Şimdi Ara

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
3
Favori
139.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim pil öldü şarjdan çıkardıgımda 1 dk dayanmıyor.. şarj cihazının bilgisayara girişinde de bi temassızlık var sadece bunu değiştirsem ne kaa eder acaba
    şimdi garantisi varken vatan a gitsem pili bedavaya değiştirmezler heralde değiştirirler mi yoksa?
    ve laptopun yanındaki açma kapama tuşu sadece laptop ekranı biraz eğikken çalışıyor sizce kabloda bir temassızlık mı var? garanti kapsamına girmiyor galiba bu
    zaten miladı dolmak üzere çift çekirdeklimizin oyun oynamıyorum artık sadece online oyunlar bazen ama laptop i da tamamen kaybetmek istemiyorum göndermeli miyim garantiye? (koyuncuyla hoş olmayan anılar yüzünden çekincelerim var) olmadı ucuza pilini ya da en azından şarj aletini temin edebileceğim bir yer varsa istanbul da ona da razıyım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: goksenin1

benim pil öldü şarjdan çıkardıgımda 1 dk dayanmıyor.. şarj cihazının bilgisayara girişinde de bi temassızlık var sadece bunu değiştirsem ne kaa eder acaba
    şimdi garantisi varken vatan a gitsem pili bedavaya değiştirmezler heralde değiştirirler mi yoksa?
    ve laptopun yanındaki açma kapama tuşu sadece laptop ekranı biraz eğikken çalışıyor sizce kabloda bir temassızlık mı var? garanti kapsamına girmiyor galiba bu
    zaten miladı dolmak üzere çift çekirdeklimizin oyun oynamıyorum artık sadece online oyunlar bazen ama laptop i da tamamen kaybetmek istemiyorum göndermeli miyim garantiye? (koyuncuyla hoş olmayan anılar yüzünden çekincelerim var) olmadı ucuza pilini ya da en azından şarj aletini temin edebileceğim bir yer varsa istanbul da ona da razıyım..

benimde pil sıkınıtılıydı gelecek inş bekliyom :)

• bu ekran karıncalanma ve mavi akran alma hatası bende de var ki eminim daha buraya yazamayan bir çok kişide vardır. Aklıma gelen toplu bi şekilde itiraza gidilse laptopları geri toplamazlar mı acaba?
    Veya toplu bi şekilde itiraz edelim acil bi çözüm bulunsun seri üretim hatasına benziyor bu.
    ses olayı da az bişey var rahatsız etmiyor çok ama sonuç olarak o da var yani :)
  • imzamda dava günlüğüm var (biraz kabarık, konuşmayı pek severim ) an itibariyle davayı kazanmış görünüyorum. temyiz midir nedir hakları varmış, her ne kadar dava dilekçemde zaten yargıtaydan verilmiş kararları eklesem de bir ihtimal sırf şerefsizlik için yargıtaya götürüp uzatabilirler. ama sanmıyorum, iki duruşma oldu ikisine de gelmediler.
    inşallah yakın zamanda nihai sonuça varır paramı alırım da burda elimdeki belgeleri vs. yayınlarım, isteyen dava açıp uğraşır ya da direk koyuncuya dava numarımı gösterip iade isteminde bulunursunuz (kabul etme ihtimalleri her ne kadar %0.00001 olsa da)

yüzde yüz eminim ki nvidia'nın packard bell'e gönderdiği ekran kartları sorunlu, ama daha başta koyuncu ilgilenmediği için bence bırak nvidia'yı, packardbell'e bile ulaşmıyor bizim şikayetimiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: bkotga

benimde pil sıkınıtılıydı gelecek inş bekliyom :)

nerden bekliyorsun garantiye mi verdin??
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

imzamda dava günlüğüm var (biraz kabarık, konuşmayı pek severim ) an itibariyle davayı kazanmış görünüyorum. temyiz midir nedir hakları varmış, her ne kadar dava dilekçemde zaten yargıtaydan verilmiş kararları eklesem de bir ihtimal sırf şerefsizlik için yargıtaya götürüp uzatabilirler. ama sanmıyorum, iki duruşma oldu ikisine de gelmediler.
    inşallah yakın zamanda nihai sonuça varır paramı alırım da burda elimdeki belgeleri vs. yayınlarım, isteyen dava açıp uğraşır ya da direk koyuncuya dava numarımı gösterip iade isteminde bulunursunuz (kabul etme ihtimalleri her ne kadar %0.00001 olsa da)

yüzde yüz eminim ki nvidia'nın packard bell'e gönderdiği ekran kartları sorunlu, ama daha başta koyuncu ilgilenmediği için bence bırak nvidia'yı, packardbell'e bile ulaşmıyor bizim şikayetimiz...

