Şimdi Ara

PC Açılış problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarımda açılış problemi yaşıyorum. kısaca bahsetmek istiyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bilgisayarımı açarken ekran ışığı yanıp sönüyor ve windowsun bazen açılış sesini duyuyorum fakat bazen hiç açılmıyor. ekran ışığı sürekli yanıp sönüyor. uzun süre açık vaziyette beklediğimde ise sistem onarım çalışıyor ekran geliyor fakat dandik bir ekran görüntüsü ile geliyor. daha sonrasında ise açılıyor pc.

kendim uygulamış olduğum çözümleri yazmak istiyorum
    vga kablosunu çıkartıp farklı bir kablo denedim fakat sorun değişmedi.
    ekran kartını çıkarttım ve onboard ekran kartına taktım kabloyu yine değişmedi.
    ramlari çıkartıp yer değiştirdim ama değişmedi. tekrar normal olarak taktım değişmedi.
    psu yu kontrol ettim pervane dönüyor herhangi bir problem yok gibi.

dediğim gibi uzun bir süre bekledkten sonra sistem onarım geliyor kendiliğinden fakat birşey bulamıyor sonra pc kapanıyor ve tekrar açınca normal olarak windows açılıyor.

• onarıma girebiliyorsan başlangıç onarmayı deneyebilirsin...
  • İşletim sistemine ait veriler bozulmuş olmalı. Önce hdd'nin sağlığını kontrol edip hdd'de sorun yoksa onarım yaptırabilirsin.
  • 7Mhz kullanıcısına yanıt
    normalde pc ye girebildiğimde hardiskteki bilgiler duruyordu. peki sağlığını tam olarak nasıl kontrol edeceğim?
    bir de sistem onarım için windows açıkken mi gireceğim yoksa f8 tuşu ile açılırken güvenli mod ekranındaki sistem onarmayı seçeceğim?
  • f8 ile gireceksin sonra onarmayı seçip ilerki menüde basgalngıc onarma diyeceksin...
  • Hdtune programının health bölümünden bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Hdtune programının health bölümünden bakabilirsin.

merhaba

hd tune ile değerlendirdim
    bu değerler normalmidir?
    27 derece sıcaklık
    500 gb samsung harddisk

PC Açılış problemi!

PC Açılış problemi!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bstreetboy B kullanıcısına yanıt
    hdd de bişey yok kardeşim

işletim sistemin hasar görmüş senin.

bios ekranında filan görüntüde sıkıntı yok demi oralarda gleiyor ekran ağlıklı olarak ?

orda geliyorsa eğer windows açılımına geçtikten sonra sorun yaşıyorsan dediğim gibi sitemin sorunlu.

açılışta devamlı f8 bas en son çalışan iyi yapılandırma ayarlrı filan vardır onu seçerek bi açmayı dene olmazsa güvenli modda dene aynı yerden. güvenli modda da açılmazsa başangıç onarma yada sistem geri yükleme deneyebilirsin.
  • egesukru kullanıcısına yanıt
    tamam teşekkür ederim.
    şimdi dediğinizi deniyorum. yine olmazsa format atıcam artık yapacak bişey yok. teşekkürler
  • Bu değerler hdd'nin durumunu değil performansını gösterir. Health ekranına bakarsan sorun var mı anlarız. Bunu ısrarla kontrol etmeni istememin nedeni hdd'n kötü durumdaysa ne yaparsan yap geçici olacağı içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Bu değerler hdd'nin durumunu değil performansını gösterir. Health ekranına bakarsan sorun var mı anlarız. Bunu ısrarla kontrol etmeni istememin nedeni hdd'n kötü durumdaysa ne yaparsan yap geçici olacağı içindir.

merhaba
    yeni değerler aşağıdaki gibidir.

sistem onarımı denedim olmayınca pc ye format attım ve windowsu yeniden kurdum. temiz bir şekilde tüm donanımlar düzgün çalışıyor gözüküyor fakat sorun hala devam ediyor.
    bigisayarı ilk açtığımda ekran gelmiyor fakat windowsun açılış sesini duyuyorum. aradan 5 dk falan geçince ekran geliyor ama düzgün bir şekilde değil gelen ekran sanki güvenlik modu şeklinde büyük halde.
    anlayacağınız sorun hala düzelmedi.

PC Açılış problemi! PC Açılış problemi! PC Açılış problemi!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.