Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adeta üst bir akıl tarafından yönetiliyorsunuz.

Yahu, sen paranı yurtdışına göndermek istiyorsun da sana gönderme diyen mi var? Adeta ananın ak sütü gibi gönderebilirsiniz elhamdürilllah.

Satış yapıp kazandığını hesabına alamazsın diyoruz bunu anlamıyorsun ya!

Siz üst aklın kuklası mısınız yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

denemek için alışveriş yaptım, kullanılıyor hala. acaba daha uygulanmadı mı yoksa alışveriş açık mı kalacak

Bugün son gün galiba
  • burada elbette paypal&ebay iklisi de masum degil biz kendi devletimizi zaten taniyoruz. temel ihtiyac ekmekten , sudan vergi alirken , ithalat-döviz kazaniyoruz gerekcesi ile elmas, pirlanta, yakut gibi degerli taslari kdv disi birakiyor.. insanimizi da tanyyoruz. paypal balansini kullanamayan nadir ulkelerdendik zaten. ornegin avrupa nin kiytirik ulkesindeki ogrenci lisanstaki kitaplarini satip kazandigi para ile yüksekte kullanacagi kitaplari alirken bizimki sattigi kitaplarin parasini hesabina aktarip sonra kur farkindan kaziklanarak tekrar kredi karti kullanarak satin aldi. baska bir ulkeye yapilsa adamlar ortaligi birbirine katar, biz ise izledik.. evet, o da devletimizin bir baska guzide tasarrufu imis sonradan ogrendik. paypal 6 gun sonra kapatiyorum dediginde bile bir araya gelip tepki gosteremedik. bu konuda devlet %100 hatali ama paypal da bize bunu 6 gun kala bildiremez. gazetelerden takip etmek zorunda degiliz. bize bu ihtimali hesaplairimiza mesaj gondererek daha erken bildirmek zorundaydi. ebay bizimle yillik dükkan kontrati yapiyor. bizim kusurumuz olmayan bir olaydan oturu bize gecerli bir odeme metodu gosteremiyor.. biz de yine tik yok.. bunu kendi ulkelerinde veya ingilizlere veya fransizlara yapsalar simdidenm davalarla bogusmaya baslamys olurlardi. davalar ne olurdu bilemem ama tepki gorurlerdi.. biz ise yine nasil kacakgireriz onun pesindeyiz.. ehh ucak dolusu hediye ile yurtdisi gezisinden donenlerin , size 200 euro fazla 75 euro yeter deyip gumruk muafiyetini 150 den 75 e dusurmesi zaten mustehak bize.. Ayrica paypal neden 2009 oncesi oldugu gibi para kabul etmemize izin verip sadece tr ye para havalesini durdurmuyor bunu da anlamis degilim. tr ye gelmeden once calistigi gibi calismasina engel nedir ? hapci babanin dilenci cocugu gibiyiz. devlet dayamis bicagi girtla?imiza -beni?m yollugumu vermezseniz keserim bunu, bir dah da alisveris yapamaz - diyor. onlar da daha buyuk bicak firlatip, kesmezsen adisin diye bagiriyor.. guzel bir ramazan hediyesi oldu bu bize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnero -- 6 Haziran 2016; 2:26:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: balkanista

