Şimdi Ara

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
3
Favori
139.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zamandır foruma girmiordum ne kadar cok problem yaşıormusunuz. benim 008tk da güncelleme olarak sadece nvidia 195.39 var ne biosta ne başka bir donanımda güncelleme mevcut ama bugune kadar birkez mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım. alalı 1 yıl oldu en fazla on kez görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti yazısı cıkmıstır. bilgisayarı ne kadar cok guncellersek o kadar cok hata vermeye başlıor heralde . ısınma problemi yaşıorum demişsiniz ben bugune kadar neredeyse hiç yaşamadım böle bir problem işlemcinin 78 in ustune cıktıgını daha gormedim. hatta sole soylıyeyım ben laptop u desktop niyetine kullanıorum pili cıkık vaziyette gün gelior iki gün kapatmıorum. daha yeni just cause 2 yi bitirdim 2 gün kapatmadan bilgisayarı bana mısın demedi.

bu arada fanı temızlemek için bilgisayarı açacak olan arkadaslar hiç ugraşmasınlar ben yaptım komple bilgisayarı parçaladım 3 kez . cok fazla vida ve tırnak var birşeye zarar vermeden açmak cok zor. ayrıca dokunmatık tusların altından kamera ve ekran kablosu gecıor son parçalamamda kamera kablosuna zarar verdim heralde kamera calışmıor su an driveri silip tekrar yükledim ama kamera bulunamadı dior :( servise yollayacaktım ama garantiden cıkmıstır buyuk ihtimal açtıgım için o yuzden yollıyamıorum . ayrıca servis cok kotu diorsunuz organ mafyası gibilermiş anlattıklarınza göre:)

benim forumdaki arkadaslara bir sorum olacak ben bilgisayarı aldıgımdan beri plini sayılı kullandım gecen gün pili taktım pil normal iken beş dakika sonra bir anda yuzde doksandan yuzde 5 e dustu ve uyarı verdi .bilgisayarı sonra uc gun sarjda bıraktım ama hala aynı sekilde uyarı verior . pili uzun süre kullanmadıgım için pil öldü mü . serviste bu sebepten dolayı versem sonuc sizce ne olur ???

• Beyler bilgilendirmek için söylüyorum sadece.
    Benim laptop servise gitmişti ve bios update olmus 1.32a ya. Laptopu aldığımda çok sorunluydu dakka da bir windows kendi kendini kapatıyo ve mavi ekran çıkıyordu. Bios u eski versiyonuna geri dondurmeye karar vermiştim. Yapmadan once şu windows updateleri yapiyim belki bi yararı dokunur dedim. Orda birkaç önemli update vardı hatta ustune tıkladıgınızda yanında yazar Windows mavi ekran çıkmasına ve kendi kendini kapatmasına karşı bir update yapmışlar onu yukleyip restart attım ve sorun ortadan kalktı! Artık adam gibi çalışıyor. Sorun yaşayanlara yardımı dokunur umarım..

Servise gonderme nedenim de bilgisayarın açılmamasıydı ve bataryayı değiştirmelerini talep ettim ama değiştirmediler. Bataryayı değiştirten varsa nasıl yaptı anlatabilirse iyi olur!
  • Ekleyebilirsin

TJ65
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocK_Dj

Beyler bilgilendirmek için söylüyorum sadece.
    Benim laptop servise gitmişti ve bios update olmus 1.32a ya. Laptopu aldığımda çok sorunluydu dakka da bir windows kendi kendini kapatıyo ve mavi ekran çıkıyordu. Bios u eski versiyonuna geri dondurmeye karar vermiştim. Yapmadan once şu windows updateleri yapiyim belki bi yararı dokunur dedim. Orda birkaç önemli update vardı hatta ustune tıkladıgınızda yanında yazar Windows mavi ekran çıkmasına ve kendi kendini kapatmasına karşı bir update yapmışlar onu yukleyip restart attım ve sorun ortadan kalktı! Artık adam gibi çalışıyor. Sorun yaşayanlara yardımı dokunur umarım..

Servise gonderme nedenim de bilgisayarın açılmamasıydı ve bataryayı değiştirmelerini talep ettim ama değiştirmediler. Bataryayı değiştirten varsa nasıl yaptı anlatabilirse iyi olur!

