Şimdi Ara

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
3
Favori
139.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre4232

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3301

arkdaslar bn pb pc mi caldrdm ne yapmam lazm savcılga falan bildrdm ama bekliyorum boş boş 1 haftadr..bulunabilme imkanı var mı acaba ? yardmcı olursanz sevnrm

Öncelikle geçmiş olsun.Aşağıdaki linki inceleyin.Umarım faydası olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25497621/tm.htm

teşekkürler kardesm..beklemekten baska bi secenegim yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07mg32

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3301

arkdaslar bn pb pc mi caldrdm ne yapmam lazm savcılga falan bildrdm ama bekliyorum boş boş 1 haftadr..bulunabilme imkanı var mı acaba ? yardmcı olursanz sevnrm

geçmiş olsun kardeş inşallah bulunur nası çalındı

arife gunu memleketime donerken mola yernde wc falan gittik geldk otobsten 3 tane laptop calnmsti..bnmki de ole gitti işte
  • arkadaşlar tj-65 ime format attım wın 7 kurcam ama sizce şu an yükleyebileceğim en tutarlı ekran kartı driveri ne olur sizce 195.62 mi yoksa 260 lardan birimi??
  • 195 - 196 dan biriydi kullandığım, sorun çıkarmayan sadece bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

Benim laptop 2.kez servise gidecek. İlk gittiğinde HDD değişmişti. Yeni HDD de gitti. Slax ile usb den kullanıyorum bir kaç gündür. Ses yapıyordu laptop çatır çutur.

Service yollarken ekran kartının devamlı mavi ekran veridğini not düşmüştüm. Serviste yine anakartın biosunu 1.32a ya getirmişler ve en önemlisi ekran kartının biosunu güncellemişler. Son sürücü ile kullanıyorum normalde hep mavi ekran veriridi laptop geldiğinden beri ekran kartı sorun çıkarmadı.
  • 1.32a biosunu okadar aradım internette bulamadım bu adamlar nerden bulmuş.kendileri yaptı herhalde,bilen varsa link verebilirmi yada kendi biosunu kopyalayıp upload edebilirmi.gerçi daha packard bellin 1.30 ve 1.31 i kuramadım,pil takılı ve fiş takılı çalıştırıyorum ''Driver (WDM) Init fail!(0x137)'' diye bir hata verip yüklemiyo her iki versyondada hatam ne?(packard bell almanın dışında:D).bide ProgreSsive aTTacK ekrankartı biosu kaça getirilmiş sende bu bios ekran kartının driverı ile güncellenmiyormu? video bios sürümü bende 70.16.1f.00.01 yazıyor.
  • Progressive Atack o ekran kartı biosunu paylaşabilme gibi bi seçeneğin var mı? ne bilim o biosu bizede aktarabilme şansın varmı? gerçekten bu mavi ekran sorunundan tamamiyle kafayı yemiş durumdayım. sadece excel visio açıkken bile hata verdiği oluyor.sorunun çok büyük ihitmal windows aero dan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü pencereler arası geçişte genelde mavi ekran alıyorum:) bide hangi servise verdin?? İstanbul'da koyuncu elektroniğemi? eğer öyleyse vakit kaybetmeden bende vereceğim..

Bir şey daha; Görüntü sürücüsü durduruldu kurtarıldı kernel32. vs.vs. hatası oldumu hiç laptop servisten geldikten sonra???