burada elbette paypal&ebay iklisi de masum degil biz kendi devletimizi zaten taniyoruz. temel ihtiyac ekmekten , sudan vergi alirken , ithalat-döviz kazaniyoruz gerekcesi ile elmas, pirlanta, yakut gibi degerli taslari kdv disi birakiyor.. insanimizi da tanyyoruz. paypal balansini kullanamayan nadir ulkelerdendik zaten. ornegin avrupa nin kiytirik ulkesindeki ogrenci lisanstaki kitaplarini satip kazandigi para ile yüksekte kullanacagi kitaplari alirken bizimki sattigi kitaplarin parasini hesabina aktarip sonra kur farkindan kaziklanarak tekrar kredi karti kullanarak satin aldi. baska bir ulkeye yapilsa adamlar ortaligi birbirine katar, biz ise izledik.. evet, o da devletimizin bir baska guzide tasarrufu imis sonradan ogrendik. paypal 6 gun sonra kapatiyorum dediginde bile bir araya gelip tepki gosteremedik. bu konuda devlet %100 hatali ama paypal da bize bunu 6 gun kala bildiremez. gazetelerden takip etmek zorunda degiliz. bize bu ihtimali hesaplairimiza mesaj gondererek daha erken bildirmek zorundaydi. ebay bizimle yillik dükkan kontrati yapiyor. bizim kusurumuz olmayan bir olaydan oturu bize gecerli bir odeme metodu gosteremiyor.. biz de yine tik yok.. bunu kendi ulkelerinde veya ingilizlere veya fransizlara yapsalar simdidenm davalarla bogusmaya baslamys olurlardi. davalar ne olurdu bilemem ama tepki gorurlerdi.. biz ise yine nasil kacakgireriz onun pesindeyiz.. ehh ucak dolusu hediye ile yurtdisi gezisinden donenlerin , size 200 euro fazla 75 euro yeter deyip gumruk muafiyetini 150 den 75 e dusurmesi zaten mustehak bize.. Ayrica paypal neden 2009 oncesi oldugu gibi para kabul etmemize izin verip sadece tr ye para havalesini durdurmuyor bunu da anlamis degilim. tr ye gelmeden once calistigi gibi calismasina engel nedir ? hapci babanin dilenci cocugu gibiyiz. devlet dayamis bicagi girtla?imiza -beni?m yollugumu vermezseniz keserim bunu, bir dah da alisveris yapamaz - diyor. onlar da daha buyuk bicak firlatip, kesmezsen adisin diye bagiriyor.. guzel bir ramazan hediyesi oldu bu bize..

Sonundaki benzetme harikaydı. Bakma acınacak halimize güldüğüme, herşeye duyarsız bir toplum olduk çıktık. Bunlar daha iyi günlerimiz.

• 200£ alım yaptım alınabiliyor. Ödeme satıcıya gitti. galiba bugün son.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alışveriş de yapılamayacakmış.
  • Bugun son günmüş. Paypal bankaya alma limitini de kaldırmış ama löseve bağış yaptım. Çok fazla değil ama ameliyat mikroskobu alınacakmış bu bağışlarla. Helali hoş olsun, güzel ve yakışıklı kardeşlerimize..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://webleyelim.com/payoneeri-bilen-var-mi/

PAYONEER’I BILEN VAR MI ?
    Posted by Murat Çelikbaş | Feb 4, 2014

Websitesi kur, satış ortaklığı yap, komisyon kazan ama paranı nasıl alacağını bileme. Kötü bir durum, hatta oldukça can sıkıcı !

Zamanında birileri Paypal’i icat etmişler. Email adresini kullanarak ödeme yapabiliyor, ödeme alabiliyorsun. Hatta Paypal hesabını banka hesabına bağlayıp parayı komisyon ödemeden oraya aktarabiliyorsun. Süper bir kolaylık !

Bizim memleketi tenzih ederekten, Paypal amca bir hizmet daha sunuyor kullanıcılarına. Debit card .. Yani bir nevi bankamatik kartı. Oradaki hesabınızda ne kadar varsa, o oranda kartı kullanarak harcama ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Malesef Türkiye nasiplenemiyor bu nimetten.

Peki, Paypal gibi çalışan ama bizim için daha avantajlı başka bir sistem yok mu ? Olmaz mı ? Var .. Payoneer !!!

Önce, kelimenin nasıl telafuz edildiğine bakalım. Payoneer = Pey – O – Ni – Yır. Yani, Payoner, Peyoner, Peynir ya da Payonir değil.

Nedir Payoneer ? Açıklayalım.

Özellikle US Payment Service hizmeti ile dikkati çeken, Amerika’da satış ortaklığı yaptığınız şirketlerden ödemenizi zahmetsizce alabileceğiniz bir sistem.

Nasıl çalışır bu sistem ? Söyleyeyim.

Siteye girip üye oluyorsunuz. Türkçe dil seçeneği var, korkmaya gerek yok.

Daha sonra bu abiler size postayla, bir adet bankamatik kartı yolluyorlar. Alıyorsunuz kartı, aktivasyonunu yapıyorsunuz ve kullanmaya başlıyorsunuz.