Hangi BIOS u kullanıyorsun şimdi anlamadım.Güncelleme Windows ile mi ilgili yoksa bu BIOS mu işe yaradı demek istedin? En yeni ekran kartı sürücülerinde düzgün çalışabiliyorsa ne ala! Tecrübelerini paylaşabilir misin?

Son 50 gündür laptopum servisteydi 29. iş gününde batarya değişikliği ile çıkış yapmışlar.Ancak tüketici hakem heyeti "bulunduğunuz ilde yetkili servisin şubesi yoksa" aracı firmanın verdiği servis formuna bakarak 30 iş günü hesaplıyor.Yasal işlem talep ettim çok uzun bir süreç olacağı kesin ama bu problemlere daha fazla katlanmak istemiyorum.

Onca sorun belirtmeme rağmen rapor "batarya değiştirildi test ok" şeklindeydi. Sorunsa Pc ye herhangi USB cihaz takıldığında donması veya kendini kapatmasıydı aniden.Ayrıca açıldığında fan hariç hiçbir donanım çalışmıyordu.Böyle işte...

Haber bekliyorum artık yapacak birşey yok

• Kullandığım bios servisin koyduğu 1.32a.
    Nvidia versiyonum: 257.21

Sadece Windows update ten uygun update leri yapıp yeniden başlatınca bilgisayarda sorunun ortadan kalktığını gördüm. Mevcut bios ve ekran kartı driverına hiç dokunmadım. Şimdi 1 haftadan beri hiçbir hata almadım, ne mavi ekran, ne donma, ne de restart atma kendi kendine. İnşallah ta böyle devam eder.

Xperience sana kolay gelsin. Sonunda yeni bataryayı verdiler yani? Batarya değişiklik talep nedenin neydi?
  • GT240M driver versiyonum: 260.63 beta driver
    Bios: 1.31

Çözüm bulundu galiba bende yaptım update işini artık 3D destekli uygulamalarda saçma sapan kapanmıyor pc mavi ekranda almıyorum:)
    Örnek olarak Splinter Cell; Conviction oynuordum "Low Settings"te bile pc kapanıyordu 15 dk sonra. Şimdi sorunum çözüldü kapanmıyor pc.
    windows kaynaklı buglardan dolayı imiş bu kapanmanın sebebi..windowsunuzu update edin.. microsoft sitesinden debug fix lerinide indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakarba -- 15 Ekim 2010; 18:52:21 >
  • 260.89 whql kuran var mı?

Edit: Ben kurdum. 4 saat sonra sadece görüntü vermeyi kesti. Bu olay nedense hep internett üzerinden video açarken oluyor. CMR 2 yi oynayamıyorum bu kartla. Eski oyun ama yarışa girince kalıyordu. Yeni sürücü ile yarışı açtı hele şükür düzelmiş dedim parkurun yarısında durdu. Ekran kartı bölümüne sorsan Nvidia driver uzmanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 19 Ekim 2010; 19:28:18 >
  • ben her driver'da aldım kapanma sorununu, bence nvidia packardbell'e elindeki defolu gt240m kartları kakaladı, cızırtı yapanın da ekran kartı olduğu sabit..
    şimdi son driver yüklemeyi düşünüyorum ama artık hata almaktan bıktım, saçmalık iade edeyim şunu da rahata ereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

ben her driver'da aldım kapanma sorununu, bence nvidia packardbell'e elindeki defolu gt240m kartları kakaladı, cızırtı yapanın da ekran kartı olduğu sabit..
    şimdi son driver yüklemeyi düşünüyorum ama artık hata almaktan bıktım, saçmalık iade edeyim şunu da rahata ereyim.

yükledim yüklemez olaydım... dakkada bir hata veriyor desem yeri.. hiç almadığım kadar mavi ekran aldım... ve tabi görüntü vermeyi kesme hatası... yok arkadaş.. 195.62 nin üstüne yok...
  • arkadaşlar merhabalar,tj65 ( t9600 ) de ,dokunmatik panelde bir ikon var "pil yanlarında yaprak " gibi ,nedir o acaba ?
  • powersave (güç tüketimini azaltma) diye biliyorum. Ama yazılımının nasıl yükleneceği hakkında pek bilgim yok..
    Acer'in sitesinde e-power die bi zırzavat var. Onla alakası olabilir. Ama amacı güç tüketimini kullanmadığımız zamanda azaltmak ve optimize etmek diye düşünüyorum:) bende launcmanager yüklü olmasına rağmen tıkladığımda o ikona şöyle bir durum ortaya cıkıyor. (bkz: aşağıdaki resim) bir uygulamayada yönlendirebiliyoruz o tuşu..ama pcyi ilk aldığım gündede pek çalıştığına inanmıyordum yani o ikona bastığımda sadece volume tuşuna bastığımdaki gibi bir simge çıkyordu ekranda ama ne ekran parlaklığında bir azalma nede işlemci güç tüketiminde bir azalma olmuyordu.:) ama dediğim gibi acerin markası olan PB e-power uygulaması olabilir.programı indirip kurup denemekte yarar var:D

