Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3u01a8a

quote:

Orijinalden alıntı: 724SATINAL

quote:

Orijinalden alıntı: erdem bey

arkadaşlar e bay den nasıl alışveriş yapacağız güvenli olarak ?

ebay'dan paypal olmadan da alım yapılıyor diye düşünüyorum. benim ebaydan gana, şili , kolombiya , bahreyn , malta ,ekvator vs. müşterilerim vardı hepsinin paypal kullandığını zannetmiyorum. Ebay da aynı paypal gibi güvenlik sistemi var 3 aya kadar itirazda bulunabiliyorsun

Peki nasıl satış yapılır acaba????

Ebay'ın izin verdiği şunlar:

PayPal (imkansız artık) (vpn kullanarak bir imkanı olabilir)

To make checkout faster, you'll now log in to your PayPal account on the checkout page. To skip PayPal login altogether, select the checkbox that says "Remember me for faster checkout on eBay" on the PayPal login box.

PayPal Credit (imkansız artık)

Credit card or debit card processed through the seller's Internet merchant account (İşte bunu yapabilir miyiz??? Nasıl????)

Your payment is safe and secure. You can choose to save your card to your eBay account. Remove a card anytime in your My eBay account settings.

Payment upon pickup (Hiçbir fikrim yok)

If you offer payment upon pickup, you'll also need to offer one of the approved electronic methods, and may include this statement in your listing: "Contact me for payment methods to pay on pickup."

Ebay uzmanı arkadaşlar, görüyorsanız ve bilginiz varsa lütfen siz de yardımcı olun

Ayın 6sından sonra görüp deneyeceğiz artık.. Adamlar alternatif çözümler üzerinde çalışıyoruz diyorlar zaten . Benim alternatif çözüm için tavsiyelerimi ingilizce anlatmam zorda Türkçe servisine anlatıyorum ama ne kadar etkili olur bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkürler. Lütfen işi hallederseniz bize de yardımınızı esirgemeyin. Teşekkürler:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 3u01a8a

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdem bey

arkadaşlar e bay den nasıl alışveriş yapacağız güvenli olarak ?

ebay'dan paypal olmadan da alım yapılıyor diye düşünüyorum. benim ebaydan gana, şili , kolombiya , bahreyn , malta ,ekvator vs. müşterilerim vardı hepsinin paypal kullandığını zannetmiyorum. Ebay da aynı paypal gibi güvenlik sistemi var 3 aya kadar itirazda bulunabiliyorsun

Peki nasıl satış yapılır acaba????

Ebay'ın izin verdiği şunlar:

PayPal (imkansız artık) (vpn kullanarak bir imkanı olabilir)

To make checkout faster, you'll now log in to your PayPal account on the checkout page. To skip PayPal login altogether, select the checkbox that says "Remember me for faster checkout on eBay" on the PayPal login box.

PayPal Credit (imkansız artık)

Credit card or debit card processed through the seller's Internet merchant account (İşte bunu yapabilir miyiz??? Nasıl????)

Your payment is safe and secure. You can choose to save your card to your eBay account. Remove a card anytime in your My eBay account settings.

Payment upon pickup (Hiçbir fikrim yok)

If you offer payment upon pickup, you'll also need to offer one of the approved electronic methods, and may include this statement in your listing: "Contact me for payment methods to pay on pickup."

Ebay uzmanı arkadaşlar, görüyorsanız ve bilginiz varsa lütfen siz de yardımcı olun

Ayın 6sından sonra görüp deneyeceğiz artık.. Adamlar alternatif çözümler üzerinde çalışıyoruz diyorlar zaten . Benim alternatif çözüm için tavsiyelerimi ingilizce anlatmam zorda Türkçe servisine anlatıyorum ama ne kadar etkili olur bilmiyorum

Ben eğer faydalı olacaksa ingilizce anlatırım ebay'e. Siz yeter ki çözümü bulun:)

• 724SATINAL 7 kullanıcısına yanıt
    su an yapılacak tek şey paypalı yurt dısı hesap ile acıp kullanmak gibi görülüyor

ancak benim udemy de video eğitimim var ve bana ödemeyi paypal ile yapıyorlar onlara başvurdugumda paypal durumunu biliyoruz ancak paypal 6 hazirandan sonra da işlemeye devam edecek gibi birşeyler söylediler alternatif ödeme yöntemi üzerinde de çalışıyorlarmış

acaba paypal gorünürde çalışmıyor gibi görünüp çalışmaya devam mı edecek? anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: boramat

su an yapılacak tek şey paypalı yurt dısı hesap ile acıp kullanmak gibi görülüyor

ancak benim udemy de video eğitimim var ve bana ödemeyi paypal ile yapıyorlar onlara başvurdugumda paypal durumunu biliyoruz ancak paypal 6 hazirandan sonra da işlemeye devam edecek gibi birşeyler söylediler alternatif ödeme yöntemi üzerinde de çalışıyorlarmış

acaba paypal gorünürde çalışmıyor gibi görünüp çalışmaya devam mı edecek? anlamadım

Gelişmeleri lütfen bizimle paylaşın. Çok sağolun şimdiden.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Bu adam kendisi gibi düşünmeyen Yenikapiya giden 1 Milyon kisiye Bos Beyin diye hakaret ediyor.