Yani bu şu demek. Paranız Payoneer hesabınıza yatar yatmaz, gidin bir bankanın ATM sine, takın kartı, çekin parayı. Dilerseniz girin bir mağazaya, alışveriş yapın, Mastercard olarak kullanın ve ödeyin.

Şimdi gelelim US Payment Service denilen şeye.

Demin bahsettiğimiz abiler, sizin için Amerika’da bir bankada, sadece ödeme alan sanal bir hesap açıyorlar ve bankamatik kartınız bu hesaba bağlı çalışıyor.

Bu hesabın bilgilerini, satış ortaklarınızın hesap ve ödeme ayarlarına kaydediyorsunuz. Para Paypal ile geleceğine, bu hesaba yatıyor.

Dünyada şu anda 2 milyondan fazla kullanıcıları var ve binlerce şirketle de anlaşmalılar. Sizin para aldığınız şirket onların listesinde olmasa bile sorun yok. Dedik ya banka hesap bilgileriniz var. Dilediğiniz yerde kullanın.

Payoneer, bütün bu kıyak hizmetleri için sizden ne talep ediyor acaba ?

Hesabınıza yatan paranın yüzde biri ve her nakit çekiminde 3 Dolar 15 Cent. Örnek verelim isterseniz.

100 Dolar kazandınız. Para Payoneer hesabınıza geldiğinde 1 Dolar kesilecek ( Yüzde biri ). Bankaya gittiniz, kartı taktınız ve para çektiniz. 3 Dolar 15 Cent daha gitti. Ayda beş kere para çekerseniz 5 x 3 Dolar 15 Cent ödersiniz.

Yurtdışından para kazanıyorsanız, öyle ya da böyle bir şekilde komisyon ödersiniz, kaçarı yok malesef. Ama bu sistemin de kolaylığı var.

Size tavsiyem, Payoneer websitesine bu linke tıklayarak bir göz atmanız. Bu linke diyorum, çünkü bir nedeni var.

Bu link benim linkim. Siz benim sayemde oraya üye olursanız ve hesabınıza 100 Dolar yatırılırsa, ben 25 Dolar komisyon alacağım.

Benim gibi siz de 25 Dolar komisyon alacaksınız. Yani her iki tarafa da 25 Dolar ödül veriyor Payoneer. Ama bu linke tıklamazsanız ödül yok malesef. Şaka yapmıyorum, çok ciddiyim.

Uzun lafın kısası, eğer Amerika’daki bir şirketle satıs ortaklığınız varsa ya da freelance iş yapıyorsanız, tavsiye ediyorum kullanın bu servisi. Benim neredeyse bir yılım dolacak, hiçbir sorunla da karşılaşmadım.

Haa, unutmadan .. Kullanım kural ve koşullarını dikkatli okuyun lütfen. Doları Türk Lirası olarak çekerken eğer hesabınızı aşarsanız birtakım cezaları var. O günkü kura ve nakit çekim ücretlerine dikkat !

REPLY
    Murat Çelikbaş on 05/06/2016 at 7:46 pm
    Sevgili Mehmet,

Sorduğun soruların cevapları:

1- Payoneer’in Türkiye sınırları içinde hizmeti olmadığından ve Türk maliye sisteminde bulunmadığından dolayı, kazanmış olduğun para resmi olarak kayıt altına alınmaz. Bunun yanında senin, birey olarak vergi ödeme yükümlülüğün var, bunu unutmayalım.

2- Payoneer Debit Card ın senelik 29 USD ücreti var. Şirket bu parayı, zamanı geldiğinde hesabında para olduğu an otomatik olarak keser. Olmazsa kesmez. Bu demek oluyor ki, hesapta hareket yoksa ücret de kesilmiyor.

3- Tabii ki mevcut. Müşteri hizmetlerine email, canlı chat ve telefon yoluyla ulaşabiliyorsunuz.

4- Müşteri hizmetlerine ulaşarak kapatabilirsiniz. Bu servisten memnun kalmama gibi bir lüksümüz olduğunu sanmıyorum, en azından benim 🙂 Hele Paypal de gittikten sonra. Zaten hareket olmadığı zaman ücret de yok, neden kapatmak isteyelim ki ?

