Şimdi Ara

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
3
Favori
139.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goksenin2

Galiba Çözümü BULDUMMMM Nvidia forumlarında gezdim ve gt240m ısınma sorununa çözüm bulmuş arkadaşlara rastladım Şöyle ki Gputool programını indirip underclock cekiyor arkadaslar yani gpu hızını 550 den 520 ye çekiyorlar ve sorun ortadan kalkıyor oyunlarda takılma donma yaşamıyorlar bunun ekran kartına zarar verme olasılığının düşük olduğunu da yazmışlar ben henüz denemedim ama deneyenler ve olumlu sonuç alanlar var siz de deneyin bakalım sonuçları karşılaştıralım!!!
    Edit: Underclock un amacı aşırı ısınmayı önlemek ve stabil bir fps elde etmek
    Edit2: Hala sorun sürerse VRAM (memory clock) 790 ı 700 e çekin bir de öyle deneyin

millet bilgisayarına overclock yapar güzel şeyler elde etmek için ben buna bu kadar para verdim neden dandik görüntü elde etmek içinmi yapıcam bunu ?

alprkrkmz da bağırarak sorunu çözmüş bir kaç kişi daha vardı böyle tek çözemeyen benim herhalde

@scorn diğer konuda ki cevabını anlamadım boş atmışsın

• ya beyler benim pc nin maşallahı vardı geçenlerde format attım ultimate yükledim yine her zamanki gibi tıkır tıkır kullandım,fakat 1 hafta falan sonra fanı durmaksızın çalışmaya başladı hiç susmuyor ayrıca ağırlaşamaya başladı.aynı anda 2 klasör,program açıyım kasmaya başlıyo.güç ayarlarıyla oynadım fanın sesini kesemedim.tekrar format atsam kendi işletim sistemini kursam fan düzelirmi acaba.teknik bir sorunmudur yoksa donanımsalmıdır bilgisi olan yada başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • o kadar çok istiyoruz ki çözülmesini şu problemin heyecandan böyle oluyor heralde ben de istemeem performansının düşmesini ama su lanet bilgisayar baska care bırakmadı o da bir işe yaramadı zatennnn :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

quote:

Orijinalden alıntı: goksenin2

Galiba Çözümü BULDUMMMM Nvidia forumlarında gezdim ve gt240m ısınma sorununa çözüm bulmuş arkadaşlara rastladım Şöyle ki Gputool programını indirip underclock cekiyor arkadaslar yani gpu hızını 550 den 520 ye çekiyorlar ve sorun ortadan kalkıyor oyunlarda takılma donma yaşamıyorlar bunun ekran kartına zarar verme olasılığının düşük olduğunu da yazmışlar ben henüz denemedim ama deneyenler ve olumlu sonuç alanlar var siz de deneyin bakalım sonuçları karşılaştıralım!!!
    Edit: Underclock un amacı aşırı ısınmayı önlemek ve stabil bir fps elde etmek
    Edit2: Hala sorun sürerse VRAM (memory clock) 790 ı 700 e çekin bir de öyle deneyin

millet bilgisayarına overclock yapar güzel şeyler elde etmek için ben buna bu kadar para verdim neden dandik görüntü elde etmek içinmi yapıcam bunu ?

alprkrkmz da bağırarak sorunu çözmüş bir kaç kişi daha vardı böyle tek çözemeyen benim herhalde