Sikayet ediyorum, yoneticiler islem yapmadan konuyu kapatiyor.

Kendi bolgenizde kendinizden olmayanlara hakaret edip birbirlerinizi koruyorsunuz.

Beyim burada ne zirvalasaniz zirvalayin ama once saygıyı özgürlük sınırlarını öğrenin ki karşı taraftan dinlenesiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    hocam iste sorun tam da bu, 2 SATIR okumak demissin.
    ama sanirim sadece arkadasin yazdigi bu tarafli yaziyi okuyup sonuca varmissin.. yani bir satir okumussun 2 degil..

ornek;
    adam TEB ile paypal zaten iyi calismiyodu ortaliklari yazmis basitce, bu 1 astiri okumussun yetmis sana, TEB`e acaba birileri mi baski yapti paypal nakitle calismasini durdurmak icin ? diyip baska bir kaynaktan 2 .satiri okumuyosun.

surekli arastirmali, ortalik camur dolu,

ornek;
    ergenekon diye generalleri iceri atmaya basladiklarinda pkk ve komsu ulkeler iyice azacak, general ve ust duzey subay sayimiz azaldi ordu zayifladi demisti anti hukumetciler..
    sonra bir yazi okudum.
    asker basina general sayisinda USA ve Cin ile ayni oldugumuzu hic de general-kurmay albay vb ust duzey subay eksigimiz olmadigi filan yaziyodu... haliyle yandas medyada idi bu.. karsilastirma tablosu vardi bu 2 ulke ile. normaldi.
    Tam 1. satiri okudum ve dedim yanda medya hakli,,, Sonra hadi dedim 2. satiri okuyayim, biraz daha inceleyim...

zaten once suphelendim neden usa ve cin diyip duruyo bu yazi dedim,
    biraz arastirmadan sonra USA ve CiN disinda TUM avrupa ulkeleri ve kommsularimiza gore aslinda ust duzey subay sayimizda acik ara zayiflik oldugunu gordum, fransa , ispanya, italya , irak vs..
    yani o yazi ozellikle extreme ornek olan 2 ulkeyi yazip seni yonlendiriyor ve tuzaga dusuruyor...

lutfen BIR SATIR DEGIL, TAM DA SENIN YAZDIGIN GIBI, 2. SATIRI DA OKUYALIM. yukardaki yazinin TEB kismi cok supheli dedigim gibi, ama 2. satir icin simdilik vaktim yok, uyarmak istedim sadece..

• 12
    yıllık ebay-paypal kullanıcsı olarakyukarıda yazılalara cevap vermeye çalışayım.
    internet merchant account tr de açılmıyor, yurtdışında da tr ye özellikle küçük miktarlar için açan firma yok... aylık 20000 usd üstü satış yapamayanlar için imkansız. üstü için ise bir ihtimal var. zaten merchant servislerin beklediği yıllık 1 milyon usd ve üstü satış yapanların yurtdışı hesapları mevcuttur... o nedenle bu ihtimali akıldan çıkarmak lazım..
    vpn kullanarak paypal üyeliğinin de garantisi bulunmuyor. paypal istediği zaman tespit edebileceği bu hesapları dondurup sigorta numarası isteyebilir. bu olayın paypal da farkında ve dondurabileceklerini söylüyorlar...

