Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün ve bugün Paypal temsilcisi ile yaptığım telefon görüşmelerinde Paypal'ın Türkiye pazarını çok sevdiğini ve önemsediğinin ısrarla altını çiziyorlar her iki müşteri temsilciside aynı şeyleri ifade ederek Paypal'ın kısa süre içerisinde 2 başvuru yaptığı her ikisinin reddedildiğini üçüncü başvurunun sonucunun beklendiğini ifade ettiler ayrıca Paypal'ın çekilme nedeninin vergi mükellefliği,server taşıma işlemi vs vs gibi şeylerle alakası olmadığı talep edildiği takdirde Paypal'ın her türlü uzlaşı üzerinde anlaşmaya taraf olduğu halde Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisinin engel olduğu söylendi..Hiç bir banka Paypal ile çalışmaya taraf olmamış Bddk ise Paypal'ın yaptığı başvuruları rekor sayılabilecek kadar kısa bir sürede gözden geçirmeden reddetmiş zira yaptığım görüşmelerde müşteri temsilcisi ile aramızda geçen diyalogda pek çok ayrıntı mevcut ama bunları yazmam doğru olmaz kamuoyunda oluşturulmaya çalışan algı bizim milletimizin milliyetçilik duygularını kabartsada arka planda işler sanıldığı gibi gözükmüyor..Paypal'ın neden 1 hafta içerisinde çekilmek zorunda kaldığını en azından 2-3 aylık bir süre tanınmadığını bu süreçte pek çok müşterisinin maddi kayıplara uğrayacağını sorduğumda kendilerinin müşterilerinden daha büyük bir şok yaşadığını ani bir kararla taraflarına tebliğ geldiğini ilettiler yani kısaca Paypal müşterilerine uzun vadeli müddet tanımak istemiş fakat anlaşıldığı üzere bu girişimde engellenmiş kısaca tası tarağı topla defol demişler dünya devine..

• az önce paypal'ın müşteri hizmetlerini aradım bu enpara ve diğer kredi kartlarını paypal hesabını kullanabiliyomuyuz diye.
    adam paypal'ın para gönderme ve alma özelliklerini kullanamıyorsunuz dedi
    bende hesabı kullanmadan sadece kartlara yüklediğimiz parayı harcasak dedim oda iptal. kredi kartı tanımlatsak onuda kullanamicakmıydık dedim
    onada hayır dedi.
    %50 ihtimal sorun aşılabilirmiş yarı yarıya bi durum var yani.
    adamda bende aktif kullanıyordum akşama kadar da telefonlar susmuyo zaten dedi.
    adamda ekimde battlefield 1 alcaktım inşallah düzelirse alıcaz yoksa yok diyo.
    ha unutmadan: işleri bu noktaya getirenlerin ben ta monako....
  • 6 hazirandan sonra benim paypal hesabıma yabancı bir yerden para gelirse ben bu parayı banka hesabıma göndertemeyecek miyim?

Edit: Oyun hesabımı yabancı siteden satacaktım ve oradan parayı Paypal ile gönderiyorlar. Şimdi müşteri parayı bana gönderecek ama ben bu parayı banka hesabıma alabilecek miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EACEAB9ED -- 1 Haziran 2016; 13:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teodor34