baştan beri gizliden gizliye takip ediyodum aslında davanı :) baya olmuş ama dün hepsini okudum üşenmeden uğraşsam mı die düşünüyom şuan ama öncelikle servise vermek lazım pcyi hiç vermedim daha. pcsiz kalmak koyar bana tek sorun o yoksa gerisiyle uğraşırım :)

• sorma ya özlemle paranın gelmesini bekliyorum, etrafta laptoplarıyla insanlar, mutlu mesut... :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: goksenin2

Galiba Çözümü BULDUMMMM Nvidia forumlarında gezdim ve gt240m ısınma sorununa çözüm bulmuş arkadaşlara rastladım Şöyle ki Gputool programını indirip underclock cekiyor arkadaslar yani gpu hızını 550 den 520 ye çekiyorlar ve sorun ortadan kalkıyor oyunlarda takılma donma yaşamıyorlar bunun ekran kartına zarar verme olasılığının düşük olduğunu da yazmışlar ben henüz denemedim ama deneyenler ve olumlu sonuç alanlar var siz de deneyin bakalım sonuçları karşılaştıralım!!!
    Edit: Underclock un amacı aşırı ısınmayı önlemek ve stabil bir fps elde etmek
    Edit2: Hala sorun sürerse VRAM (memory clock) 790 ı 700 e çekin bir de öyle deneyin

başta karşı çıksamda bu bir çözüm oldu

• http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=4&t=187757 BURDAN ALINTI

Packard Bell TJ65 Kullanıcılarına Uyarı - BIOS Update
    Gönderen: DanDare » 03 Nsn 2010, 13:19

Notebook imzamdaki donanıma sahiptir, bilmeyenler için söylüyorum.

Notebook 1.0 BIOS ile geldi ve aylarca sorunsuz kullandım, Ocak sonuna doğru 1.30 BIOS sürümü çıkınca sorunsuz update ettim fakat sonra tuhaf bir problemle karşılaştım.

Daha önceleri 85-90 dereceye kadar sorunsuz çıkan GPU şimdi 71 dereceyi geçer geçmez kendisini %25`e frenleyerek 3-4 saniye GPU`nun soğumasını sağlıyor. Bu doğal olarak oyun sırasında frame rate`in bir anda en diplere düşmesine ve Bad Company 2 oynuyorsanız (örnek) direk vurulmanıza yol açıyor. Bu döngü ilk yavaşlamadan sonra 10-15 saniyede bir devam eder hale geliyor, sıcaklık biraz düşüyor ama hemen 71 dereceye tekrar ulaşıyor doğal olarak.

Kısacası yeni BIOS sürümünde GPU`nun termal koruma sınırı 85-90 dereceden 71 derece gibi komik bir rakama çekilmiş. Oyunlar neredeyse oynanamaz hale geldi.

Diyeceksiniz neden orjinal BIOS backup yapmadın. Yapamadım çünkü BIOS updater otomatik update yapıp backup yapıp yapmak isteyip istemediğinizi bile sormuyor. Orjinal BIOS daha önce destek sitesinde duruken 1.3 BIOS çıkar çıkmaz kaldırılımış. Oldu bittiye geliyor yani.
    http://support.packardbell.com/uk/item/index.php?pn=LX.BDC0X.012&g=2000

Yapılan çok belli, arıza çıkma ihtimalini en aza indirmek için GPU sıcaklık koruma limiti oldukça düşürülümüş kimse farkında değil, takılma olunca suç ya sürücülere ya da "ne de olsa notebook" cümlesine atılıyor.

Packard Bell destek sitesinden orjinal BIOS dosyasını istediğimde ise olumsuz cevap aldım.

Hello, Thank you for contacting Packard Bell.
    Regarding your enquiry,
    I'm sorry, our support site only has the upgrades available no original BIOS as they would have come with the mainboard.
    Regards
    Matt
    Packard Bell UK Customer Services Team
    Opening Times:
    Mon - Fri
    09.00 - 17.30
    0871 467 0008

Bildiğim kadarı ile 105 derece NVIDIA`nın belirlediği termal limit, fakat o sıcaklığa hiç çıkmadı, en fazla 90 gördüğümü hatırlıyorum.

Kısacası bu cihaza zamanında uygun fiyata yüksek performans sağladığı için çok kişinin sahip olduğunu bildiğimden uyarmak istedim. BIOS update yapmayın.

