Şimdi Ara

güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PCnin arkasindan guc kablosunu cikar ve o kablonun yanindaki switchi kapat. Kasanin power ve reboot tuslarina 5-10saniye basili tut ve birak. Kabloyu geri tak switchi ac. Sorun cozuldu.
  • Hocam bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Benim kasanın güç düğmeleri falan kasanın üstünde. Baskı olmuştu yanlışlıkla kulaklık takarken. DVD-ROM a dokunup şase yapıyormuş meğer güç düğmelerinin bulunduğu bölümün altı. DVD yi çıkarıp bir alt slota taktım sorun düzeldi.

Anlatım bozukluğu olabilir kusura bakma uyku sersemiyim
  • psu bozulmuş gibi...
  • Bende de ışıklar yanıyor fanlar dönüyor hemen kendini kapatıyordu pc. 1 sn 2 sn çalışıyordu
  • ScorcheR kullanıcısına yanıt
    Aynen ramlerden oluyor hocam. Pc'me su dökmüştüm. Bir süre hep açılırken kapanıyordu. Elektrik gelip gidiyordu. Bataryayı söküp ramleri çıkartıp takınca düzeliyordu. Elektrik aksamında sorun olabilir. :/
  • Hocam aynı sorunu ben de defalarca yaşadım, sorun hep belleklerde çıktı. Ya doğru takmamıştım ya da bellek sorunluydu.
  • Uzay montaj dene. Belli ki kısa devre var.
  • fanların temiz oldugundan emin olun, fanlar dönemiyorsa ondan da kapanıyor olabilir.
  • Herşey doğruysa bios pilini sök biraz bekle tekrar takıp dene.Ayrıca ekran kartını çıkartıpta deneyebilirsin.
  • Muhtemelen bir montaj hatası var yada PSU sıkıntılı
  • aynısı kardeşimin pcye oldu ramlerden birini çıkarınca düzeldi
  • Başka güç kaynağıyla deneyin
  • Sanki işlemci besleme pinini takmamışsın gibi.
  • kısa devre olabilir
  • güç tuşuna basınca ışıklar yanıp aniden pc kapanıyor

Oncelikle PSU yu pc den sokup test etmeniz gerekiyor. Guc kaynagini anakarta takmadan calistirmak icin 24 PIN soketi, kilitleme klipsi size bakacak şekilde tutun. Sağdan sola doğru 3. ve 4. kabloyu birbirine bağladığınızda PSU’nuz çalışmaya başlayacaktır.
    PSU calisuyorsa sorun dahili bileşenlerde. Oncelikle ramleri teker teker cikarin.
    Sorun cozulmediyse Ekran kartini cikarin Sorun devam ediyorsa islemciye giden 4 pinli 12v soketini cikarip calistirin. Sorun devam ediyorsa anakart servise gitmelidir.
    Sorun islemci beslemesindeyse mofsetler olculur patlak kapasitor var mi bakilir. elektronikten anlayan herhangi biri parca degisimini yapabilir. Sorun ramlerdeyse parca degisimi sorun ekran kartindaysa ekran karti mofsetleri ve kapasitorlere bakilmalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmstn -- 27 Ağustos 2019; 11:5:26 >

• Anakarttan işlemci besleme güç kablosunu çıkarıp çalıştırın 8 pin olan anakarta giden kabloyu sökün birde öyle bakın kısa devre olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz sadece anakartta 24 pin güç kablosu takılı olsun
  • Öncelikle montajın doğruluğundan emin olun.Genel olarak baştan sona kontrol edin.
    Genelde bu tip sorunlar işlemcinin yanlış montajı yada işlemcinin anakarta güç soketinin bağlanmamasından kaynaklı olabiliyor.
    Ramleride yer değiştirip düzgünce takın.
  • Kasanız metal kasaysa, arka kapağında genelde camlı kasaların camlı olmayan taraflarında bir soketin ya da fan çoklayıcı vs pini kasanızın kapağına değiyorsa, kısa devre yapar.

Aklıma gelen bir başka ıhtimal de güç kaynağınızın üzerinde bulunan, 3v 5v ya da 12v kanallarından birinin bozulmuş olma ihtimalidir.

4 pinli işlemci besleyici ucunu anakarttan sökün ve ardından 20 pinli anakart besleme kablosunu sökün. Power supply(psu) üzerinde soldan 4. Kablonun yeşil ve yanında siyah olması lazim bu ikisini iletken bir tel ya da değdirebiliyorsanız cımbız ile değdirin. Kısa devre yaptıysa psu böyle çalışır. Elektrik akımını ölçen bir cihazınız yoksa bilgisayarcıya gidip, psu yu gösterin. Eğer kısa devre metal kasaya değen soketle alakalı olsa bile psu 3, 5 ya da 12v kanalındavarızalanmış olabilir. Bu kuvvetli bir ihtimaldir. Metal kasaya değen kabloların temas ettiği ya da edebileceği yerleri kablo bandı ile bantlayarak kısa devreye engel olabilirsiniz. Kabloları tamamen ve boştaysa soketlerin ucunu da bantlamanız sizin için daha iyi olacaktır. Bu sorun sık sık başıma geldiği için yaşadığım tecrübelere göre anlattım. Farklı bir ihtimal de işlemcinizin çivilerine toz gittiği için elektrik geçmiyor olabilir. Söküp, kontrol etmeli ve sonra işlemci ve fanini termal macun yenileyerek takmanız gerekebilir. Bunun dışında ıhtimal ve sorunlar varsa, ben bilmiyorum. Teknik olarak konuya hakim arkadaşlardan ya da bir bilgisayarcıdan yardım almanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

Uzay montaj dene. Belli ki kısa devre var.
    Kisa devre gibi duruyor. En iyi cozum uzay montaj yapmak. Anakartin servise gitmesi gerekebilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.