Şimdi Ara

güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni bi sistem topladım güç tuşuna bastığım anda fan ışıkları aniden yanıp bilgisayar kapanıyor kısa devre gibi. yardımınıza ihtyacım var

b450m gaming plus
    corsair 8gb
    dark n10 advanced
    high power 650w bronze
    240 gb ssd
    rx5700

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bilgisayarın fişini bir çıkarıp tekrar takın öyle deneyin. benim eski bir bilgisayarımda öyle bi statik yapıyordu, fişi takıp çıkarınca kasadan düzeliyordu.
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    hocam çok denedim ama olmadı teşekkürler

• limonlucif L kullanıcısına yanıt
    hocam bilemedim valla, ama dediğin mevzuyu çok iyi biliyorum bende de oluyordu.
    sanki bir an akım fazladan gelmiş de bilgisayar 2 saniye delirmiş gibi fan man her şeyi çalıştırıyor akabinde kendini kapatıyor gibi oluyordu.

bu arada prizden değil, kasanın arkasındaki kablodan çıkartmayı dener misin. yani kasadan demonte ederek. saçma gelecek ama bazen işe yarıyor :)
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    hocam dediğin gibi yapıyorum benim pc de 2 saniye değil aniden oluyor güç tuşuna bastığım anda ışıklar tek sefer yanıp sönüyor

• Psuyu degustirip deneyin bide, ayni degil ama acildiktan sonra donan/kapanan değişik bir hatam psudan meydana gelmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede aynı sorun vardı güç kaynağı geldi ilk aklıma uğraştığım ama düzelmedi sonra farkettim kasanın açma tuşuna ayağımla basıyordum tuş takılı kalıyormuş ondan kapanıyormuş artık elimle tam ortasına basıyorum sorun yok. Sizin kasa yeni sanırım böyle bir problem olacağını düşünmüyorum ama yine de kasanın açma tuşunu bir kontrol edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam merhaba. Ramlerden de yapabiliyor olabilir. Yer değiştirip deneyebilir misiniz ? Ayrıca direkt kapanıyorsa bence bir işlemci ve soğutucusuna göz atın derim, tam oturmamış olabilir. Bunlar da olmazsa ekstra olan tüm kabloları(Kasa fanları vs) çıkarıp sistemi çalıştırmayı deneyin. Çalışırsa eğer diğer kabloları tek tek deneyip arızalı olanı bulabilirsiniz.

Ayrıca şunu da belirteyim, prizinizde de problem olabilir, başıma gelmişti daha önceden. Başka bir prizde sadece kasayı takıp deneyebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorcheR -- 27 Ağustos 2019; 9:1:19 >
  • Daha önce başıma gelmişti. Anakart 24 pinli ise PSU 20+4 şeklinde ayrıdır. 20 pini tak, son 4'ü takma. Çalışırsa PSU arızalıdır.

• Yanlis anlamayin ama kasayi bile yazmisiniz islemciyi yazmamisiniz islemci yok mu sistemde ondan olabilir

• ryzen 2600 hocam

• Psuyu kontrol etmenizi oneririm benimde elimde bir psu vardi bosta calisiyor fakat ekran karti devreye girince akim kesiyor. Elinizde serit led vs varsa 12v kanalindan test etmenizi oneririm genelde sari kablo +12v siyah topraktir.

• hocam fanlar aniden yanıyor güç geliyo hemen kapanıyo ama ışıklar

• Power veya reset switch kablosunda sıkıntı olabilir.

• ilk sefer güç tuşuna basıp ışıklar yanıp tekrardan sönünce bidaha güç tuşu tepki vermiyo fişi çıkarıp çekince tepki veriyor bidaha

• Anakartların vidalarının hepsi takılımı? Bende sistemi kurduğumda eksik takmıştım aynı şekilde yapıyordu vidaları tamamladım düzeldi.

• Açma işlemi için anakart üzerindeki power pinlerinin tornavida ile birbirine temas etmesini sağlayın. Eğer sorunsuz açılış sağlanırsa kasada kullanılan açma kapama düğmesi arızalıdır.

• limonlucif L kullanıcısına yanıt
    Dediğim yöntemi dene muhtemel orada yoğunlaştım ben şuan. İşlemci doğru montaj edildi mi.

• Anakartin fotoğrafını çeker misin? Aynı sorunu ben de yaşamıştım.4 pinlik kabloyu anakarta takmamis olduğumu farkettim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.