ebay den gelen biri çarşamba biri dün gece gelen maillerin görsellerini aşağıya ekliyorum... paypal ın kurumsal müşterilerine arap emirlikleri gibi ülkelerde offshore hesap açmalarını önerdikleri yazılmaya başlandı. ebay vb yerlerde kullananlara nasıl bir öneri gelecek bilmiyorum fakat hem bunu hem de geçmiş yıllardaki uygulamalara bakınca sanırım bize de benzeri bir uygulama gelecek. 2009 öncesi olduğu gibi hesaba para alabileceğiz fakat tr de banka hesabına transfer gerçekleştiremeyeceğiz. bununla birlikte yurtdışı hesaplara para gönderme ve hesapta bulunan para ile alışveriş hakkı tekrar tanınacak sanırım. paypal tr ile ilişkilerini kesmiş tr deki üyelerine eski koşullarda hizmete devam edecek gibi. burada esas zararlı çıkan biz ve devlet olacak gibi. parayı ya aracılara komisyon karşılığı bozduracağız veya tekrar ücret ödeyerek yurtdışı hesaplardan tr ye transfer edeceğiz. visa olmasa bile mastercard lara transfer de devam edebilir... devlet aslında paypal üzerindeki parayı -hesapta bulunan para yurtdışı alışverişlerde kullanılamadığı, yurtiçi alışveriş veya bankaya transfer şartından dolayı takip edebiliyordu. artık takip imkanı pek kalmayacak gibi.. hatta aracıların bir çoğu paralarını yurtdışında tutan kişiler, bu anlamda ülkeye para girişi olmayacağı gibi para çıkışı da olacak... en iyi yöntem devletin paypal ile anlaşarak çözmesi idi. "kara para" "vergi" diyenler lütfen önce bu olaydan bağımsız tekrar araştırsınlar. türkiye de anonim şirket olarak var olan paypal ın vergi ödemediği, başka ülkelere sunucularını taşıdığı, türkiye ye ise denetlenmemek için taşımadığı doğru değil.. lütfen konuyu son 4-5 yıllık gazetelerden, dergilerden, sitelerden tekrar okuyun...

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnero -- 5 Haziran 2016; 1:26:36 >

• 1 - bu ülkede stadyumlarda şiddet bitsin ve suçular tespit edilsin diye kanun çıkarıldı. e-bilete geçilmesi gerektiği söylendi, medya altyapıyı hazırladı, kanun çıktı, sonra ihale yapıldı ve iktidara yakınlığı ile bilinen bir adamın adı duyulmamış bankası ihaleyi kazandı. ihalede karşısında 8 şirketli bir konsorsyum göstermelik olarak bulundu.

adamlar medyada altyapı hazırlayıp, mecliste kanunu yapıp sonra çadır tiyatrosu gibi ihale düzenlediler...yani hiç yoktan para kazanma mecrası yaratıldı.

2 - wikileaks belgelerinden birisindeki olay şöyle...(belgenin kayıt numaraları kimsen kime gittiği falan belli. barış terkoğlu ve barış pehivan'ın beraber yazdığı kitapta var)

bugünün başbakanı ve zamanın ulaştırma bakanı Boeing'i üreten general dynamics şirketine diyor ki : uzaya gidecek mekikte bir Türk'e yer verin THY sizden 20 uçak alsın.
    Bu manyaklığı bir Amerikalı diplomat ülkesine bildiriyor...o şekilde de wikileaks'e gimiş. Galiba bizimkilere yeni bir ''hayaldi gerçek oldu'' tarzı propaganda aracı lazımdı.

Sadece iki tane örnek verdim. Bunlara bakınca bile paypal neden gitti az çok anlaşılıyor.

• Arkadaşlar bildiklerim ışığında olayın vergi ile alakası yok. Açıklayayım.

Yurt dışı kaynaklı firmalar yıllardır ülkede vergisiz çalışıyorlar zaten. Bunu içinde olduğum sektörden örneklersem Atasun.. Atasun kiraladığı dükkanlar için stopaj vergi falan vermez o yüzden en güzel lokasyonlarda dükkan tutar. Hiçbir maddi ceza onları bağlamaz. Optik sektöründe reklam veremezsin. Yakalandığın anda dükkanın kapanır. AmA atasun ceza vermediği için reklam verir. Diğer optikçiker camına "gözlükçü" bile yazsalar 5000 tl ceza verirler. Uluslar arası firmaların tamamı bu gibi boşluklardan faydalanır. Eee bunlar türkiyeye gelsin diye yıllarca çabalamadı mı hükümetler. Ama olay zaten 15-20 yılı kurtarmak. Buraya kadar amacın paypaldan vergi alabilmek olmadığını anlatmak için örneklendirdim.

Aynen paypaldan da vergi isteyen yok zaten. Amaç ülke vatandaşlarından yurt dışında satış yapıp oralarda para kazananları bunu belli sistem içinde ülkenin birimlerine beyan etmelerini sağlamak, bu durumu da paypal ile teyit etmektir. Ama paypal zaten sorulara cevap vereceğini ama kayıtların ülkede sınırlatı içine alınamayacağını belirtmiştir. Burada bşzimkilerin herzamanki gibi politika yapamamaları nedeniyle orta yol bulunamamıştır. Sorun bakalım paypalın hangi ülkelerde kayıtlarını o ülkenin sınırları içine almışlığı var.. Yok... Beceriksiz bürokratlar nedeni ile binlerce kişi madur olmuştur.

Vergi falan diye yırtınan arkadaşlar mallesef sığ düşünmüşlerdir.