@scorn diğer konuda ki cevabını anlamadım boş atmışsın

evet .Tolga baya baya bağırdım... yani bozuk olduğu aşikar olan bilgisayara sağlam raporu verip yollayabilen bir şirket o. biirşey daya anlatayım gerçi anlattım yazın ama görmeyenler için... benim bilgisayarın garantisi yok eski dell in yerine bunu vermişlerdi. neyse bilgisayarın menteşesi kırılmıştı sadece dıştaki plastik. sırf teklif almak için gönderdim servise. neyse lcd panele bağlı dediler. 489 lira dediler. neyse dedim veremem o kadar yollayın geriye. neyse yolladılar. ama bi baktım dvd sürücü değiştirmişler. .. sıfır bir sürücü ama disk okumuyor. neyse bir dellendim aradım hemen. yok dediler biz öyle şey yapmayız. ya dedim yalan mı söylüyorum.. değiştirin şunu.. eski sürücümü takın benim. yok biz onarımı onaylanmayan makineye tornavida değdirmeyiz biz. yahu diyorum yalan söylüyor olsam eskisini takın der miiyim. baya bağırdım çağırdım yine yoksa laf anlamıyorlar onlar.. o sezgin denen adam var ya o. lütfetmiş sağolsun göndersin değiştirelim demiş. nasıl kızdım ama dedim ya havle. gönderdim neyse. değiştirdiler ama optiarc ad 7580s model bir sürücü takmışlar ama o da adam gibi çalışmıyor bazen takılıyor falan. ama dedim boşver alper uğraşma sabret.

neyse hayatımda o koyuncu kadar beceriksiz bir servis görmedim. onlar kadar duyarsız ilgisiz beceriksiz bir servis görmedim. Allah tan garantisi yok bilgisayarımın kafam rahat... Allah size sabır versin... unutmayın olabildiğince bağırın çağırın.ancak o zaman anlıyorlar...

• sen beceriksiz diyince aklıma geldi, ben ilk verdiğimde harddik ve ram'lerin olduğu kapağın vidalarından birini yamuk takmışlar, laptop elimde altında birşey tıkırdıyor bastırdıkça, bi çevirdim diş kaydırmışlar vida yan duruyor. Bi vidayı düzgün sıkamayacak kadar beceriksizler emin olabilirsiniz.

Tolga ben yazdım sanıyordum :D düzeltiyorum şimdi
  • assassin's creed 2 5dk dayaanmadı lap toop kendini kapattı etti beeeeeeeee
  • gecen yazın ortasında assasin 1 ve 2 yi günde 5-6 saat aralıksız oynadım ne ısınmadan kapanma,ne noktalanma,nede mavi ekran aldım en stabil oynadığım oyunlardı.1 ve 2 nin dışında oynadığım oyunlarda ısınmadan kapanma,mavi ekran,ekranda pullanma gibi şeyler oldu.ekran kartı driveri 195,39 du o sıra.fanlarda bi arıza olmasın soğutmuyor olabilirmi?
  • benim ısınmadan sıkıntı çektiğim tek bileşen harddisk, sürekli +50 c çalışıyor, bozulcak başıma kalcak.
    işlemci 90 dereceye çıkmıştı yazın, bi alt tab yapıp ondan sonra devam ediyordum oynamaya. şimdi havalar kısmen daha soğuk (kar yağmıyor lan, ne biçim şehir) pek harddisk dışında sorunum yok. süpürge ile toz çektiren arkadaşlar var ama fan yatağına zarar verir mi bilmem, tabi önce arka çıkıştaki ızgaradan havanın nasıl geldiğini kontrol edin. eğer hızında sorun varsa tozdan şüphe artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirkin

arkadaşlar bilgisayara XP kuramıyorum mavi ekran çıkıyor kopyalama sırasında.
    Nasıl kurulur bilen varmı

sata driver gömülü cd yapman gerek. bu sitede cd'den kurulum için adımlara kadar hepsi yazıyor, malum packardbell efendiler tüm driver'ları koymamışlar.. (tj65 015 kullanıyorum ve yok)

http://www.notebook .gen.tr/packard-bell-notebook-f43/packard-bell-easynote-tj65-tj65-cu-002tk-xp-driver-t8534.html

sayın karıncalanma sorunu yaşayan arkadaşlar, bu mudur?