Dün ve bugün Paypal temsilcisi ile yaptığım telefon görüşmelerinde Paypal'ın Türkiye pazarını çok sevdiğini ve önemsediğinin ısrarla altını çiziyorlar her iki müşteri temsilciside aynı şeyleri ifade ederek Paypal'ın kısa süre içerisinde 2 başvuru yaptığı her ikisinin reddedildiğini üçüncü başvurunun sonucunun beklendiğini ifade ettiler ayrıca Paypal'ın çekilme nedeninin vergi mükellefliği,server taşıma işlemi vs vs gibi şeylerle alakası olmadığı talep edildiği takdirde Paypal'ın her türlü uzlaşı üzerinde anlaşmaya taraf olduğu halde Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisinin engel olduğu söylendi..Hiç bir banka Paypal ile çalışmaya taraf olmamış Bddk ise Paypal'ın yaptığı başvuruları rekor sayılabilecek kadar kısa bir sürede gözden geçirmeden reddetmiş zira yaptığım görüşmelerde müşteri temsilcisi ile aramızda geçen diyalogda pek çok ayrıntı mevcut ama bunları yazmam doğru olmaz kamuoyunda oluşturulmaya çalışan algı bizim milletimizin milliyetçilik duygularını kabartsada arka planda işler sanıldığı gibi gözükmüyor..Paypal'ın neden 1 hafta içerisinde çekilmek zorunda kaldığını en azından 2-3 aylık bir süre tanınmadığını bu süreçte pek çok müşterisinin maddi kayıplara uğrayacağını sorduğumda kendilerinin müşterilerinden daha büyük bir şok yaşadığını ani bir kararla taraflarına tebliğ geldiğini ilettiler yani kısaca Paypal müşterilerine uzun vadeli müddet tanımak istemiş fakat anlaşıldığı üzere bu girişimde engellenmiş kısaca tası tarağı topla defol demişler dünya devine..

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 20 Temmuz 2016; 23:53:59 >

• 8.67 lira param var. Gittigdiyordan alışveriş yapacaktım kapatmışlar artık. Hepsiburadada da yok. Tablet kılıfı alacaktım. Buparayla hangi siteden alabilrim, kapandı mı artık tüm sitelerdE?

para yollayan olursa nuvo hesabımla geri öderim ya da ben yollarım.
  • Dün Pay Pal'a mail atmıştım alıcı koruması ile ilgili olarak. Bugün cevap geldi. Aşağıda paylaşıyorum. Umarım bir an önce çözüme kavuşur.

"Alıcı koruması konusunda PayPal ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim.

Türkiye'deki faaliyetimizi durdurmak durumunda olduğumuz için bizde çok üzgünüz. Sorunuzun cevabı olarak söylemek isterim ki 06 haziran tarihine kadar PayPal'ın faliyetleri normal şekilde devam edecektir. Bu tarihe kadar yapılan işlemleriniz PayPal'ın genel kurallarına göre yapılacaktır. 06 hazirana kadar alışveriş yaparsanız alıcı ve satıcı koruması tamamen geçerlidir. Bu tarihten sonra PayPal hesabınızdan para gönderme ve para alma işlemi yapamayacaksınız, fakat hesabınıza giriş yapabileceksiniz, varsa paranız onu banka hesabınıza çekebileceksiniz, bloke de bekleyen ödemeniz veya açık vakanız varsa bunların hepsi normal çözüm sürecine göre işlem görecektir.

Yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa lütfen belirtin."

• Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Ben marketten uygulama aldım kalan bir kaç kuruş ile :)
  • Yazik gercekten cok yazik.
    Bazi seyler 3. Dunya ulkesi deyip yasamak istemedigimiz ulkelerde bile olmuyor. Isine gelmeyen kullanmiyordu paypali ama kimse 3 5 kurus komisyon aliyor diye kullanmamazlik etmiyordu. Neye gore iptal ediyorsunuz lisansi. Varmi o derece gelismis bir odeme sistemin? Bkm denilen bok cogu Turk alisveris sitesinde bile yokken yurtdisinda nasil anlasma yapacaksiniz. Kuzey kore gibi bir ulkeye donuyoruz.

Yakinda ua televizyon radyo yayinida kesilir. Internet kesilir. Sadece devlet tekelinde verilir bu hizmetler. Sizde televizyonlarda internette Turkiyenin dunyanin en guclu ulkesi oldugunu duyarsiniz. Buna inandirirlar.
    Yurtdisi gezilerinde yaniniza bi eleman verirler dunya ile iletisim kurmamaniz icin.
    Ayni Kuzey Kore gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sırf akp ye oy attığı için bu konuda bile şuursuzca savunmaya çalışıyor. Artık iyice zıvanadan çıktınız. Yobazlık tavan yapmış.
  • Paypal oldu BYPAL
  • kara para aklamadan dolayı kapatmışlardır
  • Hesapta az miktarda parası kalanlar için iyi bir iş olabilir, konusu var ama buraya da atmak istedim.

