Şimdi Ara

pc açılırken mavi ekran çıkıyor help!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
34.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleykum arkadaşlar benim sorunumbilgisayarım normal çalışıyordu güncellemeleri yaptıktan sonra yeniden başlatıyim dedim ve bidaha pc açılmadı açılırken mavi ekran çıkıyor ve reset atıyor sürekli mavi ekran çıkıyor hata kodunu okuyammadım çok hızlı oluyor bbu sorunu nasıl çözebilirim yardım edin lütfen (vista home basic)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açılırken Mavi Ekran Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayar açılırken mavi ekranla karşılaşıyorsan, bu can sıkıcı bir sorun olabilir. Mavi ekran, bilgisayarının ciddi bir hata nedeniyle kapandığını ve yeniden başlatılması gerektiğini gösterir. Bu sorunun birkaç farklı nedeni olabilir ve çözümleri de nedene göre değişir.

Nedenleri:

• Donanım sorunları: Arızalı bir bellek modülü, ekran kartı veya anakart gibi donanım sorunları mavi ekrana neden olabilir.
    • Yazılım sorunları: Bozuk sürücüler, işletim sistemi güncellemeleri veya zararlı yazılımlar mavi ekrana yol açabilir.
    • Uygunsuz aygıtlar: Bilgisayarına yeni bir aygıt bağladıysan ve mavi ekranla karşılaşıyorsan, aygıtın uyumlu olmayabilir.

Çözümleri:

• Donanımı kontrol et: Bilgisayarının tüm kablolarının sıkıca takılı olduğundan emin ol. Hafıza modüllerini çıkar ve yeniden tak. Ekran kartını çıkar ve yeniden yerleştir.
    • Sürücüleri güncelle: Aygıt yöneticisini aç ve tüm sürücülerin güncel olduğundan emin ol. Özellikle ekran kartı ve anakart sürücülerini kontrol et.
    • Sistem geri yüklemesi gerçekleştir: Bilgisayarın mavi ekran vermeye başlamadan önceki bir tarihe sistem geri yüklemesi gerçekleştirebilirsin. Bu, bozuk sürücüler veya yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Bilgisayarı güvenli modda başlat: Bilgisayarı güvenli modda başlatmak, yalnızca temel sürücülerin yüklenmesini sağlar. Bu, sürücü veya yazılım sorunlarını teşhis etmeye yardımcı olabilir.
    • Zararlı yazılım taraması yap: Zararlı yazılımlar mavi ekrana neden olabilir. Bir virüsten koruma yazılımı kullanarak bilgisayarını tarayabilir ve herhangi bir kötü amaçlı yazılımı kaldırabilirsin.
    • Profesyonel yardım al: Sorunu yukarıdaki çözümlerle gideremezsen, profesyonel bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Mavi ekran sorunlarını çözmek için birkaç farklı yaklaşım bulunmaktadır. Sorunun nedenini doğru bir şekilde belirleyerek ve uygun çözümleri uygulayarak bilgisayarını yeniden çalışır duruma getirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgisayarı güvenli kip modunda açıp sistem geri yüklemeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pamk

Bilgisayarı güvenli kip modunda açıp sistem geri yüklemeyi deneyin.
    bilgisayarımı güvenli modda bile açamıyorum?
  • sorunun kaynağını anlamak için mavi ekranı yakalaman lazım.
    Çözümü ise güvenli moddan başlatarak eski sürücülerini tanıtmak. Eğer güvenli mod açılmaz ise vista diski ile işletim sistemini tamir etmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdigs

bilgisayarımı güvenli modda bile açamıyorum?

Alıntıları Göster
    Sisteminiz ne ve ne gibi güncellemeler yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seleric

sorunun kaynağını anlamak için mavi ekranı yakalaman lazım.
    Çözümü ise güvenli moddan başlatarak eski sürücülerini tanıtmak. Eğer güvenli mod açılmaz ise vista diski ile işletim sistemini tamir etmelisin.
    yani formatmı lazım
  • quote:

yani formatmı lazım

Alıntıları Göster
    vista home basic (yapı 6001 sp1)
    core 2 duo 2.16 ghz
    2gb+1gb ddr2 800mhz ram
    9300m gs 256 mb ekran kartı
    toshiba mk2552gsx 250 gb hdd
    casper nirvana
    vista için önemli güncelleştirmeleri yükledim
    vista güncellemeleri
    güvenlik güncellemeleri yükledim bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor dedi bende yeniden başlata tıkladım ve bidaha pc açılmadı mavi ekran çıkıp kapandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdigs -- 19 Temmuz 2010; 15:30:46 >
  • quote:

core 2 duo 2.16 ghz
    2gb+1gb ddr2 800mhz ram
    casper nirvana
    vista güncellemeleri
    güvenlik güncellemeleri yükledim bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor dedi bende yeniden başlata tıkladım ve bidaha pc açılmadı mavi ekran çıkıp kapandı

Alıntıları Göster
    Başlarken F8'e basılı tutun. Çıkan menüde Disable automatic restart on system failure veya Sistem hatasında otomatik olarak yeniden başlatmayı devre dışı bırak yazan seçenek var. Onu açarak başlatın. Hata kodunu bu şekilde tespit edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratoski01 -- 18 Temmuz 2010; 15:08:04 >

• quote:

core 2 duo 2.16 ghz
    2gb+1gb ddr2 800mhz ram
    casper nirvana
    vista güncellemeleri

Alıntıları Göster
    Sistem geri yükleme yapmanız gerekiyor ama güvenli kipte açamıyorsunuz sistemi. Mavi ekrandan sonra ne oluyor? Yeniden mi başlıyor pc?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratoski01

Başlarken F8'e basılı tutun. Çıkan menüde Disable automatic restart on system failure veya Sistem hatasında otomatik olarak yeniden başlatmayı devre dışı bırak yazan seçenek var. Onu açarak başlatın. Hata kodunu bu şekilde tespit edin.

