Pc uzun süredir açmıyordum eski bi sistem ama evde dizi izlemek için falan işimi görüyordu. Geçenlerde tekrar açayım dedim zamanında experden almıştım ilk exper yazısı geliyor sonra siyah ekran sol üste tire işareti yanıp sönüyor. Kasayı açtım komple temizledim macunları yeniledim bios pilini çıkartıp taktım ama yine sorun devam ediyor. Biosa da girmeye çalıştığımda (exper yazısı geldiğinde f2 ya da del tuşu bende) exper yazısında donup kalıyor. İnternette biraz baktım biosdan ssdyi en başa almak lazım formatlardaki lazım falan diyorlar ama daha bios menüsüne giremeden de bunların hiçbirini yapamıyorum. Fikri olan bi yardımsever var mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pc açılırken siyah ekranda tire yanıp sönüyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba geçmiş olsun. Diski çıkarıp denedin mi? Bir de RAM'ler 2 taneyse tekli yap.
-
ramlari tek tek denedim ama yine olmadı hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Disksiz BIOS açabildin mi?
-
Yok hocam denedim yine aynı şekilde ya donuyor ya da siyah ekrana düşüyor
1 - Masaüstü mü laptop mı?
2 - Anakart modelin?
3 - Bios pilini çıkardığında ne kadar bekledin. Epey bekle yarım saat kadar...
4 - Anakartta jumper var mı? Varsa denedin mi?
5 - Yanıp sönme ekranını enter veya del tuşuyla geçmeyi denedin mi? Belki senden şifre girmeni bekliyor. Boş geçince geçecek.
6 - Bios'a nasıl giriyordun, o tuş kombinasyonunu daha henüz power tuşuna basmadan basılı tutulu şekilde deneme yap.
Ve son olarak şöyle bi şey okudum:
https://www.sikayetvar.com/exper/exper-bios-sifre-istiyor
Bu firmanın zaman ayarlı sistemleri varmış. Senin bilgisayarına da yapmışlar mıdır bilemedim. Harbiden rezil firmalar bir tane çöp bile almayacaksın bunlardan.
-
1 Masaüstü
2. Asus m81m-k
3. 1 saate yakın beklemiştir kasayı tamamen söküp temizledim çünkü power tuşuna da 2-3 kere bastım
4. Jumper yok galiba bu anakartta
5. Yanıp sönen ekranda klavye mause çalışmıyor yaklaşık 30 dakika bekledi PC o şekilde değişen bir şey olmadı
6. Exper ekranında dönüp kalıyor o zaman da yine 15 dk bekledim değişen olmuyor
Selamlar hocam.
_ yanıp sönmesi, diski beklemesi. Ama senin dediğin Bios'a bile giremiyormuşsun... Bütün tuşları denedin mi?
Neyse bak biri BIOS güncellemesi yapmış, düzelmiş sözde. Senin Bios versiyonun kaç? En son 3604 çıkmış. Nasıl yükleneceğinin anlatımı burada: https://www.youtube.com/watch?v=l-Lg829g5T0
Bios dosyası burada, H81M-K BIOS versiyon 3604 dosyası:
(Dosyayı indirdikten sonra, CAP dosyasını USB'ye koyuyor. USB'yi taktıktan sonra del veya F2'ye basarak giriş yapıyor. Videoyu dikkatle izle, bir de sonunda tarih ayarı yapıyor sanırım o da önemli)
Benzer içerikler
- video scheduler internal error
- bilgisayarım ne kadar eder
- excel arapça oldu
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- sahibinden eski ilanları görme
- suya düşen telefon
- dlss nedir
- 0xc00007b hatası
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- secure boot nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X