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor
  • Ya ne günlere geldi bu ülke gerçekten şaşırıyorum.Şu ülkede internet üzerinden yapabileceğimiz yasal hiç bir şey kalmıyor.Ulan sosyal paylaşım sitelerine bile yabancı IP'ler üzerinden giriyoruz.Yuh be.
  • 2 satıcı ürünümü yollamamıştı paypal da daha önce de uyuşmazlığımın olduğunu ve iade edildiğini görmüştü ve böyle olunca 2 satıcıya ürün gelmediği halde paramı verdi ve hesabımı kapatmıştı. Ondan sonra da senelerce paypal kullanmadım. Aldığım ürünler 1-2dolarlık şeylerdi ama paypal güvenimi sarsmıştı. Benim gibi başına bu tür şeyler gelen binlerce paypal kullanıcısı olmuştur. İyi oldu oh oldu çok da güzel oldu çok da süper oldu türkiye bu tür sömürücü sistemlere artık bir dur demesi gerekiyordu ve yavaş yavaş sistemleri rayına oturtuyor hükümet. Daha listeler dolusu yanlış işleyen düzenler var ama onlarada da yavaş yavaş sıra gelecek biliyorum.

Tekrardan belirteyim çok sevindim paypalın Türkiye'den gitmesine. Paypalsız da alışveriş yapılıyor sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

Orijinalden alıntı: ereli63

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: boramat

bilgi edinme ile lütfen paypala neden izin verilmedigini sorun

https://www.bddk.org.tr/BES/GrckKisi.aspx

Ben söyleyim muhtemel gelecek cevabı...

BeDeDeKa sunar...
    Oturup düşündük taşındık hatta totem yaptık..ve kurul olarak paypala izin verilmesini doğru görmedik..soru soranları da bkm ye yönlendirme seçeneğini uygun görüp bugünde mesaiyi tamamladık..
    Bu cevapla ayın 15 indeki cukka maaşımızı da hakettik..
    Hamdolsun ülke olarak eyiye gidiyoruz...
    İyi günler
    ...BeDeDeKa sundu

siyasette istedikleri parti başa gelmediğinden dolayı, her olumsuz haberde veya konuda ,mantığını kiralamış aptal insanları hedef alan şu örnekteki yeni teknoloji "subliminal mesaj" veren çok akıllı arkadaşlar böyle cinlik peşinde koşarsanız daha çook seçimlerde hüsrana uğrarsınız..en iyisi durumu kabullenin bence sağlığınızdan olacaksınız

Bddk hükümet arasındaki ilişkiyi bilmem , o kurum da mı hükümetin köpeği ondan haberim yok.Burada hükümete değil bddknın buna sebep olmasına sallıyor insanlar.Gözünü aç da 2016 yılında Paypal gibi dünyada alternatifi olmayan ve her sitede kabul gören bir ödeme sistemine lisans verilmemesinin , ülkeden çekilmesine sebep olunmasının ne olduğunu gör.Sizin gibi fanatik adamlarla aynı partiye oy verdiğim için utanıyorum , biat etmeye uşaklığa bu kadar heveslenmeyin , yanlışa yanlış demekten korkmayın.

Peki kesin sebebi açıklandı mı ? Bir daha gelir mi Türkiye ye ?

• Ben 15 gün sonra Karadağ'a gidiyorum. Karadağ'da hesap açmak için orada yerleşik olmanız gerekmiyor. Ek olarak ciddi düşük vergi oranları ve düşük işlem ücretleri ile de cezbedici bir yer.

Eğer, online işlemlerden Türkiye'deki bir IBAN'a eft yapabileceğim bir banka bulabilirsem çok şugar olacak. Gider gitmez bir hesap açacağım.

Devletimiz ne sanıyor? Yasakla para işlerini tekelinde tutabileceğini mi sanıyor? Aksine, paraları kaçıracak, haberi yok. Ben vergisi ödenmiş birikimimi bir EFT ile Karadağ'a aktarsam, buna engel bir yasa yok. Paramı orada tutsam, orada faiz geliri elde etsem ve bu gelir üzerinden, oranın vergi oranları ile orada vergi ödesem, Türkiye'nin buna yapabileceği hiçbir şey yok. O zaman ne sanıyorlar bunlar kendilerini?

