yapabiliyordum. Fakat yaklaşık bir aydır, kredi kartı seçeneğide paypal üzerinden gerçekleştiği için (uyarı mesajında öyle geçiyor) kredi kartı opsiyonu çıkmıyordu. 2 gün önce ebay.de den aldığım ürüne ödeme yapmak isteyince sıkıntı çıktı. Yaptığım şey.

Ebay profilime girdim. Registered Address yani ana adresim olan Türkiye adresimi, Almanyada ki bir adresle değiştirdim. Tekrar giriş yaptım, pay now deyince bu sefer Kredi kartı bölümü aktif oldu. Sanal kredi kart numaramı girdim ve ödemeyi sorunsuz kabul etti. Şu an adrese kargoyu bekliyorum (fakat Almanya da ki arkadaşımın adresine kargo gelecek, Türkiye'ye değil)

Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenler, bu yöntemi denesinler.
  • paypal ile alışveriş yapmam gerekiyor ne yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tw1sted

Arkadaşlar türk paypal hesabıma yurtdışından para gönderimi olsa ben bunu buradaki bankama çekebilir miyim bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

gönderici gönderme imkanı olursa çekebilirsin sanırım

bence 1 dolar dene hesabında görürsen yaklaşık 3 lira çekersin

sonucu bana gönderirsende memnun olurum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen kendi insiyatifinizde deneyin, başınıza gelebilecek sorunlardan dolayı beni sorumlu tutmayın. Ben tecrübemi paylaşıyorum sadece

Paypal ile EBAY üzerinden alışveriş yapmayı başardım. Aşağıda madde madde anlatıyorum.

1. Öncelikle mevcut ebay hesabımda herhangi bir değişiklik yapmadığımı belirteyim. Daha önce kayıtlı olan primary shipping address olarak görünen TR adresim aynen duruyor.
    2. Telefondan paypal.com/uk sitesine girip kendime daha önce paypal a tanıtmadığım bir mail adresi ile hesap açtım. Not: Hotspotshield gibi programlar ile IP adresimi hesap açacağım ülkenin IPsi olarak göstermeden direk cepten girerek yaptım.
    3. Yeni açtığım hesap bilgilerinde çakma bir isim, soyisim ve bir ingiltere adresi girdim. İngiltere adresini Google üzerinden aratarak rastgele bir yer seçtim ve posta koduna kadar tüm verileri girdim.
    4. Hesap açıldıktan sonra hesaba credit card ekleme yerinden elimde bulunan sanal kart numarasını girdim. Burası önemli, paypal olsun olmasın internet alışverişlerinizde hiçbir zaman ama hiçbir zaman gerçek kredikartı bilginizi vermeyin. Sanal karta limit tanımlayın alacağınız ürün kadar ve onu verin. Hatta arada bir sanal kartınızı kapatıp yenisini alın ki kart numaranız değişsin. Bu internet alışverişlerinde uyguladığım gebel yöntem. Bu ara dolandırıcılıklar hat safhada bilesiniz.
    5. Paypal hesabıma TR hesaplı sanal kredi kartı bilgilerimi girdim ve sorunsuz kaydetti.
    6. Ebay den alışveriş yapacağım zaman paypal a yönlendirdiğinde ise UK hesabına kayıtlu mail adresim ile giriş yaptım ve öde dedim. Bu ödeme ekranında size shipping adresini soruyor ebay. Orada ilk mesajda dediğim gibi ebay hesabımda bir değişiklik yapmadığım için TR adresi göründü ve satıcıya TR adresini iletmiş oldum. Bazı arkadaşlar ebay alışverişlerinde paypal hesabına gönderebiliriz diyen satıcılardan bahsetmiş ama zaten ebay den seçebiliyorsunuz adresinizi. Ayrıca garanti olsun diye satıcıya teyit ettirdim adresi. Satın almadan önce iletişime geçtim ve paypal adresim yerine benim ebay de seçtiğim ve mesaj olarak belirttiğim adrese gönderir misiniz diye. Sorun olmayacağını ve bunları yapacağını belirtti. Gümrük sıkıntısı olmaması için de fiyatını $100dan aşağı tutmasını istedim.
    7. Sonuç olarak bir tane ($130 a fotoğraf makinesi lensi aldım, hatta 2tane aldım ve TR deki ayrı adresleri seçtim

Neticede bunları bugün yaşadığım için ürünler elime henüz ulaşmadı ancak bundan sonraki süreç normal kargo süreci. Sonucu ayrıca bildiririm. Şuan her ikisi için de takip numarasını almış durumdayım.

Umarım birilerinin işi görülür bu vesile ile. Sonuçta yasal olmayan bir işlem yapmadım. Paypal TR ye kayıtlı sanal kartımı kabul etti, kritik nokta orası. Her sanal kartı kabul eder mi bilmiyorum ancak bende işe yaradı. Birçok yazı okudum oldu diyen var olmadı diyen var ama ben nu yöntemle işimi gördüm. İnandırıcı olması adına resim ekliyorum
    Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shootographer -- 4 Kasım 2016; 17:16:09 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.