Şimdi Ara

Pazarama sitesinde hesap çalınıp kredi kartı ile alışveriş yapılmış.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazarama alışveriş sitesindeki hesabım ele geçirilip benim adıma yaklaşık 4 bin TL'lik alışveriş yapılmış. Hala da yapılmaya devam edilirken benim tesadüfen siteye girip bakmamla birlikte verilen siparişleri görüp, site ile irtibata geçip, durumun alışverişin tarafımdan yapılmadığını belirtip, hemen bankamı arayıp kartı iptal ettirerek bu işi durdurabildim yoksa bu dolandırıcılığın önünü alamayacaktım. Burada anlayamadığım hususlar:

1- Kredi kartım kopyalanmış.

2- Site hesabım ele geçirilmiş.

3- Telefonum hacklenmiş zira site üzerinden akışveriş yapılırken bankanın telefonuma gönderdiği bütün şifreleri ele geçirmiş olmalı ki alışverişte devamlılık arz etmiş.

Daha da garip olan bir durum daha fark ettim, ilgili şahıs alışverişin birinde 10 dakika içerisinde alışveriş yapıyor, site onay veriyor, satıcı hemen PTT Kargo ile ürünü kargoya veriyor ve hepsi neredeyse 10 dakikalık bir zaman diliminde oluyor. Bu kadar kısa süre içerisinde yapması inanılır gibi değildi.

Benim sizlere danışmak istediğim şu: Ankara'da ikamet ediyorum, bu konuda neler yapmam, nasıl bir yasal yola başvurmam gerektiği gibi hususlar hakkında bilgi edinmek istiyorum. Teşekkürler.

• 06ensar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun aynı durumu bende yaşadım yaklaşık 5 sene önce ama sizin ki kadar detaylı değildi kredi kartim kopyalanmis farklı farklı yerlerden fatura ödemeleri gerçekleşmişti banka ya gidip itiraz dilekçesi verdim ne şifre gelmiş telefonuma ne harcama mesajı ne de başka birşey şans eseri para yatiracagim zaman ATM de harcamaları gördüm o gündür sanal kart kullanırım lafı uzatmadan harcama itirazı yapın harcanilan ücret tarafınıza geri iade sağlanır geri kalan için çok birşey yapilabilir mi pek sanmiyorum avukat ile görüşmeniz lazım ülkede pek adalet de olmadığı için paranızı kurtarsaniz kafi derim yinede uğraşmak isterseniz avukat ya da gerekli elinizdeki belgeler ile karakol üzerinden suç duyurusunda bulunabilirsiniz resmi kayıt var ise elinizde tekrardan geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.