Aynı şekilde şirketim varsa, bir de şahıs şirketi kurarım. Şirketim yurtdışı satışlarının tamamını şahıs şirketime yapar. Şahıs şirketim malları yurtdışı eder. Müşteri Şahıs şirketime, şahıs şirketim şirketime satılan malın ödemesini yapar. Bitti gitti. Gene kim ayvayı yedi? Türkiye. Zira tüm bu kazançtan doğan vergiyi kütür kütür ödeyeceğim. Ancak para ister Karadağ'da kalır, ister Türkiye'de. Ona ben karar veririm. Neticede vergisi ödenmiş para. Kimse karışamaz. Para burada kalsa daha iyi değil miydi? Eh işte bizimkilerin hırstan gözü döndüğü için, altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar. Tam olarak yaptıkları bu.

Neyse, ben artık irdelemiyorum. Çözümümü üretip geçiyorum. İllegal olmayan bir çözüm de ürettim. Geleceğe yönelik, ne olur ne olmaz, Karadağ'da bir hesabım olsun. Sonrasına bakarız. Şu anda yurtdışı ile küçük ticaret yapmadığım için paypal ile işim yok. Ancak üretime hazır hale getirdiğim birkaç ürün vardı ve hepsinin müşterisi %90 yurtdışında. Bu ürünleri üretmeye karar verirsem, an itibari ile Karadağ'da açacağım hesap kritik bir rol oynuyor.

Özetle, hiçbirşeyi engelleyemezsiniz. Bu yaptığınızla vergi kaçıranı, daha da derine gömdünüz. Bulmayı daha da zorlaştırdınız. Zira benim yapacağım metodun aynısını yapıp, bir de kütür kütür vergi kaçıran adamı tespit etmeniz iyice zorlaşacak.

Kaldı ki sana mahkum muyum lan? Şirketi de kurarım Karadağ'da. Kurulum masrafı 30 Euro. Sermaye gerekmiyor. 200 Euro da avukata versen, 230 Euro'ya şirket kuruyorsun. Dünyanın istediğim yerinde, istediğim işini yaparım, sen avcunu yalarsın. Yapmıyorsam, buraları sevdiğimden. Ancak yapamayacağım anlamına gelmiyor. Dolayısı ile bizim devletin kafası ne kafası, onu pek bilmiyorum.

• Yahu 2 urununde gelmemiş para iadesini almışsın, farkindamisin Bilmem ama PayPal burada seni korumuş.
    Kredi kartı yada sanal kartın ile yurtdışı alışveriş yaptığında, ürünün gelmesin yada bozuk çıksın al bakalım paranı nasıl alıyorsun 2-3$ için satıcının peşinden koşar durursun.
    Bozuk çıkan 50$ lik ürünü iade ettim PayPal parayı iade etti , 35-40 TL tutan Kargo parasıni satıcı ödemesi gerekiyordu, çok mesaj attım yazdım ama malesef alamadim.
    Hesabının kapatilmasida dolandırıcılık adına yaptığı işlemdir.

Kara para aklamak için kullanılan en büyük sistem bitcoindir. PayPal onun yanında çok yasal kalır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNcEt -- 1 Haziran 2016; 15:22:59 >
  • Taksime eylem koymak sart cuma aksamina.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaNcEt kullanıcısına yanıt
    Beni sistemden haksız yere men ettikleri için sevindim. Sen de üzülmüş olabilirsin. Yasalara uymayan yabancı şirketin ülkemizde işi yok. Artık bizi sömüremezler. Mutlaka herşeyin bir alternatifini buluruz. Üzülmek yersiz. Elin yanlış işleyen sistemi için bu kadar düşünmeye gerek yok. Kredi kartı ile 3 senedir sipariş veriyorum hiçbir riski yok. O kadar hosting firmasından hizmet aldım beğenmediğim de oldu 2-3 kez ilk hafta içinde iademi de sorunsuz almıştım.
  • bende 3 TL'yi ne yapacam nasıl çekecem diyordum bu lösev iyi oldu oraya aktardım parayı.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.