• cagdasa1981 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam o kadar anlatmışsınız iyide hadi çalıştığın firma "SADECE" paypal ile ücret veriyorsa ne olucak? Sonuç: Benim işime yaramaz.
  • payoneer hesabım dolayısı ile amerikan first century bank ta hesabım mevcut.. bunun artıları olmasına rağmen, özellikle paypal devre dışı iken küçük veya orta ölçek (aylık 15.000 usd altı) için yeterli değil.
    ebay de satış yapanlara kendi tecrübelerim dahilinde söyleyebileceklerim:
    1- eğer yıllık 29 usd sizi zorlamıyorsa payoneer hesabı açın. özellikle amerika satışlarında banka hesap numaranızı vererek paranızı tahsil edebilirsiniz.
    2- skrill hesabı açmak . özellikle avrupalı koleksiyonerlerin bir çoğu bu hesaba sahip.. diğerleri de rahatlıkla açabilir.. sürekli müşterilerinize, hatırınız da geçiyorsa teklif edebilirsiinz.
    3- payoneer kartı veya entropay arcılığı ile yarattığınız sanal kredi kartı ile amerika üzerinden paypal hesabı açmak.. DİKKAT: bu hesabı ebay hesabınıza bağlamayın.. banlanabilirsiniz. mümkün olduğunca tr den girmeyin girerken ise vpn kullanın.. mümkünse amerika da bir tanıdığınız varsa işlemlerinizi o yapsın.. ebay den satış geldiğinde paypal ile tr arasındaki durumu alıcıya bildirin. skrill, bankaya havale, payoneer ile birlikte paypal hesabınızdan da ödeme alabileceğinizi bildirerek paypal adresinizi bildirin veya paypal dan fatura gönderin..

payoneer ve skrill bu işlemleri yapabiliyorsa paypal ın da yapmasına bir engel olmaması gerekiyor.. paypal ilk açıldığı dönemde tr den üyelik kabul etmez iken 2002 yılından beri paypal a üye olabiliyor ve para alıp gönderebiliyorduk.. sıkıntı türkiye deki bankalara para transferi yapılamamasıydı.. yine aynı şekilde devam etmemenin sebebi nedir ? bu konuda alıcılar alım yapabilmek satıcılar ise paypal hesaplarına para alabilmek için paypal a baskı uygulamalı.. varsın onlar tr de bankaya transfer yapmasınlar... bu konuda bilgi sahibi bir hukukçu yok mu ?

not olarak ekleyeyim: az önce paypal ı aradım ve daha önce yazdığım eleştirilerimi ilettim. hesabımıza para kabul etmemizin önünde yasal bir engel olmadığını, paypal ın lisansının bunla ilgili olmadığını söyleyip. bunu paypal merkeze iletmelerini rica ettim.. eğer buna engel varsa bunu açıklasınlar. ama anlaşılan bizi cezalandırmak amaçlı bir hareket bu. sizler de paypalı arayarak bu talebi iletebilirsiniz. madem ki devletle anlaşmaları sona erdi ve tr ye para tranferi yapmayacaklar bizler de paramızı ister ebay / amazon gibi yerlerde alışverişte kullanırız veya yurtdışı banka veya paypal hesabına göndeririz.. devlet ile anşlaşma bittiğine göre ve kısıtlama devletin isteği ile geçmişte uygulandığına göre bugün bitmiştir demek.. bunları yazmamın esas sebebi ise ; konuşma sırasında müşteri temsilcisi paypal hesabımıza para kabulü talebime ama bankanıza transfer yapamazsınız dedi. ben de ama ister alışverişte harcarım ister amerika daki banka hesabıma para gönderirim dediğimde temsilci abd de banka hesabınız varsa yeni ibr paypal hesabı açın dedi. daha önce görüştüğümde tr de ikamet ediyorsanız başka ülkede hesabınız olsa bile paypal hesabı açamazsınız diyorlardı.. bu konuda bir yumuşama/değişim mi var yoksa temsilcinin hatası mı bilmiyorum. fakat yazılı olarak bunu soracağım.. eğer paypal tr den girdiğimizde bizi banlamayacaksa bu yukarıdaki payoneer sistemi ile birlikte ebay de kullanabileceğimiz anlamına gelir.. lütfen arayıp yanıt alan arkadaşlar buraya yazarsa hepimiz daha detaylı bilgilenmiş oluruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnero -- 6 Haziran 2016; 16:02:05 >