Not: Eğer benim bir yanlış bilgiden dolayı yanlışlık yaptığımı düşünüyorsanız lütfen belirtin.

BİOS UMUZU 1.0 VERSİYONUNA DÜŞÜRMEMİZ GEREK YANİ BÜTÜN ISINMA KAPANMA PROBLEMİNİN SEBEBİ BİOS UPDATE(ANAKARTIN BU, EKRAN KARTININKİ DEĞİL) YAPMAMIZMIŞ
    ŞİMDİ 1.0 BİOS U ARAYALIM 008TK İÇİN ÇÖZÜM BU BEN ARADIM BULAMADIM :(

http://forum.donanimhaber.com/m_32200133/mpage_3/key_/tm.htm BURDA DA VAR AYNI ŞEYLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksenin1 -- 29 Nisan 2011; 16:51:20 >

• Arkadaşlar öncelikle bu azim ve gayretinizden dolayı kutluyorum sizi. Bende yaklaşık 21 ay önce Packardbell tj65 f2465 dt002tk modellini aldım. Aldık alalı ekran kartı driverıyla uğraşıyorum. Usandım artık.

Garantimin bitmesine 2,5 ay kadar bir süre kaldı bu zamana kadar birçok kez garantiye gönderdim ürünü, iade etmek istiyorum artık...

Servise gitme nedenleri ve sonuçları :

1-Dvd rw yazma problemi vardı değişimini istedim değiştirdiler,
    2-Lcd ekranda lekeler oluştu değişim istediler değiştiler,
    3-Touchpad tepki sorunu vardı değişim istedim değiştiler,
    4-Lcd ekranın bulunduğu bölüm gereğinden fazla hassas olarak sallandığı için menteşe sıkıştırıldı denildi, sorun düzeldi.
    5-Ekran kartının verdiği hatalardan bıktığımı söyledim bu seri hatalıdır dedim, anakrt değişimi yapıldı. (En son gönderdiğim)

Arkadaşlar bu kadar sorunu yaşadım, buna rağmen ekran kartı yine aynı hataları vermeye devam ediyor.
    Sizce tüketici hakları hakem heyetine durumu bildirip iade için dava açmalımıyım ?

Ürünü pccin.com diye bir siteden almıştım faturasıda duruyor; ama site kapanmış. Acaba iade olursa parayı kimden alacağım ?

Yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar. Şimdiden teşekkürler hepinize.

• Artık laptopumun garantisi de bitti şimdi şu bios u resetlesek pili çıkarıp 1.0 versiyonuna dönsek de geri kalan günlerinde bir işe yarasa bari.
    Bu olaydan anlayan varsa nasıl yapıldığını izah edebilir mi? Özellikle bu tj65 serisi üzerinde.
    Ya da bir bilgisayarcı ya götürsem ne kadara yaparlar bu işi ben kendim yapmak istiyorum aslında ama son çare olarak söylüyorum bu laptop a bi daha para harcamak istemiyorum çünkü. Tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.
  • quote:

Artık laptopumun garantisi de bitti şimdi şu bios u resetlesek pili çıkarıp 1.0 versiyonuna dönsek de geri kalan günlerinde bir işe yarasa bari.
    Bu olaydan anlayan varsa nasıl yapıldığını izah edebilir mi? Özellikle bu tj65 serisi üzerinde.
    Ya da bir bilgisayarcı ya götürsem ne kadara yaparlar bu işi ben kendim yapmak istiyorum aslında ama son çare olarak söylüyorum bu laptop a bi daha para harcamak istemiyorum çünkü. Tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.

bios reset lesek 1.0 a geri dönmez sanki. 1.31 i ayarlarına geri döndürmez mi. Bios u eski haline döndürmek çok zor bir olay diye biliyorum ama emin değilim. Bilenler daha iyi cevaplayacaklardir elbette ama.
  • bu jumper olayı filan varmış bios u fabrika çıkışına ilk haline döndürtüyormuş 60 lira ya da yapılıyor diyorlar ben birkaç güne gidip sorucam bir bilgisayarcıya buraya yazarım sonucu.
  • quote:

bu jumper olayı filan varmış bios u fabrika çıkışına ilk haline döndürtüyormuş 60 lira ya da yapılıyor diyorlar ben birkaç güne gidip sorucam bir bilgisayarcıya buraya yazarım sonucu.

aynen hocam haberini bekliyorum. Oyun oynayamaz olduk bilgisayarda
  • BEYLER TAKILMA SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜR.

