Şimdi Ara

güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • güç kaynağı full modüler değil kabloları güç kaynağından çıkarmam zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kablo bağlantılarını kontrol et sök baştan düzgünce tekrar tak özellikle işlemci ekran kartı anakart güç bağlantılarını kontrol ederek yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limonlucif

güç kaynağı full modüler değil kabloları güç kaynağından çıkarmam zor
    hocam kasanın tam olarak fotosunu çekip atabilrmisiniz detaylı olarak ramleri poweri anakartı
  • güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor

güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor

bitek işlemci fanlar takılı hali bide power düğmesini taktım

• güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor

• semoniok kullanıcısına yanıt
    aynı durum oldu hocam değişmedi

• xbrainx kullanıcısına yanıt
    takılı hocam

• Yasin_1903 kullanıcısına yanıt
    psu yu cımbız yöntemiyle yaptım psu çalışıyor hocam

• arkadaşlar sorunu çözdüm galiba sys-fan1 i çıkardığımda kısa devre yapıyor

• quote:

psu yu cımbız yöntemiyle yaptım psu çalışıyor hocam
    Çalışıyor da PSU sistemin en zayıf parçalarından biri. Bazen hiçbir şey yapmasanız da hatta bilgisayarda takılı bile olmasın, durduğu yerde bozulabilen parçalar. Bu yüzden bu tür kısa devreler PSU'nun 3,5 ya da 12V kanallarında arızaya neden olur ve anakart üzerinde her bir volt değerine ihtiyaç duyan ayrı ayrı sistemler ve devreler mevcut. Sistem açılmıyorsa, bu sebeple olması daha muhtemeldir ki çözümü de sağlam bir PSU da denemek. Onda da aynısı varsa, yine o PSU da bozuk olabilir. Bunlar hiç belli olmaz. Siz sadece PSU nun çalıştığını tespit ettiniz. Sistem açılıyorsa sorun yok. Fanlardan kısa devre yapmasına gelince, son yaşadığım sorunda fan soketinin metal kapağa değmesiyle sistem kısa devre yaptı ve PSU'nun 5v kanalı bozuldu. Anakarttan 4lü pini sökmediğim için anakart o elektriği kasanın USB portuna iletti ve kablosu eridi ve duman çıktı. USB portları da kasa devresinin en zayıf elemanlarıdır. Bu arada pc bir daha açılmadı çünkü PSU içini açınca içinin tamamen erimiş olduğunu fark ettim. Çözüm için PSU değiştirdim ve fan kablo ve soketlerini bantladım. Size de tavsiyem soketleri bantlamanız. Sorun tamamen çözüldü ve sistem açıldıysa geçmiş olsun.

system fan 1 soketini boş bıraksam bi sorun olur mu hocam ne işe yarar bi bilginiz var mı

• quote:

system fan 1 soketini boş bıraksam bi sorun olur mu hocam ne işe yarar bi bilginiz var mı
    System Fan mı? Anakarttaki sokette CPU_F ve CHA_F şeklinde 2 soket olur. CPU soketi işlemcinizin soğutması için olmazsa olmaz bir soket. Bu sokete işlemci fanınız takılıysa diğer soket sistemde yani kasadaki diğer fanların bağlandığı bir soket. Bu soketin boş kalmaması daha iyi olur neticede sistem parçaları da bir süre sonra ısınıp, ısı yayacağı için sistem içinde sıcak hava birikecek ve egzoz fanınız (kasanın arkasındaki) çalışmayacaktır.

Bu fan çalışmazsa, sistem sıcaklığı dışarı atamaz ve zamanla parçalarınız daha da ısınmaya başlar. Hararet yapar yani. O sıcak havanın sistemden dışarı atılması lazım. Kasa kapağı açık bırakmak bir çözüm olabilir bu durumda da kasanızın içi çabuk tozlanır. Size tavsiyem kasanın tüm kapaklarını açın sonra kasa fanlarınızın kablolarını kontrol edin, herhangi bir yerde aşınma var mı diye dikkatle gözlemleyin. Bir aşınma varsa kablo bandıyla bantlayın, sistemin fan kablolarını mümkünse anakartın etrafından dolayın, mümkün değilse plastik parçalar üzerine tutturup, metal yüzeylerle temasını kesin.

Bunu kapağın diğer taraflarında açıkta kablo veya soket varsa, o kısımlar için de yapın. Sorununuzu ne kadar çözer bilmiyorum ama 4 pin çoklayıcı kasa fanı kablosu alabilirsiniz. Bu fan çoklamak için işe yarar bu kablo biraz uzun olduğundan anakartın plastik parçalarından sokete uzatmanız için fayda sağlayabilir. Bunun dışında bir bilgisayarcıdan yardım alabilirsiniz ama sistem parçalarınıza hakim değilseniz ve tanıdık değilse dikkat edin, iyi parçaları değiştirip, kötü parça takabilecek kadar ahlaksız olan bilgisayarcılar da var.

Aklıma gelen çözümler şimdilik bunlar. Bantlamayla işiniz bittikten sonra kapakları kapatabilirsiniz.

4 pinli bi kablo var kasa fanlarına giden kablolarla beraber.
    onu çıkardığım zaman pc çalışıyor ve bütün fanlar çalışıyor
    işlemci fanı takılı

• limonlucif L kullanıcısına yanıt
    O kabloyu çıkardıktan sonra fan kablolarının ortak soketini anakarta takıyorsanız ve bütün fanlarınız sistem çalışırken çalışıyorsa, sorun yok demektir. O zaman sorun 4 pinli çoklayıcıdan olduğu için sorunu çözdünüz demektir. Yani hayırlı olsun her şey yolundaysa.
  • anakarta bişey takmıyorum hocam sadece fanları ve güç kablolarını bağlıyorum

• Konuya gec dahil oldum ama
    Bende bir kac ay oncesinden bir pc topladım, arkadaşın anlattığı gibi tuşa basınca anlık ışıklar gelip gidiyor. Pc yerinde iken psu yu çalıştırmak istedim. Tum bileşenler yerinde iken mor ve yesil kablolari anlık kisa devre yapinca tum bileşenleri sorunsuz bir sekilde calisiyor.

Bunu ilk yaptigimda pc yi stres testinde 50 55 dk kadar biraktim ve kapanma vs anormal bir şey olmadı. Sorunun kaynağını hala çözmüş değilim. Sadece idarelik bir kac sey yaptim. Mor ve yesil kablodan birer kablo cektim ve bunu reset tuşunun kablolarina bağladım, once güç tuşuna basıp ardindan reset tusuna basinca sorunsuz bir şekilde açılıyor.

(Elle kisa devre yaparken sari-yesil siyah-yesil siyah-mor kırmızı-mor kablolarından birilerini yanlışlıkla kisa devre yaparsaniz bios saatiniz bozulur yada bios sıfırlanır)
    Evet biraz riskli ama en azından pc çalışıyor ve işlerimi fazlasıyla yapabiliyorum

• Ayrıca ihtimalleri elemek icin kasaya kisa devre kablokar taktim tusa bastım o anlık tepkiyi bile vermedi pc

Uzay montaj da yapsam sonuc aynı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.