Şimdi Ara

Pc açılış ekranında kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kardeşim pcnin kablosunu gevsetti o sirada pc kendini resetledi şimdide pc acilirken ilk ekranda takilip kalıyor su bios ismi yazan yerde american megatrends yazıyo benimkinde acilirken orda takılıyo acilmiyo pc sizce sorun hangi parçadadir büyük ihtimal biri yandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartininiza bios pilini cikar 5 dk bekle olmazsa jumper reset yap

• üsteki arkadaşın dediği gibi bios reset işini görecektir
  • Bios pili ne jump reset ne ben biraz sıgirim illa anlatacaksin yani

• bilmiyor olabilir gayet doğal elinizden gelmiyorsa bilgisayarıcıya goturun
  • Bilgisayarda gerekli donanımlardan biri yoksa pc uyarı verir bunlara yanmada dahildir. Örneğin ram yoksa hdd yoksa yada işlemci yoksa gibi bu nedenle bişey yanmamış muhtemelen. Bulunduğunuz anlattığınız ekran biostur bu ekrana elektrik kesintisi yada ard arda açılma kapanma dolayısıyla girebilir. Bu bir güvenlik onlemi olarak anakarta koyulur eğer 2 kere ard arda resetleniyorsa biso kendini resetler ve direk bios ekranında açarki sorunu giderebilsin kullanıcı sizin yapmanız gereken tek şey esc basıp seve and exit basmak daha sonra pc yeniden başlatın eğer sorun yoksa pc kullanabilirsini eğer ahala bios geliyorsa bu durumda anakartınızın usutndeki pilin ömrü bitmiş ve son ayarları hatırlamıyor demektir. Bu durumda her seferinde bu ekranı göreceksiniz sonra save and exit bastıktan sonra windowsu açabileceksiniz düzelttiğinizde yani pili değiştirdiğinizde pc normale dönecektir.

KolayGelsin..
  • Kardeş, anakart üzerinde bozuk para büyüklüğünde bi yuvarlak pil olur. Onu çıkar, power tuşuna beş on kere bas yarım saat bekle sonra tekrar takıp bilgisayarı aç.

• Deneyeceğim

• Sorun klavyedenmis klavye bozulmustu kullandığım klavyeyi cikarip eski klavyeyi takinca düzeldi ne alaka onu da anlamadim ya neyse klavye durduk yere neden bozuldu anlamadım simdi iki gün önceye kadar cak güzel calisiyodu pc den cikarip tv ye baglayayim dedim bes on dk guzel calisti sonra tepki vermez oldu tv nin arkasina bakinca klavyeyi usb.3 portuna bağlamış olduğumu gördüm ama klavyemde usb.3 desteği yok sizce yanmış mıdır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.