• Teşekkür ederim kardeşim.
  • arkadaşlar dokunmatik paneldeki ses kesme MUTE tuşunun ışığı yanmıyor. tuş çalışıyor ancak hani sesi kestiğimizde kırmızı yanar ya. o yanmıyor. sorun launch manager ile mi alakalıdır yoksa o panelin ışığı mı patladı. led i yani?
  • İşlevini yerine getiriyorsa büyük ihtimalle ordaki ampül patlamıştır:)gönder servise format atıp geri yollasınlar:D:D
  • bugün ben de bir tj75 aldım :) i5-430 ve hd5650 var. tek sorunum oyunlarda bazen kısa süreli lag'e benzer takılmalar oluyor crysis warhead ve sam and max:devil's playground da yaşıyorum bu sorunu. harddiskin 5400 rpm olmasıyla mı ilgilidir, disk belleği dosyası mı yoksa martta çıkmış default driver kullanmam mıdır? aletten başka şikayetim yok yıllar sonra orta seviye bilgiyarda oyun oynama keyfini yaşattı bana(8400m gs kullanıcıları ne kastettiğimi anlamıştır^^)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShotgunPadre

bugün ben de bir tj75 aldım :) i5-430 ve hd5650 var. tek sorunum oyunlarda bazen kısa süreli lag'e benzer takılmalar oluyor crysis warhead ve sam and max:devil's playground da yaşıyorum bu sorunu. harddiskin 5400 rpm olmasıyla mı ilgilidir, disk belleği dosyası mı yoksa martta çıkmış default driver kullanmam mıdır? aletten başka şikayetim yok yıllar sonra orta seviye bilgiyarda oyun oynama keyfini yaşattı bana(8400m gs kullanıcıları ne kastettiğimi anlamıştır^^)

yeni driver ile çözüldüğünü söylemişlerdi sorunu, güncelleyip tekrar denerseniz almayı düşünenlerin aklındaki noktalardan biri de gider :)
  • bende o seriden alicaktim vazgectim tj65-75 touchped ile klavye bile aynı anda calısmıyor ne hikmetse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakarba
    İşlevini yerine getiriyorsa büyük ihtimalle ordaki ampül patlamıştır:)gönder servise format atıp geri yollasınlar:D:D

makinenin garanti yok ki olsa da gondermem. Allah koyuncu dan korusun beni :) neler cektim onlardan. Varsin tum isiklari yanmasn :)

bu arada arkadaslar bizim gt240 lar icin hala adam gibi surucu yok mu ya. 260.89 yukledim olmadi yine. Mavi ekran almaktan biktm. 260.99 cikmisti deneyen var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

quote:

İşlevini yerine getiriyorsa büyük ihtimalle ordaki ampül patlamıştır:)gönder servise format atıp geri yollasınlar:D:D

makinenin garanti yok ki olsa da gondermem. Allah koyuncu dan korusun beni :) neler cektim onlardan. Varsin tum isiklari yanmasn :)

bu arada arkadaslar bizim gt240 lar icin hala adam gibi surucu yok mu ya. 260.89 yukledim olmadi yine. Mavi ekran almaktan biktm. 260.99 cikmisti deneyen var mi

195.62 üstü her driver sorun çıkarttı. Şimdi deneyeceğim 260.99 versionunu. Sanmıyorum sorunsuz çalışacağını ama denemekte yarar var.
  • deneyeceğim demiştin noldu sorun çıkardı mı ?
    quote:

Orijinalden alıntı: ionay

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

quote:

195.62 üstü her driver sorun çıkarttı. Şimdi deneyeceğim 260.99 versionunu. Sanmıyorum sorunsuz çalışacağını ama denemekte yarar var.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.