Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen hiç fark etmedim de alakam yok ortada herhangi bir darbe de yok zaten. :)
  • quote:

http://odatv.com/paypalin-turkiyeden-cekilmesinin-altindan-ne-cikti-0106161200.html

01.06.2016 10:19
    BDDK tarafından anlaşılması güç bir girişim ile internet üzerinden online olarak alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi Paypal'a Türkiye'de işlem yapabilmesi için lisans verilmemesi, Türkiye'nin küresel oyunda büyük bir adım gerilemesine sebep olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Büyük hamleler yapar gibi görünürken küçük hesapların peşinde koşan ve bu tavrı ile çağın evrensel değerlerinden uzaklaşan Türkiye, 6 Haziran'dan itibaren biraz daha içine kapanık bir görüntü sergileyecek.

Size çok kısa iki örnek vererek asıl konuya geçmek istiyorum. 2000 yılında bir animasyon şirketi ile çalışıyordum, klasik animasyon adını verdiğimiz yüksek masraflı ve yavaş ilerleyen teknikleri kullanıyorlardı. Patronun karşısına oturdum ve artık bilgisayar ile canlandırma döneminin başladığını, çağı yakalamak gerektiğini söyledim. Böyle bir şeyin asla olmayacağını, tüm şirketler bilgisayar ile canlandırma yapmaya başlasa da kendilerinin klasik yöntemlerde ısrar edeceklerini söyledi. Beni de çeşitli sebepler ile postaladılar. İki yıl sonra klasik animasyon tekniklerini terk etmiş ve bilgisayar ile canlandırmaya geçmişlerdi. Başka çareleri yoktu, çağı yakalamasalar işsiz kalacaklarını nihayet gördüler.

İkinci örnek, 1998 senesinde yakın çevremde bulunan yetişkinlere çok kısa bir süre içerisinde tüm hayatlarının İnternet'e bağımlı olacağını söylediğimde bana güldüler. ''Bizden geçti, artık sizin hayatınız olursa olur'' dediler. Şu anda her biri ellerinde tablet ve Notebook ile bütün günlerini İnternet'te geçiriyorlar.

TÜRKLİYE CİDDİ BİR HATA YAPTIĞINI YAKINDA GÖRECEK

Türkiye'de bu tip örneklerin sayısını arttırmak çok kolay, çağı yakalamaktansa dik kafalı hareket ederek yumurta kapıya dayanınca ya da iş işten geçince girişimde bulunarak gelişmiş ülkeleri geriden takip etmek bizim yaşam kriterimiz haline geldi. Paypal'ın kapatılması yöresel şartlarına kısıtlı bir yaşam süren çoğu insan için önemsiz görülebilir, ancak küresel anlamda Türkiye çok ciddi bir hata yaptığını yakında görecektir.

Paypal'a bu tip bir restin neden çekildiğini yazımın sonunda aktaracağım, öncesinde söylemek isterim, Türkiye yurt dışı ile e-ticaret yapan vatandaşının elektronik mağazasının kapısına asma kilidi vurdu, çağın nimetlerinden yararlanarak gezegen genelinde güvenli e-ticaret yapan herkes şu anda panikte, evinin ekmeğini çıkarmak için çalışırken teknolojinin nimetlerinden yararlanan vatandaşı bundan daha fazla mağdur etmek mümkün değildi, BDDK akıl almaz girişimi neticesinde tek bir hareketi ile vatandaşa adeta ''E-ticaret yapma, çağı yakalama, dışarıdan döviz getirme'' demiş oldu.

• eBay'den alışveriş yapmak içinhttps://www.mtcgame.com/e-pin/ebay/ebay-gift-card sitesinden gift card satın alarak PayPal'sız alışveriş yapabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpower2000

eBay'den alışveriş yapmak içinhttps://www.mtcgame.com/e-pin/ebay/ebay-gift-card sitesinden gift card satın alarak PayPal'sız alışveriş yapabilir miyim?

Bende çok merak ediyorum
  • Bu sebeple ben PAYPAL'in iyi niyetli olmadığını düşünüyorum bu arada eskiden yabancı sitelerde paypal dışında bir çok opsiyon varken hatta bazı parfüm siteleri paypal ile çalışmaken noldu da son 1-2 yılda her yer sadece paylap kabul eder oldu anlamış değilim. resmen yurt dışından bir şey alamaz olduk.
  • Bu konuda bir gelişme var mı?
    Eksi 'de bir yorum gördüm yeniden açılabilir diye ama bir açıklama yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HSeldon

Bu konuda bir gelişme var mı?
    Eksi 'de bir yorum gördüm yeniden açılabilir diye ama bir açıklama yok.

23 Ağustos 2016 Salı, 08:35 Güncelleme: 23 Ağustos 2016 Salı, 08:35
    Haziran ayında Türkiye yasalarına uymayı, vergi ödemeyi, kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldığı kişilerin işlemlerini Türk 'server'ları üzerinden yapmayı reddetmesi nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından lisansı iptal edilen PayPal, Mart 2017'de 'Cross Border' (Sınır ötesi) sistemiyle geri dönmeye hazırlanıyor.