• evet ekran kartı bios güncelleme tek seçenek gibi ama nasıl ben nvflash(nvidia bios güncelleme yazılımı) programını kullandım ama not supported eeprom id felan dedi tanımadı ekran kartını ama servisteki adamlar yapmışsa bir yolu vardır 70.16.1f.00.04 bios sürümü var bende 70.16.1f.00.01 in üstüne guncelleyemiyorum yapabilen çıkarsa yazabilir mi ben de denemelere devam ediyorum size sonucu bildiririm bios 1.32a hakkında birşey bulamadım ben de:((
  • Arkadaşlar GT240M için bios güncellemesi aşağıda belirttiğim adreste var. Ama ben kurmayı beceremedim arkadaş gibi nvflash la kurmayı denedim ama ekran kartı korumalı galiba update edemedim biosunu. Kurmayı becerebilen var ise burda anlatabilir mi nasıl yaptığını?
    http://www.techpowerup.com/vgabios/58931/Ahtec.GT240M.1024.090629.html

(NOT: Bu bios versiyon Acer'ler için galiba ama Packard Bell'de bir Acer ürünü olduğundan dolayı bir sorun çıkmayacaktır tahminim. Ama siz yinede araştırın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakarba -- 22 Aralık 2010; 9:29:59 >
  • fakarba sen biosun linkini vermişin bi üstte yazmış goksenin2 nvflas programı ile update yapılıohttp://www.techpowerup.com/downloads/Utilities/BIOS_Flashing/NVIDIA/old/ bununla denedim anlatımıda burdahttp://forum.hardwarena.com/index.php?topic=265.0 ama beceremedim.şuan sistem toolsu deniyorum bios update destiği var yazıyor.http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.05.html sonucu yazarım.

not.denedim ve bios upgrade edecek bi şık bulamadım ve sonradan bunun bi üst versiyonunu gördümhttp://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.06.html ama ondada olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devan -- 22 Aralık 2010; 12:21:16 >

• Ben nvflash 5.95.0.1 sürümü ile denedim ve eeprom id(şu an ki bios galiba) tanıyamadı hatası verdi ama eski sürümlerde olma şansı varmış.. tabi eski sürümler 64 bit desteklemiyor 32BİT işletim sistemi kullanan birisi deneyip sonucu yaabilir mi
    Ve ekran kartı bios u güncellenen arkadaş rica etsem şu ana kadar bir sorunla karşılaştın mı söyler misin boşuna uğraşmayalım
  • nvflash ve denediğim versyonlar aldığım sonuçları (windows için olanları denedim ssadece) resimledim.bide bizim bios diye kullandığımız acer.gt240m.1024.090629 dosyası bin uzantılı rom uzantılı olması gerekmezmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devan -- 22 Aralık 2010; 13:38:28 >
  • "GT240M biosu serviste Update edilen arkadaş" NibiToR programını kullanarak şuanki bios versiyonunu kaydedip buraya ekleyebilirmisin acaba??

1. "NibiToR"u çalıştır.
    2. "Tools" sekmesinden önce "Read BİOS" "Select Device" yap.
    3. "Tools" sekmesine tekrar girip "Read BİOS" ardından "Read into file.." yazan yere tıkla ve şuanki bios versiyonunu .rom şeklinde kaydet.
    4. Mümkünse burada paylaşırsan çok sevinirim..

Aşağıdaki sekmede NibiTOR programını bulabilirsin..

http://www.softpedia.com/progDownload/NVIDIA-BIOS-Editor-Download-4977.html

Ayrıca Ben x86 win7 kullanıyorum. Nvflash ile bende aynı işlemleri yaptım şimdi ama aynı hatayı bendede veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakarba -- 22 Aralık 2010; 14:45:44 >

• Acer.GT240M.1024.090629 dosyasının uzantısını rom yaptım ve nibitorda open bios dedim ve alttaki resimdeki gibi açıldı(solda).sonra kendi biosumun bi kopyasını alayım dedim.ama fataba nın tarifine göre yapınca 'cant start driver:1275' hatası veriyor 2kez ardından 'available nvidia graphic devices' diye bi kutu çıkıyor(resimde sağda). part 1http://www.youtube.com/watch?v=ZOAjOAmA-rk
    part 2http://www.youtube.com/watch?v=ZyBqYPTHVQw&feature=related
    part3http://www.youtube.com/watch?v=Kk0_hoL9dqU&feature=related
    videoda adam yaparken hata çıkmıyor video nasıl nvflash kullanılacağına ait ama bizim kartta aynı şekilde olurmu emindeğilim.ProgreSsive aTTacK a yüklenen bios 70.16.1f.04 olup olmadığınıda bilmiyoruz.belki bilmediğimiz başka bios olabilir aynı 1.32a bulamamamız gibi.destek bilişimde packert bell teknik bölüm grup sorumlusuna sezgin.ercan@destekbilisim.com
    ve Packard Bell notebook destek duygu.aslan@destekbilisim.com mail attım bu biosların linki için bakalım cevap gelecekmi sonuçta bizim garanti teknik servisliğimizi onlar yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devan -- 22 Aralık 2010; 17:40:16 >