• Bowser Zeki kullanıcısına yanıt
    bunun yararı şu; payoneer hesabı açtığınızda size bir first century bank hesabı veriliyor. ve bu hesaba bağlı debit kart hesabınıza gönderiliyor. siz bu debit kart veya başka bir amerikan kredi kartı ile paypal hesabı açabiliyorsunuz.. paypal hesabınızdaki parayı payoneer in size verdiği banka hesabına çekebilirsiniz.. oradan da tr ye işlem başına 3.5 usd ücretle gerçekleştirebilirsiniz...
  • Anladım teşekkür ederim. Göz atarım bi ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkanista

bunun yararı şu; payoneer hesabı açtığınızda size bir first century bank hesabı veriliyor. ve bu hesaba bağlı debit kart hesabınıza gönderiliyor. siz bu debit kart veya başka bir amerikan kredi kartı ile paypal hesabı açabiliyorsunuz.. paypal hesabınızdaki parayı payoneer in size verdiği banka hesabına çekebilirsiniz.. oradan da tr ye işlem başına 3.5 usd ücretle gerçekleştirebilirsiniz...

3-4 sene önceden payoneer card almıştım fakat açılış ve yıllık ücretleri o kadar fazlaydı ki hiç aktive etmedim... sadece payoneer banka hesabı açmak daha avantajlı gibi geliyor sadece havale ücreti ödüyorsunuz ... TL olarak isteme durumu varmı bilmiyorum çünkü Türkiyede usd hesaplarının hepsi ücretli galiba ücretsiz usd hesabı bilen varmı ,araştırmak lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• payflow u inceleyen oldu mu ?
    VPN ile açılıyor:
    https://www.paypal.com/webapps/mpp/payflow-faq
  • Şuanda paypal ile ödemw gönderemiyorum.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN :(

• Paypal payoneer hesabı virtual olarak gördüğünden kabul etmiyor diye biliyorum. Kendi forumlarında kullanıcılara mesajları vardı
  • shrksz S kullanıcısına yanıt
    payoneer hesabını değil. onun size verdiği banka hesap numasını giriyorsunuz...
  • Ebay e mesaj göndererek usa paypal hesabı ekleyip ekleyemeyeceğimizi tekrar sordum daha önce olumsuz yanıt gelmişti. şimdi ise :
    "Yes, you can also use your US PayPal account. You need to change as your automatic payment method as you’ll no longer be able to pay your bills with your PayPal account in Turkey. Just edit My eBay > Account > Change automatic payment method.

You should ensure that any other payment options for listings and billing are also updated by this date.

After this date, we are required to remove all listings that are not compliant.

eBay is now exploring alternative solutions, and we’ll be in touch with further updates as soon as we have them. Your business is important to us – our sincere apologies for any inconvenience this may cause.

I am glad that I was able to assist you today and I wish you the best here on eBay."

yazmışlar... şu anda abd paypal hesabı açtım ve ebay e ekledim.. sorun çıkmazsa kullanmaya başlayacağım...
    Telefon onay için ABD telefon numarası gerekiyor. ayrıca abd adres ve banka hesap numarası

• Hesap numarası abd den olunca ne anlamı kaldıki.
    Peki kendi kredi kartımızı tanımlayabiliyormuyuz

• abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    hayır, kredi veya debit kartınız da abd den olmalı.. debit card için şu tarz sistemlere bakabilir siniz :https://opas.com/us-prepaid-virtual-credit-card/
    genellikle minumum 50 usd yüklenebiliyor. bu sıkıntı olabilir. bütün bu işlemler sonucu ortaya çıkan sonuç, bu şekilde üye olmak isteyen en az 500 usd satış yapabilmeli. maliyet diğer arkadaşlara yüksek gelebilir... kıbrıs tan işlem yapabildiğini söyleyenler var.isteyen deneyebilir:

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.