Alıntıları Göster
    stop : 0x0000007b (0x80399BB0,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)hata bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunayMan

Sistem geri yükleme yapmanız gerekiyor ama güvenli kipte açamıyorsunuz sistemi. Mavi ekrandan sonra ne oluyor? Yeniden mi başlıyor pc?

evet yeniden başlıyor
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hatanın kaynağı harddiskinden kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle vista senin için yanlış sata sürücüleri yüklemiş. Bios'a girip sata modu nu IDE diye değiştirirsen bilgisayarın normal bir şekilde açılacaktır ancak sistemin çok yavaşlayacak. bu yüzden windows'a eriştikten sonra bütün güncelleştirmeleri kaldırıp ondan sonra bios'tan IDE modunu tekrar Sata moduna değiştirirsen sistemin eski haline dönecektir.

• quote:

Alıntıları Göster
    STOP 0x00007B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE anlamına geliyor. Yani önyükleme (boot) işlemi başarısız demek. İki şey olabilir. Ya boot dosyaların zarar görmüştür, ya da boot ettiğin partition bozulmuştur.
    Benim sana önerim şu olacak:
    Acronis Ultimate Boot Disk diye bir şey var. Onun isosunu indirip neroyla CD'ye çek. Ondan sonra CD'den önyükleme yap ve Acronis Partition Expert'i çalıştır. C Partition'una sağ tıklayıp Explore'ye basın. İçini açın. Sürücüde BOOTMGR var mı bakın. Varsa Boot klasörüne girin. Orada BCD ve bootstat.dat olmalıdır. Bunlar yoksa vista home basic cdsi bulun ve köşedeki Repair Your Computer'i açın.

Burada System Restore var. Sistemi geri yükleyebilirsiniz. Yine olmazsa Startup Repair'i deneyin.
    Yine olmazsa manuel yapacaksın, Command Prompt'u açarak.

NOT: Eğer boot ettiğin partition geri getirilemeyecek şekilde bozulmuşsa format zorunludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratoski01 -- 18 Temmuz 2010; 15:21:56 >

• quote:

Hatanın kaynağı harddiskinden kaynaklanıyor. Büyük ihtimalle vista senin için yanlış sata sürücüleri yüklemiş. Bios'a girip sata modu nu IDE diye değiştirirsen bilgisayarın normal bir şekilde açılacaktır ancak sistemin çok yavaşlayacak. bu yüzden windows'a eriştikten sonra bütün güncelleştirmeleri kaldırıp ondan sonra bios'tan IDE modunu tekrar Sata moduna değiştirirsen sistemin eski haline dönecektir.

yaptım ama bu sefer güç ışığı yanıp sönüyor bekleme moduna geçti heralde şimdi hdd bozukmu?
  • Eğer IDE modunda da bilgisayarın açılmadıysa bios a gir. tekrar sata modunu aktif hale getir. ve sana bilgisayarını alırken verdikleri (verdiler mi? ) recovery disk ile işletim sistemini tamir et. vermedilerse servisi ara.
  • quote:

Eğer IDE modunda da bilgisayarın açılmadıysa bios a gir. tekrar sata modunu aktif hale getir. ve sana bilgisayarını alırken verdikleri (verdiler mi? ) recovery disk ile işletim sistemini tamir et. vermedilerse servisi ara.

şimdi ide modunda açıldı günc ellemeleri kaldırıyorum bitince haber veririm
  • quote:

quote:

Eğer IDE modunda da bilgisayarın açılmadıysa bios a gir. tekrar sata modunu aktif hale getir. ve sana bilgisayarını alırken verdikleri (verdiler mi? ) recovery disk ile işletim sistemini tamir et. vermedilerse servisi ara.

şimdi ide modunda açıldı günc ellemeleri kaldırıyorum bitince haber veririm

Alıntıları Göster
    güncellemeleri kaldırdım ve birşey değişmedi formatmı çekiim?

• quote:

güncellemeleri kaldırdım ve birşey değişmedi formatmı çekiim?

Alıntıları Göster
    SAKIN!
    Format son çaredir. Windows Vista Home Basic CD'sini kullanarak repair et, sorun donanımsal gibi ama yazılımsal da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratoski01 -- 18 Temmuz 2010; 15:52:24 >
  • quote:

SAKIN!
    Format son çaredir. Windows Vista Home Basic CD'sini kullanarak repair et, sorun donanımsal gibi ama yazılımsal da olabilir.

tamam şimdi repair yapıyorum haber vericem!!
  • quote:

SAKIN!

Windows Vista Home Basic cd si ile olmuyor windows yükle ekranı geliyor başka menü gelmiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.