• Arkadaşlar ikinci elde ürün alıp satarken çoğunlukla PayPal ' ı kullanıyorum. Şimdi; insanların kredi kartını tanımlatıp, internet üzerinden yurtiçi ve yurt dışı geçerliliği olan, tanımlı olan kredi kartı limitini kullanan bildiğiniz ve / veya tavsiye ettiğiniz bir oluşum var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HankMoodies -- 5 Haziran 2016; 16:52:36 >
  • corsairden kullanıcısına yanıt
    ayrica zaten, paypal tr de anonim sirket olan açildiğindan beri tr disi ödemeleri paypal hesabindaki paradan yapamiyoruz.. mecburen banka hesabina gönderiliyor paralar veya tr içinde paypal kabul eden sitelerde kullaniyoruz. vergi incelemesi,ne girenler bilir. devlet istedi?i anda tüm banka hesaplarina ulasip istedigi sekilde hesap sorabiliyor.. özellikle paypal dan gönderilen büyük ödemeleri bankalar zaten maliyeye bildiriyor.. paypal bilgi vermese ne olacak ki ? bunlar isin bahanesi.. dediginiz gibi beceriksizlik, is bilmezligin sonucu bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnero -- 5 Haziran 2016; 20:07:30 >
  • ebay den az once gelen cevap :
    bu gece 23.59 dan sonra ürünlerden paypal alternatifi kalkmis olmasi gerekli .. paypal secenegi bulunan urunler ebay tarafindan silinecek.. baska ulkelerde olusturulmus paypal hesaplarini hesabiniza baglamak maalesef mumkun degil.. "bank transfer or money order" kullanilabilecek tek secenek... amerika da banka hesabınız var ise payflow ile merchant account almayı deneyebilirsiniz. sonuc verir mi bilemiyorm.. zira payflow da paypal a ait... yaz donemi paypal ve ebay siz gececek gibi..
  • Evet bilen varmı alımlarda 5 haziran 23:59 mu
    Yoksa
    6 haziran 23:59 mu.

• abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    bu ak?am, ebay in söyledi?i bu...
    "To lighten things up, I want you to know that you can still sell on eBay and since PayPal can no longer be used, we offer you another payment methods and this to use bank transfer or money order. Since you’re using a PayPal account registered in Turkey to receive payments, you are required to make changes to your listings by Sunday 5 June 2016 23:59 CET.

Please remove PayPal from your accepted payment methods:
    • For current listings, please update the payment preferences and remove PayPal by using your listing tool.
    • For future listings, you can automatically apply your payment preferences by editing My Account > Account > Site Preferences > Payment Preferences.

Please also change the automatic payment method as you’ll no longer be able to pay your bills with PayPal. Just edit My eBay > Account > Change automatic payment method.

You should ensure that any other payment options for listings and billing are also updated by this date.

After this date, we are required to remove all listings that are not compliant"

• Ebaydan paypal olmadan urun alabilirmiyiz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: spyae

arkadaşlar ebay'den kredi kartı ile ürün almıştım.Bugün refund talebinde bulundum.Satıcı yaklaşık $120 refund olarak gönderdi.Paypalden de kredi kartıma full refund yapıldı diye bilgi geldi.
    Sorun şu bu kredi kartıma yansımadı,yani 3-5 gün sürebiliyormuş,eğer 6 haziranı geçerse bu süreç mağdur olur muyum?

Olmazsın
  • var diyenler mevcut ama nasil sorusuna net cevap alinamiyor. bildigimiz alicinin merchaant hesabi varsa bankasi aracıligi ile kredi karti ile odeme alabiliyor.. ebay bu islemi paypal aracıligi ile yapiyor. paypal hesabin olmasa bile kart ile odemeyi paypal uzerinden yapiyorsun.. zaten oyle bir yol olsa saticilar bu kadar sorun yasamazdi. paypal olmasa bile ebay kredi karti ile odemeyi alirdi. soru su olabilir, paypal hesaplardan para gonderme ve almayi yasakladi. kart ile uyeliksiz odemeyi kabul edebilecek mi ? ebay in kart ile odeme alma sistemi yok. paypal da bu sistemi surdurecegine dair bir sey soylemedi
  • ebay'den ürün satın almıyorsunuz. ebay'de ürün listelemiş satıcıdan ürün alıyorsunuz. Listeleyen kişi öpücük karşılığında ürünü gönderiyorsa onun kabul ettiği öpücüğü gönderip ürün alabileceksiniz, sadece ve sadece paypal üzerinden işlem yapıyorsa ürün alamayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kermit kurbağacılık -- 6 Haziran 2016; 1:40:44 >

• denemek için alışveriş yaptım, kullanılıyor hala. acaba daha uygulanmadı mı yoksa alışveriş açık mı kalacak
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.