• oo ben de aynıları nı yapmıştım nibitor dan yedekleme yapmayı nvflash tan uzantı değiştirip kullanmayı ama becerememiştim yalnız değilmişim:( ben de mail atayım ne olur ne olmaz belki dikkat çekeriz
  • Galiba Çözümü BULDUMMMM Nvidia forumlarında gezdim ve gt240m ısınma sorununa çözüm bulmuş arkadaşlara rastladım Şöyle ki Gputool programını indirip underclock cekiyor arkadaslar yani gpu hızını 550 den 520 ye çekiyorlar ve sorun ortadan kalkıyor oyunlarda takılma donma yaşamıyorlar bunun ekran kartına zarar verme olasılığının düşük olduğunu da yazmışlar ben henüz denemedim ama deneyenler ve olumlu sonuç alanlar var siz de deneyin bakalım sonuçları karşılaştıralım!!!
    Edit: Underclock un amacı aşırı ısınmayı önlemek ve stabil bir fps elde etmek
    Edit2: Hala sorun sürerse VRAM (memory clock) 790 ı 700 e çekin bir de öyle deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksenin2 -- 23 Aralık 2010; 2:44:52 >
  • call of duty black oops u gpu yu 500 e vram i 700 e çekerek denedim 195.62 de ultra ayarlarda az da olsa kasıyor 260.99 da ise laptop ısınıp kapandı:( 195 e devam ama yeni bios la beraber 260 ı da kullanırız heralde
  • underclock ekran kartının sorunluğu olduğunu göstermez mi? adam sana bu hızda çalışır diye kart satıyor sen onu daha düşük hızlarda stabil kullanabiliyorsun.
    artık packard bell nvidia'ya mı dava açar ne yapar bilmem ama resmen ekran kartımız sorunlu ve kabul etmiyorlar...

bi de, ben ekran kartını 600'e 900 kullanıyordum sorun çıkmıyordu, 650'de çalışıyor ama kasma yapıyor, 670'lerde ekranda çizgiler belirip donuyor. tabi bi de güç tasarruf modundan çıkmada sorun yapıyordu, alt tab yapıp ekran kartının hızlarının düşeceği zamanı geçirirsen, 300'lerde kalıyor hız 600'e geri dönemiyor. kafadan sakat kart ya...
  • haklısın kartın sorunlu olduğu su götürmez bir yıl daha kullanıp bizimkilere yeni işlemcileri bahane edip aldırcam bir lap top ama bunu alalı 1 yıl oldu zaten. en iyisi lap top ta oyun oynamayalım.hatta 60 70 tl ye ps3 kırdırılıyorken oyunlar da 5tl iken o mükemmel oyunları bırakıp şu kucağımızı yakan merete sarılıyoruz ne diyim:)
  • aslında her ne kadar bilgisiz olduklarına emin olsam da ben almaya gittiğimde adam her oyunu oynatır solid de kullanılır dedi, o anın kaydı olsa da laptopu yakıp göndersem al oynadım diye :D
    Bir sorun çıkmazsa iade ediyorum laptopu, bilirkişi cızırtı sorundur raporu verdi, bilen arkadaşlar yazsın bundan sonra bi sıkıntı olur mu iade sürecinde?
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.