Şimdi Ara

PBO Scalar nedir? Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu scalar 1x 5x v.s nedir ne işe yarıyor? biraz detaylı anlatırsanız?

ben düz pbo ayarı yapmak istiyorum curve olmadan scalar 5x mi olmalı? yoksa 1x mi bu neyi değiştiriyor?

bugün bunu 5x yaptım sizin ilk mesajdaki üstteki kısmı yaptım +200 positive seçtim r5 5500 işlemcim 4450 ye çıkıyor

motherboard seçtim. 5x yaptıktan sonra oyunda çok daha iyi oldu bende. ve cpu z daha yüksek skor verdi?

performans artışı var

ısı olarak oyunda 45-50 arası kule tipi soğutucu var cinebench r23 çoklu çekirdek te 72 kadar oldu..

bu ayarı 10x yaparsam ne olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

PBO Scalar Nedir?

Precision Boost Overdrive (PBO) Scalar, AMD'nin Ryzen işlemcilerinde bulunan bir özelliktir. İşlemcilerin performansını, voltaj ve frekans ayarlarını optimize ederek artırmanıza olanak tanır.

PBO Scalar, işlemcinin güç tüketim sınırlarını artırır ve termal marjı iyileştirir. Bu, işlemcinin daha yüksek hızlarda ve daha uzun süre çalışmasına izin vererek daha iyi performans sağlar.

PBO Scalar, "Precision Boost Overdrive (PBO)" ve "Scalar" olmak üzere iki bileşenden oluşur. PBO, işlemcinin otomatik olarak daha yüksek frekanslara ulaşmasına izin veren bir AMD teknolojisidir. Scalar ise PBO'nun voltaj ve frekans ayarlarını daha hassas bir şekilde kontrol etmenize olanak tanıyan bir katmandır.

PBO Scalar'ı etkinleştirerek aşağıdakiler gibi faydalar elde edebilirsiniz:

• Daha yüksek işlemci performansı
    • Artırılmış termal marj
    • Voltaj ve frekans kontrolü üzerinde daha fazla özelleştirme

PBO Scalar'ı anakartınızın BIOS ayarlarından etkinleştirebilirsiniz. Ancak, işlemcinizin ve anakartınızın PBO Scalar'ı desteklediğinden emin olmalısınız. Ayrıca, PBO Scalar'ı kullanmadan önce işlemcinizin ve soğutma sisteminizin uygun şekilde soğutulduğundan emin olun.

İşlemcinizin performansını iyileştirmek ve oyunlarda veya diğer zorlu görevlerde daha yüksek kare hızları elde etmek istiyorsanız, PBO Scalar'ı etkinleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10x: +performans&ısınma

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

hocam peki bu işlem tam olarak ne yapıyor? voltaj mı arttırıyor? anlamadım bir türlü çünkü 4450mhz de çalışıyor?

yani bunu çalıştırırken neye dikkat etmeliyim? bir sınırı var mı? biraz detay lazım bana

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

amd, curve oc konusunu hiçbir zaman anlatmadı.nette bulacağın her şey kullanıcı deneyimleridir ve belli kurallar üzerine değildir.bazılarını esnetebilirsin ama kıramazsın.bilmediğim ayarları auto bırakıyorum ben.

530

00:49:19,511 --> 00:49:21,847

It has the same basic rules.

Like gravity.

531

00:49:22,097 --> 00:49:25,559

These rules are no different

than those of a computer system.

532

00:49:26,101 --> 00:49:27,603

Some of them can be bent.

533

00:49:27,811 --> 00:49:30,272

Others can be broken.

534

00:49:30,647 --> 00:49:31,898

Understand?

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

Pbo scalar boost frekansta tutunma süresini uzatır. Atıyorum işlemci 1xte iken 4.45ghze 10ms boostluyorsa 10xte 100ms boostlamaya çalışır.

Boostta tutunma süresi normalde sıcaklığa ve yük tipine bağlı olarak değişir. 10x yaptığınızda sıcaklığa rağmen boost yapmaya devam eder. Bu tabi işlemcinin yanacağı anlamına gelmiyor. 10x de yapsanız işlemci koruma fonksiyonları hep devrede olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt

teşekkür ediyorum hocam 5x yapmıştım iyi olmuştu 10x yaptım mükemmel oldu.

sıcaklık ile problem pek olmadı prime 95 10dk yaptım max 83 gördü. kule tipi soğutucum var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.