Sabah'ın haberine göre, BDDK ile geçtiğimiz hafta toplantı yapan şirket, 2017 yıl sonuna kadar serverlarını da Türkiye'ye taşımayı planlıyor. Cross Border, yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye'den alışveriş yapma izni veriyor. Ancak bu sistemle Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamıyor. Türkiye'de e-ticarette yüzde 12 pazar payına sahip olan ve yaklaşık 800 milyon dolarlık işlem hacmi bulunan şirketin yeni sistemle hacminin 400 milyon dolar civarında olacağı öngörülüyor. 179 milyon aktif üyesi olan PayPal Global'in yaklaşık 18 milyar dolarlık işlem hacmi bulunduğu belirtiliyor.

YASALARA UYMAMIŞTI

PayPal'ın, çıkış sürecinde Türkiye ile ilgili olumsuz bir imaj yaratma çabası BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in açıklamaları ile boşa çıkarılmıştı. Akben, PayPal'ın lisans başvurusuna, kanunlara uymadığı için onay vermediklerini belirtmişti. Kanuna göre, bu tip faaliyetlerde sistemlerin yurtiçinde bulundurulması zorunluluğu bulunuyor. PayPal, yasaya rağmen, bunun için en küçük bir çalışma dahi yapmamıştı.
    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1909276-paypal-turkiyeye-donus-hazirliginda

• Beyler sakın olun geri geliyormuş PayPal Türkiye’ye dönüş hazırlığında
    http://hbr.tk/4stzCL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AydoSkull99 kullanıcısına yanıt
    "Ancak bu sistemle Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamıyor."
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

Mart 2017'de 'Cross Border' (Sınır ötesi) sistemiyle geri dönmeye hazırlanıyor,
    PayPal'ın lisans başvurusuna, kanunlara uymadığı için onay vermediklerini belirtmişti.
    BDDK ile geçtiğimiz hafta toplantı yapan şirket, 2017 yıl sonuna kadar serverlarını da Türkiye'ye taşımayı planlıyor.
    Bu da demek oluyor ki serverlarını Türkiye'ye taşırlarsa 2018 başlarında PayPal kullanmaya başlanılabilir
  • geçtiğimiz aylar da milyonlarca vatandaşının kimliğini hackerlere çaldıran bir Türkiye, kalkıyo paypala, serverını Türkiye ye getir diye posta koyuyor..işe bakın siz...şaka gibi..

hatta dönemin başbakanı Davutoğlu çıkıp isteseler ben verirdim kimlik bilgilerimi dediydi hackerlara..

ondan sonra da bu zeka küpü millet kalkar paypala kızar bide vah vah...

paypalın olmadığı ülkeler...papua yen gine,Uganda,Afganistan,Türkiye vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 24 Ağustos 2016; 9:45:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistemle en azindan yurtdisindan tr'ye para girisi tekrar açılacak. Cogu kisi icin alisveristen daha önemli bu olay. 7 ay var ama..

• righteous@ kullanıcısına yanıt
    hacker dediğin adamlar tam da o işin başındaki hain memurlar,
    ha o haini oraya kim getirdi konusu tartışılabilir ama olay dışarıdan bir atak ile hackerlar tarfından yapıldı algısı yaratmak yanlış

bana kalırsa malum olay başarılı olsaydı server felan taşımadan Türkiye pazarına girmelerinin yolu açılacaktı ama başarı olmayınca uzlaşma yoluna mecbur kaldılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevhiSahsi -- 24 Ağustos 2016; 12:45:59 >
  • onları konuşursak o kadar çok yanlış var ki..

mesele btk varken tib'i kim kurmuştu bugün niye kapatıyor...

ösym başkanı ali demir yargılanıyor bugün, 2010 da ise ben müdürümün arkasındayım açıklamaları yapılıyordu görevden al denildiğinde..

ayrıca meclisteki fetöcülere niye hala hiçbir soruşturma yok...

• righteous@ kullanıcısına yanıt
    onları konuşalım diye yazmadım zaten,
    bulunduğumuz çağda algı operasyonu çok önemli bir silah olarak ve etkin bir şekilde kullanılıyor,
    "milyonlarca vatandaşının kimliğini hackerlere çaldıran bir Türkiye" algısı tam da PayPal'ın istediği birşeydi,
    ama işin arkasında gerçekte kimlerin olduğunu iyi görmek lazım.

PayPal haziran da Türkiye'den çıkıyor, çıkmak zorunda kalıyor, çünkü yeni durum işine gelmiyor,
    Temmuz ortası girişim başarısız oluyor,
    bir ay sonra yağlı/karlı Türkiye pazarına tekrar girmek için anlaşma yolu arıyor!
    Bunları tesadüf ile açıklamak aklınıza hakarettir
  • evet ama haziranda paypalı bddk çıkardı Türkiye den onu da düşünmek lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

evet ama haziranda paypalı bddk çıkardı Türkiye den onu da düşünmek lazım...

Yanlışlıkla alıntı yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matandberenice -- 24 Ağustos 2016; 14:36:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matandberenice

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

evet ama haziranda paypalı bddk çıkardı Türkiye den onu da düşünmek lazım...

Orada geçer mi burada geçer mi diye sormaya gerek yok. Mastercard geçen her yerde geçer.

?

• Ya zaten eskiden de yurtdışı alışveriş edilemiyordu. Kredi kartı tanımlarsanız yurtdışı alışveriş ediliyordu. Onu da engelledilerse o zaman durum vahim olur ki o konu hakkında açıklama yok sanırım.

Ayrıca yurtdışı alışverişden çok yurtdışından para alma ve o parayı ülkemiz bankalarına sokma önemli.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.