195 versiyonu kullanmaya başladım (260 defalarca mavi ekran verdi) fakat önceden yapmadığını başıma saldı. ne dertmiş pb sahibi olmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 16 Ocak 2011; 1:22:47 >

• evet ta kendisi budur.senin daha önce olmadı ve driver değişikliği ile başladı demen bu problemin programsal olduğuna olan inancımı pekiştirdi.bu resimdeki noktalanma hali başlangıç daha kötü hale geliyor(sende umarım gelmez).en sonundada ya makine retart atıyo yada masa üstüne atıp oyunu kapatıyor 195lerde.260 larda bu kapanma yerini mavi ekrana bıraktı. daha 266 betayı denemedim bakalım o ne yapıyor:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: devan

evet ta kendisi budur.senin daha önce olmadı ve driver değişikliği ile başladı demen bu problemin programsal olduğuna olan inancımı pekiştirdi.bu resimdeki noktalanma hali başlangıç daha kötü hale geliyor(sende umarım gelmez).en sonundada ya makine retart atıyo yada masa üstüne atıp oyunu kapatıyor 195lerde.260 larda bu kapanma yerini mavi ekrana bıraktı. daha 266 betayı denemedim bakalım o ne yapıyor:D

ben gene de sorunun ekran kartında olduğu kanısındayım, üreticisinin driver'larında hepsinde hata veren bir kart. mavi ekrana göre iyi mi desem kötü mü desem bilemedim, normalde karıncalar yok fakat ekran bir müddet sabit durunca artık ekranı kaplıyor. başka bir driver ile tekrar deneme yolu gözüktü..
  • arkadaşlar,

uzun zamandır bu konuyu takip etmiyordum çok fazla sayfa oluşmuş :D okumaya başladım baştan kafayı yedim bıraktım. Ben format attım geçen eskidenden w7 x64 kullanıyodum yine aynı cd den w7 x64 kurdum fakat genelde film seyrederken başıma geliyo başka zamanda fazla rastlamadım ama bilgisayar tekliyo donup donup düzeliyo saniyelik 3sn düzgün 1 sn donuk görüntü değil sadece farede donuyor sebebi ne olabilir sitesindeki w7 64 bit driverlarını kurdum güncel driver aramadım macera yaratmak istemedim ama geldi yine başıma bi macera böyle bi sorun herkeste olduda düzeltildimi formattan önce yoktu böyle bi sorun bende formattan sonra oldu ne olduysa..
  • 266.58 çıkmış deneyeniniz oldu mu arkadaşlar..

ben indiriyorum şu an deneyeceğim bakalım...

bir de benim ram lardan birinden bip bip ses geliyor.. sanırım kapasitörlerden geliyor.. bileniniz var mı bizim anakartlar en fazla kaç mhz ram destekliyor.. bizdekiler 800 mhz diye hatırlıyorum.. 1333 falan destekliyorsa ram takviyesi yapacağım..
  • ram'den ses mi geliyor benim bildiğim ram'ler ömür boyu garantili, kırıp atıncaya kadar çalışır diyorlar (kingston'da bunun gibi bir açıklama vardı)
    bir de, 667-800-1333 arasında fark yok diyorlar, yani var ama performansa etkisi işlemci ve ekran kartının yanında oldukça azmış.

donmalar, sonra ekranın kararıp tekrar açılması ya da resetlemesi, karıncalanma hep ekran kartı ile ilgili. fakat mouse'un donup kalması belki harddisk ile alakalıdır, hd tune ile bi hata tarama yaparsanız bendenizin harddiskinize laf atmasına karşısında içiniz rahatlar, ya da sorununuzu bulmuş olursunuz
  • hocam sağolasın cevabın için... evet aynen ram ların birinden ses geliyor bip bip bip diye ötüyor.. bana da garip geldi... 1333 lerde fark yok diyorsan sorun yok o zaman değiştirmeme gerek yok.. ama şu ram lar kafama takıldı. bir ara windows ram 4 gb ama 3 görüyordu. ne yaptıysam düzelmedi. win puanı 6.4 ten 5.2 ye inmişti ram larin.. sonra format atıp düzelmişti. ya bu bizim ekran kartları değişebilen tip de mi... birşey deniyordu şu değişebilen ekran kartlarına ama unuttum neyse. onlardan ise değiştirmeyi düşünüyorum. uzak doğu pazarından netten bulunabiliyormuş..
    quote:

Orijinalden alıntı: scorn

ram'den ses mi geliyor benim bildiğim ram'ler ömür boyu garantili, kırıp atıncaya kadar çalışır diyorlar (kingston'da bunun gibi bir açıklama vardı)
    bir de, 667-800-1333 arasında fark yok diyorlar, yani var ama performansa etkisi işlemci ve ekran kartının yanında oldukça azmış.

donmalar, sonra ekranın kararıp tekrar açılması ya da resetlemesi, karıncalanma hep ekran kartı ile ilgili. fakat mouse'un donup kalması belki harddisk ile alakalıdır, hd tune ile bi hata tarama yaparsanız bendenizin harddiskinize laf atmasına karşısında içiniz rahatlar, ya da sorununuzu bulmuş olursunuz

• Arkadaşlar benim donma sorunu internete bağlanırken oluyormuş onu anladım net iyi çekmiyor arada kopuyo bağlandığı sırada da bir süre kesik kesik donuyor driverları hep güncelledim hatta eski driverda denedim ne olmuş olabilirki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkotga -- 19 Ocak 2011; 22:29:52 >
  • Arkadaşlar son driveri deneyen oldu mu? Ben hiç denemek istemiyorum çünkü ekran kartı ile ilgili servisten geldiğinden beri sorun almıyorum. Düzgün çalışan ( 260.99 sanırım) driveri kaldırıp sorun yaşamakta istemiyorum ama merakta ediyorum sonucu.

(1000. mesajım laptop'a gitti)
  • evet denedim ve hiç mavi ekran ya da kumlama hatası almadım (şükür)... baya hot pursuit oynadım... ama hiç hata vermedi.. ve bi önceki 260.99 bazen durup dururken görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası verirdi. ama şükür 2 3 gündür bu vermedi hiç. inşaallah da vermez...
  • win 32bit 3gb ram destekli, fakat 64 yüklemenize rağmen 3gb gördüyse ciddi bir sorun var

ekran kartı anakart üzerinde, maalesef değiştirilemiyor, komple anakar değişmeli bildiğim kadarıyla, grafik çipleri anakart üzerinde. son driver sorun vermediyse bi deneyeyim, şu an kullandığım alt tab süresine bile yetişemeyip geberiyor, hata verip sonra da marifetmiş gibi kurtarıldı bilmem ne artistik yapıyor..

-internet ile ilgili, bende de bir müddet oynadıktan sonra ister lan ister online olsun lag yapmaya başlıyor ve bazen bağlantı kesiliyor (özellikle lan). fakat sorunun wireless karttan olduğunu düşünüyorum, çünkü lan kablo ile bağladığımda sorun geçti, oynamaya devam edebildim.
  • evet aynen bir ara bakmıştım 3 görüyordu ram i.. ancak formatlayınca düzeldi şimdi..
    ekran kartı değişebilseydi çok güzel olacaktı ama kısmet artık böyle gideceğiz...
    quote:

Orijinalden alıntı: scorn

win 32bit 3gb ram destekli, fakat 64 yüklemenize rağmen 3gb gördüyse ciddi bir sorun var

ekran kartı anakart üzerinde, maalesef değiştirilemiyor, komple anakar değişmeli bildiğim kadarıyla, grafik çipleri anakart üzerinde. son driver sorun vermediyse bi deneyeyim, şu an kullandığım alt tab süresine bile yetişemeyip geberiyor, hata verip sonra da marifetmiş gibi kurtarıldı bilmem ne artistik yapıyor..

-internet ile ilgili, bende de bir müddet oynadıktan sonra ister lan ister online olsun lag yapmaya başlıyor ve bazen bağlantı kesiliyor (özellikle lan). fakat sorunun wireless karttan olduğunu düşünüyorum, çünkü lan kablo ile bağladığımda sorun geçti, oynamaya devam edebildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 21 Ocak 2011; 20:41:21 >

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.