NVIDIA NIN POWERMIZER ADLI PROGRAMI İLE GPU ISINDIĞINDA LAPTOP UN YAVAŞLAMASINI ENGELLEYEBİLİYORUZ.

ŞİMDİ BEN OYUNLARI EN DÜŞÜK AYARDA OYNAYAMAZKEN FULL AYARLARDA HİÇ KASMADAN OYNUYORUM SÜPER OLDU BU SONUNDA LAPTOPUMDAN 2 YIL SONUNDA VERİM ALIYORUM.

BURADAKİ LİNKTEN PROGRAMI İNDİREBİLİRSİNİZ. haksancan NİCKLİ ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ ÖNERİSİ İÇİN.

http://forum.donanimhaber.com/m_50284293/tm.htm

YAPMANIZ GEREKEN
    1-PROGRAMI AÇIP 'CREATE POWERMIZER SETINGS' E TIKLAYIN

2-DAHA SONRA CONFIGURE OTHER FEATURES BAŞLIĞI ALTINDA OVERHEAT SLOWDOWN OVERRIDE SEÇENEĞİNİ İŞARETLEYİN

3-YANDAN DISABLE OVERHEAT SLOWDOWN 'I (YÜKSEK ISIDA YAVAŞLAMAYI KAPAT) SEÇİN

4-APPLY & REBOOT YAPIP BİLGİSAYARIMIZIN YENİDEN AÇILMASINI BEKLEYİN ARTIK YEPYENİ BİR PC NİZ VAR BENİM İLK OYUN DENEMEM MÜKEMMEL SONUÇLANDI TEK BİR TAKILMA YOK SİZDE SONUÇLARI YAZIN.

PROGRAMIN İÇERİĞİNİ ÇOK BİLMEDİĞİMDEN EKRAN KARTINA ZARAR VEREBİLİR Mİ BİLEMİYORUM KULLANACAK ARKADAŞLARI UYARAYIM.

NOT: BU SEFER LAPTOP ISINIP KENDİNİ KAPATMAYA BAŞLADI YİNE OLMADI YANİ BELKİ AYRI BİR SORUN VARDIR BENİMKİNDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksenin1 -- 30 Haziran 2011; 7:24:40 >

• @goksenin1

hocam deniyorum haber ederim
  • @alprkrkmz @goksenin1

quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

quote:

Orijinalden alıntı: goksenin2

Galiba Çözümü BULDUMMMM Nvidia forumlarında gezdim ve gt240m ısınma sorununa çözüm bulmuş arkadaşlara rastladım Şöyle ki Gputool programını indirip underclock cekiyor arkadaslar yani gpu hızını 550 den 520 ye çekiyorlar ve sorun ortadan kalkıyor oyunlarda takılma donma yaşamıyorlar bunun ekran kartına zarar verme olasılığının düşük olduğunu da yazmışlar ben henüz denemedim ama deneyenler ve olumlu sonuç alanlar var siz de deneyin bakalım sonuçları karşılaştıralım!!!
    Edit: Underclock un amacı aşırı ısınmayı önlemek ve stabil bir fps elde etmek
    Edit2: Hala sorun sürerse VRAM (memory clock) 790 ı 700 e çekin bir de öyle deneyin

başta karşı çıksamda bu bir çözüm oldu

bir kaç mesaj yukarıda çözüm var bu benim bütün işimi gördü gta ıv crysis 2 hiç sorun olmadan oynuyorum

• @Tolga
    ben onu denedim. Ancak sonuç yine aynı oldu. 550den kademe kademe deneyerek 500e kadar indim. Ama fayda yok. Sonra 790dan 700e düştüm yine fayda yok. Kısacası bende olmadı hocam o. Bakalım bunu deneyeceğim bir de. Umut fakirin ekmeği
  • inme falan yapma 520 ye 700 ayarla apply de o kadar bende sorun yok şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

inme falan yapma 520 ye 700 ayarla apply de o kadar bende sorun yok şu an

aynen dediğini denedim. 520 ye 700 olarak. ama olmadı yine. hala fps misal hotpursuit de 35-40 fps den 3 4 e iniyor bir 5 saniye. o da deşirmeme yetiyor. hatta arkadaşın denediği gibi o o sıcaklik ayarını yapıp üstüne 520 ye indirip denedim. hani hem ısınmasın kart hemde ısınırsa da yavaşlama olmasın diye. ama yine aynı.

hani normal olarak da saat hızlarını hiç ellemeden de sadece o arkadaşın söylediği programdan ısı ayarı yapıyorum. yine olmuyor. galiba çok ısnıyor benim kart.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.